Ko, kada, kako, gde....

Da li je prilikom overe dokumenata bitno koja sifra pise, koja je svrha overe, zato sto se placa u nekim slucajevima, a u nekim ne, a ja bih da ne platim, da li oni tamo gledaju te sifre, hitno mi je?

Da li ja mogu da kazem da mi je potrebna overa za posao, u tom slucaju se ne placa?

Hvala

Da, radi se o overavanju kopija originalnih dokumenata, nisam napisao

Tree hvala mnogo na odgovoru :worth:

Kazi mi molim te samo jos jednu stvar. Citam vec danima forume i negde se spominje da treba Apostil pecat, a negde ne...

Dakle...da li treba apostil ili ne?!?!

Jesi li ti imao na "kopijama koje su verne originalu" apostil pecat???

Hvala unapred :)

P.S.

Evo sta pise u ACS Guide-u:
A document is certified when a copy of the original document has been sighted and stamped by appropriate authorized person.
To be a certified document the copy needs to clearly show on every page of the copied document the following information.
 The words “Certified True Copy of the Original”
 The original signature of the certifying person
 The name, date & provider or registration number or designation (eg: Police Officer) of the certifying person legibly printed with the signature.

Ne vidim nigde zahtev za apostolom :)

Molim ljude koji su zavrsili ovaj deo da potvrde. Tnx

Poslednja izmena:
Opusti se, kad odneses nesto u sud/opstinu da ti se overi, to je i overeno, i tu pise sve to s to si naveo. Jedino ako ti nisu vec rekli, ako se prevodi to sve, prvo overavas pa prevodis da bi i overa bila prevedena na engleski. Inace kod nas sve to sto pise u overi udara se najcesce jednim velikim pecatom, lakse im, pa na njemu dodaju datum, sifru, svrhu i potpis.... sve je to u redu.
Apostil nisam nigde stavljao za ovu svrhu. Mislim zato sto je daleko skuplji od ovakve overe, a nije bio potreban.
Naravno uvek obrati paznju da li se nesto u medjuvremenu promenilo. I sa ovom zadnjom recenicom, sve ovo ispred i nije od pomoci, jelda... :) takav je ovaj poso, sta ces :)

Evo i mi da se upisemo :)

IELTS:
Assessment: ACS - prikupljamo dokumentaciju
Subclass: 176 Victoria Sponsorship
Zanimanje: 261313 Software Engineer
Datum apliciranja:
Medical:
Police:
CO:
Trenutni Status:
VIZA:
Datum odlaska:
Mesto: Victoria

S obzirom da po novom mozemo da dobijemo i 5 poena na Partner skills, verovatno cemo poslati dokumentaciju za Vetassess za 132511 Research and Development Manager. :)

Pre 12 godina ja sam imao 110 bodova a trebalo je 115 i zbog toga su me stavili u POOL gde ti drze dokumente 12 meseci i ako vlada Australije resi da joj treba jos emigranata, onda ce dozvoliti i onima iz pool-a da dobiju vize. Ja sam cekao nekoliko meseci i mislio da od toga nece biti nista i resio da podnesem novu aplikaciju za ovaj put rodjacku vizu. Medjutim trebao sam ponovo da predam dokumenta pa je trebalo zvanicno da zatrazim od Australijske ambasade da mi vrate papire. Kad sam ih nazvao i zatrazio dokumenta nazad, oni mi rekli: Cestitam, dobili ste vizu (independent skilled).

Ukratko, striktni su i nece nikome oprostiti 5 poena, ali verovatno pool jos postoji, to mozes lako da proveris.'

Pozdrav

toliko su rigorozni :)
opcija ti je da trazis sponzorstvo neke od drzava... razmisli o tome!

Ufff muke... :)

Hvala gea na odgovoru :)

Da, vec razmisljao sam o tome i procitao sve ovde: http://www.liveinvictoria.vic.gov.au/information/skilled-migrants

Medjutim neke stvari mi nisu jasne, pa se nadam da mi mozete razjasniti.

