Ko su Bosanci, Bosnjaci?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da, covek je u pravu.... daj link....
Takvih slucajeva je stvarno bilo i uglavnom su to bili "podvizi" poturcenih dojucerasnjih Srba. Medjutim, ono sto seksa novokomponovane bosnjake je to da kvantitet tih "herojskih dela" nije ni blizu onoga koji bi oni zeleli da bude. A nicim ne mogu to herojstvo dokazati osim sto mlate praznu slamu. Ali to je njihova historijka znanost.

Da, covek je u pravu.... daj link....
Takvih slucajeva je stvarno bilo i uglavnom su to bili "podvizi" poturcenih dojucerasnjih Srba. Medjutim, ono sto seksa novokomponovane bosnjake je to da kvantitet tih "herojskih dela" nije ni blizu onoga koji bi oni zeleli da bude. A nicim ne mogu to herojstvo dokazati osim sto mlate praznu slamu. Ali to je njihova historijka znanost.

Mala ispravka, oni ne priznaju istoriju, za njih je njihova "povjest" zakon! :manikir::worth:

тако да припази пре него што лупнеш, има овде људи који знају мало више него што ти можеш да предпоставиш
а овај што ти суфлира је само само потомак усташког цвећа који своју улогу одлично разуме -буди веран својим господарима хрватима

Добро ето када је био Краљ Александар зашто нисте протерали све муслимане тада и зашто сте бил иса хрватима ако их не волите?

Добро ето када је био Краљ Александар зашто нисте протерали све муслимане тада и зашто сте бил иса хрватима ако их не волите?
Ето Сандо, да и ти нешто питаш, не само да се правиш свезналица. Постојао је споразум потписан 1928. са Турском о РЕПАТРИЈАЦИЈИ. У прво време је исељено по неколико хиљада годишње, али од половине тридесетих година није испоштован зато што су добили дојаву од Немаца и Италијана да не иду јер је увелико спреман Други Светски Рат, требало је војника за Скендербег дивизију.

А за Хрвате лупеташ по обичају, до Другог Светског Рата Срби су чинили велики део становништва Хрватске, и већину становништва Босне, дакле - због њих.

Poslednja izmena:
А за Хрвате лупеташ по обичају, до Другог Светског Рата Срби су чинили велики део становништва Хрватске, и већину становништва Босне, дакле - због њих.

Иван Кукуљевић Сакцински (није Маћедонац), Путовање по Босни 1858., страна 112, званични податак са пописа становништва :

books

Dokazi za tvrdnju ? :think:
Није баш тако, али чињеница је да као нација нису постојали , тек после 1974. могли су да се изјашњавају као Муслимани, а дотле су могли да бирају да ли ће бити Срби или Хрвати или Неопредељени. Наравно, највише су се изјашњавали као Неопредељени па потом као Срби.

Е да, подсетих се, то је још један њихов назив народа НЕОПРЕДЕЉЕН. Ајмо браћо, Неопредељени.

И Срби 2 пута терали муслимане у истој држави да живе после 2 светскла рата како ти кажеш после клања и то.

Па ко је ту норамалан? Они или ТИ?

Po tom pitanju, pitanju te nesrećne zajedničke države, niko nije bio normalan. Ali o tome se na forumu dovoljno diskutovalo, neću da ponavljam ono što su pametniji od mene mnogo puta rekli :)

Ето Сандо, да и ти нешто питаш, не само да се правиш свезналица. Постојао је споразум потписан 1928. са Турском о РЕПАТРИЈАЦИЈИ. У прво време је исељено по неколико хиљада годишње, али од половине тридесетих година није испоштован зато што су добили дојаву од Немаца и Италијана да не иду јер је увелико спреман Други Светски Рат, требало је војника за Скендербег дивизију.

Не лупам за Хрвате ништа,пре 100 година Срби су били 40% у Хрватској а сада их има 4 %...

По мени после првог светског рата је требало направити Етнички чисте државе,ко где су били неки народи вечина ту да се прави држава или да се припоји матици.

Тима попист и референдум..А не на силу или због престижа.Сада се не би мрзели толико.

И није тачно што овај горе пише да су се муслимани изјашњавали ко Срби до пре 30 година.Можда су морали али су мрзели Србе.
Знхачи нису били Срби

Не лупам за Хрвате ништа,пре 100 година Срби су били 40% у Хрватској а сада их има 4 %...
Јел то значи да прихваташ геноцид као нешто најнормалније?

По мени после првог светског рата је требало направити Етнички чисте државе,ко где су били неки народи вечина ту да се прави држава или да се припоји матици.

Било је таквих предлога. Није Шешељ измислио границу КОКВ. Али је био притисак да се узму и Хрвати и Словенци и краљ је пристао зато што је имао широк шупак.

