Ko su Malesori?

Ti iz istočnog Sandžaka su Albanci-Klimente (Sjenica, Tutin, istočni deo Rožajske opštine i Gusinje, deo opštine Novi Pazar), odnosno poislamljeni Kuči (srpsko-albanskog porekla, Plav, zapadni deo Rožajske opštine, deo opštine Novi Pazar) i poislamljeni Srbi (kraj oko Golije)....

Pa ti stvarno pojma nemas :lol:

Veliki broj Pazaraca,Sjenicaka pa cak i Plavljana su muhadziri iz Bosne i stare Hercegovine koji su od srbocetnickog terora bili prinudjeni da napuste svoje domove i skloniste su nasli u Sandzaku. Evo sam Arberi je izneo dokaze o postojanju Bosnjaka u Albaniji koji su putujuci za Tursku ostali tamo. Danas ih ima oko 20 000 u gradu Dures i okolini.

Kad je kralj Nikola napao Niksic (koji je tada bio pretezno muslimanski grad) on je posle zauzimanja Niksica postedeo zivot Niksickim Bosnjacima u znak casne borbe pa je nekoliko stotina porodica krenulo ka Bosni a posebno ka severu u pravcu Pazarskog i Sjenickog kraja.
Ako nisi znao u Novom pazaru su formirali mahalu koja se zove Niksicka mahala. I u Plavskom kraju stigao je talas migracije iz Bosne i krajeva Crne gore ali ima prilicno Plavljana i Gusinjana koji su potomci turskih begovskih porodica.

Sjenicki junak Hasan Zvizdic je iz Gacka - Hercegovina.

Pa ti stvarno pojma nemas :lol:

Veliki broj Pazaraca,Sjenicaka pa cak i Plavljana su muhadziri iz Bosne i stare Hercegovine koji su od srbocetnickog terora bili prinudjeni da napuste svoje domove i skloniste su nasli u Sandzaku. Evo sam Arberi je izneo dokaze o postojanju Bosnjaka u Albaniji koji su putujuci za Tursku ostali tamo. Danas ih ima oko 20 000 u gradu Dures i okolini.

Kad je kralj Nikola napao Niksic (koji je tada bio pretezno muslimanski grad) on je posle zauzimanja Niksica postedeo zivot Niksickim Bosnjacima u znak casne borbe pa su na desetine a mozda i stotine porodica krenulo ka Bosni a posebno ka sevru u pravcu Pazarskog i Sjenickog kraja.
Ako nisi znao u Novom pazaru su formirali mahalu koja se zove Niksicka mahala. I u Plavskom kraju stigao je talas migracije iz Bosne i krajeva Crne gore ali ima prilicno Plavljana i Gusinjana koji su potomci turskih begovskih porodica.

Sjenicki junak Hasan Zvizdic je iz Gacka - Hercegovina.

To su novopridošli, koji ne čine ni 10% stanovništva Sandžaka. Ja govorim o onima koji su na tim prostorima živeli PRIJE 1878. godine.....z:mrgreen:
A nisu svi mogli da budu ni begovi...jedno 20-30 porodica turskog porijekla....

To su novopridošli, koji ne čine ni 10% stanovništva Sandžaka.

Mnogo vise

74318_168809019814720_161596410535981_496194_2600623_n.jpg

:ok:

Ne skreći razgovor! Govorimo o ONIM ljudima koji su živeli u ovim gradovima prije 1878. I nije moguće da je iz Crne Gore proterano toliko muslimana da su oni naselili cijeli novopazarski sandžak? Po tvom, muslimana prije proterivanja muhadžira znači nije ni bilo. Ustvari, najveći dio tih muhadžira je preko Skadra, Pazara i Skoplja otišao u Istambul....
Nego, priznaj brate da si polualbanac-polusrbin, ne batrgaj se više....z:mrgreen:

Ne skreći razgovor! Govorimo o ONIM ljudima koji su živeli u ovim gradovima prije 1878. I nije moguće da je iz Crne Gore proterano toliko muslimana da su oni naselili cijeli novopazarski sandžak? Po tvom, muslimana prije proterivanja muhadžira znači nije ni bilo. Ustvari, najveći dio tih muhadžira je preko Skadra, Pazara i Skoplja otišao u Istambul....
Nego, priznaj brate da si polualbanac-polusrbin, ne batrgaj se više....z:mrgreen:

Pojma ti nemas :lol:

Cuo si Moracanina sta kaze da u Podgorici i Savniku ima Dacica pravoslavnih koji se pisu kao Crnogorci,ustvari su Malisorski potomci katolika iz Klimenata.
Pojasni malo stvari, ako znas ;)

Malisori katolici tj. Klimenti su Albansko pleme.....Googlaj malo i raspitaj se i videćeš.......Crnogorci i Albanci su se medjusobom orođavali, pa nije nemoguće da se Albanska porodicaa naselila medju Crnogorce....

