Kog Psa Uzeti?

• Začetnik teme Začetnik teme petakovicm
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Kojeg psa da kupim

• DOGO ARGENTINO

• CANE CORSO

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Zasto razbijate dzabe glavu?
PUDLA je idealno resenje. (ne linja se, nema lojne zlezde pa se ne oseca pseci miris, veoma su inteligentne, umiljate, stalozene...) Sta jos hocete kad sve ovo imate u jednom pcu? ;)

Pogledaj samo kako im svetle oci... Ja nisam video ni kod jedne zivotinje lepse oci...
Ja licno bih najvise voleo vuka ali posto je malo neizvodljivo zadovoljio bih se haskijem :)

I da znaš da su jako slični, ne laju skoro nikad nego zavijaju, vrlo su svojeglavi i inteligentni, sve u svemu, najsrećniji su kad rade ono zbog čega su i pripitomljeni-kad ceo čopor vuče sanke. Ako se sa njima ne postupa kako treba, lako mogu da postanu preterano agresivni, haski mojih rođaka je zbog ujedljivosti "završio karijeru".

LaKI lupio si pa ostao ziv.
Pazi ovako prvo pitas za dve dijametralno suprotne rase.Odaberi rasu prema svm karakteru je l obe rase mogu biti u stanu stim sto da znas ako uzmes Dobermana moraces da budes vise nego uporan i postaviti se kao mega ALFA da bi imao dobrog psa, sa Labradorom je lakse. Moj savet ako nisi do sada imao psa rase NO; doberman, malinoa ili PTP da ne uzmisa dobermana nego labradora. Prvo mirniji je laksi je za kontrolu.Dobreman jeste lep pas ali i zahtevan njemu je potrebno dva sata jakog treninga dnevno i cvrsta ruka, dok ce se labrador zadvoljiti i setnjom od tqa dva sata, njemu neces morati besomucno da bacas lopticu
Sto se tice zivota u stanu Doberman i ne moze (mislim moze ali najbolje je da je uz gospodara) bez gazde je l je to pas koji je vrlo privrzen gospodaru. Pa bi po meni drzanje Dobermana u BOXu bio greh
Odmah da ti kazem da se oba psa osecaju (citaj smrde) ali redovnim kupanjem i odrzavanjem dlake to se moze smanjiti takodje i ishranom.
Jos nesto ako vec zelis dobermana a prvi ti je pas uzmi zenku
Toliko od mene i nadam se da sam ti pomoga ako bude bilo pitanja gde i od koga da kupis pusti PP pa da ti preporucim par odgajivacnica

Pazi ovako prvo pitas za dve dijametralno suprotne rase.Odaberi rasu prema svm karakteru je l obe rase mogu biti u stanu stim sto da znas ako uzmes Dobermana moraces da budes vise nego uporan i postaviti se kao mega ALFA da bi imao dobrog psa, sa Labradorom je lakse. Moj savet ako nisi do sada imao psa rase NO; doberman, malinoa ili PTP da ne uzmisa dobermana nego labradora. Prvo mirniji je laksi je za kontrolu.Dobreman jeste lep pas ali i zahtevan njemu je potrebno dva sata jakog treninga dnevno i cvrsta ruka, dok ce se labrador zadvoljiti i setnjom od tqa dva sata, njemu neces morati besomucno da bacas lopticu
Sto se tice zivota u stanu Doberman i ne moze (mislim moze ali najbolje je da je uz gospodara) bez gazde je l je to pas koji je vrlo privrzen gospodaru. Pa bi po meni drzanje Dobermana u BOXu bio greh
Odmah da ti kazem da se oba psa osecaju (citaj smrde) ali redovnim kupanjem i odrzavanjem dlake to se moze smanjiti takodje i ishranom.
Jos nesto ako vec zelis dobermana a prvi ti je pas uzmi zenku
Toliko od mene i nadam se da sam ti pomoga ako bude bilo pitanja gde i od koga da kupis pusti PP pa da ti preporucim par odgajivacnica

HVALA na savetu! Znam da su obe rase potpuno razlicite po karakteru,
ali ja obe rase podjednako volim. I bas sam u nedoumici. :think:
Mada, sto ti kazes , doberman je ipak zahtevniji.... u smislu da treba ostrije
raditi sa njim nego sa Lab. I znam da ''smrde'', svaki pas ima svoj miris
to je cinjenica... To uglavnom zavisi od mene, koliko cu voditi racuna o njegovoj higijeni
i ishrani.

