Ko su Malesori?

Zanimljivo!
Ja sam mislio da su Dacići Crnogorci i ima ih u Podgorici dosta, koji nemaju veze ni sa islamom ni sa Alnancima ili Bošnjacima.
Oni čak imaju neke rodoslove, da su Crnogorci od pantivijeka.

Izgleda da je istina, da su porijeklom Albanci.
Evo nađoh i ovo:
Dacić, Rovca, grana Bulatovića, od njih u Uskocima (Šavnik) pa u Pivi i Gajtanu (južna Srbija) oko 1879. god.Maranci u Drobnjacima; Varoš Rožaje, Ibarac, Besnik, Crnokrpe i Šusteri (Rožaje). Tamo su došli iz Dacića (Ivovik - Berane). Potomci su Lek-Dece iz Selaca (sjeverna Albanija)
BRATSTVO DACICA ....skup u Cetanovicima

Pola Sandžaklija znaju da su poislamljeni katolici-Malisori, znači Albanci, druga polovina zna da su poislamljeni Srbi i 90-ih godina svi ispadoše Bošnjaci....z:shock:
Šta će sutra biti, Bog će sveti znati...z:cry:

Pola Sandžaklija znaju da su poislamljeni katolici-Malisori, znači Albanci, druga polovina zna da su poislamljeni Srbi i 90-ih godina svi ispadoše Bošnjaci....z:shock:
Šta će sutra biti, Bog će sveti znati...z:cry:
Znaju Sandzaklije odlicno ko su,niti su jedno niti drugo sto si spomenuo.
Bolje nemoj da me vuces za jezik pa da ti kazem da je vasa kraljevska porodica MALISORSKOG (Klimentskog) porijekla jer Vasojevici vuku korijene od njih. To se odnosi na Karadjordjevice pola Albance pola nek biraju sta su z:D

Poslednja izmena:
Zanimljivo!
Ja sam mislio da su Dacići Crnogorci i ima ih u Podgorici dosta, koji nemaju veze ni sa islamom ni sa Alnancima ili Bošnjacima.
Oni čak imaju neke rodoslove, da su Crnogorci od pantivijeka.

Izgleda da je istina, da su porijeklom Albanci.
Evo nađoh i ovo:
Dacić, Rovca, grana Bulatovića, od njih u Uskocima (Šavnik) pa u Pivi i Gajtanu (južna Srbija) oko 1879. god.Maranci u Drobnjacima; Varoš Rožaje, Ibarac, Besnik, Crnokrpe i Šusteri (Rožaje). Tamo su došli iz Dacića (Ivovik - Berane). Potomci su Lek-Dece iz Selaca (sjeverna Albanija)

Interesantno.
Sad ispade da Dacica ima i kod pravoslavnih Crnogoraca i Srba,ne samo kod Bosnjaka i Albanaca.
Nisam za to znao i prilicno sam iznenadjen.

Interesantno.
Sad ispade da Dacica ima i kod pravoslavnih Crnogoraca i Srba,ne samo kod Bosnjaka i Albanaca.
Nisam za to znao i prilicno sam iznenadjen.

Ja ih dosta poznajem u Podgorici. Ima ih u Žabljaku nekoliko kuća i u Šavniku 5 kuća i svi su Crnogorci.
Nikad nijesam čuo, da su potomci Albanaca. Neke Bulatoviće zovu Dacići a druge Nikići, onako između sebe. Oni kažu, da su iz plemena Rovci od starina.
Ali interesantno, većina su nekako manjeg rasta, što je neobično u tim krajevima.

Poslednja izmena:
Ja ih dosta poznajem u Podgorici. Ima ih u Žabljaku nekoliko kuća i u Šavniku 5 kuća i svi su Crnogorci.
Nikad nijesam čuo, da su potomci Albanaca. Neke Bulatoviće zovu Dacići a druge Nikići, onako između sebe. Oni kažu, da su iz plemena Rovci od starina.
Ali interesantno, većina su nekako manjeg rasta, što je neobično u tim krajevima.

Dacići su Albanci, po poreklu, crnomanjasti i zdepasti. Ovi su se verovatno raselili prije poislamljivanja, pa su umesto u islam, prešli u pravoslavlje....

