Koju rasu pasa da odaberem, imam kucu sa velikim dvoristem. Razamisljao sam o nemackom ovcaru . Vidim da na ovom forumu ima dobrih poznavaoca ove teme.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pogledaj samo kako im svetle oci... Ja nisam video ni kod jedne zivotinje lepse oci...
Ja licno bih najvise voleo vuka ali posto je malo neizvodljivo zadovoljio bih se haskijem![]()
Pogledaj samo kako im svetle oci... Ja nisam video ni kod jedne zivotinje lepse oci...
Ja licno bih najvise voleo vuka ali posto je malo neizvodljivo zadovoljio bih se haskijem![]()
Moj iskreni savet je, PUDLA. Ne linja se, nema miris, umiljata, pametna...
sta mislite o skotskom ovcaru
A kada oseca da ce da ugine on svoga gospodara napadne.
Pazi ovako prvo pitas za dve dijametralno suprotne rase.Odaberi rasu prema svm karakteru je l obe rase mogu biti u stanu stim sto da znas ako uzmes Dobermana moraces da budes vise nego uporan i postaviti se kao mega ALFA da bi imao dobrog psa, sa Labradorom je lakse. Moj savet ako nisi do sada imao psa rase NO; doberman, malinoa ili PTP da ne uzmisa dobermana nego labradora. Prvo mirniji je laksi je za kontrolu.Dobreman jeste lep pas ali i zahtevan njemu je potrebno dva sata jakog treninga dnevno i cvrsta ruka, dok ce se labrador zadvoljiti i setnjom od tqa dva sata, njemu neces morati besomucno da bacas lopticu
Sto se tice zivota u stanu Doberman i ne moze (mislim moze ali najbolje je da je uz gospodara) bez gazde je l je to pas koji je vrlo privrzen gospodaru. Pa bi po meni drzanje Dobermana u BOXu bio greh
Odmah da ti kazem da se oba psa osecaju (citaj smrde) ali redovnim kupanjem i odrzavanjem dlake to se moze smanjiti takodje i ishranom.
Jos nesto ako vec zelis dobermana a prvi ti je pas uzmi zenku
Toliko od mene i nadam se da sam ti pomoga ako bude bilo pitanja gde i od koga da kupis pusti PP pa da ti preporucim par odgajivacnica
Molim vas ljudi ne sirite zablude ovakve vrste,pa zar je moguce da stvarno verujete u ovo???????? Da li ste se ikad zapitali da li je to stvarno istina???????????
DAKLE NITI JEDAN PAS NE NAPADA VLASNIKA KADA OSETI DA CE UGINUTI!!!!!!
pa sta je na kraju, jel oce da zakolje vlasnika kad mre ili jok?
Pa ja mislim da je labrador prilagodljiviji na zivot u stanu..Pre svega zato sto mislim da je to drustveni pas.. (ispravi me ako gresim,ali mislim da je on slican retriveru)...Mislim da doberman nije za drzanje u stanu...Ja sam ga imao..To je zaista pametan pas ali treba covek da ima velike zivce da izadje sa tim psom na kraj..Malo je vise agresivniji od ostalih vrsta...Ukoliko imas malo dete ne bih ti ga preporucio..A sto je najgore urasta im kost u mozak nakon 7 godine zivota..A kada oseca da ce da ugine on svoga gospodara napadne..Ja nisma bio u toj situaciji ali se secam da samkada je uginuo..sa razlogom...Ja imam zlatnog retrivera sada tako da....izbor pada nauzmes labradora..
![]()
![]()
A sto je najgore urasta im kost u mozak nakon 7 godine zivota..A kada oseca da ce da ugine on svoga gospodara napadne
Evo sada mozete pricati i o toj cuvenoj dilemi-kog psa da uzeti?
Crnog il belog, kratkodlakog il sa dugom dlakom? Malog ili neku vecu rasu?
A mozda bi bilo lepse da usvojite mesanca...
***A evo i ja imam dilemu-imam patuljastog snaucera al planiram da uzmem
jos jednog psa...isto malog...i da je dugodlak...rezmisljala sam
o nemackom spicu***
a ta prica je bila i za doge...Pobogu!!!!!!![]()
Labrador..imao sam ga..
malopre mi u dnevnu sobu udje Bruno kavkavski ovcar od 7meseci..kao da je tele uslo..i pitam se kako funkcionisu ljudi koji su prinudjeni da ga u stanu drze..