Ko o cemu ...

Premalo drustvene svijesti je katastrofalno.

Treba prvo saznati zasto se nekome desava zlo, da bi smio biti zadovoljan time da se ono tebi jos nije desilo. A tim saznanjem se danas ljudi najmanje bave.

To si veoma dobro primetio, i iako ni ti ni ja nismo jedini koji to znamo, pitam se, koliko od nas prisutnih, koji su to primetili, ima hrabrosti da doprinese promeni na bolje.

Svakog dana sam Bogu zahvalan na tuđim greškama, koje primetim i koje me opomenu.

Ko ima vremena za filozofiranje, taj ima vremena za sve, a ko nema vremena od posla, taj samo misli o seksu. Pa valjda je moj zivot bogatiji od vaseg prostackog? Vi zivite zivotom biljaka (i u istom obimu ignorisete sve ostalo), a ja zivotom covjeka. To sto je trenutno premalo ljudi oko mene ne znaci nista. Zasto su vise klase uvijek izgledale isprazno nizim? Zato sto niski ljudi ne znaju da je veliko djelo mnogo rjedje od niskog, pa izmedju dva velika djela imaju poduze pauze. Ali je cinjenica da oni koji se ne nadaju velikim djelima ista nece moci ni uciniti.

Ali teske su to teme za ispodpojasne zivuljke.

Ko ima vremena za filozofiranje, taj ima vremena za sve, a ko nema vremena od posla, taj samo misli o seksu. Pa valjda je moj zivot bogatiji od vaseg prostackog? Vi zivite zivotom biljaka (i u istom obimu ignorisete sve ostalo), a ja zivotom covjeka. To sto je trenutno premalo ljudi oko mene ne znaci nista. Zasto su vise klase uvijek izgledale isprazno nizim? Zato sto niski ljudi ne znaju da je veliko djelo mnogo rjedje od niskog, pa izmedju dva velika djela imaju poduze pauze. Ali je cinjenica da oni koji se ne nadaju velikim djelima ista nece moci ni uciniti.

otkud ti znaš ko kakvim životom živi? ajde ne lupetaj više i za filosofiranje treba da imaš dar ;)

Kako možeš da sudiš i procenjuješ ljude o kojim ništa ne znaš? Od nekih si pročitao možda pet rečenica ali znaš da su oni ispod tebe? Stvarno se trudim da razumem čoveka koji dođe ovde da propoveda i veliča sebe na ovakav način a vređa druge, pripisujući im neke od osobina koje oni i nemaju, ali ne mogu da razumem.. Građenje zaključaka na osnovu pretpostavki je besmisleno.

Patetično :confused:

pa naravno da malo zivi kad nema kada od silnog filozofiranja....

pa da. možemo svi da stojimo po strani i divimo se ili osudjujemo nešto što vidimo ispred sebe, a da ustvari ništa ne radimo po tom pitanju, kao cenjeni nam kolega forumaš postavljač teme.
to je uvek lakše bilo, stati i kamenom na sve šta nam se ne dopada. umesto da se potrudi da sa reči predje na dela, on evo ovde drvi o nečemu, što ni njemu samom nije najjasnije..

Kako možeš da sudiš i procenjuješ ljude o kojim ništa ne znaš? Od nekih si pročitao možda pet rečenica ali znaš da su oni ispod tebe? Stvarno se trudim da razumem čoveka koji dođe ovde da propoveda i veliča sebe na ovakav način a vređa druge, pripisujući im neke od osobina koje oni i nemaju, ali ne mogu da razumem.. Građenje zaključaka na osnovu pretpostavki je besmisleno.

Patetično :confused:

:) ma on vec odavno svraca ovde i pocne sa tim svojim glupostima da bi zavrsio na vredjanju, mi smo svi niza bica a on je nadcovek :))))....ima on neki zestok problem u glavi.....

