Ko su Bosanci, Bosnjaci?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jedini koji lupeta si ti! Ne radi se o 3% stanovništva nego o večini današnjeg srpskog stanovništva ili možda imaš "dokaz" da svi potičete od Srba pridošlih na Balkan u 7. vjeku!?:)

Čuj 3% stanovništva!?? :worth: Pa između 5-10% vas samo vodi cigansko porijeklo, a da ne govorimo o Vlasima i Cincarima po Istočnoj i Južnoj Srbiji, Krajini, Crnoj Gori, a sami Bog zna koliko vas vodi bošnjačko, grčko, bugarsko, šiptarsko ili tursko porijeklo.:worth:

Vi ste mješavina svega i svačega, a najmanje ličite na plavokose Slavene poput Poljaka i Rusa.:mrgreen:
Slažem se da se ne radi o 7 vjeku, već da se radi "o vrlo dokazivom periodu", jer imaš gomilu ljudi koji su se posrbili od 1700. godine pa na ovamo.... tako da svako ko istraži svoje poreklo vrlo lakHko to dokaže....zato mani se gluposti o "čistokrvnim Srbima" koji su se vremenom "odnarodili" iz srpstva.:per:

Јеси ти лично неком иновативном "бошњачком епруветом" измерио да "10% данашњих Срба има циганско порекло" ?

Поново бајке којима си надокнађујете неке недостатке - историје,идентитета итд.

Никада није рађено истраживање колико људи процентуално има генетику оних људи који су дошли у седмом веку.

Али знамо да половина Срба има "староседелечке гене" и да су 90% динарског типа - та истраживања су вршена.

Човек тврди како црногорци и крајишници имају којекакве "влаашке и цинцарске гене". - Ово престаје да буде духовито.

Stvarno si neozbiljan lik:lol:

Čuj ja rekao "da su Bošnjaci srpskog porekla":hahaha:

Ti očito nemaš pojma o riječima pod znakom navodnika i o ironiji!?

Mislim da je historijski i genetski tačnije reči da vi Srbi jednim dobrim djelom potičete od "dobrih Bošnjana", pa ste vremenom preko Srpske pravoslavne crkve posrbljeni, kao i gomila Vlaha, Cigana, Šiptara i ko zna čega još ne!!!

Ako, iko izvrče historiju onda ste to vi Serbi, jer ako su vas Turci tlačili i činili vam zulum, zašto onda niste protjerali samo Turke i eventualno begove i age "poturice", a gomili običnog slavenskog siromašnog stanovništva ostavili da žive na miru u svojoj vjeri!?

Ponavljam ja tebi, u srpskoj naciji nema ni 10% ljudi koji vode srpsko porijeklo od onih Srba pristiglih na Balkan u 7. vjeku.Uostalom imaš na netu rezultate pojedinih genetskih istraživanja, pa pronjuškaj malo pa se sam uvjeri da ste vi Srbi mješavina svega i svačega i da niste "etnički najčistiji na Balkanu" več upravo "etnički najnečistiji" balkanski narod sa gomilom genetskih tipova i halpogropupa.:sad2:

Govorim o vašim zločinima nastalim za vrijeme vaših "oslobodilačkih" i "otadžbinskih ratova", kada ste kao četnici klali sve nepravoslavno što vam je došlo pod ruke...de se malo informiši prije nego što nastaviš sa diskusijom, jer ima osjećaj da raspravljam sa nekim tvrdoglavim i još balavim djetetom.:cool:

Ne, vi ste napali nas Bošnjake i Hrvate, da niste preko arkanovaca i belih orlovai ostalih zlotvora i ratnih zločinaca, 1992. godine klali nenaoružane civile po Bijeljini, Zvorniku, Bratuncu, Foči ili Prijedoru i da ste jednostavno samo te gradove pripojili "velikoj" Srbiji bez ubistava i tortura, možda je i postojala realna šansa da se dio muslimana i katolika opredjele vremenom kao Srbi.

Ali nakon genocida i svih zločina koje ste počinili, krajnje licemjerno i idiotski zvuči vaša prića o "srpstvu" i "srpskom poreklu" naroda koje ste tamanili ko zečeve.:sad2:

Треба неко да отвори документ у "Word" и да записује све ове изјаве тј извале.

Сада се "тврди" да су уствари Срби којекакви "добри Бошњаци" (а нација им конструисана пре 10-20 година),а притом да буде још интересантнија,СПЦ је све то "закувала" - лакрдијама никад краја. :hahaha:

Ко је кога први напао,ко је убио чије сватове и остало остављам на теби и теби сличнима - јелте,"правима" за такве дискусије.

