Ko su Bosanci, Bosnjaci?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bošnjaci su općina u Republici Hrvatskoj, posavsko selo smješteno u istočnom djelu Slavonije s hrvatskim katoličkim starosjedilačkim stanovništvom, koje se naziva i Slavoncima Šokcima.
hr-vu-bs1.gif

Riješismo i ovu misteriju;)

Tacno je da je bilo dosta Sandzaklija da ratuju u Bosni na sta sam ja jako ponosan. Prvo zato kao Bosnjak a drugo jer su isli da ratuju za svoj narod koji je bio pod agresijom i pritiskom sirom Jugoslavije. Nisu isli da ratuju zato sto su bili zedni krvi niti da zamisljaju neke velikonacionalsovinisticke granice kao drugi.

А како то да ратом ниси бранио своје Бошњаке у Србији? У Србији нема Срба против којих ваља ратовати?

У Србији има вишеструко више Срба наспрам Бошњака, сигурно су Бошњаци ту били 1000 пута угроженији и сигурно је било 1000 пута више геноцида над њима...

него у Босни, где је Бошњака било више него Срба.

Проста ствар. Ако си поносан на Србијанце муслиманске вере који иду да ратују на муслиманској страни у Босни, шта ти сметају Србијанци православне вере који иду да ратују на православној страни у Босни?

То је управо оно што говорим. Хоћете све и хоћете само за себе. Смирите се и пустите друге да живе. Схватите да они који нису муслимани, нису отпадници, неверници и људи које треба побити или поробити и све ће бити у реду.

Босна не припада само муслиманима, припада и Србима који живе тамо. Ако нећете заједнички живот, издвојте свој део, немојте на силу покушавати да загосподарите туђим.

Запели за Босну ко да вам ју је Турчин оставио. А нисте једини у Босни, него имате право на њено парче исто као и остали.

Na tvoje pitanje jesam Sandzo fala Bogu,a tvoje stalno spominjanje korenja i ostalog biljnog korova (verovatno je botanika u pitanju) najbolje da prenosis u skolama jer sam ja to prosao jos u 5 razredu osnovne :kafa:

Не помињем ја, земљаче, корење, а корен нам је исти. Корење је неко други убацио, када је муслимане прогласио за власнике и господаре Босне, а Србе за уљезе које треба протерати за Србију, или задржати као слуге. А ако ћемо да причамо о коренима, ту сте пукли. Зато боље или не почињи ту причу, потомче Немањића из Рашке, или кад је започнеш, гурај је до краја.

Evo da ti prekucam -

Glasnik srpske akademije nauka i umetnosti - knjiga 5. sveska 1. - Beograd 1953.

26. Djordje Sp. Rajocic,profesor vise Pedagoske skole:Licna imena Bogomila i Bogomil (25.V.1953).
- Bogomila se zvala kci jednog bugarskog boljarina koji je krajem IX veka bio u Cedadu i tako u cuvenom Cedadskom jevandjelju ostavio popis imena cele svoje porodice.

162. Bogomil kao musko lucno ime javlja se u starim srpskim tekstovima samo u Krusevskom pomeniku koji je iz XVI-XVIII veka. Manastir Krusevo je isto sto i Dobrun.
Tako bi nam ime Bogomil bilo zabelezno na zemljistu stare bosanske drzave. Dobrun je pripadao bosanskom velikom vojvodi Radoslavu Pavlovicu.

Bošnjaka iliti Bosanaca, baš kao što je u Mačvi bilo Mačvana, u Toplici Topličana, u Kruševcu Kruševljana, u Hercegovini Hercegovaca...

Bosna-bosanac, Srbija-srbin, Hrvatska-hrvat.
Sad mi objasni kako je neko ko je rođen u Bosni Srbin ?

Jesi li siguran da nije manje od 100 grama?

plus minus 10 grama :)

Da, da... Naročito pasulj sa slaninicom.

Rekao sam par postova ranije da osim kiselog kupusa i svinjskih jela nemate ništa svoje. Vrati se pa pročitaj ako ne vjeruješ

To što ti iznosiš nije istina, već laž. Mogu da prihvatim da je to tvoje viđenje istine, ali vrlo dobro znam da je to daleko od istine.

To je istina a istina je i da ti zabadaš glavu u pijesak da ne bi vidio.

Šta ja ovde negiram? Nemoj da si bezobrazan. Da li ja negiram srpske žrtve muslimanskog terora ili to radiš ti?
Kakvo licemerno izvrtanje istine.

