Јесмо сви су продали своју Хришчанску веру за торбу брашна - ТОРБЕШИ
Ma , ko da imaju veze i sa bogumilstvom :
http://bs.wikipedia.org/wiki/Torbeši
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Јесмо сви су продали своју Хришчанску веру за торбу брашна - ТОРБЕШИ
Šta ima da evaluira - narod germanštinu hercog izgovara kao herceg. Što li se baš odluči za germanštinu - ima li kod Srblja toga ?
Tvrtko je isto ovladao Srbljem , pa od našeg bana postao kralj , ja ne znam šta tu nije jasno. Pa i Dušan je bio kralj Srblja, Grka i Arbanasa.
Jeste li uopšte pronašli ko je Zavida i gdje je rođen?
A gde se ti, bona, gasiš? Sada bi na pdf-u o Goranima sa mnom da raspravljaš o bosanskoj wikipediji![]()
Предлажем да се богумилство прогласи за званичну религију федерације - то би све,верујем - усрећило. Ми Срби ћемо као знак добре воље,занемарити све повеље владара средњовековне Босне који се куну у СВЕТО ТРОЈТСТВО.
- Проблем решен - мирна Босна.
Лоши покушаји приказивања Твртка као којекаквог "Бошњака" и лоши покушаји приказивања да је он владао над Србима (у смислу да су му служили,шта ли) граничи си се јадним и болесним. А притом је то апстрактна фантазија народа који га проглашава "својим" (неостварене неке жеље,рачуни,шта ли).
Избегаваш чињеницу да је "ваш" херцег крунисан над гробом Светог Саве,као и краљ Твртко. - Очекује те сусрет са коренима.
Предлажем да се богумилство прогласи за званичну религију федерације - то би све,верујем - усрећило.
Ми Срби ћемо као знак добре воље,занемарити све повеље владара средњовековне Босне у којима се куну у СВЕТО ТРОЈТСТВО.
- Проблем решен - мирна Босна.
Čuj herceg krunisan - ma čime krunisan - ja ne znam da je imao krunu , ni da je bio kralj , ni car ... Ako je vaš - što ga nema na ikonama i freskama ...
E , da su Goranci Srbi - već bi bili posrbljeni ..
Bogumilstvo je prilično zamijenjeno islamom ...

Čuj herceg krunisan - ma čime krunisan - ja ne znam da je imao krunu , ni da je bio kralj , ni car ... Ako je vaš - što ga nema na ikonama i freskama ...
Mislim da nekima nije jasno da smo vec utvrdili da Goranci nisu Srbi nego Goranci,a da imaju Srpsko poreklo i korene...Godina,vekovima Goranci su evoluirali u posebnu etnicku grupu u narod za sebe i mislim da ne zasluzuju da budu na licitaciji...

Da nisi ti neki trol? Herceg u prevodu ne znači predsednik, već vojvoda, ali ne kao Đujić, već kao npr. Hajnrih od Luksemburga http://bs.wikipedia.org/wiki/Henri,_veliki_vojvoda_Luksemburga
Ovde imaš i grb Velikog vojvodstva Luksemburga http://de.wikipedia.org/w/index.php...f_Luxembourg.svg&filetimestamp=20100124043046 pa se i lično uveri da i vojvode imaju krunu. Neko možda može i da ti objasni razliku između carske, kraljevske i vojvodske krune, a i da ti nađe grb Kosača. Ja nemam više nerve da ti dajem časove.
A de mi reci kako su se nacionalno izjašnjavali od 1971. ?
То је вера није народ.
Kakv trol , Šejtan ili Iblis...
Čovječe šta ima vi da prevodite kad je Kosača uzeo titulu hercog, čovjek bio Europljanin,
oženio bavarsku princezu Cecilie, nije Srbin . Inače bi bila Vojvodina ,a ne Hercegovina.
Valjda se zna šta je vojvoda (zna se i šta su četničke vojvode - hajdučija) , a šta grb , a šta kruna ...
![]()

pa ovoliko znam,i toliko sam uspeo da pronadjem jer nisam hteo da bude da ulazim u pricu bez argumenata:
(1971, 1981, 1991) žitelji Gore ce se u ogromnom broju izjašnjavati kao Muslimani (od 81,9 odsto u 1971. godini do 95,8 odsto u 1991. godini).
У попису 1971. године, Муслимани су исказани као ''Муслимани у смислу народности'', а лица која
су се определила за регионалну припадност исказана су преко модалитета: ''Изјаснили се у смислу
регионалне припадности''.
У попису 1981. године, лица која су на питање о припадности народу, народности или етничкој
групи дала одговор Муслиман, у резултатима су исказана под тим називом. Исти принцип је примењен и
у попису 1991., при давању одговора на питање о националној припадности. Класификација становника
по националној или етничкој припадности у попису 2002. године, поред модалитета Муслиман, садржи и
модалитет Бошњак.
Eto to je,a mislim da ovde niko nespori da su goranci islamske veroispovestio....
Ako te zanima ceo tekst evo linka...
http://webrzs.stat.gov.rs/axd/Zip/NEP1.pdf
Elem, mora da je pričao čistim bošnjačkim jezikom na kome od vajkada postoji reč herceg
Hajde da ti kupimo naočare kako bi na postovanom grbu uočila krunu.
Nisu svi muslimani iste nacionalnosti,nekima je to tesko da shvate...Sustina vere jeste da je vaznije dali si musliman nego koje si nacionalnosti (tj. religija potencira internacionalizam,odnosno bezgranicnost) medjutim na ovim prostorima i ne samo ovde ovakav ideal jednostavno nemoze da opstane...Granica i nacija ce uvek biti,a samim tim i posebnih nacionalnoti i nacionalnih identiteta...
No ovo nije tema o religijama nego o Gorancima...
Ok stanimo ovde,vidim ja da ovo ide nikuda...O cemu mi pricamo o Gorancima ili o tome kako neko negira postojanje Bosnjaka kroz istoriju...Svidelo se to nekome ili ne Bosnjaci danas postoje i to je realnost,imas mogucnost na izborima da se tako izjasnis i to je tvoje ustavom zagarantovano pravo...E sad Bosnjacko vidjenje istorije veoma je diskutabino i nebih da ulazim u nekakve beskrajne rasprave o prekrajanju istorije ili njenom fabrikovanju samo da bi se negiralo postojanje ili Bosnjaka ili Vlaha ili Goranaca itd...Ostavimo to istoricarima,na kraju netreba verovati ni vikipediji,ako te nesto zanima konkretno,a da nije pristrasno pogledaj u stranim knjigama od stranih autora ili u nekoj od stranih enciklopedija,njie losa ni Britanika ili neki od Oxford udzbenika...Nove generacije toliko su opterecene svojim identitetima i netrpeljivoscu prema drugima da ne uspeju da uvide da starije generacije nije ni bilo briga kako ce se izjasniti na popisu,za njih je to bila samo jos jedna neprijatnost i obaveza koja se mora pregrmeti...
Sto se tice relevntnosti teksta koji si mi dala,pa znas sta relevantan je toliko koliko i tvrdnja Vuka Draskovica u njegovoj knjizi da mu je Alija Izetbegovic(a mislim da je i Haris Silajdzic tako nesto spominjao) licno pokazao kako se upisao u popisu ili na nekom dokumentu...Sta ti misli,pa kao Srbin...Ali onda se postavlja pitanje koliko je relevantna i tacna ova informacija i naravno u kom kontekstu se postavlja...
Posto sam zaista vec umoran ajde ti napisi sta imas,pa cu ja sutra bistre glave da ti odgovorim...
Pozdrav