Ko su Bosanci, Bosnjaci?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sad potonu u vodu sva vasa prica o Juznim slavenima i ''bratstvo po krvi sa rusima''...

znaci pokajali ste se... vise niste slaveni sad ste iliri :klap:

Кад би могао да схватиш, у шта сумњам, везу између узрока и последице, схватио би да су Трачани ( а истовремено и Илири) протословенско племе.

ma jok bre..... Tracani su protobosnjacko pleme i govorili su na arapskom jeziku

Знаш коју су подвалу направили у оној њи`овој пихрамиди. Шатро ископали неки артефакт у облику пирамиде са уклесаним текстом на протоарапском писму. Наводно су им одмах узели и однели у Земаљски музеј на испитивање и дешифровање, а у ствари гомила тих камичака може да се купи на пијаци у Високом и египатске је производње новијег датума.

ne........ nije tako......
jos i dan danas imas po dalmaciji obicaj da one iz unutrasnjosti nazivaju vlasima (hrvati sami medju sobom). u pitanju je jedan omalovazacki govorni gest,..... to ti je otprilike to....
Ako su nazivali Dubrovcane vlasima znaci da im bas nisu nesto bili po volji :)

Ili ako su ih zvali Vlasima to automatski znači da su Bosanski Srbi jer drugih Srba u Bosni nema.:mrgreen:

Poslednja izmena:
Знаш коју су подвалу направили у оној њи`овој пихрамиди. Шатро ископали неки артефакт у облику пирамиде са уклесаним текстом на протоарапском писму. Наводно су им одмах узели и однели у Земаљски музеј на испитивање и дешифровање, а у ствари гомила тих камичака може да се купи на пијаци у Високом и египатске је производње новијег датума.

Neka, neka...... samo nek se znanost razvija, masala

Al' najace mi ono kad cujem da je svaka gradnja kod srbina stara bar 200 godina :hahaha:

Obicna vodenica je malo starija pa i do 300 godina,a za crkve i manastire da ne pricam... cifre idu dotle da ispada kao da je SRPSKA pravoslavna crkva postojala i prije isusa...
Pa majka mu stara sipac bi je dosad pojeo da je toliko stara :worth:
Vece farse od ovakvih nema.

Ili ako su ih zvali Vlasima to automatski znači da su Bosanski Srbi jer drugih Srba u Bosni nema.:mrgreen:

paaaa....... nisi daleko od istine ))))
prosle godine sam bio malo po moru u HR. Za razliku od Dubrovnika ciji govor ima malo italijanskog smeka, cela okolina Dubrovnika govori APSOLUTNO ISTO kao oni agresori iz Dubrovackog zaledja :) Nisam cak primetio ni neko narocito koriscenje kroatizama. Njih sam vise koristio ja da isprobam kakav bi bio kao spijun ubacen u CRO redove :mrgreen:
i gospoda, molim lijepo, nije zamjetila da sam agresor.....:eek:

Al' najace mi ono kad cujem da je svaka gradnja kod srbina stara bar 200 godina :hahaha:

Obicna vodenica je malo starija pa i do 300 godina,a za crkve i manastire da ne pricam... cifre idu dotle da ispada kao da je SRPSKA pravoslavna crkva postojala i prije isusa...
Pa majka mu stara sipac bi je dosad pojeo da je toliko stara :worth:
Vece farse od ovakvih nema.
Ти си се зајебо, свака тараба у Шумадији је старија од Америке, тако се каже.

prosle godine sam bio malo po moru u HR. Za razliku od Dubrovnika ciji govor ima malo italijanskog smeka, cela okolina Dubrovnika govori APSOLUTNO ISTO kao oni agresori iz Dubrovackog zaledja :) Nisam cak primetio ni neko narocito koriscenje kroatizama. Njih sam vise koristio ja da isprobam kakav bi bio kao spijun ubacen u CRO redove :mrgreen:
Наравно, кад говоре захумским источнохерцеговачким дијалектом са акцентуацијом на сваком самогласнику, типично за Требиње.

Jeremija D. Mitrović:

Kolendićeva studija ukazuje na to kako se nenaučno shvatala "bosančica" i kako se od nje htela stvoriti posebna azbuka. Isto tako, mnogi Kolendićevi primeri ukazuju na široku upotrebu ćirilice u Dubrovniku, da se svima onima koji u srpskoj ćirilici u Dubrovniku vide samo srpsko pismo a ne i srpski jezik pokaže neosnovanost njihovog stava. Ovde mislimo na ono što su podvlačili Franjo Fancev i Vinko Foretić, koji su u svem Slovinstvu Dubrovnika videli samo Hrvatstvo. Zato je takva nelogika Foretića dovela do toga da je jezik Kulinovog ugovora sa Dubrovnikom nazvan hrvatskim, a Fanceva da se posluži ovakvom neistinom: "Kod Dubrovčana u XIV vijeku najobičnije je ime za jezik slovinski, rjeđe hrvatski, što se jedno i drugo latinski prevodi: Illyricus. [193, 119] Napred smo videli kako je, kad je trebalo, Ilirik bio sveden na blisko zaleđe Dubrovnika, a sada ga vidimo samo na tlu Hrvatske, kao da on ne obuhvata i toliki srpski prostor! Zar Fancev, koji se inače poziva na Pavla Ritera Vitezovića, ne zna da njegov Ilirik obuhvata sav Balkan? Da li zaista oni i njihovi istomišljenici nisu u hiljadama istorijskih izvora videli i lingua serviana i serviano sermone nego su samo videli srpska slova? Ovo su tako jasni primeri kako narodnosna tesnogrudost i šovinizam svode nauku na ono ancilla stultitiae.

