Koja bi danas pošla za sirotana?

Mom ocu nisi dali da se oženi sa devojkom iz sela koja mu se sviđala ( i on njoj ),.. bio je sirotan.
Dugo mu je omiljena pesma bila: "Rastala se jedog dana, ispod grana jorgovana,..".

I to mu je bio veliki motiv u životu,.. i napravio je što ja ne mogu ni za tri života.
Eto nekog “pokretaca”.. za uspeh.
Lepse bi bilo da su zajedno sticali to sto je on sam.. ali.

Pa upravo to, zavisi sta je razlog siromastva.
Recimo rodjen u siromasnoj porodici.
Takav nije mogao koliko da je hteo jer i za skolovanje treba para itekako… osudjen da gleda kako druga deca imaju, on nema..
Taj ce covek steci mnogo, upravo kao Plantov otac.
Siromastvo nije za osudu, neke druge osobine da, lenjost, poroci…ali to nije tema.

ovo je netacno i tako generalizovano da postaje skoro pa mizogino.
Ni blizu mizoginiji. On čak ni ne objektifikuje žene, što je blaži oblik mizoginije. Samo ima kvantitativno (pogrešno) mišljenje.

Kao kad bi žena reka Većina muškaraca je postala takva da gleda samo fizički izgled. Nema ničeg mizandričnog, samo lična kvantitativna procena.

Vidi ovako materijalno bogatstvo u ranoj mladosti nije bitno jer realno niko ništa ne stiče sa 18,19, 20 godina. Ali ako je neko tu oko trideset i živi od danas do sutra pre bi se reklo da nije privlačan zbog svoje neodgovornosti i da je siromaštvo posledica toga. Isto tako nisu privlačne ni žene koje nisu sposobne i koje lenčare. Nije bitno samo sticati nenormalno niti je to moguće nego se radi o tome da nikoga ne privlači osoba koja tapka u mestu i kojoj se ne dešava nista. I da, ima sponzoruša i žena i muškaraca ali to sad nije tema.

Takva procena, da većina "gleda pare" potiče od još jednog faktora - tradicionalizma - koji utiče na grešku u proceni.

Žene bi otrpele tradicionalnog muškarac koji dobro zarađuje. Takođe bi pristale da budu s onim ko ne zarađuje silne pare ali je moderan, normalan, nije cepanka, deli obaveze u kući...

Ali retko koja će pristati da bude s nekim kog nema pas za šta da ujede, niti ima stvaralački potencijal, ali bi da lupa šakom o sto, da bude glavni, da se ne vata ni varjače ni metle...

Takvih devojaka zaista nema puno 🤷‍♀️ i u tom smislu je u pravu

Ni blizu mizoginiji. On čak ni ne objektifikuje žene, što je blaži oblik mizoginije. Samo ima kvantitativno (pogrešno) mišljenje.

Kao kad bi žena reka Većina muškaraca je postala takva da gleda samo fizički izgled. Nema ničeg mizandričnog, samo lična kvantitativna procena.
Ja cenim i poštujem žene ali mlađi naraštaji su danas toliko plitki da se užasavam, svaka čast izuzecima. Zato sam i napisao u naslovu teme "danas".

Ja cenim i poštujem žene ali mlađi naraštaji su danas toliko plitki da se užasavam, svaka čast izuzecima. Zato sam i napisao u naslovu teme "danas".
Nisi u pravu. Toga je bilo i bice.
Koliko se samo mojih drugarica udalo za bogatog decka .. odmalena je valjda uceno sta da gleda pri odabiru..
I koliko propalih brakova iz slicnih spojeva.

Back