Кофеин као општеприхваћено зло данашњице

Ne znam šta se desilo sa njom? Sin i ja smo skoro baš o tome diskutovali - odvratna je ali oboje se zeznuli pa kupili po teglu na nekom popustu.
Ista stvar. U Maksiju je bila na većem popustu i ja kao ajde da kupim pa ću nju popodne a ujutru običnu (kupim nekoliko kesica od 200g Frank kad je na akciji, odlična kafa).
Međutim ova krem očajna.

ne stvara se novi , nego jednostavno se veže za njega
i samo ga blokira , ništa više ništa manje
Не ствара се у почетку али један од узрока изазивања толеранције на кофеин је тај што организам ствара нове аденозинске рецепторе чиме уобичајена количина кофеина нема ефекат као раније. И онда мора да се повећа количина кофеина да би кофеин окупирао све новостворене аденозинске рецепторе у мозгу тако да већ после неких пар дана од тренутка развоја толеранције људи у суштини пију кафу да би постигли стање које би и иначе постигли без кофеина јер нема трика да победиш организам који НЕ ЖЕЛИ кофеин у себи. Организам ће на сваку дозу кофеина да одговори развојем толеранције осим на смртоносну. Зато се кофеин пије паметно ако се пије, а то значи у реетким ситуацијама, никако константно, сваки дан, годинама.

Не ствара се у почетку али један од узрока изазивања толеранције на кофеин је тај што организам ствара нове аденозинске рецепторе чиме уобичајена количина кофеина нема ефекат као раније. И онда мора да се повећа количина кофеина да би кофеин окупирао све новостворене аденозинске рецепторе у мозгу тако да већ после неких пар дана од тренутка развоја толеранције људи у суштини пију кафу да би постигли стање које би и иначе постигли без кофеина јер нема трика да победиш организам који НЕ ЖЕЛИ кофеин у себи. Организам ће на сваку дозу кофеина да одговори развојем толеранције осим на смртоносну. Зато се кофеин пије паметно ако се пије, а то значи у реетким ситуацијама, никако константно, сваки дан, годинама.
taj upregulation u mozgu neće ništa promeniti u konzumiranje kafe
u krajnjoj liniji tolerancija na kofein je poželjna

Кофеин, никотин и алкохол су практично једине психоактивне супстанце које су легалне (бар је код нас још увек тако) и ипак се кофеин не сматра тако лошим као алкохол и никотин, заправо не сматра се лошим уопште. Да ли је то заиста тако ако знамо да кофеин:

- је снажан диуретик, појачано црпи резерве калцијума и калијума у организму, витамина Б итд.
- смањује осетљивост ћелија на инсулин што је заправо пут ка развоју разних проблема са тим хормоном од инсулинске резистенције до дијабетеса итд.
- ремети срчани ритам
и још много штошта
Sve nabrojano je ZABAVA ZA ZDRAVE
bilo da je kafa ili energetsko piće (gazirano takodje), duvan u svim formatima i oblicima (Kubancima i Severnim Makedoncima svaka čast), alkoholi svih vrsta od oniog za rodjenje preko krśtenja i sahrane do onih posebnih pića za specijalne prilike, bilo solo bilo za emotivni duet poput vina, koktele piju pozeri, martini foliranti, viski piju ovi što više analiziraju promašaje nego uspehe...
...
...
....
... i sve to može samo dok si zdrav

Kao što znamo zdrav ima 1000 želja a bolestan samo 1

Država mudro ćuti jer preko akciznih markica puni budžet za iščašene društvenjake koje nikad nije zanimalo odakle pare