Nikići su, po poreklu, takođe Albanci...Kasnije su se posrbili, primili pravoslavnu vjeru i preseljenjem iz Kuča mesto Sv. Nikole počeli da slave Sv. Luku

Poslednja izmena od moderatora:
Znaju Sandzaklije odlicno ko su,niti su jedno niti drugo sto si spomenuo.Bolje nemoj da me vuces za jezik pa da ti kazem da je vasa kraljevska porodica MALISORSKOG (Klimentskog) porijekla jer Vasojevici vuku korijene od njih. To se odnosi na Karadjordjevice pola Albance pola nek biraju sta su z:D

Znaju, ali kriju ko zmija noge....z:shock:
I ja znam da u sebi imam značajan postotak Albanske-malisorske krvi i ponosan sam na to...z:poz:

Znaju Sandzaklije odlicno ko su,niti su jedno niti drugo sto si spomenuo.
Bolje nemoj da me vuces za jezik pa da ti kazem da je vasa kraljevska porodica MALISORSKOG (Klimentskog) porijekla jer Vasojevici vuku korijene od njih. To se odnosi na Karadjordjevice pola Albance pola nek biraju sta su z:D

O ovome smo već raspravili. Nemojmo ponovo potezati stare zaključene teme.

O ovome smo već raspravili. Nemojmo ponovo potezati stare zaključene teme.

Zasto da ne raspravjamo kad je tema o Malisorima a cinjenica je da su Crnodjordjevici/Karadjordjevici (na turskom kara - crno,crni) ogranak od Klimenata.
Postoje tvrdnje da je cak Karadjordje znao Albanski i da ga je govorio u Sjenici i Pesteri kad ih je napao.

Vuk Karadzic takodje vuce korijene ko i Karadjordje od Vasojevica a dalje od Klimenta. Obrni okreni ispasce da ljudi koji su najvise ucinili za Srbiju ustvari nisu bili Srbi.

Poslednja izmena:
Zasto da ne raspravjamo kad je tema o Malisorima a cinjenica je da su Crnodjordjevici/Karadjordjevici (na turskom kara - crno,crni) ogranak od Klimenta.
Postoje tvrdnje da je cak i Kardjordje znao Albanski i da je pricao Albanski u Sjenici i Pesteri kad ih je napao.
Vuk Karadzic takodje vuce korijene kao i Karadjordje od Vasojevica a dalje od Klimenta. Obrni okreni ispasce da ljudi koji su najvise ucinili za Srbiju ustvari nisu bili Srbi.

Iz cijele ove tvoje priče istina je samo ovo crveno-da u Sjenici do početka 20. stoljeća nije bilo ni B od bošnjaka...Samo Albanci i Srbi....z:cry:

Ti Srbi nisu od Malisora, postoje turski defteri...doveli ih Turci iz okolnih nahija, neko je morao i da radi kod aga i begova....:zcool:

Nisu svi ali ima i te kako koji jesu. Isti slucaj je i sa Bosnjacima ima koji su od Malisora ali ima i sto nisu ako se uzme u obizir citav Sandzak od Kosova do Bosne vecina Sandzaklija nisu od Malisora.

P.S. Karadjordje je sa svojim saborcima govorio Arbanaski (Albanski) na Pesteru.

Nisu svi ali ima i te kako koji jesu. Isti slucaj je i sa Bosnjacima ima koji su od Malisora ali ima i sto nisu ako se uzme u obizir citav Sandzak od Kosova do Bosne vecina Sandzaklija nisu od Malisora.

P.S. Karadjordje je sa svojim saborcima govorio Arbanaski (Albanski) na Pesteru.

I Bošnjaci iz Bosne jasno i nedvosmisleno kažu da su Sandžaklije ustvari Albanci i poturčeni Srbi.....Crkva Bošnjačka i da je htela, pored Nemanjića nije mogla da opstane na teritoriji Raške, u srcu srpske države, to ti je valjda jasno.... Posle velike seobe Srba deo Srba koji je ostao je primio islam (Bijelo Polje, Prijepolje, Priboj, Pljevlja, Nova Varoš), a Novi Pazar, Tutin, Sjenica, Rožaje, Plav i Gusinje su naseljeni Albancima koji nisu znali reč srpskog/bošnjačkog do početka 20. vijeka.
Tako da muslimani Sandžaka su Bošnjaci isto toliko koliko sam ja Marsovac....z:cry:

I Bošnjaci iz Bosne jasno i nedvosmisleno kažu da su Sandžaklije ustvari Albanci i poturčeni Srbi.....Crkva Bošnjačka i da je htela, pored Nemanjića nije mogla da opstane na teritoriji Raške, u srcu srpske države, to ti je valjda jasno.... Posle velike seobe Srba deo Srba koji je ostao je primio islam (Bijelo Polje, Prijepolje, Priboj, Pljevlja, Nova Varoš), a Novi Pazar, Tutin, Sjenica, Rožaje, Plav i Gusinje su naseljeni Albancima koji nisu znali reč srpskog/bošnjačkog do početka 20. vijeka.
Tako da muslimani Sandžaka su Bošnjaci isto toliko koliko sam ja Marsovac....z:cry:

Poznato je sta kazu Bosnjaci iz Bosne za nas,ima koji nas ne vole ali vecina nas postuju,cijene i prihvacaju. Pa i vi kad ode Srbin sa Kosova u BG ili bilo dje u Srbiju vi ga zovete Siptarom. Kad dodje onaj pravoslavac iz Bosne vi ga zovete Bosancem tako je i sa Albancem sa Kosova kad ode u Albaniju na njega ne gledaju ko na Albanca nego na Kosovara. Takvih stvari ima svudje.

