Ko su Bosanci, Bosnjaci?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jesi ti to sve nabroja nesuđene Srbe ... Šta ćeš , ne bi im sudbina ...
Što da čekamo 20 godina, hajdemo sutra, 99 eura po osobi nije puno za novi početak. Da se energija konačno počne trošiti za nešto konstruktivno , umjesto što se evo dvije decenije koristi za destrukciju , i opravdavanje destrukcije.

za 99 evrica mozes samo dobiti test na 13 markera, sto je dovoljno za utvrdjivanje haplogrupe ali ne i za precizno utvrdjivanje blizeg rodstva. Ono se utvrdjuje na 260+ markera (vise je bolje) a to kooooooooooosta.

Molim da se prvo izjasniš u vezi tvojih prethodnih uvreda.
Ja samveć zamolio ostale čalnove foruma da skupimo pare da te obrazujemo bar do stepena na kojem ćeš biti u stanju da razlikuješ CITAT od originalnog mišljenja. Obično se to uči u drugom osnovne.

Ja sam te upozorio. Nemam nameru da trpim uvrede niskorođenih na račun mog plemenitog naroda i to još na forumu koji smo mi sami osmislili.
Imao si priliku da pre petnaestak godina u sopstvenoj čaršiji pokažeš koliki si dika, a ne da to ostavljaš za anonimne forume danas.

Ako nisi sposoban da sumošeš svoje porive, potraži stručnu pomoć na nekom drugom mestu.

Koliko sam primetio ja tebe i tvoju veru i naciju nisam vređao, osim ako te ne vređa istina. Pokušaj bar da glumiš dostojnost.

Vidi se koga vrijeđa istina.
Sima Ćirković i Ilija Garašanin...o srbima....i tebe to očito vrijeđa :mrgreen:

Molim da se prvo izjasniš u vezi tvojih prethodnih uvreda.

Kojih uvreda ?
Misliš na Simu i njegov odlomak iz knjige "Istorija srpskog naroda" ?

Ja samveć zamolio ostale čalnove foruma da skupimo pare da te obrazujemo bar do stepena na kojem ćeš biti u stanju da razlikuješ CITAT od originalnog mišljenja. Obično se to uči u drugom osnovne.

Kad skupite javi mi da vam dam žiro račun da uplatite :mrgreen:

Ako vas vrijeđa vaš Sima Ćirković onda se njemu obratite.
Ja samo prenosim stranicu iz njegove knjige.

Dakle, imate dovoljno činjenica da se ime "BOŠNJANIN" pominje u poveljama bosanskih banova i da nije nastalo 1990-te godine.
Bosna nije jedna od najstarijih nego najstarija država na Balkanu.
Za razliku od Srbije Bosna nije mijenjala ime dok ste se baš vi zvali čas ovako čas onako.

Islam u Bosnu dolazi kasnije sa dolaskom Turske i Bošnjaci ga prihvataju jer bosanska Crkva, koja je bila dominantna u Bosni, i njeni pripadnici. tj. Bošnjaci NISU VJEROVALI DA JE ISUS SIN BOŽIJI što je jedno od osnovnih učenja u islamu.

Ovu herezu su u Bosnu donijeli Bogumili koje ste vi protjerali iz Srbije (malo je reći protjerali...ljudi su pobjegli glavom bez obzira).

koji si ti pacijent, covece..... ISTORIJA NIJE ONO STO TI TRENUTNO ZELIS VEC ONO STO SE DESILO BEZ TVOJE VOLJE.

Sto ti puta treba ponavljati kako su na steccima prikazivani krstovi i kako su "bogumili" gradili crkve a ti po starom...

Bosnjanin = Srbin ziveci na teritoriji Bosne.

A to iz DAI, leci sa tim komplekse :)
Srbin je jedno od najlepsih i najslavnijih imena koje poseduje bilo koji narod n Svetu.

koji si ti pacijent, covece..... ISTORIJA NIJE ONO STO TI TRENUTNO ZELIS VEC ONO STO SE DESILO BEZ TVOJE VOLJE.