Ti negiraš muslimanske žrtve genocida i ratnog zločina koje su počinili Srbi i za koje su presuđeni u Hagu.

A da malo obratiš pažnju na ono što se krije od tebe????

Pažljiv sam ja za razliku od tebe ;)

Вас двојица (...) због чега сте на форуму, види се због онога што пишете на Политици. Само провоцирате. А због чега сте на Историји, сам Бог зна, пошто се у њу разумете, на основу овог до сада написаног, као мајмун у информатику. И мајмун може да се издресира да са копи-пејст пренесе текст са другог сајта или форума, а не може да се издресира да дискутује о ономе што пише.

Тема због вас двојице није ни требала да се откључава... кад већ нисте бановани доживотно.

Edit by Ljuba Miljković:
(...) - uklonjen neprimeren sadržaj.

Poslednja izmena od moderatora:
Ti si nasao da se pravis segu od Bozica - vidim da ti smisao za humor konstantno napreduje, samo sto bi ovde trebao dobiti kaznu od moderatora.

Ti mislis da meni "Fathma" sprema baklavu za Bozic ? :hahaha:

Vi ste jedini ljudi koji su svojim proglasilo okupatorsko. Ne moze se sediti na dve stolice - znas one vase "fazoncice" - Bosnjuci su dio evropskoga ali i tuskHog nasljedja.

:rotf:

Došli turci i naučili nas kako se pravi baklava i objasnili da se baklava pravi za Bajram.
Mi prihvatili dobrovoljno jer nam se dopalo.
Vi se slomiste da popljujete sve tursko a kad dođe Božić baklava je na stolu.
Nije važno ko pravi baklavu.
Može je praviti i Fatma i Dragana ali je baklava tursko jelo.
Ne volite Tursku ali volite njihovu baklavu.
Što je najsmješnije nama prigovaraš da smo prihvatili baklavu kao svoje jelo a isto to i vi radite i to za vaš najveći praznik....

Kakav apsurd :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Usput, ako ne znaš gdje ide a gdje ne ide slovo "H" onda ga ne stavljaj jer želiš biti duhovit a samo se provaljuješ bezze :D

Укључи центар за читање и размишљање, па види да не кажем да смо Илири, него потомци Илира, а то и јесмо - потомци смо Илира и Словена. А Словени смо.

Као што кад си Петровић... или Исметић, ако си муслиман, а мајка ти је Фухудинић. Ти си пореклом и Исметић и Фухудинић, али си само Изметић јер наслеђујеш презиме оца. Тако смо ми наследили језик, име и идентитет наших Словенских предака, па смо стога Словени.

И немој да настављамо. Боље иди с милим Селамом и Алејкумом и не јављај се више.

Po tvojoj logici (koje, uzgred budi rečeno nema) Iliri su sve odreda bile žene a Sloveni muškarci tako da si ti po majci Ilir a po ocu Sloven jer si kao naslijedio prezime od oca.

Mislim, svakakvih sam gluposti pročitao na raznim forumima ali ti si izbio u vrh.

Ovo za Ismetić...je fakat nisko.

Edit by Ljuba Miljković: s > z – od jednačenja po zvučnosti odstupa se kada se deformišu oblici reči i kada im se zamagljuje struktura i značenje ( Pravopis srpskog jezika, Matica srpska, 1995, t. 76)

Bosna-bosanac, Srbija-srbin, Hrvatska-hrvat.
Sad mi objasni kako je neko ko je rođen u Bosni Srbin ?

И ево пример тог недостатка елементарне интелигенције. Јеси ли ти тинејџер?

Србија - држава састављена из више регија.
Хрватска - држава састављена из више регија.
Босна - регија.

Хрват: националност. Регионално може бити и Славонац, Далматинац, Сремац, Босанац, Херцеговац, Личанин, Кордунаш, Истранин, Дубровчанин итд.

Босанац: шта је то?

Po tvojoj logici (koje, uzgred budi rečeno nema) Iliri su sve odreda bile žene a Sloveni muškarci tako da si ti po majci Ilir a po ocu Sloven jer si kao naslijedio prezime od oca.

Mislim, svakakvih sam gluposti pročitao na raznim forumima ali ti si izbio u vrh.

Ovo za Izmetić...je fakat nisko.

Што је ниско? А шта са именом Измет? Исмет је муслиманско име...

