KO S KIM ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vaga i Jarac
Jarac samo ponekad i uz posebne osobe oko sebe počne zračiti velikom seksualnošću i šarmom, a kada se zatekne u blizini Vage, to mu se redovno dešava a da nije toga ni svjestan. Ovo je jedna od rjeđih, ali zato i velikih veza u zodijaku, koju će uvijek pratiti obostrana privrženost i njihova obostrana potreba za sigurnošću i stabilnim domom prepunim ljubavi. Vagi treba mnogo pažnje, ljubavi i nježnosti, dok je Jarac osoba koja treba sigurnost, topli dom i poneku iskru strasti kako bi se povremeno ponovo zapalio i postao ona osoba zbog koje je Vaga promijenila cijeli svoj život. Vaga je u stanju mnogo toga dati svojem partneru, ali i traži mnogo slobode, pa sve dok Jarac neće previše pitati, ona će sigurno voditi svoj odvojeni život koji ga neće doticati i činiti je sretnom. Jarac će se pobrinuti da njegova Vaga ima sve što joj u životu treba, on će se skrbiti o novcima i materijalnim dobrima, dok će ona imati priliku uživati u svim tim stvarima, a najviše u vremenu koje će joj on ostavljati dok boravi na poslu.
Ovo može biti dobra veza, ali bolje je za oboje da se ne vežu brakom jer će oboje previše patiti.

Blizanac i Vodolija
Ovo je također jedna od boljih astroloških kombinacija koje poznajemo. Ovo dvoje ljudi su stvoreni jedno za drugo, jer nekonvencionalnost, slobodoljubivost, inteligencija, smisao za lijepo i moderno su samo neke od njihovih zajedničkih crta koje ih vežu. Na prvi pogled oni će se zaljubiti jedan u drugoga i naprosto se gutati pogledima, tako da im neće trebati mnogo da završe zajedno u krevetu isprobavajući sve moguće poze iz omiljene im knjige "Kama sutra". Oni imaju izuzetno mnogo zajedničkih karakteristika, a najviše dodirnih točaka imaju u domeni međuljudskih odnosa, prijatelja i humanosti općenito. S obzirom da su oboje vrlo brzi znakovi i da se njihov život odvija neslućeno velikim brzinama, često neće imati previše vremena u životu za uživanje jednog u drugome, a s obzirom da su i oboje vrlo nepredvidljivi i promjenljivi neće baš sve uvijek teći glatko. No sve te njihove nedostatke nadoknaditi će im vrlo velika obostrana ljubav, a kada će biti zajedno truditi će se da ispune svaku zajedničku minutu do maksimuma.
Zanimljiva i vesela veza, bez ljubomornih ispada i bez velikih trzavica. Gotovo idealna zajednica.

Rak i Lav
Ovo bi mogla biti vrlo zanimljiva i posebna veza, pogotovo ako se radi o muškarcu Lavu i ženi Raku. Postoji nekoliko stvari na koje će se žena Rak morati naviknuti kod svog kralja Lava, a to su: njegovo glasno muško društvo koje će joj svaki petak voditi u kuću na partiju karata ili na gledanje utakmica, zatim njegovi porivi prema gledanju krvoločnih borbenih filmova, njegovu ekstrovertiranost i ogromnu potrebu za seksualnim užicima. Na neke od njih će se vrlo lako naviknuti, ali na sve teško, jer i ona ima svoje potrebe koje će na neki način morati zadovoljavati, ali on će njoj zato sve dopustiti. Iako je po prirodi Lav vrlo posesivan i zahtjevan, kod partnera Raka neće imati potrebu za stalnim provjeravanjem i nadziranjem jer će mu ili joj vjerovati na riječ, i to će biti vrlo neobično, pa čak i njemu samome. Račice su vrlo senzualne i seksualne po svom vanjskom izgledu, pa će ih laskanje njihovoga Lava uvijek razveseliti i posebno im goditi.
Dobra i kvalitetna veza sa velikim postotkom brakova koji opstanu u svim uvjetima.

Bik i Lav
Ako se ovo dvoje ljudi u bilo kojoj kombinaciji nađu u spavaćoj sobi, njihovim igrama neće biti kraja, a i neće se više nikada rastati. Naime ovo je idealna veza koja se bazira na seksu i svemu vezanom uz njega, a svaki drugi osjećaj koji će imati jedan uz drugoga biti će temeljen na toj vrsti ljubavi. Bik je sposoban zadovoljiti sve luksuze i novčane potrebe Lava za komocijom i ekstravagancijom, dok će se ovaj drugi za to vrijeme brinuti o Bikovim intelektualnim i seksualnim potrebama, tako da će jedno drugo izvanredno nadopunjavati. Iako je na prvi pogled nemoguća, ovo je jedna od čestih astrološki dobrih veza koje opstaju u svim vanjskim uvjetima. Jedina stvar koja bi ih mogla razdvojiti je Lavovo povremeno eksperimentiranje u seksu, što mu Bik neće dozvoliti i nikako tolerirati pa bi nakon takvog pokušaja oživljavanja njihovog seksualnog života, veza mogla puknuti, bez mnogo suza i grižnje savjesti s obje strane. Mogući su i sukobi oko Bikove želje za dobrom organiziranošću i disciplinom, a kod Lava se javlja želja za novim i velikim iskustvima.
Neobičan i čudan odnos sa pretpostavkama uspjeha uz velike žrtve i odricanja sa obje strane.

E sad JACABG tvoj podznak je nešto strpljiviji i mora da se prilagodi biku...
U principu nisam siguran u istrajnost i dugovečnost veze..
Mnogo toga mora da se izbalansira da bi se došlo do normalne veze..
Ova dva podznaka kao i znaka nešto mora da veže,zajednički posao
ili neustrašivi sex ili sasvim treće...U principu sve može biti ok...