Verovatno si sada naveo šta je tačno raspodeljeno po društvu i to je nešto što i ja priznajem. U ovoj raspodeli između niskih i visokih, svesno sam prešao među niske. Verovatno si u pravu kada kažeš da vremena od posla i učenja nemam, pa se i ne bavim sobom, nego već nečim, nebogatim.

Kaži mi, ako možeš, koliko se svrsishodno baviti se čovekom, a vređati ljude?

Postoje samo dva pogleda na svijet. Klasnicni, tradicionalni, i moderni hriscansko-engleski. Istorija sukoba ta dva pogleda je star koliko i hriscanstvo. Kad vidim da mi se neko cudi, nema razloga da ga se ne svrsta u protivnicki tabor. Jer ovakvi kao sto sam ja imaju teskoce da zadrze svoj pogled na svijet zbog stalnog pritiska javnog mnjenja, sto znaci da oni koji ne posjeduju klasicni pogled na svijet moraju biti naklonjeni ovom modernom, prije ili kasnije a moderan je onakav kakvim sam ga opisao, prostacki. Naravno da je taj prostacki za sebe izmislio svecana imena i izgovore...

Ne kazem da su svi 100% moderni, ali sam siguran da je svako ko mi se cudi ponosni vlasnik vecinskog udjela akcija ( min. 51%).

Niko se tebi ne čudi što uopšte imaš takve poglede kakve imaš, nego što si ti taj koji prvi ne priznaje tudje pravo da razmišlja kako razmišlja i osudjuješ pa je normalno i što očekuješ osudu i sam.

Verovatno si sada naveo šta je tačno raspodeljeno po društvu i to je nešto što i ja priznajem. U ovoj raspodeli između niskih i visokih, svesno sam prešao među niske. Verovatno si u pravu kada kažeš da vremena od posla i učenja nemam, pa se i ne bavim sobom, nego već nečim, nebogatim.

Kaži mi, ako možeš, koliko se svrsishodno baviti se čovekom, a vređati ljude?

Svrsishodno je u smislu borbe protiv propadanja. Svaka dekadencija vodi u poruznjavanje populacije. Ja bih radije isao u Sibir da zivim teskim i snazni mzivotom, nego sto bih leskario na plazi Afrike i jurio crnkinje. Ali je problem taj sto je danas tesko naci istomisljenike, jer je tesko naci misljenike. Posebno ako ste u nekoj vrsti izolacije, sto ja priznajem da je kod mene slucaj, ali samo zato sto sam odlucio da se ne predajem...

Svrsishodno je u smislu borbe protiv propadanja. Svaka dekadencija vodi u poruznjavanje populacije. Ja bih radije isao u Sibir da zivim teskim i snazni mzivotom, nego sto bih leskario na plazi Afrike i jurio crnkinje. Ali je problem taj sto je danas tesko naci istomisljenike, jer je tesko naci misljenike. Posebno ako ste u nekoj vrsti izolacije, sto ja priznajem da je kod mene slucaj, ali samo zato sto sam odlucio da se ne predajem...

pa sto ne ides????.....zato sto si samo jak na recima, narafski :))))

Postoje samo dva pogleda na svijet. Klasnicni, tradicionalni, i moderni hriscansko-engleski. Istorija sukoba ta dva pogleda je star koliko i hriscanstvo. Kad vidim da mi se neko cudi, nema razloga da ga se ne svrsta u protivnicki tabor. Jer ovakvi kao sto sam ja imaju teskoce da zadrze svoj pogled na svijet zbog stalnog pritiska javnog mnjenja, sto znaci da oni koji ne posjeduju klasicni pogled na svijet moraju biti naklonjeni ovom modernom, prije ili kasnije a moderan je onakav kakvim sam ga opisao, prostacki. Naravno da je taj prostacki za sebe izmislio svecana imena i izgovore...

Ne kazem da su svi 100% moderni, ali sam siguran da je svako ko mi se cudi ponosni vlasnik vecinskog udjela akcija ( min. 51%).