Da, to i ja pokušavam vama da dokažem :mrgreen:

Sto ti puta treba ponavljati kako su na steccima prikazivani krstovi i kako su "bogumili" gradili crkve a ti po starom...

To su bili jeretici po mišljenju Vatikana i SPC-a.
Dakle, što se tiče vjere nisu pripadali ni vama kao ni nama (muslimanima).
O nacionalnosti i da ne pričamo :mrgreen:

Bosnjanin = Srbin ziveci na teritoriji Bosne.

Da, to je rekao i Ilija Garašanin da su oni koje danas nazivamo bosanskim Srbima 1844.godine bili "Bošnjaci grkoistočne vjerispovijesti".
Baš kao i Bošnjaci katolici :mrgreen:
Sve bošnjak do Bošnjaka a vi pričate da nema Bošnjaka :mrgreen:

Srbin je jedno od najlepsih i najslavnijih imena koje poseduje bilo koji narod n Svetu.

Najbolja etiketa je samoljepljiva etiketa :mrgreen:

И стварно, опет се тема претворила у најниже и најгоре препуцавање, недостојно озбиљних људи.

Хајде да није нас бар неколико указивало на ових пар тролова који ће као Шваба "тра-ла-ла" да понављају своје већ 1000 пута оповргнуте тезе...

Да, само што никад није било добрих Бошњана са именима Измет и Исран, него са именима Радован, Ратко, Момчило, Милорад, Жељко... ко и данас.

Fakat je tvoje neznanje beskrajno.
Govoriš o slavenskim imenima prisvajajući ih kao srpska.

Pa odakle vama i hrvatima 90% istih imena objasni ?

И стварно, опет се тема претворила у најниже и најгоре препуцавање, недостојно озбиљних људи.

Хајде да није нас бар неколико указивало на ових пар тролова који ће као Шваба "тра-ла-ла" да понављају своје већ 1000 пута оповргнуте тезе...

A ti si jedan od "ozbiljnih" ? :hahaha:

Fakat je tvoje neznanje beskrajno.
Govoriš o slavenskim imenima prisvajajući ih kao srpska.

Pa odakle vama i hrvatima 90% istih imena objasni ?

Па ко данас носи словенска имена у БиХ, несрећо? Ти твоји Измети, Исрани и Мухамеди можда?

Па ти си овде писао да ниси Словен, него Илир... Значи да си се пре него што си од Турака добио имена Измет, Исран и Мухамед, звао Агрон, Бардил, Андис, Дасиус... Е па, Срби у Босни су се звали Радован, Ратко, Жељко, Милорад и пре него што сте дошли ви Измети и Исрани, а и након вас.

Погледај клип. :) Онај Алија - исти ти. Само се он опаметио, филмови увек имају срећан крај... У стварности се дешава оно што се десило.

A ti si jedan od "ozbiljnih" ? :hahaha:

Не саботирам теме и не бавим се троловањем.

Твојим доласком на тему, она се срозала испод сваког нивоа. Видећемо само да ли ћеш бити кажњен ти казном удаљавања, или ће због тебе бити кажњен њен постављач и сваки нормални учесник, казном закључавања... или допуштањем овог статуса кво у којем је тема отворена, али је немогуће на њој озбиљно писати.

Istoriju treba zatvoriti. Dosta sam stvari ovde naucijo od ljudi poput slavena, bogarta, hellen, menjam.se, mrki i krotitelja.

Ali ovde ljudi najcesce samo dolaze da daju svoje stavove o nacionalnim temama koji ne menjaju nikako. A ceo forum se pretvorijo u pricu o poluznaju.

Da i ja priupitam, kad se o ovim imenima govori...
Da li je u Kur'anu igde zapisano ili da li je u islamu propisano da muslimani moraju imati arapska imena ?

Bosnjaci imaju i dosta perziska i turska imena.

Inace imaju i srbi jevrejska, latinska i grcke imena kolko hoces Djordje, Petar, Jovan/Ivan (jedno te isto ime dva nacina pisanje), Danijel/a, Lazar i.t.d.