Ово за Илире треба очигледно да ти цртам. Илирско и словенско становништво се измешало и Илири су се асимиловали. Толико компликовано?

Да се бавиш историјом, пошто пишеш на овом подфоруму, знао би да је то једна најобичнија ствар која се 1000 пута још догодила на 1000 других места. Изоловани народи и нације могу да постоје једино у главама оних који су мислили да су Турци, а кад су Турци отишли, морају да измишљају шта су.

Edit by Ljuba Miljković: s > z – od jednačenja po zvučnosti odstupa se kada se deformišu oblici reči i kada im se zamagljuje struktura i značenje ( Pravopis srpskog jezika, Matica srpska, 1995, t. 76)

Nije važno ko pravi baklavu.
Može je praviti i Fatma i Dragana ali je baklava tursko jelo.
Ne volite Tursku ali volite njihovu baklavu.
Što je najsmješnije nama prigovaraš da smo prihvatili baklavu kao svoje jelo a isto to i vi radite i to za vaš najveći praznik....

Kakav apsurd :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Јеси ли ти луд, глуп, кретен, шта си? Чему овакви напади смеха за нешто најобичније на свету????? :dontunderstand: Човече, јеси икад у животу јео пицу или шпагете, осим ако ти КурaН не забрањује, шта сад треба Италијани да умиру од смеха што се у Србији једе италијанска кујна?

Да ли си ти нормалан?

И колико пута ти треба рећи, за Божић се прави ЧЕСНИЦА, Ч.Е.С.Н.И.Ц.А. Ја не знам да ли си видовит или шта си, моја мајка стварно прави баклаву за Божић, али је она једна у 10000 која то ради, то није обичај. :neutral:

И баклава је АРАПСКА реч, пpц! ено сад сам проверио. Бали те Турци и ко те направи...

Poslednja izmena:
А мајстор је тврдио да је и "колач" турска реч. :lol: Ма, прави Исмет.

1. Vrijeđa se sveta knjiga muslimana,

Не вређа се, а антирелигијски став на Крстарици није забрањен. :bye:

Шта сад, ја треба да се убијем што света књига ислама има слично име као и словенска реч за мушки полни орган... оћу, како да нећу.

2. musliman se naziva izmetom, ludim ...itd.

Thousands of lovely Muslim names
(хиљаде предивних муслиманских имена)
http://www.lowchensaustralia.com/names/muslimnames.htm

Ibrahim
Ifran
Imran
Insanally
Intakhab
Iqbal
Irshad
Ishrat
Izhar
Izmet

А како видимо, нема само Измет, него има и Исрат. Прелепа имена, не видим шта овде "вријеђа"?

Ево, и за бебе име:

http://www.babynamer.com/Izmet

Izmet
Meaning: Its source is an Arabic expression meaning "Preserving."

Mislim da ne treba objašnjenje o kakvim se kršenjima pravilnika radi.
Pozdrav !

Прекршио си ти правилник својим начином учествовања на теми. Ја га нисам прекршио ничим.

Иронија нигде није забрањена. Мене вређа што ти моју веру вређаш, па тврдиш да су славски колаш и божићна чесница турски, и што си тврдио да су Срби измешани са Турцима, да су Босанци потомци Илира.

Вређа ме што тврдиш да у Босни нема Срба.

Вређа ме што негираш историјско, конститутивно и национално право српског народа у БиХ.

Вређа ме што на пдф. Историји пропагираш свој верски и национални шовинизам.

Ти братац кршиш овде сва правила и све норме понашања, тако да пре него што кренеш да се жалиш на друге, погледај себе. :bye:

Као да сам ја крив што постоје лепа муслиманска имена Измет и Исран и што на српском језику те речи имају једно смрдљиво значење. Ено ти сајтови, па их гледај.

Da, u pravu su pojedine kolege koje smatraju da su u ovoj temi, kada je reč o istoriji, svi sadržaji iscrpeni.

U nastavku, kada je tema ponovo otvorena, skoro da od istorije nema ni "i", već se krenulo u nekakve jezičke doskočice, čiji cilj je isključivo vredjanje i provociranje.

Ja sam pokušao neke stvari da "doteram", ali u nastavku priče sam shvatio da je to uzaludan posao.

Prema tome, nastavite ovu priču na pdf Jezik (http://forum.krstarica.com/forumdisplay.php?f=220), a ovde ćemo i konačno da je završimo.

Molim da se ne otvaraju teme sa namerom da se ponovo razvijaju ovakve rasprave.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back