Serdar Scepan Radojevic
Domaćin
- Poruka
- 3.617
Ajde sta vam je, sta se raspravljate sa tom Kuljankom.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Koja JUGOSLAVIJA? Bilo ih je TRI, za tvoje obrazovanje. U PRVOJ Jugoslaviji, muslimani iz Bosne su često davali vladajućuvećinu, a i mnogi od njih su učestvovali u Oslobodilačkom pokretu kod čiča Draže. Neki su bili i u partizanima (da ne kaže neko kako sam pol. pristrasan).
U DRUGOJ Jugoslaviji su davali premijere (Džemal Bijedić), članove CK i predsedništva (braća Pozderac, npr), pa mi ne ide u glavu kako su to sami sebi zabranjivali da se zovu Bošnjacima, ako su se tako osećali?
Ako se nacije, kako ti kažeš, formiraju tek u poslednjih 150 godina, kako je onda Tvrtko sebe krunisao kraljem "Srblja"? Da li je imao prekogniciju da zna da će cca. 4 veka posle njega da nastane takva nacija?
Neko od nas dvoje jeste neobavešten, ali taj nisam ja.![]()
Mrzi me da ti tražim , prošetaj malo po internetu pa ćeš naći objašnjenje. A možemo i pitati tekućeg Papu šta je Crkva s tim htjela, da su onda bili skloni pokatoličavanju Bosne - jesu.
Jesi ti to sve nabroja nesuđene Srbe ... Šta ćeš , ne bi im sudbina ...crnogorci, hrvati, bosanski muslimani i siptari imaju apsolutno svako objasnjenje na svaki artefakt koji im ne ide u prilog. Svaki konvertit ce radi olaksanja sopstvene svesti radije ziveti u svetu iluzija nego sto ce biti spreman da realno sagleda cinjenicno stanje.
I kada vam genetika kroz jedno 20-ak godina crno na belo pokaze ko ste i od koga ste, vi cete i tada naci neko objasnjenje sa kojim cete biti smesni ali fakt sto ste smesni za vas je mnogo manje strasan od sagledavanja realnih cinjenica.
Политика дала, политика узела. Таква ти је она, дете.Šta sa tim ako su davali većinu, takva je politika.
Ovo sa Dražom nije baš tačno , bilo je Bošnjaka i zadnjem ratu u VRS , sticajem okolnosti
Ако нису, као што и ја тврдим, где су онда били Бошњаци? Зидали, можда, пирамиде по Високом па нису ништа приметили!Pozderac i Džemo sami sebi zabranjivali
Дали су ти повеље босанских владара где се само помињу Срби.
Svaki konvertit ce radi olaksanja sopstvene svesti radije ziveti u svetu iluzija nego sto ce biti spreman da realno sagleda cinjenicno stanje.
![]()
Ovo ti je povelja bana Stjepana iz 1322.godine a ovo crveno zaokruženo su Bošnjani.
Ovo sam ti postirao da vidiš koliko pojma nemaš.
Usput ovo je odgovor onima koji misle da Bošnjaci postoje od 1990.godine.
DAKLE DA NAGLASIMO DA SE BOŠNJACI POMINJU 1322 GODINE.
Došlo je vrijeme da ja razbijem tvoje iluzije i da se počneš baviti sam sa sobom i ti i ostali Servli.
![]()
OVO JE TEKST VAŠEG SIME ĆIRKOVIĆA IZ "ISTORIJA SRPSKOG NARODA".
MALO O IMENU BOŠNJANIN/BOŠNJAK
Utvrdi zakon ko je prvi bio medju Bosnom i Dubrovnikom, da zna vsaki chlovjek, koji je zakon bil: Ako ima Dubrovcanin koju pravdu na Bosnjaninu – da ga pozove pred gospodina Bana ili pred njegova vladaoca – roka da mu ne bude odgovoriti.”
“I da ne moze prijeti nitkore u nasem gospodstvje Vlatkova cloveka – ni sam Ban Tvrtko, ni njegov brat Knez Vlk, – bez volje Kneza Vlatka. Na to su mu vjeru dali i prisegli! A tojzi vjeri i prisesi svjedoci – Dobri Bosnjani “
“V`ono vrijeme,kada pridje gospoja Bana mati s` Ugra i s` svojim sinom i s` Knezom s` Vlkom i kada bi stanak na Milah vse Zemlje Bosne i Dolnjih kraji i Zagorja i Hlmske zemlje,prisegla je gospoja Bana mati i njen sin gospodin Ban Tvrtko dumanadesete Dobri Bosnjane,Knezu Vlatku Vlkoslavicu,a sizi su prisegli…”
“U ovu nepravedni rat, Uchinih s gospodinom Hercegom i po svijetu s vlasteli Bosanscimi i vishe togaj, da je vidomo vsakome: Tko godi je Bosnjanin ali Kraljstva Bosanskoga prije rata bil dlzhan komu godi Dubrovcaninu, volja na viri mu uzeto na gospockoj, a moze Dubrovcanin tozi istinom pokazati – da se ima Dubrovcaninu vratiti i platiti.