Bogami ja znam da sam Bosnjak a ti budi marsovac ako ti je to zelja.

Poznato je sta kazu Bosnjaci iz Bosne za nas,ima koji nas ne vole ali vecina nas postuju,cijene i prihvacaju. Pa i vi kad ode Srbin sa Kosova u BG ili bilo dje u Srbiju vi ga zovete Siptarom. Kad dodje onaj pravoslavac iz Bosne vi ga zovete Bosancem tako je i sa Albancem sa Kosova kad ode u Albaniju na njega ne gledaju ko na Albanca nego na Kosovara. Takvih stvari ima svudje.

Bogami ja znam da sam Bosnjak a ti budi marsovac ako ti je to zelja.

Ti si Bošnjak jer si rešio da to budeš, a ustvari si Srbin ili Albanac...ili mešavina ova dva naroda.....Nego, iz kog si ti grada?z:mrgreen:

Čuj, pa mnogo je časnije priznati svoje nacionalno poreklo, no kriti ga i izmišljati kao vi u Sandžaku.....Jel Vas Bog stvorio kao Srbe i Albance i ne znam šta je u tome sramota.....z:shock:

Veruj mi da blage veze nemas nego pricas u prazno i sklon si predrasudama.

Ako cemo o casti kreni ti prvi sa priznanjem i bilo bi lijepo da priznate kraljevsko porijeklo i mnogih drugih ''zasluznih Srba'' ako se mogu tako nazvati :kafa:

Poslednja izmena:
Veruj mi da blage veze nemas nego pricas u prazno i sklon si predrasudama.

Ako cemo o casti kreni ti prvi sa priznanjem i bilo bi lijepo da priznate Kraljevsko porijeklo i mnogih drugih ''zasluznih Srba'' ako se mogu tako nazvati :kafa:

Znam ja i te kako....Kao primjer navest ću ti lidera jednog bošnjačke stranke sa severa Crne Gore koji u svojoj kući govori još uvek ALBANSKI JEZIK....z:mrgreen:

Pa sta sa time?
Nije novina da su se Rozajci mijesali sa Albancima zbog blizine sa Kosovom,toga ima i obrnuto.
Ja sam u Pristinu bio kod jednog sto se preziva Dauti. U kuci pola se prica Bosnjacki pola Albanski i ne kriju da su se prezivali Dautovic.
Oni sami kazu da su od Bosnjaka.

Pa sta sa time?
Nije novina da su se Rozajci mijesali sa Albancima zbog blizine sa Kosovom,toga ima i obrnuto.
Ja sam u Pristinu bio kod jednog sto se preziva Dauti. U kuci pola se prica Bosnjacki pola Albanski i ne kriju da su se prezivali Dautovic.
Oni sami kazu da su od Bosnjaka.

Nisu su se oni miješali sa Albancima zato što su blizu Kosova, nego zato što je slovenskom muslimanu iz Petnjice, Berana ili Bijelog Polja bila velika sramota da u porodicu dovede snahu ili zeta Albanca...

Poslednja izmena od moderatora:
Ok vidim da Pljevlja,Bijelo polje,Berane,Prijepolje,Priboj i Novu Varos to jest zapadni Sandzak ili zlatiborski okrug,polimlje,nazovi kako hoces odvajas od istocnog dijela.
Po tvome ko su oni u Novi pazar,Sjenicu,Rozaje,Plav Gusinje?

Ok vidim da Pljevlja,Bijelo polje,Berane,Prijepolje,Priboj i Novu Varos to jest zapadni Sandzak ili zlatiborski okrug,polimlje,nazovi kako hoces odvajas od istocnog dijela.
Po tvome ko su oni u Novi pazar,Sjenicu,Rozaje,Plav Gusinje?

Ti iz istočnog Sandžaka su Albanci-Klimente (Sjenica, Tutin, istočni deo Rožajske opštine i Gusinje, deo opštine Novi Pazar), odnosno poislamljeni Kuči (srpsko-albanskog porekla, Plav, zapadni deo Rožajske opštine, deo opštine Novi Pazar) i poislamljeni Srbi (kraj oko Golije)....

Back