Ko o cemu ...

Obicno se desava da ljudi pokazuju svoju nemoc na bilo kojoj od mojih tema. Nisu pronasli nikakve odgovore na sva pitanja. Ubijedjeni su u urodjenu prirodu u ljudima i da im ne treba nikakav razum, nikakve mudrosti, nikakvo slaganje, samo "dobra volja".

Ali bas je obrnuto, bez razuma, strasti pate, a ljubav je samo jedna strast.

Ne cujete koliko je razocaranih u ljubav? A nije moralo biti tako!

Odbacili smo moral, prigrlili ludilo, sad hodamo okolo sami za sebe, kao ludjaci...

Zar nije lako zakljuciti da je covjek kroz Darwina spao na zivotinjstvo a kroz socijalizam se poceo unistavati? Ni u jednom ni u drugom se ne gleda na dusu, samo na stomak i novcanik.

Nije to ljudsko... treba pronaci ljudsku kulturu.

Poslednja izmena:
Obicno se desava da ljudi pokazuju svoju nemoc na bilo kojoj od mojih tema. Nisu pronasli nikakve odgovore na sva pitanja. Ubijedjeni su u urodjenu prirodu u ljudima i da im ne treba nikakav razum, nikakve mudrosti, nikakvo slaganje, samo "dobra volja".

Odbacili smo moral, prigrlili ludilo, sad hodamo okolo sami za sebe, kao ludjaci...

Zar nije lako zakljuciti da je covjek kroz Darwina spao na zivotinjstvo a kroz socijalizam se poceo unistavati? Ni u jednom ni u drugom se ne gleda na dusu, samo na stomak i novcanik.

Tako kako sada tražiš ljubav, želim ti puno, puno sreće da je nađeš.

Меднес буразеру меднес..

Stvarno ništa pametno na temu da kažem nemam.. Razmišljala sam i došla do zaključka da možemo koliko god hoćemo da živimo u nekom svom imaginarnom svetu, težimo savršenstvu, ali kad tad ćemo da se probudimo i shvatimo da je sve bila mašta, laž. Isto je i sa ubeđenjima. Pa ako već neko teži savršenstvu i traži savršenstvo, a svi iole prizemniji ljudi znaju da tako nešto ne postoji, kao i da 'zauvek' ne postoji, onda treba pustiti čoveka da i sam to na teži način shvati. Niko nikoga ne treba da ubeđuje.
Kad je stomak pun, lako je zaboraviti na glad, još lakše filozofirati o uzvišenosti.
Uzvišenost je za neke duhovnije (bogatije) ljude, za obične smrtnike je puko preživljavanje i bar malo uživanja u pauzi izmedju dve borbe.

Stvarno ništa pametno na temu da kažem nemam.. Razmišljala sam i došla do zaključka da možemo koliko god hoćemo da živimo u nekom svom imaginarnom svetu, težimo savršenstvu, ali kad tad ćemo da se probudimo i shvatimo da je sve bila mašta, laž. Isto je i sa ubeđenjima. Pa ako već neko teži savršenstvu i traži savršenstvo, a svi iole prizemniji ljudi znaju da tako nešto ne postoji, kao i da 'zauvek' ne postoji, onda treba pustiti čoveka da i sam to na teži način shvati. Niko nikoga ne treba da ubeđuje.
Kad je stomak pun, lako je zaboraviti na glad, još lakše filozofirati o uzvišenosti.
Uzvišenost je za neke duhovnije (bogatije) ljude, za obične smrtnike je puko preživljavanje i bar malo uživanja u pauzi izmedju dve borbe.

Ali hajde iskreno reci, zar se nije ono sto je jedna grupa ljudi smatrala istinom zvalo se moral?

Zasto sad sve mora biti laz i zabluda? Cuj, nece brak bez ljubavi, a sad nece ni ljubav bez ljubavi!!!

Ima li nesto sto se sad hoce?

Ali hajde iskreno reci, zar se nije ono sto je jedna grupa ljudi smatrala istinom zvalo se moral?

Zasto sad sve mora biti laz i zabluda? Cuj, nece brak bez ljubavi, a sad nece ni ljubav bez ljubavi!!!

Ima li nesto sto se sad hoce?

Ti si i sam sebi konfuzan, ne kapiram kako misliš nama ovde da objasniš šta zapravo hoćeš od života?

Ne verujem u moral, ne zato što je sad popularno tako razmišljati, prosto zato što ne vidim svrhu u tome da sitne duše kriju i i dalje rade sve što se sad već javno pominje.
Ne znam ni gde vidiš laž i zabludu, svako živi kako zna i ume, što je za tebe istina, za mene je možda laž i obrnuto, ko je bilo ko da kaže šta je istina, a šta ne?
I ne, nije sve laž i zabluda. Očigledno je to postalo sinonim za ono što se nama lično ne dopada. Ništa nije samo po sebi zlo ili dobro, pa ni istinito ili lažno. Sve je stvar tačke gledišta.

Ti si i sam sebi konfuzan, ne kapiram kako misliš nama ovde da objasniš šta zapravo hoćeš od života?

Ne verujem u moral, ne zato što je sad popularno tako razmišljati, prosto zato što ne vidim svrhu u tome da sitne duše kriju i i dalje rade sve što se sad već javno pominje.
Ne znam ni gde vidiš laž i zabludu, svako živi kako zna i ume, što je za tebe istina, za mene je možda laž i obrnuto, ko je bilo ko da kaže šta je istina, a šta ne?
I ne, nije sve laž i zabluda. Očigledno je to postalo sinonim za ono što se nama lično ne dopada. Ništa nije samo po sebi zlo ili dobro, pa ni istinito ili lažno. Sve je stvar tačke gledišta.

