Koja ulja sipati u vozila

jukabg

Iskusan
Poruka
6.551
Meni po specifikaciji ide 505.01 za pumpa dizna motor na ww...ima li veze kad mu se rokne jeftinije 505.01 da nije cuveni castrol...Ja koje god mu uspem na 7000 km sledi pola litra da mu dosipam da bude iznad sredine na sipci...I tako proguram do 10.000 km kad mu sledi zamena.

Meni cudno bilo sto castrol pije tako brzo...a 5 litara je 5000 din.Ova krs ulja su 2500 din neka nepoznata..posumnjao sam i ja u castrol...jedino se nadam da ovo duplo jeftinije nije problem ako mi padne na minimum i dolevam ga konstanno da je na sredini sipke do 10.000 km

Ja mu sipam 5w 40 star je 18 god jbg puno.Probao sam 10 w 40 ali mi je glasniji motor bio na tom ulju...nekako se bar meni cini da najbolje radi na 5w 40.Puno km pola miliona presao .ali ide lepo ne kvari se nesto posebno ..dok ide teram.Jedino sto sam bio u dilemi da li da mu probam jeftinije ulje sipati.

Ja uzeo sad neki krs nemacki nikad cuo za njih isto 2500 din.Nadam se da necu dosipati na 3000 km...Sta bude bude.Pre ce biti da motor usisava koje god uspes.Litar ode na 10.000.A i ulja kod nas pitanje vrednosti.castrol kod nas 1000 din u Austriji 2000 din litar.

Poslednja izmena:
Ulje sipati po specifikaciji proizvođača, ako recimo piše 5W - 40 onda to.
I ja mislim da tolika potrošnja nije problem.
Nemojte zaboraviti da se kod turbodizela tim uljem podmazuju i turbina i sistem za ubrizgavanje goriva tako da se neodgovarajućim uljem može napraviti veoma skupa šteta.

To je sve normalno što je pohavaniji motor to pre kreće da ga lapa. Uvek treba kupovati dobro ulje na tome ne sme da se štedi jer može da se zadrži trenutno stanje. U suprotnom se razvali motor u kratkom roku.

Može sa malo gušćim da se popravi situacija ali i to je upitno.

Nije postoji mnogo krš fejk ulja dodaju čak i naftu. Ozbiljan biznis i unosan kupuju neko na buriće pa samo izmišljaju marke
Zeznuto provalit koje god kupis jel teska kopija ili ne!ova skuplja garant i kopiraju...probao sam sa sad sa losijim iste specifikacije kao castrol npr pa cu videti...Da jednom prilikom sam kod nekog lika menjo iz bureta šel ulje...nesto najgore sto mi se desilo...Sad sam kupujem i ulja i delove...sto naravno majstori ne vole ...ali hebe me se...cim pocnu pametovati idem drugom.

Back