…Sto sudije odluce nitko ne moze potvoriti. A shto je uzel vojevoda Sandalj i knez Paval Radinovich, volja ini Bosnjanin, ljubo Kraljstva Bosanskoga, komu godi Dubrovcaninu dobitak, volja ine richi u siju rat, tomuj uzetju da je sudja knez Vukac Hranich i sh njim vlastelin drugi Bosanski, koga sh njim Kraljevstvu mi poshlje.”
Jere, ako Bosnjani budu vidjeli da u ovoj rati nece biti sami i da ce im mnogi ini pomioci – hrabrije ce u rat iti i vojevati, a tagdi i Turachka vojska nece bez straha u moje vladanje naprasno ulisti.
Prilazi u moju zemlju su veoma teski, a tvrde na mnogim mjestima nedobitne, tere ne dopustaju da se prodre u moje Kraljevstvo.”
“Petar,istije Ohmućevića,po starini Bosnjanin,a radi nepovoljnog razumirja i pogube Bosanske,priÅ¡ašćah njegovijeh starijeh – sad je DubrovÄanin,koji za milost njegove stare gospode slozi i postavi ovo rodoslovlje,za slavu Bosansku i svakoga vridnoga Bosnjanina,dokole Bog dopusti i njegova sveta volja izvrsi.”
Сад си прешао на вређање Срба, кад немаш више аргумената за ту твоју ''бошњачку нацију''. Босна јесте једна од најстаријих држава на Балкану, али су прву босанску државу формирали Срби, а њој су поред њих живели још и Хрвати. О каквој ти бошњачкој нацији причаш, још тврдиш да је исламске вероисповести? Да ли је било 10 МУСЛИМАНА на територији Босне пре Турске окупације?
Чисто луптеање, прескакање чињеница, и наравно, сви ми који смо против те ваше бајковите теорије смо ''великосрпски завојевачки хегемонистички четнички кољачи''.
Sjeti se Dobrice Ćosića pa pričaj o lažima.
Хајде тролу дај одговор на претходна питања па тролуј даље.
Или немаш одговор зашто се Твртко крунисао за краља "Србљем и Босном" а не и "Бошњанима"?
Као што немаш одговор на то како је византијски цар Константин постао (у твојој верзији) Србин Сима!
Ако нам даш тражене одговоре да ти растумачимо ова писанија, јербо си на том часуисторије спавао.
Као што немаш одговор на то како је византијски цар Константин постао (у твојој верзији) Србин Сима!
Nađi moj post u kojem ja to tvrdim.
Došlo je vrijeme da ja razbijem tvoje iluzije i da se počneš baviti sam sa sobom i ti i ostali Servli.
![]()
OVO JE TEKST VAŠEG SIME ĆIRKOVIĆA IZ "ISTORIJA SRPSKOG NARODA".
А гле имена тих добрих Бошњана... све неки Радослав, па Дабиша... још мало па ко Дабић др Радован.Нигде неког Измета или Исрана, мајку му.
![]()
Ne znam kako da ti napišem, a da te ne uvredim. Donji deo stranice koju si postovao jeste prevod DAI Konstantina Porfirogenita, koji ti u svom neznanju postuješ kao AUTORSKI rad tvorca udžbenika Sime Ćirkovića
Elem, malo si neobrazovan za diskusiju sa nekim ko je apsolvirao zabavište.
Ništa lično, ovo je samo dobronamerna opaska: prvo završi osmoljetku pa se javi.
A i o KP sam ti dao komentar, tek da me ne smaraš više sa njim.
Ako ćemo da se vređamo, razmisli koliko mi imamo lepih nadimaka za tebe i tebi sličnima. Ponoviš li još jednom neku nacionalnu uvredu, tražiću da te banuju. Bar smo od vas naučili kako se zove NAta kad zagusti![]()
Vi tada niste bili država kao što je to bila Bosna. Nije postojala Srbija da bi Tvrtko mogao reći da je kralj Srbije nego su postojale oblasti kojima su vladali srpski knezovi.
Ti ko i Alhemy...
Kad zagusti...kuku lele administracijo
Ja ne vrijeđam nego vam citiram vašeg Simu Ćirkovića kao što sam citirao i Garašanina koji 1844.godine kaže za Srbe u BiH da su to "Bošnjaci grkoistočne vjeroispovijesti".
Vaši ljudi, vaši izvori...
Vrijeme je da vam se razbiju iluzije![]()
Znači, Dušan se carem Srba krunisao posle Tvrtka, ili kako![]()