Ne osećam se pripadnikom niti jednog ugla iz kog se posmatra na današnji i uopšte svet. Možda je to nešto za ponos, ali ne osećam potrebu da se nečim ponosim, ali moram se izjasniti (savest mi nalaže) da nikoga ne guram u neki tabor, niti se bavim obeležavanjem nečijeg pogleda na svet, priznajući da u suštini i nemamo samo dva, ili tri, ili više pogleda na svet. Prihvatam doduše samo to da svaka individua ima svoj pogled na svet i što se mene tiče, ima pravo na to, a na meni je da se branim, ili da nekoga branim, ako je ugrožen nečijim pogledom na svet.

iz Sibira nam i pišeš sad, m? :lol:

izolacija škodi ljudskoj psihi, samo ću na to da te upozorim. bila dobrovoljna ili ne.

U Sibiru bi mogao da juriš sibirke, ili već neke ruskinje :) Bio sam tamo, lepo je, ali dopada mi se i ostatak sveta :) Svaka lokacija, na kojoj sam bio (a nešto mi govori da ih više neće biti toliko, kao nekada...), je bila lepa na svoj način, pa tako mislim da bi svoju svrhu mogao naći bilo gde, pre svega polazeći od činjenice da sam čovek i prilagodljivo biće.

Ne osećam se pripadnikom niti jednog ugla iz kog se posmatra na današnji i uopšte svet. Možda je to nešto za ponos, ali ne osećam potrebu da se nečim ponosim, ali moram se izjasniti (savest mi nalaže) da nikoga ne guram u neki tabor, niti se bavim obeležavanjem nečijeg pogleda na svet, priznajući da u suštini i nemamo samo dva, ili tri, ili više pogleda na svet. Prihvatam doduše samo to da svaka individua ima svoj pogled na svet i što se mene tiče, ima pravo na to, a na meni je da se branim, ili da nekoga branim, ako je ugrožen nečijim pogledom na svet.

Covjek koji ne bi bio svrstan nigdje, taj nema apsolutno nikakav zivot. Zasto bi branio bilo koga? Zar postoji razlog za branjenje ako nisi pristrasan? Ili je to samo strah od nevrsenja gradjanske duznosti i kazne koja te ceka zbog toga? Pronadji sebi onda nekakav Sibir i skoni se tamo. Samo, ako si bas toliko ravnodusan prema zivotu, mozes sebi i prekratiti vrijeme...

Mrzitelji o ljubavi.

Da li vam se desilo da vam nepoznati ljudi pocnu objasnjavati sta je ljubav, a niste uopste zeljeli da otpocnete tu temu?

A oni su mozda i prljavi i glupi i ne znam sta, a i ne zanima ih kakvi ste vi..

Zar nije to odvratno kad svaki anonimus trazi i nudi nesto od drugih anonimusa?

Gdje je nestalo dostojanstvo? Zar nema taj nista da izgubi? I da li neko ko nema sta da izgubi stvarno ima sta da ponudi?

Zasto voljeti nekoga ko trazi ljubav?

Zar nije najnormalnije o ljubavi cutati, pa ako je imamo, gledati da li ce nam biti uzvracena, a ako je nemamo, onda ne gubiti vrijeme na nekog ko nam se ne svidja.

Ne shvatam ni djevojke koje traze da budu voljene, a niti prekidaju komunikaciju, niti nastoje da se upoznaju, kao da je ljubav vreca secera, pa ako ces dati, onda zagrabi, a ako neces, onda nisi za mene.

Da li je ljubav nesto sto bez identiteta, reputacije, pedigrea, casti, moci i individualnosti ne moze da postoji? I sta je to sto cini individualnost?

Meni se cini da se danas namece teza da je ljubav iznad svega i da je opravdano o sebi imati vise misljenje nego sto ga zasluzujemo (fantazija), samo da bi smo zaveli nekog ko je zaista vredniji od nas da nas voli.

