Kog Psa Uzeti?

• Začetnik teme Začetnik teme petakovicm
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Kojeg psa da kupim

• DOGO ARGENTINO

• CANE CORSO

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ma svi su blesavi i pametni, kao što MozzGa Bezz reče, na sebi svojstven način.
Gledam Zaru kako gleda sa terase, i pitam se šta misli. Dal' se ona pita šta ja mislim? Jok. Boli je uvo. Uff, odosmo u off.
Elem, od tri navedene rase u naslovu teme, ja bih uzeo NO (crnog, ili gvozdenog (slatka dilema)).
End of OT.

He, he...imam dobermana starog dve godine, on moze zimi da bide u boksu,a super je to sa izolacijom. Pas nije agresivan,a moze da bude agresivan onoliko koliko ti zelis. Za kropiranje takodje nije strasno. Ja sam mom dobermanu to radila sa dva meseca, msl jeste da je dug proces ali nije strasno. Pametan je, umiljat. I to da hoce na gazdu , pa svaki hoce, ali ga naucis ko je gazda i nema brige. Uskoro cu kupiti i zenku :)

pa kada si izabrala najruzniju sliku od svih na google slike....:P
imgres

Svaki vlasnik ce za rasu koju drzi reci da je najbolja i tu onda obicno pocinju rasprave. Ja nekako verujem da rasa (tj. pas) ipak na kraju izabere nas, da se kockice tako sloze da nam dodje bas onaj pas koji odgovara nasem temperamentu. Svi psi su nastali od vuka, od civave do rotvajlera, i prica da je jedna rasa najbliza vuku je takodje vrlo nezahvalna.

Stex, izvini, a kome si to odgovarao? :dontunderstand: Vidis to "dugmence" na dnu svakog posta na kom pise Citiraj? Pozeljno je da kliknes na njega da bi ostali korisnici znali kome odgovaras posto ovako izgleda da pricas sam sa sobom.

E, da, moj ujak je svog haskija uspavao kad vise niko osim njega nije smeo da mu pridje, oni su za njega imali stosta lose da kazu.

Pa vidis,haskiji su kao vukovi,potrebna im je divljina,haski je najblizi rod vuku... :D

Haski ima veze sa vukom koliko i civava.

E, da, moj ujak je svog haskija uspavao kad vise niko osim njega nije smeo da mu pridje, oni su za njega imali stosta lose da kazu.

Njemu kapa dole kad je od haskija uspeo da napravi psa kom niko ne sme da pridje.
Mislim da ne postoji pas koji je manje agresivan prema ljudima od haskija, ti psi zive da bi bili u blizini ljudi i zive za covecju ljubav, stvarno treba biti maher pa od njega napraviti agresivnog psa.

Poslednja izmena:
Haski ima veze sa vukom koliko i civava.
:amen:

Njemu kapa dole kad je od haskija uspeo da napravi psa kom niko ne sme da pridje.
Mislim da ne postoji pas koji je manje agresivan prema ljudima od haskija, ti psi zive da bi bili u blizini ljudi i zive za covecju ljubav, stvarno treba biti maher pa od njega napraviti agresivnog psa.

Eh, pa nije baš tako. Ljubav često izaziva ljubomoru, a ljubomora agresivnost... Ima i toga. Najmanje agresivni psi prema ljudima su oni psi koje ljudi ne interesuju. Kao chow-chow, na primer. Ponekad mi se čini da su ti psi pravi "arijevci": Mi smo ovde gore, a vi, ljudi, vi ste tamo dole. :)
Šala mala, naravno, ne treba generalizovati ništa po pitanju pseće psihologije. Svi su različiti, baš kao i mi.

Prvo, razmotri budžet, i to dugoročno. Drugo, razmisli da li možeš svakodnevno da odvojiš vreme da četkaš prve dve ili brišeš ovu treću rasu-sve tri imaju jako zahtevno održavanje. Treće, ako ikako možeš da nađeš, pogledaj epizode o dotičnim rasama u emisiji Dogs 101 na Animal planet (ili TLC, trenutno i tamo prikazuju, čini mi se). I da dodam, sve tri rase su prilično svojeglave, na stranu što sve tri rase izgledaju super.

Želim da verujem da bi neko sa 14 godina bio u stanju da brine o nekoj od navedenih rasa.
A da ne pričam o budžetu, kako mimi's mom reče, dugoročno. Jer su vrlo zahtevni, štono neko reče, parafraziraću, "uzmi chow-chow i veterinara pride" (mislim da se odnosilo na dobermana).
benjamin97, dobro razmisli, pas je član porodice, nije igračka ni prolazna "zanimacija".
:amen:

Uzmi samojeda ne moras da ga hranis :D salim se malo... Meni je on najlepsi.. A sad četkanje :O,ti ako vec resis da ga uzmes nece ti biti tesko da odvojis 15 min za četkanje.... Lenjost je mana...

Kupi balkanca ili trobojca a mozes i srpskog pastirskog psa,sarplaninca pa i S.O.P.-a ili vojvodjanskog gonica pa i onog vojvodjanskog pastirca :) Imamo mnogo domacih pastmina,sto kupujes to strano?

Back