ndog
Obećava
- Poruka
- 51
GDE GOD DA SAM JA PITAO ZA CENU BILA JE OKO 150 eura
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nisam bas siguran kako je nastao toy snaucer(visina do 25 cm) a ima i tea cup snaucer(visina do 15 cm) a da su popularni u Amereici jesu i to prilicno....naravno nepriznati(barem za sad)mislim da se tako štancaju toyšnauceri. Negde sam pročitao da je to u Americi popularno...
Sve to i plus ti razrusi kucu pre nego sto se vratis iz WC-a!Hocu da kazem da su i jedni i drugi razigrani, ali retrivar zna granice. Igra samo napolju. Ovaj labrador ce ti krasti stvari i izglodati ih, ogrebati orman, srusiti vazu i sakriti se, a ako retriver nesto uradi on ce stajati pored toga ocekivajuci to sto vlasnik zeli da mu uradi zbog toga. Ja glasam za ZLATNOG RETRIVERA!!!LABRADOR bez promišljanja.
Kao kućni ljubimac je daleko pogodniji za održavanje (dlake), strana mu je tvrdoglavost koja se sve više sreće kod goldena, ima još bezbroj drugih razloga.
Ipak, bilo koju rasu da odabereš, vodi računa da si uzela životinju za koju preuzimaš apsolutnu odgovornost. On, posebno labrador, će biti takav kakvim ga ti napraviš. Ako bude maza, pomiri se sa tim da trpiš. Postaviš li se prema njemu kao članu porodice, naći će svoje mesto u njoj.
Nekad sam napisao članak o Labradorima i nosio je naslov Pas zaljubljive prirode. Za svog vlasnika je spreman na sve. Obuka je jednostavna, tako reći ni ne postoji. Dovoljno je da uvidi šta ti prija, a šta smeta. Zato i jesu Labrador retriveri najčešće upotrebljavani psi za vodiče slepih, service dog i mnoge druge poslove pomaganja ljudima sa hendikepom. Čak, šta više, u nekim zemljama ih koriste za stimulisanje volje hroničnih bolesnika za ozdravljenjem. Zbog svojih osobina plene i danas su najpopularnija rasa u mnogim zemljama.
Svi ostali retriveri su derivat, izvedeni iz Labrador retrivera.
Ako te interesuje još nešto javi mi se na sanduče.