Ко су жене у црном и како их народ види?

Данас сам се сетио ове теме и на послу распитао код својих колега...;)

Сви су чули за " Жене у црном ", али нико никада није отишао да их види нити их то интересује...:(

Али су зато ...СВИ ГЛЕДАЛИ " Man in Black " ...а неки и по два-три пута...:lol::lol::lol: .....:aha2:

Пре свега, шта је са оним војницима који нијесу имали маму и тату да их извуку из ЈЕНЕА за вријеме НАПАДА НА ВОЈАРНЕ... Јесу ли њихови животи били мање вриједни? Шта је са онима који нијесу оставили своје другове?
Ах знам, то је нечасно у земљи Србији, ту је мушкарчина онај који се крио иза мамиме сукње.

А онај ко је био у рату, мора од срамоте то крити ка змија ноге ...

Zasto mora, ko ti je to rekao? Ja sam bio u ratu i to ne krijem. Istovremeno sam protiv svakog rata, mozda bas zato sto sam i to isprobao.

Pa zašto ga onda koriste retardirani američki vojnici u ratovima umesto da ga bezbedno odlože na za to predviđen i bezbedan način? Uzgred neka one objave tačne brojke koliko američkih vojnika strada od uranijuma a koliko civilnog stanovništva čisto da se vidi da je ta poruka samo još jedna propagandna nota i ništa više. Dekadentna organizacija kao i sve ostale.

Zato sto se i americki vojnici pitaju isto kao i bilo koji drugi.

Potrosna roba.

To sto se transparentom potenciraju americki vojnici je zato sto je to najbrzi nacin da se dopre do americke javnosti i da se ona mobilise na inicijativu za ilegalizaciju osiromasenog uranijuma.

Zasto mora, ko ti je to rekao? Ja sam bio u ratu i to ne krijem. Istovremeno sam protiv svakog rata, mozda bas zato sto sam i to isprobao.

Многи су ми то рекли. Не би баш рекао да је став јавности и власти у Србији био наклоњен ветеранима 1991-1995.

Nije im to jedina aktivnost, ali je ta medijski propraćena.

Odmakle su dosta od početnog stava - protv rata - u feminističku organizaciju. Učestvuju na mnogim projektima vezanim za nasilje nad ženama, rodna ravnopravnost, prava LGBT populacije i sl.
Ove naše kalašture su potekle iz komunističkog perioda kao Sonja Liht, Sonja Biserko, tako i Staša Zajović. Zato su strastvene u pljuvanju po Srbima.

Pljuvanje po Srbima i Srbiji je za mnoge koji žive u Srbiji postao jako unosan biznis.Najgore je to što su neki od pljuvača finansirani iz budžeta Srbije.

Zato sto se i americki vojnici pitaju isto kao i bilo koji drugi.

Potrosna roba.

To sto se transparentom potenciraju americki vojnici je zato sto je to najbrzi nacin da se dopre do americke javnosti i da se ona mobilise na inicijativu za ilegalizaciju osiromasenog uranijuma.

Da su američki vojnici potrošna roba je bilo očigledno još tokom vijetnamskog rata a verovatno i tokom korejskog rata pa se ništa nije promenilo ni nakon hipi pokreta niti bilo kakvih drugih demonstracija i opet su tokom 90ih i u Iraku i Jugoslaviji bacali bombe sa osiromašenim uranijumom. Ovakvi transparentići služe samo za propagandnu opravdanost pojedinih "pokreta" kako bi se istaklo i njihovo "patriotsko" delovanje koje nema nikakve stvarne veze sa njihovim političkim delovanjem. Američku javnost ne interesuje stanje njihovih vojnika nego stanje na ratnom terenu. Vidi se kolika je mobilizacija u pitanju a to je nula.

Poslednja izmena:
Žene u crnom su melem za vaše duhovne rane braćo Srbi...Ne treba one da se bave tuđim
zverskim porivima već sopstvenim-svojih muških boraca i lovaca pećinskih kakvi smo arhetipski.
Ksenofobija mora biti njihova meta!
I njihov doprinos ozdravljenju od te bolesti će biti dragocen po kulturu Srbije!
Ako se i finansiraju sa zapada i zbog toga ne osuđuju podmuklu intervenciju u Libiji,Egiptu,Siriji...
Naravno da treba da se suzdrže izjašnjavanja o sukobu u Ukrajini i to im je veliki minus što su na to
pristale!
Ali sve ostalo njihovo ponašanje nama treba!
Danas je Božić po kalendaru pape Grgura...I pola miliona vernika ga slavi ovde...
Kako to reče gospodin S.Hočevar ;sve lepote duše dolaze od mira,ljubavi i tolerancije ,a i sami
vidimo da sve ružne misli dolaze od nemirenja,od mržnje i od netrpeljivosti...

А како народ у Србији гледа на жене у црном (доњем) и њихове активности најбоље се види на овом снимку:

Ovo je bilo u Valjevu. Paradoks je to sto je 100 metara nize udruzenje(ja mislim da je udruzenje) boraca koji su ucestvovali u ratu 90ih.
Po meni oni su bespotrebna ,,grupa``. Umesto da se tezi ka nekom miru i da se ne forsiraju dogadjaji iz 90ih one samo potpaljuju. Joooj Srebrenica ovo ono... Ne treba da se zaboravi al majku mu nije Srebrenica jedina. Uhvatili se Srebrenice k`o pijani plota. Sta je sa drugim mestima?

Back