Ja sam meni konfuzan, a ti meni nisi konfuzna?

ali kad tad ćemo da se probudimo i shvatimo da je sve bila mašta, laž.

Samo sam se nadovezao na tvoj prethodni zakljucak...

Pitas ko treba da kaze sta je istina? Pa valjda oni koji ne kukaju kako su razocarani treba da znaju bolje sta je istina od onih koji kukaju! Svaki uspjeh u zivotu je posledica istine! Dakle, istina i uspjeh su nerazdvojivi! Sta je istina? Istina je kad neko kaze "sad mi je bolje da se drzim ove vrline, pa cu biti uspjesan", i ako se to obistini, onda je istinito.

Zasto se strasti nazivaju "Leidenschaft" (Bol+stvara) na njemackom? Zato sto je neispunjenje strasti bolno! A bez istine strasti se ne mogu ispuniti. Istina i vrline su uslov da se strasti medjusobno sloze u pogledu prioriteta koja od njih najprije treba da dozivi ispunjenje. Zasto prevara vrijedja? Zato sto strasti tada pate...

A to sto kazes za sinonime i licno ovo ili ono, to je za pricu o aroganciji, tj. "ko ce meni da kaze ovo ili ono, ko smije!?", mislim da je svako ko porice bilo kakav autoritet arogantan!
Jer ako ima autoritet, onda se pomocu njega izgradio kao licnost, pa ili i dalje ima isti taj autoritet, ili je on sad sam priznat kao autoritet, drugo nista nije vazno ko sta drzi za istinito ili za neistinito.

Ko nije u stanju reci kojim se autoritetima sluzio u zivotu, taj je obican dripac i drznik. I naravno da onda te djecije igrarije sto se zovu "ljubavlju" nisu nista drugo nego arogancija. Otkud djeci licnost!

Mrzitelji o ljubavi.

Da li vam se desilo da vam nepoznati ljudi pocnu objasnjavati sta je ljubav, a niste uopste zeljeli da otpocnete tu temu?

A oni su mozda i prljavi i glupi i ne znam sta, a i ne zanima ih kakvi ste vi..

Zar nije to odvratno kad svaki anonimus trazi i nudi nesto od drugih anonimusa?

Gdje je nestalo dostojanstvo? Zar nema taj nista da izgubi? I da li neko ko nema sta da izgubi stvarno ima sta da ponudi?

Zasto voljeti nekoga ko trazi ljubav?

Zar nije najnormalnije o ljubavi cutati, pa ako je imamo, gledati da li ce nam biti uzvracena, a ako je nemamo, onda ne gubiti vrijeme na nekog ko nam se ne svidja.

Ne shvatam ni djevojke koje traze da budu voljene, a niti prekidaju komunikaciju, niti nastoje da se upoznaju, kao da je ljubav vreca secera, pa ako ces dati, onda zagrabi, a ako neces, onda nisi za mene.

Da li je ljubav nesto sto bez identiteta, reputacije, pedigrea, casti, moci i individualnosti ne moze da postoji? I sta je to sto cini individualnost?

Meni se cini da se danas namece teza da je ljubav iznad svega i da je opravdano o sebi imati vise misljenje nego sto ga zasluzujemo (fantazija), samo da bi smo zaveli nekog ko je zaista vredniji od nas da nas voli.

"Svi smo mi bozja djeca, a ljubav je bog i iznad svega je." Dobra podvala, a?

suvise sam star da bi ti mogao pomoci...nego jel neko napisao ne citajuci ovo sto ni ja nisam, na naslov ''kurrva o postenju'' ?

Zivotinji je najteze da misli glavom.

:eek: si ti doktorirao na tome kako suptilno uvrediti ljude oko sebe????....e aj kresni nesto i smiri svoju frustriranost....bices laksi i sebi i ostalima....i da vidis kad ti se sve misli razbistre posle navale testosterona....;)....a vrlo moguce da nemas sta jer si teski smorcina pa sad nas tu ebavas....

Nista, samo pokusavam da vam razdvojim ocne kapke.

Postavite prioritet u ljubavi tako da ljubav ima smisla. Sama po sebi ljubav je slijepa kad se srce istrgne iz grudi.

Bas to sljepilo i jeste najodvratnije u ljubavi.

Zasto ste zadovoljni sljepilom? Zar ne vidite da je to stetno? Zasto svjesno birate stetu i odbacujete korist? Smeta vam svaki um! Svako analiziranje vam je previse! Da nije postavili bi ste barem mali uslovcic koga, kada i zasto voljeti!

Nista, samo pokusavam da vam razdvojim ocne kapke.

Postavite prioritet u ljubavi tako da ljubav ima smisla. Sama po sebi ljubav je slijepa kad se srce istrgne iz grudi.

Bas to sljepilo i jeste najodvratnije u ljubavi.

Zasto ste zadovoljni sljepilom? Zar ne vidite da je to stetno? Zasto svjesno birate stetu i odbacujete korist? Smeta vam svaki um! Svako analiziranje vam je previse! Da nije postavili bi ste barem mali uslovcic koga, kada i zasto voljeti!

Nije analiziranje loše.. Previše analiziranja je loše :)

Premalo drustvene svijesti je katastrofalno.

Treba prvo saznati zasto se nekome desava zlo, da bi smio biti zadovoljan time da se ono tebi jos nije desilo. A tim saznanjem se danas ljudi najmanje bave.

Back