- Poruka
- 27.847
Ne znam šta se desilo sa njom? Sin i ja smo skoro baš o tome diskutovali - odvratna je ali oboje se zeznuli pa kupili po teglu na nekom popustu.Evo pijem drugu, onu nes krem, teško sra.nje
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne znam šta se desilo sa njom? Sin i ja smo skoro baš o tome diskutovali - odvratna je ali oboje se zeznuli pa kupili po teglu na nekom popustu.Evo pijem drugu, onu nes krem, teško sra.nje
Ista stvar. U Maksiju je bila na većem popustu i ja kao ajde da kupim pa ću nju popodne a ujutru običnu (kupim nekoliko kesica od 200g Frank kad je na akciji, odlična kafa).Ne znam šta se desilo sa njom? Sin i ja smo skoro baš o tome diskutovali - odvratna je ali oboje se zeznuli pa kupili po teglu na nekom popustu.
Da, to je ta.Ista stvar. U Maksiju je bila na većem popustu i ja kao ajde da kupim pa ću nju popodne a ujutru običnu (kupim nekoliko kesica od 200g Frank kad je na akciji, odlična kafa).
Međutim ova krem očajna.
Не ствара се у почетку али један од узрока изазивања толеранције на кофеин је тај што организам ствара нове аденозинске рецепторе чиме уобичајена количина кофеина нема ефекат као раније. И онда мора да се повећа количина кофеина да би кофеин окупирао све новостворене аденозинске рецепторе у мозгу тако да већ после неких пар дана од тренутка развоја толеранције људи у суштини пију кафу да би постигли стање које би и иначе постигли без кофеина јер нема трика да победиш организам који НЕ ЖЕЛИ кофеин у себи. Организам ће на сваку дозу кофеина да одговори развојем толеранције осим на смртоносну. Зато се кофеин пије паметно ако се пије, а то значи у реетким ситуацијама, никако константно, сваки дан, годинама.ne stvara se novi , nego jednostavno se veže za njega
i samo ga blokira , ništa više ništa manje
taj upregulation u mozgu neće ništa promeniti u konzumiranje kafeНе ствара се у почетку али један од узрока изазивања толеранције на кофеин је тај што организам ствара нове аденозинске рецепторе чиме уобичајена количина кофеина нема ефекат као раније. И онда мора да се повећа количина кофеина да би кофеин окупирао све новостворене аденозинске рецепторе у мозгу тако да већ после неких пар дана од тренутка развоја толеранције људи у суштини пију кафу да би постигли стање које би и иначе постигли без кофеина јер нема трика да победиш организам који НЕ ЖЕЛИ кофеин у себи. Организам ће на сваку дозу кофеина да одговори развојем толеранције осим на смртоносну. Зато се кофеин пије паметно ако се пије, а то значи у реетким ситуацијама, никако константно, сваки дан, годинама.
Sve nabrojano je ZABAVA ZA ZDRAVEКофеин, никотин и алкохол су практично једине психоактивне супстанце које су легалне (бар је код нас још увек тако) и ипак се кофеин не сматра тако лошим као алкохол и никотин, заправо не сматра се лошим уопште. Да ли је то заиста тако ако знамо да кофеин:
- је снажан диуретик, појачано црпи резерве калцијума и калијума у организму, витамина Б итд.
- смањује осетљивост ћелија на инсулин што је заправо пут ка развоју разних проблема са тим хормоном од инсулинске резистенције до дијабетеса итд.
- ремети срчани ритам
и још много штошта
Nesscafe ko voli nek izvoli, zbog izrade spada u kancerogene.Ista stvar. U Maksiju je bila na većem popustu i ja kao ajde da kupim pa ću nju popodne a ujutru običnu (kupim nekoliko kesica od 200g Frank kad je na akciji, odlična kafa).
Međutim ova krem očajna.
Jedina lepo izradjena Nesscafe u standardnoj limenci bejaše iz Saudijske Arabije.Ne znam šta se desilo sa njom? Sin i ja smo skoro baš o tome diskutovali - odvratna je ali oboje se zeznuli pa kupili po teglu na nekom popustu.
odlicna u tom cenovnom ranguFrankova ne valja niśta a i zna se čija je
nismo je pili ni dok smo bili SFRJ a kamoli sadaodlicna u tom cenovnom rangu
На толеранцију има смисла гледати као пожељну уколико се особа држи те исте количине кофеина која је довела до развоја првог прага толеранције јер си тиме испоштовао реакцију сопственог тела. Али већина пређе тај први праг толеранције и створи други, трећи и онда повећан, свакодневни, дугогодишњи унос кофеина прави проблем јер појачава све негативне ефекте кофеина, а којих је на претек.taj upregulation u mozgu neće ništa promeniti u konzumiranje kafe
u krajnjoj liniji tolerancija na kofein je poželjna
ti pijes Kraljicu ko svaki dedanismo je pili ni dok smo bili SFRJ a kamoli sada
da te više nisam čuo
i posle svega najveća količina , koja napravi prag , postane praviloНа толеранцију има смисла гледати као пожељну уколико се особа држи те исте количине кофеина која је довела до развоја првог прага толеранције јер си тиме испоштовао реакцију сопственог тела. Али већина пређе тај први праг толеранције и створи други, трећи и онда повећан, свакодневни, дугогодишњи унос кофеина прави проблем јер појачава све негативне ефекте кофеина, а којих је на претек.
Ali na kraju kad reče - Ja ne volim kafu - tačno osećam da je prenaduvao štetna dejstva jer on ne voli, pa može da smara.Evo jos malo Borovica, kao predstavnika medicinske *nauke* u njegovoj vecnoj borbi protiv kafe (neki ljudi veruju da je medicina nauka)
ГимокааааВолим кофеин.![]()
ali zato , koliko se nešto izgubi , toliko se režimom ishrane uneseПостане само што се из организма не исцрпи иста количина калијума и калцијума, не излучи иста количина кортизола, адреналина, инсулина, не подигне исто притисак итд. итд. због 100мг кофеина и због 250мг, 300, 400, 500.....
Ех....тако дрога делује на човека - наћи ће 100 изговора да не престане јер дрога је изгледа у сржи човековог постања, човек не може без тога јербо је чак и секс некаква дрогаali zato , koliko se nešto izgubi , toliko se režimom ishrane unese
a pritisak , pa taj kako godine odmiču ionako ide gore
nije mu mesto ovde , ali može se primenitiPogledajte prilog 1638687
Obično je u kafićima u manjim šoljama. Ali ono... Kafić je bio u poprečnoj ulici uz Siv.
ovo za droge _droge , prepisujemЕх....тако дрога делује на човека - наћи ће 100 изговора да не престане јер дрога је изгледа у сржи човековог постања, човек не може без тога јербо је чак и секс некаква дрога

Pre utakmice.Jesi ti produžio posle glasanja u Areni