Poslednja izmena:
Ma, jasno, al hajd objasni ovim "pripadnicima mitskog naroda", da svaki štokavac i Slaven ne mora po defaultu biti Srbin.

Karadžić je uzeo hercegovački dijalekat kojim u to doba nije govorila večina Srba.

Čak i danas dosta srba govori ekavski i torlački.

А шта ћеш ти на форуму "припадника митског народа" ? - Вуку корени и потреба да га неко схвати.

Караџић је лингвиста и личност какву "бошњаћа хисторија" нема и тешко да ће икада имати - сходно томе вама остаје да,као и обично,вређате српске великане и покушавате да "дискредитујете" исте.

Вук Караџић је реформатор српског и само СРПСКОГ језика,ту нема никаквих Бошњака,тако да не знам шта ту тебе интересује.

Ја колико знам ви кажете да ви нисте Словени ? :mrgreen:

...
Вук Караџић је реформатор српског и само СРПСКОГ језика,ту нема никаквих Бошњака,тако да не знам шта ту тебе интересује.
...

Pa nije da nema veze , to što je uzeo istočnohercegovački govor za standard kod nekih je stvorilo zabunu da je to srpski jezik , naročito kada ga je i sam V.S. Karadžić tako nazvao. Uostalom , sve je to bilo pod patronatom Austrije , ali je Gavrilo Princip pokazao šta srpska politika misli o ujedinjenju stanovništva pod jednim jezikom , ali pod A-U dominacijom.

Budimo realni , Djin Maraš Klimenta je Albanac katolik.
Potomci su prihvatili pravoslavlje , za slavu uzeli sv. Klimenta, a kasnije je promijenili u Sv Andreja.

Ne, pa imam ortaka čiji su preci Srbi , pre nekih 5-6 generacija , Šiptari ih kojekakvim zločinima i prilisilama prinude da se pošiptare. Kako je prolazilo vreme do dan danas , ispalo je da jedan deo familije su Srbi, jedni viču da su Šiptari , a neki su čini mi se prešli u katolike i verovatno tvrde nešto treće.

Eto , klasičan primer za Balkan

Budimo realni , Djin Maraš Klimenta je Albanac katolik.
Potomci su prihvatili pravoslavlje , za slavu uzeli sv. Klimenta, a kasnije je promijenili u Sv Andreja.

Ne mozemo biti realni, kad skopski nadbiskup albanskog podrijetla :mrgreen:Petar Bogdani pise u jednom izvjestaju papi u 17. stoljecu [koji je sef Vatikanskog arhiva Augustin Theiner objavio] da je otac Srbin sa rijeke Morace rodonacelnik Klimenta... Postavljen je na ovom Forumu vec dva ili tri puta...

Pa nije da nema veze , to što je uzeo istočnohercegovački govor za standard kod nekih je stvorilo zabunu da je to srpski jezik , naročito kada ga je i sam V.S. Karadžić tako nazvao. Uostalom , sve je to bilo pod patronatom Austrije , ali je Gavrilo Princip pokazao šta srpska politika misli o ujedinjenju stanovništva pod jednim jezikom , ali pod A-U dominacijom.

Створио забуну да је то српски језик ? Заиста се бринем се за твоје здравље...

Znam , do skora je važio mit da smo svi Slaveni. Bilo je raznih miješanja, ispitivanjem haplogrupe muškaraca se može odrediti daleki predak .

vi ste sada bogumilo-iliri , najstariji narod na Svetu. Muftija veli tako.

Tuzno je posmatrati to vase neznanje, ali neka..... nekada se valja i nasmejati.

Medjutim, upozoravam vas da ce admin reagovati pri prvom sledecem pokusaju trolovanja, a ovde ga je za 2 dana bilo na pretek.

Ne, pa imam ortaka čiji su preci Srbi , pre nekih 5-6 generacija , Šiptari ih kojekakvim zločinima i prilisilama prinude da se pošiptare. Kako je prolazilo vreme do dan danas , ispalo je da jedan deo familije su Srbi, jedni viču da su Šiptari , a neki su čini mi se prešli u katolike i verovatno tvrde nešto treće.