"Svi smo mi bozja djeca, a ljubav je bog i iznad svega je." Dobra podvala, a?

To je ucestala pojava , sta ces , ne mozes sve oterati u pm i reci sta mislis , ili ipak mozes :think:
Ali tako pridajes previse znacaja budalama :)
U danasnje vreme treba biti usmeren samo na sebe , svakom tretman kakav zasluzuje , pa kasnije neka lepe etikete , koga briga .
Na kraju krajeva ako se necega ni sami nismo spremni odreci , ne treba traziti ni od drugih , samo piciti dalje .
Dobra tema ,mada nisam bas odgovorio u sklad sa njom , poeta je jasna.

Covjek koji ne bi bio svrstan nigdje, taj nema apsolutno nikakav zivot. Zasto bi branio bilo koga? Zar postoji razlog za branjenje ako nisi pristrasan? Ili je to samo strah od nevrsenja gradjanske duznosti i kazne koja te ceka zbog toga? Pronadji sebi onda nekakav Sibir i skoni se tamo. Samo, ako si bas toliko ravnodusan prema zivotu, mozes sebi i prekratiti vrijeme...

Recimo da imam svoju pripadnost, ali recimo da u ovom smislu, koji ti sada navodiš, u suštini i nemam neku pripadnost. Dakle, opet, reč je o uglu iz kog nešto posmatramo. Možda ja negde i pripadam više nego što znam, no sad o tome ni ne znam više reći :)

Odbrana nekoga... Pa može se reći da ima tu svega, ali ne pristrasnosti ili straha od nevršenja dužnosti. Možda bi ipak trebalo proširiti spisak mogućnosti, koje mi daješ za odgovor.

To je ucestala pojava , sta ces , ne mozes sve oterati u pm i reci sta mislis , ili ipak mozes :think:
Ali tako pridajes previse znacaja budalama :)
U danasnje vreme treba biti usmeren samo na sebe , svakom tretman kakav zasluzuje , pa kasnije neka lepe etikete , koga briga .
Na kraju krajeva ako se necega ni sami nismo spremni odreci , ne treba traziti ni od drugih , samo piciti dalje .
Dobra tema ,mada nisam bas odgovorio u sklad sa njom , poeta je jasna.

Ma mozemo se mi muski sloziti koliko toliko jedni s drugim, ali ... slabicima uvijek treba podstapalo, pa ce uvijek ljubav isticati na prvo mjesto i odmah mrziti svakog ko imalo razmislja o alternativama.

To je vjecna borba i mrznja izmedju slabosti i snage...

Ali je problem taj sto je danas tesko naci istomisljenike, jer je tesko naci misljenike

Samo moram pitati još nešto - ako već praviš distinkciju između mišljenika i istomišljenika, to znači da postoje i ljudi koji razmišljaju kao i ti ali su došli do različitih zaključaka.. Kako onda znaš da si ti taj koji je u pravu a ti drugi greše, čistim uzdanjem u superiornost svojih mentalnih sposobnosti naspram njihovih?

:) ma on vec odavno svraca ovde i pocne sa tim svojim glupostima da bi zavrsio na vredjanju, mi smo svi niza bica a on je nadcovek :))))....ima on neki zestok problem u glavi.....

Ja ga prvi put sad videh.. A najbolje je to što se neko ko zna šta priča i stvarno ima neku suštinu odmah prepozna i nema potreba za komplikovanjem, onda samo staneš i razrogačiš oči i slušaš šta priča.. A ovo trte mrte, ovako onako, saplićem se sam o svoje rečenice i niko ne razume šta pričam jer sam jako pametan je isfolirano, trudi se da ispadne iznad nekog ali nema ničim konkretnim to da isprati..