Da li je u Kur'anu igde zapisano ili da li je u islamu propisano da muslimani moraju imati arapska imena ?

Ако питаш овог Донт Паника, ја бих на твом месту три пута проверио, јер се показало да је један обичан бошњачки напаљенко који благе везе нема ни са својом историјом ни са својом религијом. А воли и да лаже.

Боље питај на пдф Религија.

Ја колико знам, не мора, јер знам да има муслимана са именима Златко, Невен, Вук... и не знам још које словенско име, чуо сам да себи надевају само ова три. Ми, православци, од турко-арапских имамо углавном женска, типа Мерима, Јасмина, Емина... мада и то није изворни муслимански утицај, јер цвет зовемо јасмином (што је арапска реч), а име Емина је овековечио Шантић.

Могуће је да, као и Албанци који су се напрасно сетили свог "илиризма", од 1990-их имају и имена Твртко, Кулин и сл.

Па ко данас носи словенска имена у БиХ, несрећо? Ти твоји Измети, Исрани и Мухамеди можда?

Nesrećo to su zajednička imena za Bošnjake u Bosni.
NISU TO SRPSKA NI HRVATSKA IMENA !!!
Danas i vi i Hrvati imate 90% istih imena a Hrvati su Iliri a vi slaveni.
Mi smo se kroz islam odvojili od slavenskih imena ...hvala Bogu :mrgreen:

Па ти си овде писао да ниси Словен, него Илир...

Naravno da sam Ilir. Ne samo ja nego većina nas su potomci Ilira za razliku od vas koji ste potomci slavena sa velikim uplivom turaka kasnije.
Zato ste "malo" crnomanjasti za razliku od originalnih slavena koji su plavi.
Naročito je to izraženo u jućnoj Srbiji :mrgreen:

Значи да си се пре него што си од Турака добио имена Измет, Исран и Мухамед, звао Агрон, Бардил, Андис, Дасиус...

Nesrećo, prije dolaska Turaka u BiH u Bosni NISU POSTOJALI Serblje-pravoslavci nego su ih turci doseljavali da im služe i obrađuju zemlju.
Nađi mi jedan SAMO JEDAN dokument gdje se spominju Srbi ili Serblje u Bosni prije dolaska turaka.
Izuzmi bosanske Vlahe pravoslavce koji su bili nomadi stočari pa vidi ima li Srba u BiH prije turaka.
Turci su vas ovdje naselili.

Е па, Срби у Босни су се звали Радован, Ратко, Жељко, Милорад и пре него што сте дошли ви Измети и Исрани, а и након вас.

Koji Srbi u Bosni ?
Nisu postojali prije turaka Srbi u Bosni a nisu postojali ni do 1844.godine kako tvrdi vaš Garašanin.
Pa ti stvarno nemaš pojma.

Погледај клип. :) Онај Алија - исти ти. Само се он опаметио, филмови увек имају срећан крај... У стварности се дешава оно што се десило.

Da gledam klip Vuka Draškovića koji je govorio 1990-te godine da će odsijeć svaku ruku koja bude po Srbiji nosila bilo koji barjak osim srpskog ?
Takav čovjek je relevantan da napiše djelo ili snimi film zasnovan na istorijskim činjenicama ?

Ma bjaži ba...:mrgreen:

Мени лично више смета то што ниједан православни канон не прописује да се при замонашењу мора узети грчко-латинско или јеврејско име, а никад ниједан српски монах у српском манастиру није могао да добије словенско. :confused:

Одеш у манастир као Вук, Милош, Растко или Радивој, и заувек се претвориш у неког Никанора, Амфилохија, Јоила или Варнаву... и још ја нашао овом јаднику да се ругам за Измета и Исрана... :lol:

Занимљиво би било видети како се отприлике крећу % када су у питању словенска и црквена имена.

Priupitaj :D

Ne moramo imati strogo muslimanska imena ali je preporučljivo da uzimamo muslimanska imena da bi se razlikovali od drugih.
Ja poznajem Aleksandra muslimana ovdje u Sarajevu.
Dobar vjernik i dobar čovjek.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back