Znaju Sandzaklije odlicno ko su,niti su jedno niti drugo sto si spomenuo.
Bolje nemoj da me vuces za jezik pa da ti kazem da je vasa kraljevska porodica MALISORSKOG (Klimentskog) porijekla jer Vasojevici vuku korijene od njih. To se odnosi na Karadjordjevice pola Albance pola nek biraju sta su z:D

da znas koliko neznas bio bi srecan ,prvo to nije istina ,drugo vasojevici su srbi ,slobodno se moze reci da su oni najsrpskije pleme iz brda ,i kao trece klimenti su srpskog porekla ,dakle u svakom slucaju se radi o srbima.

Malisori katolici tj. Klimenti su Albansko pleme.....Googlaj malo i raspitaj se i videćeš.......Crnogorci i Albanci su se medjusobom orođavali, pa nije nemoguće da se Albanska porodicaa naselila medju Crnogorce....

Može biti i to ili bježanje pred Turcima u ona nepristupačna brda crnogorska ili zbog krvne osvete.
Mada oni zbog krvne osvete su svi promijenili prezime, koliko ja znam.

Inače, orođavanja je bilo ali vrlo malo, više je bilo bratimljenja, jer su Crnogorci iz Brda spasili mnoge Malisore progona i turskog terora i oni su to vraćali sa prijateljstvom prema Crnogorcima.

Zato neki te stvari potenciraju i uveličavaju, da je pola Moračana i Rovčana albanskog porijekla, što nije tačno.
A da ih je dosta tu našlo spas, to jeste tačno.
Neki su tu ostali a neki otišli dalje u Bosnu ili Srbiju.

Poslednja izmena:
Gospodin sandzaklija hoce da kaze kako su "bosnjaci" od davnina obitavali ovim prostorima,cak od davne 1993g. nove ere...pa u njihovim udzbenicim stoji da se pleme "bosnjaka" doselilo zajedno sa Srbim i Hrvatima na Balkan....izgleda da to ime nema veze s Bosnom nego su ga doneli i z Slovenske postojbine....eeeh,tesko je biti tikva bez korena :zroll:

Gospodin sandzaklija hoce da kaze kako su "bosnjaci" od davnina obitavali ovim prostorima,cak od davne 1993g. nove ere...pa u njihovim udzbenicim stoji da se pleme "bosnjaka" doselilo zajedno sa Srbim i Hrvatima na Balkan....izgleda da to ime nema veze s Bosnom nego su ga doneli i z Slovenske postojbine....eeeh,tesko je biti tikva bez korena :zroll:

Današnji Bošnjaci, koji žive u Sandžaku (srpskom i crnogorskom) su uglavnom Srbi ili Crnogorci islamske vjere. Turci, koji su znali turski su bili svi proćerani ili su dobrovoljno otišli za Tursku posle balkanskih ratova.
Ostali su samo naši ljudi islamske vjere, koji su se zbog nepoznavalja turskog jezika odlučili da ostanu tu na svojim ognjištima i među svojim ljudima, sa kojima su tu živjeli vjekovima. Odlučili su tu ostati uglavnom oni, koji nijesu pravili nikakva zla tome narodu, pa su mislili, da će ih zato ostaviti da žive u miru i slobodi.

Danas se sa nazivom Bošnjak izjednačavaju svi muslimani bivše SFRJ, što naravno sa onima iz Bosne nema nikakve veze osim vjere.

Danas se može reći, da oni što su u CG ne prave nikakvih problema i žive u muru i slobodi a oni iz Pazara (pojedinci), što dižu turske zastave i urlaju "ovo je Turska", treba im pokazati đe je put za Tursku, ako su možda zaboravili.
Što prije nađu ta put, to bolje za njih, inače ako tako nastave na taj način, njihova budućnost je crna.
To im je moj dobronamjerni savjet.

Poslednja izmena:
Današnji Bošnjaci, koji žive u Sandžaku (srpskom i crnogorskom) su uglavnom Srbi ili Crnogorci islamske vjere. Turci, koji su znali turski su bili svi proćerani ili su dobrovoljno otišli za Tursku posle balkanskih ratova.
Ostali su samo naši ljudi islamske vjere, koji su se zbog nepoznavalja turskog jezika odlučili da ostanu tu na svojim ognjištima i među svojim ljudima, sa kojima su tu živjeli vjekovima. Odlučili su tu ostati uglavnom oni, koji nijesu pravili nikakva zla tome narodu, pa su mislili, da će ih zato ostaviti da žive u miru i slobodi.

Danas se može reći, da oni što su u CG ne prave nikakvih problema i žive u muru i slobodi a oni iz Pazara (pojedinci), što dižu turske zastave i urlaju "ovo je Turska", treba im pokazati đe je put za Tursku, ako su možda zaboravili.

Ma Moračanine oni su Bošnjaci i gotovo, 93. su tako odlučili, i retroaktivno naciju vremeplovom lansirali u prošlost, tako kaže veliki "historičar" Imamović, a tako kaže i mrdaywalker! Spaho i drug Džemo su bili Bošnjaci i tačka! z:cry:

Danas se sa nazivom Bošnjak izjednačavaju svi muslimani bivše SFRJ, što naravno sa onima iz Bosne nema nikakve veze osim vjere.