Što će reći, talks the talk but doesnt walk the walk :lol:

Ma mozemo se mi muski sloziti koliko toliko jedni s drugim, ali ... slabicima uvijek treba podstapalo, pa ce uvijek ljubav isticati na prvo mjesto i odmah mrziti svakog ko imalo razmislja o alternativama.

To je vjecna borba i mrznja izmedju slabosti i snage...

Sada bih jako lako odgovorio na ovo , ali proslo mi je kroz glavu hiljade unesrecenih ljudi koji nisu u stanju demonstrirati svoju snagu , ali svakako da imaju druge kvalitete .
Slabost je fikcija , postoji samo trenutno losa pozicija , ko se opterecuje slaboscu nece prepoznati ni kada bude "jak" :)
Otprilike ona prica , zar si toliki gubitnik da ne vidis kada si pobedio :)

Samo moram pitati još nešto - ako već praviš distinkciju između mišljenika i istomišljenika, to znači da postoje i ljudi koji razmišljaju kao i ti ali su došli do različitih zaključaka.. Kako onda znaš da si ti taj koji je u pravu a ti drugi greše, čistim uzdanjem u superiornost svojih mentalnih sposobnosti naspram njihovih?

Izgleda da se mentalne sposobnosti razvijaju u skladu sa gadjenjem, tj. sto se situacija kod jednih pogorsava, to ove druge gadjenje sve vise tjera na razmisljanje.
Tako je Nietzsche npr. mogao da predvidi da ce ga razumjeti tek negdje oko 2000. godine.

Ja sam 2006 napisao jednu knjigu koja ga prilicno dobro objasnjava.

Gadjenje nas goni u visine gdje je vazduh cist.

Sada bih jako lako odgovorio na ovo , ali proslo mi je kroz glavu hiljade unesrecenih ljudi koji nisu u stanju demonstrirati svoju snagu , ali svakako da imaju druge kvalitete .
Slabost je fikcija , postoji samo trenutno losa pozicija , ko se opterecuje slaboscu nece prepoznati ni kada bude "jak" :)
Otprilike ona prica , zar si toliki gubitnik da ne vidis kada si pobedio :)

Po meni, robovlasnistvo nije bila fikcija. Ali ako hoces bezuslovno da se ponizis i prihvatis hriscansko-demokratske fikcije o jednakosti, onda je to tvoja propast.

A vidjeces da ni zene vise ne daju pravo na potomstvo, jer ga ne zele, pa ces vidjeti da njihova slabost nije vise "ravnopravna".

Ja ga prvi put sad videh.. A najbolje je to što se neko ko zna šta priča i stvarno ima neku suštinu odmah prepozna i nema potreba za komplikovanjem, onda samo staneš i razrogačiš oči i slušaš šta priča.. A ovo trte mrte, ovako onako, saplićem se sam o svoje rečenice i niko ne razume šta pričam jer sam jako pametan je isfolirano, trudi se da ispadne iznad nekog ali nema ničim konkretnim to da isprati..

Što će reći, talks the talk but doesnt walk the walk :lol:

Nemoj sad da lazes! Spomenuo sam PROPADANJE i DEKADENCIJU! Time sam ISPRATIO.

A ti si poslusno zazmirio, kao i svaka ignrantska ovca.

Robovi su se uvijek branili ignorancijom, jer su uvijek racunali da su potrebni gospodarima zbog svog rada.

I uvijek su robovi znali da daju mig jedni drugima, kao i vas dvoje sada... razumijete se vi bioloski, ne treba vama um.

Pa jesi spomenuo, nije da nisi.. Ali izgleda da nisi shvatio na šta sam ciljao.. Pročitaj opet drugu rečenicu, iznova i iznova.. Na svu sreću upoznao sam, i na forumu čitao izuzetno pametne ljude i znam da niko nije osećao potrebu da sam za sebe naglasi da je pametan i da je iznad nekog, već se njegova mudrost vidi iz njegovih reči na drugi način

Back