Ja sam STRELAC
Ovnovi-jako volim zenske Ovnove,kao prijatelje,naravno,jer su to vrlo jake osobe,medjutim muskarci ovnovi su mi nekako suvise naprasiti,malo ih se plasim,u stvari to je jedini znak koji ume da dominira nada mnom,a to nikako ne volim...
Bikovi-ah,ti Bikovi,odlicni prijatelji,savrseni ljubavnici,imaju izvrsnu samokontrolu,sto meni upravo i treba,jer sam histericna...trebalo bi samo malo da se ubrzaju,mnogo su pasivni...
Blizanci-ovaj znak mi je potpuno nejasan,posto znam toliko razlicitih Blizanaca da uopste ne mogu da ih definisem...
Rakovi-suvise meki za moj ukus...
Lavovi-pa muski lavovi su zapravo velike maze,za razliku od zenskih,nekako oni nemaju toliko izrazene te lavlje osobine...ocekujem da mi budu ravnopravni,ali sam se uglavnom razocarala po tom pitanju...
Device-nisam imala prilike da se druzim sa njima...
Vage-niti smrde,niti mirisu...ovo vazi i za muskarce i za zene...
Skorpije-Nisam imala puno prilika da se druzim sa Skorpijama,ali ono malo sto sam imala,cini mi se da bi mogli fino da funkcionisemo...
Strecevi-suvise smo isto,sto me ne privlaci,jer su mi mnogo interesantnije osobe koje su drugacije od mene...
Jarcevi-nekad ih nisam volela,ali od nedavno su poceli jako da me privlace...u stvari svidja mi se njihova savrsena samodisciplina i ozbiljnost...
Vodolije-suvise vetropirasti
Ribe-mastovite,perverzne,trenutno sam sa jednom Ribom u vezi...za sada mi odgovara...

Lav i Devica
Na prvi pogled ovo dvoje ljudi će se istog trena privući, kao dva magneta. Lava će uvijek i iznova fascinirati Djevičin intelekt i britkost njezinoga uma, dok će s druge strane, Djevica ostati osupnuta sa sposobnostima i kvalitetama koje posjeduje Lav i tako će oboje biti zapanjeni i zavedeni, a da se nisu ni snašli. Problemi na koje će nailaziti ovo dvoje ljudi prvenstveno će biti u domeni seksa i ljubavi općenito, jer ne samo da im se životni stavovi potpuno razlikuju, već su im i seksualne fantazije i potrebe potpuno različite, pa teško da će ih ikada i uspjeti usuglasiti, osim u iznimnim slučajevima kada će se oboje svojski potruditi da to i naprave samo da bi im partner bio zadovoljen. Lavovi su i iznimno ekstravagantni i visokih financijskih zahtjeva, što će odgovarati i Djevici, jer ako išta vole onda je to život na visokoj nozi, a oboje su dovoljno vrijedni i štedljivi pa će si takav život sigurno i osigurati. Problemi bi se mogli i javiti kada se u Djevici probudi crta dominacije, a jedino što joj Lav neće sigurno nikada dopustiti jest da njime vlada i tada veza puca.
Ako se oboje potrude ugoditi svojoj drugoj polovici i potpuno se prilagoditi svojem partneru, veza će uspjeti, u protivnom nema šanse za uspjeh.

Bik i Škorpija

Iako su na zvezdanom nebu ova dva znaka smeštena potpuno nasuprotno jedan drugome, Bik i Škorpija kada se nađu u blizini jedan drugome, može se desiti svašta. Iako su potpuno različiti, imaju daleko više dodirnih tačaka jedan sa drugim nego bilo koji drugi znakovi tako smešteni.
Oboje su po svom karakteru vrlo specifični i tačno određenih crta, a to su ambicioznost, želja za moći i vlasti pod bilo koju cenu, te njihova uzajamna seksualna privlačnost koja će ih uvijek vuči jednog prema drugom. Bikova potreba za novim seksualnim iskustvima i velika strast koju ima prema partneru Škorpiji, odvesti će ih do neslućenih visina, a seks bi im mogao postati gotovo opsesija koju neće moći kontrolisati nakon nekog vremena. Škorpion je dovoljno drzak, ljubomoran i posesivan da svojeg Bika odmah veže za sebe svim raspoloživim sredstvima, što će ovome i više nego odgovarati, sve dok se napadi Škorpionove ljubomore ne pretvore u svakodnevne svađe bez kraja.

Dosta napeta i nervozna veza kojoj treba mnogo tolerancije sa obe strane kako bi opstala.
A to tvoj LAV kao podznak moze imati - strpljenje...

možeš li meni reći kako funkcionira rak i vaga. ako ti nije problem rak i škorpion, čitala sam da se savršeno slažu po horoskopu, ali u praksi nastaje zavrzlama, pa me čisto interesira tvoje iskustvo po tom pitanju...thx

Ja sam nova ovdje:roll:
Inace sam Vaga, podznak Scorpion, a vidim da nas ima dosta:)
STo se tice slaganja.... Mmmmm......
U biti ja privlacim Scorpione, a mene vragolasti Blizanci i Rakovi:)

Cao svima.Rekoh da i ja podelim svoje iskustvo sa vama.Na osnovu mog iskustva ja sam (vaga-jarac-vaga)se sto se ljubavi tice najbolje slagala sa vodolijama.Barem ih je najvise bilo. Neverevatno da li zbog podznaka ili ne te vodolije su u podznaku bile device. Koliko slucajnosti.Sad vec kad izadjem i ako mi se neko svidi kad ga pitam sta je u horoskopu a on bude vodolija ja se ne iznenadim ni malo.Moji mi kazu da sam luda.Sudbina ili ... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back