"Ko su fanatici?"

ahh, pa to su druge teme, u principu 1-1 zena je uvek jaca, kako god da okrenes. AL lepo je kad ti tip onako sjaji, kad vidis njegove vrednosti, superiornost, ne treba je kvariti, svaka zena moze lako da ih spusti, to ne treba. Ja sam mislila ovako, sa osobama, u vezi.. muskarci gube. AL ja nisam u tripu da treba niti da uzivam u tome, cak ni da dopustim takvo nesto, sem ako nije previse bas isao protiv mene, a i onda mi bude zao. Dzabe Iq, dzabe, fizicka snaga, gubite, zena bira, jaca licnost, moze pametnije da usmeri emocije, i svoje i vase. Moze sta zamisli, da vas vrti do beskraja, al nije to poenta. Nego prepustiti se i zaklopiti oci, bez takvih stremljenja, sa onim, sa kojim to mozes.

Fanatizam

Fanatizam predstavlja zanesenost, zaslepljenost,posvecenost nekim vrednostima, uz spremnost na njihovu bezobzirnu odbranu ili na sluzbu u sirenju tih vrednosti i ideja koje ih podrzavaju.Podrazumeva se i spremnost na licnu zrtvu, koja moze obuhvatiti razlicite stepene zrtvovanja, sve do zrtvovanja sopstvenih najvisih vrednosti - zivota ( riscanin ).

Uporedo sa spremnoscu na licnu zrtvu, fanaticni pobornici ideja i vrednosti obicno se jos lakse odlucuju na zrtvovanje drugih
( navlace na religiju ) , zbog cega svesno ili nesvesno deluju zastrasujuce u svojoj ili tudjoj sredini.

eto ti si fanatik, deklarisao si se...

tumblr_m2phslJBKC1r3zat8.gif

" Ko su fanatici".

Iz lat. "fanaticus": bozanski inspirisan. "Fanum" znaci sveto mesto bozanstva; hram.

Izgleda da je u nasem vremenu "fanatik" omiljena rec, jer svudan srecemo neke ljude koje nazivamo fanatike. Karakteristika im je uglavnom biti opsednut idejom; prepostavom; uverenjem; emotivne vrednosti. Fanatici mogu biti fudbalski navijaci a mogu biti i filateliste i ostali skupljaci nekih objekta; mogu biti muzicari a mogu biti i politicari ... i td... puno vise- po mome misljenju, svako sa ogranicenom perspektivom.

Poslednja izmena:

Back