И није тачно што овај горе пише да су се муслимани изјашњавали ко Срби до пре 30 година.Можда су морали али су мрзели Србе.
Знхач и нису били Срби

Не знам да ли читаш или нећеш да прихватиш шта сам написао, али гомила муслимана из Босне се својевољно изјашњавала као Срби. Најбољи пример је Меша Селимовић. Има и много, много других. Ратовали су у саставу четничких јединица у Другом Светском Рату.
А горе сам ти дао факсимил званичних бројки колико је православних Срба живело у Босни и Херцеговини пре анексије.

Јел то значи да прихваташ геноцид као нешто најнормалније?

Наравно да не....Исто се и нама Македонцима десило у Егејском делу од стране грка.

Било је таквих предлога. Није Шешељ измислио границу КОКВ. Али је био притисак да се узму и Хрвати и Словенци и краљ је пристао зато што је имао широк шупак.

Тај краљ није имао појма и мрзим га што је и нас терао да будемо Срби

Не знам да ли читаш или нећеш да прихватиш шта сам написао, али гомила муслимана из Босне се својевољно изјашњавала као Срби. Најбољи пример је Меша Селимовић. Има и много, много других. Ратовали су у саставу четничких јединица у Другом Светском Рату.
А горе сам ти дао факсимил званичних бројки колико је православних Срба живело у Босни и Херцеговини пре анексије.

Е па можда је имало норамалних тада....питам не знам.

Запитај се шта би био данас да твој деда некад није био Србин? И да ли би смео да говориш свој језик или би ти Грк законом забрањивао. Постојала је и друга могућност , да пропричате армњешће.

Poslednja izmena:
Наравно да не....Исто се и нама Македонцима десило у Егејском делу од стране грка.

Е па можда је имало норамалних тада....питам не знам.
Kralj je bio samo figura-podela Makedonije posle balkanskih ratova je rezirana u Londonu i Parizu.
Kraljevina Jugoslavija je stvorena da se formira jaka drzava na Balkanu sa ciljem slabljenja njemackog uticaja na Balkanu i Evropi.
Pobednicima I Svetskog Rata je bio glavni cilj-spreciti izlazak Nemacke i nemackih satelita na Jadransko more..

Запитај се шта би био данас да твој деда некад није био Србин? И да ли би смео да говориш свој језик или би ти Грк законом забрањивао. Постојала је и друга могућност , да пропричате армњешће.

Мој деда је жив хвала богу и никада није био Србин а његов отац и његов деда су одувек били Македонци.

Ти чеш да ми кажеш ко је био мој деда?
Мом оцу ко је био отац и ко му је био деда?

Болесне жеље имате ви Срби (не неки)

Мој деда је жив хвала богу и никада није био Србин а његов отац и његов деда су одувек били Македонци.

Ти чеш да ми кажеш ко је био мој деда?
Мом оцу ко је био отац и ко му је био деда?

Болесне жеље имате ви Срби (не неки)

Ma jok, vi makedonci ste anticki narod :hahaha::hahaha::hahaha:.. A gde ste u srednjem vekeku? Kad ste stekli samostalnost? Kojim ste jezikom govorili do 1941? Jel postoji makedonska pravoslavna crkva? Naravno da ne, vi ste vernici(ako uopste jeste) SRPSKE pravoslavne crkve!

Nikakve dokaze nisi ni ti doneo! To sto ti iznosis su samo HIPOTEZE/PRETPOSTAVKE, KOJE NISU POTKREPLJENE VERODOSTOJNIM DOKAZIMA, UZIMAS SVE ZDRAVO ZA GOTOVO!
NIJE SVE STO LETI ZA JELO!
Sorry, ali tvoji postovi suprotno dokazuju, da NE ZNAS KO SU, STA SU I GDE SU SVE BILI ILIRI I STA ZNACI TAJ POJAM "ILIRI",UOPSTE!
NE ZNAM NA KOGA CILJAS KADA KAZES PISALI SMO VAM ISTORIJU? JEL COVIC MOZDA? PA TI SE POZIVAS NA NJEGA, A SAD TI I TO NIJE DOBRO:
AJDE OBJASNI MI MALO BLIZE TA DVA POJMA "TVOJU POVJEST" I ISTORIJU I KOJA JE RAZLIKA I DOKAZI MI TVOJE TEORIJE/PRETPOSTAVKE?!?

Nije Čović nego Ćorović.
Ne znaš ime istoričara koji je napisao djelo "istorija srpskog naroda".
Šta da dalje pričamo ?

Ne znaš razliku između istorije i povijesti.
Šta da dalje pričamo?

Doviđento u nekom drugom gradu...

Тима попист и референдум..А не на силу или због престижа.Сада се не би мрзели толико.

Знхачи нису били Срби

Nije tacno, neko je muslimane pod Brozovim antisrpskim rezimom naterao da se izjasnjavaju kao srbi muslimanske veroispovesti!?!? Sine, idi radi nesto drugo nije istorija za tebe.. klanjaj se Obami i EU!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back