Kod "16 Ventila" - šoferska kafana!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Renault zavrsio svoje ? :lol:

Sa srecom ... :ok:

hvala :D

....
nikako:!: eno ga oma iza nje, oba ce biti tu. za vozikanje po gradu mene i buraza ce megane i dalje da sluzi kao dizelas, a cee'd ce vise cale da koristi u svojim voznjama koje su 99% deonice od par kilometara voznjom u V brzini 80-90-100kmh.
inace u pitanju je kia pro_cee'd , cee'd je obicna sa 5 vrata a ova pro je kupe varijanta, iako i na njoj zguza pise samo cee'd.
motor je 1,4 sa 110ks ne znam koliko ide u drugoj :D nisam ga jos vozio samo 20m sam napravio s njim tu iza salona, kasnije ga je moj cale dovezao kuci. juce smo ga preuzeli i obavili tehnicki pregled(novog auta..) zasad ima 8km na cageru :cool:
dok ne navrsi 15.000km necu morati da idem ninakakav servis.
a kao drugi auto kod mene, trebace mu vremena da to nakupi. elem, garancija je 7 godina ili 100.000km bar tako pise u cenovniku, a recimo u engleskoj je 100.000 milja, ko tu koga ebe ne znam. ono sto sam video da je za dz je magentis 2,0crdi 140ks za 17.000ojra nakon popusta od 5.000e:!: ali on ima garanciju 2 godine i pravljen je u koreji.
cee'd se pravi u novoj fabrici u slovackoj (rekord im je 19.600 vozila mesecno, dole Zastava) , skroz je model razvijen u evropi i za evropu.

bio sam i u renoovom salonu, gledo sam novi megane. ima neka akcija i kod njih sam misliio uzet kupe sa 1,4 motorom sa 100ks za 13990e sa alu felnama 16'' i sve. medjutim tamo kada sam stigao rekli su nam povecano interesovanje ovo ono odmor u fabrici - nista od isporuke pre oktobra :sad2: a ja mislim u sebi odma jos tamo u kancelariji fala dovidjenja. usao sam u megane jedan, i nisam bio iznenadjen. neke stvari su bile na ocekivanom nivou, svidelo mi se ponesto, ali sam nekim stvarima bio iskreno razocaran:
- taj megane ima manje opreme od ovog megana koji sad imam. imaju podizace na samo prednjim prozorima (jes da bi ja uzimao kupe pa nema veze, ali karavan i sedane su nazad na kurblu), retrovizori se rucno namestaju sto je meni veliki minus jer na ovom meganu sad imam na dzojstik pa vidim nekad pri parkiranju kolko mi je zgodno da mogu ocas posla da namestim retrovizor da vidim nesto sto hocu. takodje nije imao naslon na sredini izmedju prednjih sedista, to nema ni moj megane a ocu to. jos neke stvari su me nervirale poput nekih nesretnih poklopaca na konzoli srednjoj, preko toga da se rucna (onaj avionski oblik kao cirilicno slovo P, izgleda kul) prilicno tesko povlacila i ostavljala utisak da nesto nije u redu, i ista prica sa podesavanjem volana, izgledalo je kao da to pomeranje nije predvidjeno, kao da na silu nesto radim.
tako da sam odatle otisao u kiin salon, nju sam od pocetka i smekao. izgleda mi 8 puta kulije od megana kupe (na njemu mi je najvise smetala oborena ivica zadnjeg bocnog prozora a iznad nje prav ugao od krova, neide mi to) garancija je 7 godina, ispala je koju stotinu skuplja, ima vise konja, ima naslon u sredini, ima podesive retrovizore i zasad jedino sto moj megan ima a ona ne, je podesavanje osvetljenja table a to nisam nikada u zivotu koristio, osim iz zezancije da vidim za cega ovaj tockic sluzi...

izvinjavam se na ogromnom postu,
ali ipak prilika nije svakodnevna :cool:

motor je 1,4 sa 110ks ne znam koliko ide u drugoj :
Pu, bem im mater, dokle će više da guraju tolike konje na tako male kubike. :think:

- taj megane ima manje opreme od ovog megana koji sad imam. imaju podizace na samo prednjim prozorima (jes da bi ja uzimao kupe pa nema veze, ali karavan i sedane su nazad na kurblu)
To si u pravu. Ako može Logan da ima podizače pozadi, pa može valjda i nešto bolje/skuplje.

takodje nije imao naslon na sredini izmedju prednjih sedista, to nema ni moj megane a ocu to.
Tvoj problem rešava buvljak i pijačarski naslon od 10 evra. :lol:

10 евра? Не знам шта си ти то гледао и откуд то уопште на бувљаку... ја сам гледао на сајму и знам да је цифра била нека типа 150еур за моју Браву или тако нешто... то на бувљаку да је 40-50еур па и да размислим да погледам, али 10еур ми је некако баш мало...