Što prije nađu ta put, to bolje za njih, inače ako tako nastave na taj način, njihova budućnost je crna.

Negde 40% Sandžaklija je Albanskog porekla, kao što sam gore i naveo, a što Bošnjaci iz Bosne i znaju, a turski defteri potvrđuju, a sve ostalo je tako kako si napisao

Reci ti meni otkad postoji Crna Gora da ne bese ono od 2006 z:mrgreen:

Otkad su sad Crnogorci od Crnogoraca pa zar oni nisu Srbi kako onda mi Bosnjaci mozemo biti Crnogorci z:mrgreen:

A svi zajedno smo od Dinosaurusa jer su i dinosaurusi Srbi koji su se odmetnuli.
Dobili su ime sto su sa Dinare krenuli u Rusiju.
Dinaro-srbi-rusi = Dinosaurusi

Reci ti meni otkad postoji Crna Gora da ne bese ono od 2006 z:mrgreen:

Otkad su sad Crnogorci od Crnogoraca pa zar oni nisu Srbi kako onda mi Bosnjaci mozemo biti Crnogorci z:mrgreen:

A svi zajedno smo od Dinosaurusa jer su i dinosaurusi Srbi koji su se odmetnuli.
Dobili su ime sto su sa Dinare krenuli u Rusiju.
Dinaro-srbi-rusi = Dinosaurusi

Sam nam reci oklen su ti koreni: od poislamljenih Srba il Albanaca...z:mrgreen:

Sam nam reci oklen su ti koreni: od poislamljenih Srba il Albanaca...z:mrgreen:

Uze mi riječ.

Objasni nam, šta imaju zajedničko današnji Bošnjaci iz CG, Srbije, Kosova, Makedonije... i oni iz Bosne osim vjere?
Ako je danas Bošnjak postao u Bosni nacija (po državi), kako onda može biti onaj musliman iz CG Bošnjak, kad Bosne nije nikad ni vidio?

Nemoj da ti se ljudi smiju.

Ja znam, da većina ovih naših muslimana kažu, da su Crnogorci islamske vjere, što ustvari i jesu i takve ih normalno svak normalni čovjek prihvata.
Čuš Bošnjak, kao da je došao iz neke Bošnje.

Poslednja izmena:
Ništa vala...Može se reći da su muslimani iz Pljevalja srodni sa Bošnjacima iz Bosne, pošto je Pljevlja vazda, do 1912 bio hercegovački grad, a ovo sve ostalo su naseljavale sandžaklije, Albanci koji su primili srpski jezik. Bošnjaci su ih zvali prokleti Arnauti, jer su ih turske paše koristile za gušenje buna po Bosni....

Ništa vala...Može se reći da su muslimani iz Pljevalja srodni sa Bošnjacima iz Bosne, pošto je Pljevlja vazda, do 1912 bio hercegovački grad, a ovo sve ostalo su naseljavale sandžaklije, Albanci koji su primili srpski jezik. Bošnjaci su ih zvali prokleti Arnauti, jer su ih turske paše koristile za gušenje buna po Bosni....

Velika laz.
Bosnjaci nikad nisu pljuvali na Arnaute,naprotiv stalno su bili dobri odnosi.
Oni jedini na Balkanu nisu zaboravili nase nacionalno ime,oni nas vijekovima oslovljavaju Boshnjaket sto na Albanskom znaci Bosnjaci.
Pitajte bilo kojeg Albanca sa ovog foruma.

Albanci su tako zvali Bosance iz Bosne, za Vas nisu imali ništa bolje mišljenje od onog koji su imali za Srbe (mislim na one sandžaklije koje nisu albanskog porekla). Bosanski begovat vas je nazivao terminom "besne horde sandžačkih Arbanasa" poharaše i popališe naše čaršije, džamije i mahale, neka im Allah sudi...."

Tačno.
Tako današnji muslimani u Pljevljima zovu Sandžaklije - prokleti Arnauti sandžački. Kažu da su oni pravili najveće zločine, dok su bili u turskoj vojsci i tuda dolazili da guše bune protiv Turaka a ustvari su samo pljačkali i vršili teror nad nedužnim narodom, bez obzira kojoj vjeri je pripadao.

I danas se priča u Pljevljima i Žabljaku o zločinima nekog Avdi Ljuca iz Sandžaka.

Poslednja izmena:
Tačno.
Tako današnji muslimani u Pljevljima zovu Sandžaklije - prokleti Arnauti sandžački. Kažu da su oni pravili najveće zločine, dok su bili u turskoj vojsci i tuda dolazili da guše bune protiv Turaka.

Sta ti znas Moracanine sa klisure o Pljevaljcima kad ja imam rodbine tamo i odlicno znam sta oni misle.
Pljevaljci i da hoce (a nece) da pljuju na Sandzaklije ne mogu jer su i oni Sandzaklije takodjer.

Back