Eto , klasičan primer za Balkan

Ma kako ne 'pošiptariše' ove na Kosovu . Samo su se međusobno borili i miješali ...
Evo ovdje o Cincarima, oni su uspjeli sačuvati svoje staro ime :
http://hr.wikipedia.org/wiki/Cincari
A recimo djed pokojnog Toše Proeskog je bio Cincar, i promjenio je prezime, na Proja dodao -ski .Da je bio u Bugarskoj bio bi neki -ov, u Srbiji neki -ić.
Cincari su kao i ostale etničke skupine bili na udaru asimilacijskog šovinizma.

Znam , do skora je važio mit da smo svi Slaveni. Bilo je raznih miješanja, ispitivanjem haplogrupe muškaraca se može odrediti daleki predak .

Pa jesmo Sloveni , pričamo slovenski dijalekt. Ima slovenske genetike takodje , ali narod je mahom starosedelački.

Tu neko će da kaže: "čekaj, pa to se kosi sa mojim isključivim pogledima mora da bude ovako i nikako !" , ali da bi izrasli u jednu kulturnu i naprednu naciju , ma koju god tvrdili da jesmo moramo biti otvorenih i slobodnih shvatanja

Ma kako ne 'pošiptariše' ove na Kosovu . Samo su se međusobno borili i miješali ...
A recimo djed pokojnog Toše Proeskog je bio Cincar, i promjenio je prezime, na Proja dodao -ski .Da je bio u Bugarskoj bio bi neki -ov, u Srbiji neki -ić.

Сад се жеМска бринеш и за Цинцаре,велико имаш срце (Тандорија интересује штошта друго). :hahaha:

У Србији је било неколико значајних личности цинцарског порекла - и сви су се дичили својим српством. И онда дође неко попут тебе да прича о којекаквом "шовинизму" а ни не зна шта то заиста значи.

Да ли треба да цитирам патриотске мотиве из дела Јована Стерије Поповића или можда говоре Николе Пашића ?

Сви смо Словени. То што код нас на Балкану има највише И2 не значи да да нисмо Словени - језик а и обичаји су ту.

Ma dobro , danas su i Bugari Slaveni , i jezik im slavenski . Evo im genetike :
Y-haplogroups in Bugarskoj
R1B 41 %
E1B1B 31 %
R1A 28 %

E1B1B 20 % - E1B1B haplogrupa je muška linija koja je naselila Balkan pre nekih 8000 godina, Neolit. Potiču sa bliskog istoka. Pripadnici neolitskih haplogrupa činili su kulturu Vinče. Izmislili su poljoprivredu, pismo, trgovinu. Konkretno E1B1B sa Balkana se pre nekih 12.000 godina odvojila od drugih E1B1B podgrupa. Dakle, daleki rođaci po muškom poreklu su današnji Somalci i Etiopljani, Egipćani, Berberi, Libanci. Od drevnih naroda, ta haplogrupa vezuje se za Feničane. Interesantno je da su po svemu sudeći Balkansku varijantu E1B1B po bliskom istoku raširili vojnici Aleksandra Makedonskog, jer se u malim procentima ova hg pojavljuje širom teritorija nekadašnjeg Makedonskog carstva.

R1A 19 % - R1A haplogrupa potiče iz Istočne Evrope. Ovoj genetskoj liniji se pripisuje pronalazak gvožđa i čelika, indoevropskih jezika. U drevna vremena ovoj haplogrupi pripadali su uglavnom drevni Arijevci, Sarmati, Skiti i Sloveni, kao i nešto Skandinavskih Germana. Danas je ubedljivo najčešća među Lužičkim Srbima, Poljacima, Ukrajincima, Rusima, Skandinavcima, Škotima, kao i najvišim kastama u Indiji.

R1B 14 % - R1B haplogrupa je originalno nastala u Evroaziji. Pre poslednjeg ledenog doba naselili su čitavu Evropu, gde su i dan danas najčešća haplogrupa. Pretpostavlja se da je ovo bila haplogrupa Kromanjonaca.
Pripisuje im se istrebljenje Neandertalaca. Danas čine veliku većinu čine u Irskoj ( preko 90% ), Britaniji, Francuskoj, Španiji, Portugalu, Nemačkoj, Italiji itd. Osim zapadne Evrope, druga grana R1B obitava na Kavkazu.

Pa ovi su poreklom kod Šar planine , zato ti kažem :D Jedna loza , a nekoliko nacija, po imenu nikad ne bi rekla da je Srbin , a kaže mi čovek da je Srbin i da su imali pre prezime neko ne znam srpsko i slavu.