Иначе, људи предлажем да сад лешимо Сигначура за велеиздају... издао је велелепни, славни и неприкосновени Рено и то за шта - за КИУ!!! За Кореанца... ово је дефинитивно низак ударац за све љубитеље Француза :D

Сигначур, још једном нека је са срећом ;)

Signacr kupio kola, ja slupao svoja, malo rasprave o tome da li Yugo zasluzuje prefiks "automobil"....
Sve u svemu, normalna atmosfera u kavani.

bice vam,a nenormalna atmosfera kad vam dovedem trubace iz Guche!
Preksinoc sam tamo upoznao neke likove dok sam cekao istovar, oni su neki orkestar bem li ga ali ne da sviraju mrtvi pijani - nego je to za medalju o'ma! :lol:

10 евра? Не знам шта си ти то гледао и откуд то уопште на бувљаку...
Rekao sam pijačarski nasloni. :D Subotom ujutru na Bubanj potoku. Univerzalni, kineski, nije neki kvalitet ali vrede tih 750 din do 15 evra, u zavisnosti od veličine/izgleda. Evo slike tog za 10:
http://img144.imageshack.us/img144/9476/27012007001ab6.jpg
http://img144.imageshack.us/img144/8662/27012007rd5.jpg
Pozadi kao ima i dva držača za čaše. Stvarno džaba.

Poslednja izmena:
10 евра? Не знам шта си ти то гледао и откуд то уопште на бувљаку... ја сам гледао на сајму и знам да је цифра била нека типа 150еур за моју Браву или тако нешто... то на бувљаку да је 40-50еур па и да размислим да погледам, али 10еур ми је некако баш мало...

Иначе, људи предлажем да сад лешимо Сигначура за велеиздају... издао је велелепни, славни и неприкосновени Рено и то за шта - за КИУ!!! За Кореанца... ово је дефинитивно низак ударац за све љубитеље Француза :D

Сигначур, још једном нека је са срећом ;)

lesimo :super::rotf:
pa nisam ja kriv sto oni sa novim meganom nisu ispostovali stari megane. megan kupe koji treba da je u vrhu atrakcije automobila, je ostao zaeban od strane teretnog megana karavan i to belog koji je na dnu...

a i moja veleizdaja je delimicna, posto renoa nisam prodao :D niti cu skoro.

salu na stranu, iznutra je sveukupno reno imao bolje materijale. kia ima grube plastike u sebi, koja jeste odlicno skrojena i sastavljena i nemam zamerki, ali se vidi da auto ima bar neke veze sa koreancima.
auto sa naj unutrasnjim materijalima koji sam video je bila 2004 corolla koju sam imao. cak malo bolja od avensisa istog godista.

juce kada mi je stigao auto isao sam taxijem da ga vidim u salon.
taxi je bio zuti caddy :D sa 99800km.
raspadao se pri kretanju i kocenju, drmusa se onako kao da umire, 1,4 benzin pretpostavljam,
i sav je bio nesretan.
sa ni 100.000km ...
kupujte vi VW jos...

a taxista svaka mu cast - voznja bila 160din i ja mu dajem 200 on vadi svoje pare kaze nemam sitno nista da ti vratim, i covek mi pruza 100 dinara. ja ga gledam onako, pa... nemoj daj nesto da isfrikombinujemo, a on govori ma...nema veze... meni greota da uzmem. aj da je 120din bilo, al 160 ja bi radije njemu ostavio 200. bas sam se nekako jadno osecao sto sam opljackao coveka.

lepo on izgleda ali ga nemas na sta stavit.
morao bi da mu pravis postolje od armature 12ice ili cega vec, da busis i varis po kolima.
da je jugo ok, ali po meganu necu :D
Ima postolje, dobija se uz njega. U obliku je slova Π.

sto se tice guranja konja u male motore,
sve vise je realno da je to buducnost automobila, i da ce se vise koristiti ti mali ekonomicniji motori sa 43 turbo punjaca i zezalica koji im nabijaju snagu. sto se vise bude napredovalo u tome nece ni nove turbine puno kostati :D
Da, biće 1.2 sa 150 konja, a kada potrpaš društvo i možda još nešto jako malo stvari (naravno kad gepek ima 150 lit), ima prvom da izvlačiš ravne pravce. :D Ako uopšte i kreneš, naravno.
Lepo kažu, there's no replacement for displacement.
To ova mala kolica ispod 4 metra mogu da imaju tako veliku razliku kubikaže i konja. Ovi veliki - :nono: U suštini, ta mala kolica su za grad.

Poslednja izmena:
Е стварно овај држач за руке ако је 10еур са све постољем и не треба да се буши ауто да би се поставио морам да купим... једино што ми се свидело код Аудија је то што имам где да ставим десну руку :)

Гурање коња... па колико се ја сећам била је нека прича за Фиат 500 Абартх да има ваљда 1,4 или 1,6 мотор не сећам се сад, а није ни важно, а има преко 200КС... и баш сам ја тада говорио о томе како нису нормални шта раде...

Иначе Сигначур није никакав човек... види да се човеку распада ауто да треба да га сређује, а види и да је добар човек јер је 'ладно могао да га натера да иде негде на трафику да ситни лову и он му на крају отме од уста... е мој Сигначур, па можда човек има малу децу и коју храни од поштеног рада, а ти му тако 'ладно узе 30% уместо да му додаш... :thumbdown::thumbdown::thumbdown:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back