Srbi, Hrvati i Bošnjaci su u suštini ipripadnici iste etničke grupe. Zamislite da se iz socijalnog okruženja izbaci SAMO RELIGIJA. U tom slučaju bi prestali razlozi podele i niko ne bi mogao da primeti bitnu razliku među ovim narodima. Nije uopšte bitno kako bi se ta etnička grupa nazivala. Možda kao i do sada. Stanovništvo cele Latinske Amerike, sem Brazila, je uglavnom Španskog porekla. Formirano je više država i narodi su se počeli nazivati po državama. Da li iko može da ukaže na neku etničku osobenost Argentinaca u odnosu na, recimo, Urugvajce ili Čileance. NJihova srećna okolnost je to što nema podele po religijskoj opredeljenosti.

Srbi, Hrvati i Bošnjaci su u suštini ipripadnici iste etničke grupe. Zamislite da se iz socijalnog okruženja izbaci SAMO RELIGIJA. U tom slučaju bi prestali razlozi podele i niko ne bi mogao da primeti bitnu razliku među ovim narodima.
Тачно.
Stanovništvo cele Latinske Amerike, sem Brazila, je uglavnom Španskog porekla. Formirano je više država i narodi su se počeli nazivati po državama. Da li iko može da ukaže na neku etničku osobenost Argentinaca u odnosu na, recimo, Urugvajce ili Čileance. NJihova srećna okolnost je to što nema podele po religijskoj opredeljenosti.
Није тачно. Аргентинци су Италијани и Балканци. У Чилеу и Уругвају има доста Немаца . Најмање Шпанаца.Шпанија је обезбедила систем религија-просвета у којем је доминирао шпански језик а досељеници су долазили индивидуално и упадали у систем.
Бразил се "паковао" од португалских робова из Африке, Португалаца и домородаца.

Оде Ибро, добијо банану. Баш сам га ћио приупитат ђе је он вође:

books

books

Ne izjašnjavamo se katolici zato što nismo katolici. :rtfm:

Ista smo vera. A naša vera se za tvoju informaciju je hrišćanska.
Pravoslavci i Katolici su Hrišćanske vere.
Hrišćanstvo obuhvata brojne hršćanske crkve i zajednice, kojima je zajednička vera u Isusa Hrista, te prihvatanje života u skladu s jevanđeljem.
Postoje i izvensne razlike.

Postoji mnogo ogranaka u Hrišćanstvu, najpoznatiji su Katolici, Pravoslavci, Luteranci, Anglikanci, Reformisti, Baptisti, Adventisti, itd.

Slušaj ti majmune znam mnogo ljudi iz tvoga mesta,časni su ljudi poslao sam ti potuku na pvt. misleći da ćeš malo da se urazumiš i da ćeš imati više poštovanja prema Mrkalju koji je tvoj prijatelj više nego moj.
Pošto nisi prihvatio moju ruku sklanjaj mi se kad ti bidem došao u Novu Varoš obesiću te za jaja jer si ***** kosmička,profesionalno,intelektualno i na koji god način oćeš i čovečja ribice ~ebaću te deračeš se samo da napunim rezervoar.

GOVEDO

A ti se zajebavaj evo mene.....

Poslednja izmena:
Ne izjašnjavamo se katolici zato što nismo katolici. :rtfm:

Ista smo vera. A naša vera se za tvoju informaciju je hrišćanska.
Pravoslavci i Katolici su Hrišćanske vere.
Hrišćanstvo obuhvata brojne hršćanske crkve i zajednice, kojima je zajednička vera u Isusa Hrista, te prihvatanje života u skladu s jevanđeljem.
Postoje i izvensne razlike.

Postoji mnogo ogranaka u Hrišćanstvu, najpoznatiji su Katolici, Pravoslavci, Luteranci, Anglikanci, Reformisti, Baptisti, Adventisti, itd.

Slučaj ti majmune znam mnogo ljudi iz tvoga mesta,časni su ljudi poslao sam ti potuku na pvt. misleći da ćeš malo da se urazumiš i da ćeš imati više poštovanja prema Mrkalju koji je tvoj prijatelj više nego moj.
Pošto nisi prihvatio moju ruku sklanjaj mi se kad ti bidem došao u Novu Varoš obesiću te za jaja jer si ***** kosmička,profesionalno,intelektualno i na koji god način oćeš i čovečja ribice ~ebaću te deračeš se samo da napunim rezervoar.

GOVEDO

dubrovcani govore isto kao trebinjci :hahaha:

kako si agresor kad ne govoris isto ko agresori

Dubrovnik je srpska drzava. Bas kao sto je to bila i srednjevijekovna Bosna. To sto muslimani, pardon Bosnjaci, to negiraju je tipican konvertitski problem i dok je to slucaj zivjece ovako kako i danas zive. Ipak, vejrujem da ce generacije koje nadolaye shvatiti zablude obih danasnjih kompleksasa, pa ce se vratiti u maticno srpsko bice.

Ako se to i ne dogodi, necemo za njima plakati.

Slušaj ti majmune znam mnogo ljudi iz tvoga mesta,časni su ljudi poslao sam ti potuku na pvt. misleći da ćeš malo da se urazumiš i da ćeš imati više poštovanja prema Mrkalju koji je tvoj prijatelj više nego moj.

GOVEDO

Da nisi ti to nešto pobrko?:mrgreen::lol:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back