Ma dobro , danas su i Bugari Slaveni , i jezik im slavenski . Evo im genetike :
Y-haplogroups in Bugarskoj
R1B 41 %
E1B1B 31 %
R1A 28 %

Да ли се мени само чини или ти веома лоше покушаваш да прикажеш како су Бошњаци нека "засебна,славенизирана" скупина ?

Најинтересантније ми је када пишете на другим језицима о средњовековној историји - само Словене неке наводите,а то све били Срби и покоји Хрват - е то ти је како неке ствари тешко падају.

Сад се жеМска бринеш и за Цинцаре,велико имаш срце (Тандорија интересује штошта друго). :hahaha:

У Србији је било неколико значајних личности цинцарског порекла - и сви су се дичили својим српством. И онда дође неко попут тебе да прича о којекаквом "шовинизму" а ни не зна шта то заиста значи.

Да ли треба да цитирам патриотске мотиве из дела Јована Стерије Поповића или можда говоре Николе Пашића ?

Pa ne interesuju mene motivi Nikole Pašića , jasno je da su njegovi motivi politička borba za vlast , tu predstavlja Srbe. Samo sticajem okolnosti Nikola nije postao Bugarin , možda bi se tako borio za Bugare protiv druge nacije kao što se borio protiv Hrvata, pa i Srba da ste bili u nekoj zajednici .
Upravo takvi koji su u procesu asimilacije 'primili' neku naciju postaju najžešći nacionalisti , u slučaju Nikole Pašića radikali . I Šešelj je radikal.
U svemu je važno da se služe obmanom , negiranjem drugih , i tvrdnjama da su svi postalo od ovog,onog ... a onda treba obratiti pažnju i na njihovo porijeklo.

Да ли се мени само чини или ти веома лоше покушаваш да прикажеш како су Бошњаци нека "засебна,славенизирана" скупина ?

Најинтересантније ми је када пишете на другим језицима о средњовековној историји - само Словене неке наводите,а то све били Срби и покоји Хрват - е то ти је како неке ствари тешко падају.

Ispitivani su Bosanci i Hercegovci,oni su kao i ostali genetski izmješani , u najvećem postotku od 40% su ilirskog porijekla.
A srpsko-hrvatska utakmica je završila ,sada možete da se genetski ispitate.

Pa ovi su poreklom kod Šar planine , zato ti kažem :D Jedna loza , a nekoliko nacija, po imenu nikad ne bi rekla da je Srbin , a kaže mi čovek da je Srbin i da su imali pre prezime neko ne znam srpsko i slavu.

Cincari su jedna od vlaških skupina.
Cincari su pravoslavci , a neko od njih su postali nacionalno Srbi.
Prema tome , samo za neke od njih se može reći da su Srbi , i to danas, a nekad ranije su bili samo Cincari, i bili poznati po trgovini (odatle da su škrti), i stočarstvu.

Pa ne interesuju mene motivi Nikole Pašića , jasno je da su njegovi motivi politička borba za vlast , tu predstavlja Srbe. Samo sticajem okolnosti Nikola nije postao Bugarin , možda bi se tako borio za Bugare protiv druge nacije kao što se borio protiv Hrvata, pa i Srba da ste bili u nekoj zajednici .
Upravo takvi koji su u procesu asimilacije 'primili' neku naciju postaju najžešći nacionalisti , u slučaju Nikole Pašića radikali . I Šešelj je radikal.
U svemu je važno da se služe obmanom , negiranjem drugih , i tvrdnjama da su svi postalo od ovog,onog ... a onda treba obratiti pažnju i na njihovo porijeklo.
Slazem se.
Poturica gori od turcina.
Jel ti zvuci poznato?

Cincari su jedna od vlaških skupina.
Cincari su pravoslavci , a neko od njih su postali nacionalno Srbi.
Prema tome , samo za neke od njih se može reći da su Srbi , i to danas, a nekad ranije su bili samo Cincari, i bili poznati po trgovini (odatle da su škrti), i stočarstvu.

Ne znam , nisam o Cincarima pričao. Mada je sličan koncept, samo što njih niko nije prisiljavao , terorisao da se tako izjašnjavaju

Ne znam , nisam o Cincarima pričao. Mada je sličan koncept, samo što njih niko nije prisiljavao , terorisao da se tako izjašnjavaju

Pa to su procesi u formiranju nacije , malo šovinizma , niko ne voli da bude crna ovca , i tako ... Sad više nema mjesta za takve stvari. Dobrovoljno se mijenjaju religija,državljanstvo,možeš se nacionalno izjasniti kako želiš,nacionalne manjine imaju posebnu zaštitu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back