Pa ja mislim da je labrador prilagodljiviji na zivot u stanu..Pre svega zato sto mislim da je to drustveni pas.. (ispravi me ako gresim,ali mislim da je on slican retriveru)...Mislim da doberman nije za drzanje u stanu...Ja sam ga imao..To je zaista pametan pas ali treba covek da ima velike zivce da izadje sa tim psom na kraj..Malo je vise agresivniji od ostalih vrsta...Ukoliko imas malo dete ne bih ti ga preporucio..A sto je najgore urasta im kost u mozak nakon 7 godine zivota..A kada oseca da ce da ugine on svoga gospodara napadne..Ja nisma bio u toj situaciji ali se secam da sam :sad2: kada je uginuo..sa razlogom...Ja imam zlatnog retrivera sada tako da....izbor pada nauzmes labradora.. :) :bye:

Hmmm...da, labrador jeste pitomijeg karaktera, ali Dob. me isto fascinira...
cula sam za tu ''kost'' u glavi koja raste, ali mislim da to uopste nije istina.
Ne, nemam decu, zivim sa kevom i caletom.

Hvala na savetu ;)

@tema
U mom slučaju kupovine psa nije bilo dileme. Brat i ja smo hteli NO i istrajali smo u tome...Jednostavno smo "odrasli" uz jednog nemačkog ovčara(ženku) Belu i još je uticalo tu mnogo faktora ali nismo razmatrali drugu rasu...

Sve dosad izneto je tacno.....i nije...:D

Razne rase su vrlo pogodne........sve zavisi od tvoje volje i vremena za ''bavljenje''psom.....
Ja imam patuljaste snaucere(crne) i zapadno skotskog belog teriera-westy i jedna i druga rasa su fantasticne i uz vrlo malo ''odrzavanja'' pruzaju maksimum.....

Ne linjaju se,nemaju miris,mogu da borave i untra i napolju....dakle idealno......
Ako te zanima vise o njima reci pa cu ti napisati.......

:bye: Evo sada mozete pricati i o toj cuvenoj dilemi-kog psa da uzeti?
Crnog il belog, kratkodlakog il sa dugom dlakom? Malog ili neku vecu rasu?
A mozda bi bilo lepse da usvojite mesanca...

***A evo i ja imam dilemu-imam patuljastog snaucera al planiram da uzmem
jos jednog psa...isto malog...i da je dugodlak...rezmisljala sam
o nemackom spicu:D***

Ne treba da imas dilemu oko nemackog spica - izuzetan pas. Moje detinjstvo je proteklo uz jednu zenku spica. Hrabra, odana, pametna, cuvar ... i sto je najvaznije zivela je skoro 20 god. Do poslednjeg dana je bila vitalna (mada bez zuba i skoro bez dlake), umrla je u snu na kucnom pragu i sahranili smo je u dvoristu. Ne prodje ni jedno porodicno okupljane da je neko ne spomene.

Labrador..imao sam ga..
malopre mi u dnevnu sobu udje Bruno kavkavski ovcar od 7meseci..kao da je tele uslo..;) i pitam se kako funkcionisu ljudi koji su prinudjeni da ga u stanu drze..

Labrador..imao sam ga..
malopre mi u dnevnu sobu udje Bruno kavkavski ovcar od 7meseci..kao da je tele uslo..;) i pitam se kako funkcionisu ljudi koji su prinudjeni da ga u stanu drze..

kavkasci su prelepi , imala sam prilike da
cesto vidjam jednog u komsiluku, sjajni su! Prave su mede :heart::heart::heart:

Hej, hvala na savetu, razmisljala sam,
citala dosta o obe rase i mislim da cu najverovatnije uzeti labradora. ;)
kad se saberu utisci, ipak je labrador blizi mom karakteru,
mada dobermani sigurno ostaju moja velika ljubav... pozdrav... :bye:

Back