Doktori pa piju i puše da svoju bol uguśe

Ista stvar. U Maksiju je bila na većem popustu i ja kao ajde da kupim pa ću nju popodne a ujutru običnu (kupim nekoliko kesica od 200g Frank kad je na akciji, odlična kafa).
Međutim ova krem očajna.
Nesscafe ko voli nek izvoli, zbog izrade spada u kancerogene.
Vrhunske brendove kafe nećemo naći na Balkanu, ali na moju sreću tu je Jacobs Monarch i Gold kao kakva takva prilika da se srkne osrednji bućkuriš.
Pre 2 godine je bio 800 pa 1200 a sad nenormalnih 1500 po punoj ceni tako da se čekaju oni popusti, obično na 2 nedelje pa kad IDEA kad MAXI (univer, vero takodje)

Frankova ne valja niśta a i zna se čija je

Nije mi žao da platim odličnu kafu a za bućkuriše ima da arlaučem na cenu.

Ne znam šta se desilo sa njom? Sin i ja smo skoro baš o tome diskutovali - odvratna je ali oboje se zeznuli pa kupili po teglu na nekom popustu.
Jedina lepo izradjena Nesscafe u standardnoj limenci bejaše iz Saudijske Arabije.
I to mi neki VIP lik naglasio u poverenju da obratim pažnju.

Gospodjo, gospodje i Gospode - ima za potrošačko društvo a ima i za probranu gospodu, zna bagra šta radi.

taj upregulation u mozgu neće ništa promeniti u konzumiranje kafe
u krajnjoj liniji tolerancija na kofein je poželjna
На толеранцију има смисла гледати као пожељну уколико се особа држи те исте количине кофеина која је довела до развоја првог прага толеранције јер си тиме испоштовао реакцију сопственог тела. Али већина пређе тај први праг толеранције и створи други, трећи и онда повећан, свакодневни, дугогодишњи унос кофеина прави проблем јер појачава све негативне ефекте кофеина, а којих је на претек.

1730992548110.jpeg

Za vreme Slobe, Srbi su pili najzdraviju kafu.
Bez obzira na brend.

Naime, zbog sankcija stavljala se cikorija.
Čaj od cikorije je fenomenalan za odvikavanje od kofeinske zavisnosti.
Čak i izgleda kao kafa kada se skuva ali je ukus drugačiji.

Zaista pomaže.

На толеранцију има смисла гледати као пожељну уколико се особа држи те исте количине кофеина која је довела до развоја првог прага толеранције јер си тиме испоштовао реакцију сопственог тела. Али већина пређе тај први праг толеранције и створи други, трећи и онда повећан, свакодневни, дугогодишњи унос кофеина прави проблем јер појачава све негативне ефекте кофеина, а којих је на претек.
i posle svega najveća količina , koja napravi prag , postane pravilo

Постане само што се из организма не исцрпи иста количина калијума и калцијума, не излучи иста количина кортизола, адреналина, инсулина, не подигне исто притисак итд. итд. због 100мг кофеина и због 250мг, 300, 400, 500.....

Постане само што се из организма не исцрпи иста количина калијума и калцијума, не излучи иста количина кортизола, адреналина, инсулина, не подигне исто притисак итд. итд. због 100мг кофеина и због 250мг, 300, 400, 500.....
ali zato , koliko se nešto izgubi , toliko se režimom ishrane unese
a pritisak , pa taj kako godine odmiču ionako ide gore
nije mu mesto ovde , ali može se primeniti
Screenshot_20241105-092300-074.png

ali zato , koliko se nešto izgubi , toliko se režimom ishrane unese
a pritisak , pa taj kako godine odmiču ionako ide gore
nije mu mesto ovde , ali može se primenitiPogledajte prilog 1638687
Ех....тако дрога делује на човека - наћи ће 100 изговора да не престане јер дрога је изгледа у сржи човековог постања, човек не може без тога јербо је чак и секс некаква дрога

Ех....тако дрога делује на човека - наћи ће 100 изговора да не престане јер дрога је изгледа у сржи човековог постања, човек не може без тога јербо је чак и секс некаква дрога
ovo za droge _droge , prepisujem :ok:

Back