Device su mi izuzetno drage, i u svom bliskom okruzenju ih imam veliki broj i zenskih i muskih (10-ak). Sve su posebne i veoma razlicite, ali ono sto bih zelela da izdvojim kao eventualno zajednicku osobinu (za oba pola): 
to su 
izuzetno misaona bica, imaju veste ruke, 
detaljisti (citaj: vole lepe detalje), imaju lepo, harmonicno drzanje i umeju da nose svoju odecu, bez obzira da li je ta odeca skupa ili sa "buvljaka", umeju da nose svoje godine.
Vrlo, vrlo su prakticne, i mozda zbog toga ostavljaju utisak hladnih osoba, ali 
nisu hladne. Zilave su to osobe. 
U stanju su "prevaliti preko glave" puno zivotnih nedaca, a kada ih ugledate izgledaju kao da lebde malo iznad zemlje, kao da ih nose Merkurova krilca.
Uopsteno mozemo reci da su Device tacne i pedantne - ali tada ulecemo u veliku zamku tog uopstavanja, jer reperna tacka te tacnosti i pedantnosti nisu uvek opste-prihvacene norme i standardi, ta pedanterija podrazumeva njihove licne norme i standarde, pa tako moze da se desi da pojedne Device stalno kasne na ugovorene sastanke ili, pak, im je okruzenje u kome zive extremno neuredno, ili su neuredni "parcijalno".
 Pedanterija je prisutna, ali uglavnom ona kod Devica nije sveprisutna - ako je neuredno okruzenje u kome zive, pedanterija moze da vlada u njihovom nacinu razmisljanja, u izrazavanju, i slicno.
Prema svom okruzenju Device su
 prilicno iskrene, 
ponekad surovo iskrene (sto ja  vidim kao dobru osobinu), sto ne znaci da su uvek i objektivne u svojoj iskrenosti, vec samo lepo umeju da plasiraju "muziku po kojoj cete vi da igrate"
Sve ovo vazi i za muske i za zenske Device, sigurna sam, a naravno, tu ima finesa i razlika, koliko hoces, kao i u svakom znaku izmedju polova.
u potpisu:
Blizanac / Devica, sa mesecom u Devici  

!