Snow_Queen1
Aktivan član
- Poruka
- 1.167
Pitanje za upucene: Sta u natalu daje sklonost i sposobnost za izucavanje ove nauke?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To mozes reci kada budes znala svoj IQ
INDEKS INTELEKTA 11. 9. 1920 Sarajevo
1. Me, Ju, Sa u sedistu (samo Me) ...................................................... pozitivno 3.50
2. Isti u polju 3 ili 9, poluorbisi ............................................................................ 3.50
3. Isti u egzaltaciji (Me prosao) ......................
4. AC u pokretnom znaku, orbis vladar ....................
5. Vladari u pokretnim, orbis (Me 7, So 15) ....................................................... 22.50
6. Drugi u pokretnim sa poluorbisom (Ur, Ma, So) ...
7. Aspekti vladara medjusobno (So o Me = 7) ....................................................
8. Sa ostalima, srednji poluorbis (Me-So 5.5, Ju-Mo 5.25, Ju-Ur 4, Sa-So 6) ..... 16.75 ........... negativno 8.00
9. Poluorbis vladara pokretnih i padajucih znakova (6 pokretni a Ve padajuci) .. 30.65
10. Poluorbis planeta u vazdusnim (Ve) ............................................................. 3.50
11. Broj planeta u devetom polju ili znaku (Ma) .................................................. 1.00
11111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111 ________________
11111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111 99. 75 ........... 8.00
12. Odbija se planeta u padu ili izgonu (Ju) ......................................................... 4.50
11111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111 ________________
11111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111 95.25 ............ 8.00
Zbir 103.25 puta srednji koef. 13.50 (15 plus 12 kroz 2) sto iznosi 1394, dakle daleko iznad proseka = visa inteligencija.
Pročitao sam da su pokazatelji u natalnoj karti za to jaki Uran ili znaci Škorpije i Vodolije.
Serija 11 ( 11.kuća, vladar 11 kuće, Uran, znak Vodolije), zatim serija 12 kao intuicija, astrološke slike... Mada je Uran egzaltiran u Škorpionu sama serija 8 nije baš direktno uključena u kod za astrologiju, ali ne može da šteti dobrom povezanošću jer to je tranasformacija, ali kuća okultnog, dakle aktivni princip. I naravno serija 3.
Серија?
С тим што јак Уран и 11 кућа такође дају људе који се занимају за астрономију и одлучно одбијају било шта везано за астрологију те су показатељи другачији код другачијих људи, али генерално Уран у Стрелцу, Водолији или Шкорпији даје астрологе, а 29ти степен скоро па видовите људе (али и веома напаћене људе на љубавном плану).
Не постоји прави рецепт за астролога с обзиром да јој се може приступити на више начина.
Ја бих ишао код Водолије, рецимо, уколико посматрам будућност, код Стрелца уколико посматрам генерални живот, а код Шкорпије уколико посматрам с психолошког аспекта. Различити астролози су често везани за само једну грану астрологије која им најбоље иде од руке.
Серија?
Cuj talent za astrologiju
Mislim da su tu Ribe neprikosnovene,jer najvise vole da fantaziraju i da lazu
Iako su Nostradamus,Klepler i Brache bili Jarcevi,ja se kao tipicni Saturnovac ogradjujem od pseudonauka,koje nisu naucno dokazane.SAturna zanima samo ono sto je jasno izmjereno i argumentirano dokazano.
PA imam Uran tacno na stepenu egzaltacije(na 11 Skorpije) u svojoj prirodnoj 11 kuci,u sextilu sa Merkurom i Marsom,pa nemam talenta za astrologiju,jer ne mogu da izuvcavam nesto iracionalno,za sta nema jasnih i argumentiranih dokaza.
NAravno da i u astrologiji postoje stvari koje se mogu provjeriti u praksi,i dotle moj um zeli da ide.Nista iracionalno i suvisno,od cega ne mogu da imam koristi me ne zanima.(iako kontam i to sto me ne zanima,ali to ne priznajem)
Mnoga astroloska objasnjenja i "definicije" se svode na dogme neutemeljene u praksi,pa mi je smijesno da kada astrolozi svojom iracionalnoscu objasnjavaju neke svoje teze,da im smeta ako neko istim pristupom (znaci bez jasnih dokaza,prakticnih) objasnjava svoje vidjenje stvari.
TAko da ja u astrologiju vjerujem do nekih granica,i onoliko koliko am se sam uvjerio da funkcionise.Sve ono cemu sam nasao kontra promjere ne priznajem,a toga je jako mnogo u astrologiji,70%.
Ali tema nije o tebi denise, kapiraš?
PA brate,valjda je jasno da astrologija nije priznata nauka,zato sto joj nesto fali,tj zato sto nema dokaza za hipoteze koje pokusava da plasira kao teorije
Astrologija ne plasira teorije. To sto je drustvo ne priznaje i ne treba. Ako je za drustvo nauka medicina koja fiksa bebe, astronomska dosatignuca koja vidimo tako sto se gleda iz satelita u neciju sobu, biologija koja kaze da smo nastali od majmuna ili poljoprivreda ciji strucnjaci arlaucu o pesticidima zarad brze zarade zanemarujuci posledice po zemlju, onda znas sta, astrologija i ne treba da bude nauka.
Ali ocekivato da nam astrologija pomogne u bilo cemu,znaci biti dobro naivan.
http://www.astrotheme.com/astrology/George_Clooney
Nedavno sma jednom astrologu,koji od toga zivi postavio ovu kartu iznad,i rekao mu da je moja,da vidim sta ce mi reci
PA mi je rekao da mi je majka maltretirana od oca,da sam elektricar,da sam agresivan prema zenama ,da sam imao jako tesku sudbinu itdDrugi mi je ispricao neke druge stvari,3,trece itd.
E sada kakva je to "nauka",ili istina koju moze da interpretira svako kako mu se navije?
HAha,evo ja necu vise,toliko od mene![]()
Mislio sam da si ozbiljniji. Ovde je preko 20 ljudi pisalo da su bili kod astrologa i da im je pogodjen detalj koji kriju i od sebe samih. Bilo je i drugacijih iskustava, da je omaseno ali to nije do astrologije vec onih koji se bave ovim poslom sto nakon osnovne simbolike pocnu drugima da rade karte.
Astrolog mora uloziti godine da bi razvio intuiciju uz poznavanje anatomije, fiziologije, psihologije i drugih nauka. To sto si radio radili su i Miletu Duporu, Sime mu podvalio horoskop svog magarca.
Dupor je pored ruznih Skorpija medju "ruzne " znakove ubacio Bikove(nije mogao protiv sebe,jbg,toliko je realan bio)KAda bi se zivot na planeti odvijao onako kako je to Dupor astroloski zamisljao
O kakvim detaljima pricas?Treba astrolog da mi objasnjava nesto sto sam znam o sebi?