Kao prvo, problem nam je Finances deo. Ovde: http://www.liveinvictoria.vic.gov.a...led-visas/skilled-sponsored-visa-subclass-176

pise da je za dvoje potrebno imati 40000 USD...taj iznos mi nemamo, niti cemo imati. Ovde mi nije jasno to sto pise da je potrebno, ali isto tako pise da niko to nece da proverava:

The table below shows the financial resources you must have access to, to support your sponsorship application.
We do not require evidence of these financial resources.

Dakle, sta ovo znaci, mozemo da idemo i bez toliko para ili ne?

Drugi problem je IELTS, tj ne sam ispit koliko vremenski period evaluacije state sponshorship-a. Zakazao sam za 10. mart i rezultati bi trebalo da budu do 23.marta. SS traje 12 nedelja i ne znam da li cemo stici da posaljemo aplikaciju do 30. juna.

Inace imamo 60 poena ako polozim ielts sa svim sedmicama (sto je sasvim realno, ali onda nam fali 5 poena), a 70 ako polozim sa svim osmicama (u tom slucaju nam SS nije potreban). SS bi bio backup ukoliko ne polozim sa svim osmicama, ali bi opet bilo tesno zbog roka podnosenja vize (30.jun).

Please help, any ideas are appriciated :)

P.S. Dobio sam pozitivan skills assessment result od ACS-a pre 2 dana :)

Hvala svima na informacijama i ako nekoga nesto interesuje bilo sta vezno za ACS, tu sam :)

Veliki pozdrav svima!

Pre 12 godina ja sam imao 110 bodova a trebalo je 115 i zbog toga su me stavili u POOL gde ti drze dokumente 12 meseci i ako vlada Australije resi da joj treba jos emigranata, onda ce dozvoliti i onima iz pool-a da dobiju vize. Ja sam cekao nekoliko meseci i mislio da od toga nece biti nista i resio da podnesem novu aplikaciju za ovaj put rodjacku vizu. Medjutim trebao sam ponovo da predam dokumenta pa je trebalo zvanicno da zatrazim od Australijske ambasade da mi vrate papire. Kad sam ih nazvao i zatrazio dokumenta nazad, oni mi rekli: Cestitam, dobili ste vizu (independent skilled).

Ukratko, striktni su i nece nikome oprostiti 5 poena, ali verovatno pool jos postoji, to mozes lako da proveris.'

Pozdrav

Hvala na odgovoru Vlado, pogledacu, nisam znao da pool postoji, prvi put cujem. Nadam se da se necemo naci u toj poziciji. Inace, interesantna prica :)

Pa da, evo ovo nas brine, znam da sam negde procitao (faq deo):

How much money do I need to migrate to Victoria?

The amount of money you will need to bring with you to migrate to Victoria will depend on your individual circumstances and the type of visa you apply for. As part of the application for Victorian Government sponsorship you will be required to provide a real estimate of the total funds you have available for migration purposes.

We do not require evidence of the resources at the time of application however this may be requested from you at any time during the sponsorship commitment. We expect that applicants will answer the question completely and accurately and failure to do so may result in an unsuccessful application. Failure to completely and accurately answer this question is a common reason for refusal of state sponsorship applications. Applications completed incorrectly will not be given consideration.

We strongly encourage you to research the cost of living in Victoria to ensure that you have adequate funds to support your settlement. Find out more about the cost of living in Victoria.

Zamolio bih za misljenje nekoga ko je bio sponzorisan :)

Da li ste culi da je neko poslao papire za vizu, a da mu je falilo 5 poena na points testu i da je bez obzira na to dobio vizu?

Da li oprastaju tako mali broj poena ili su bas toliko rigorozni?

Hvala :)

slozila bih se sa Geom - da, toliko su rigorozni. Takodje, kada sam ja poslednji put citala info sa sajta, postojao je neki pool. Mada, to bolje proveri, svasta se promenilo posle 01.07.'11. A koliko ti je ACS rekao da ti priznaje radnog iskustva ? Tih 60 poena koje imas - to je sa poenima sa ukljucenim radnim iskustvom ili bez ?

Pozdrav,

newAussie :bye:

slozila bih se sa Geom - da, toliko su rigorozni. Takodje, kada sam ja poslednji put citala info sa sajta, postojao je neki pool. Mada, to bolje proveri, svasta se promenilo posle 01.07.'11. A koliko ti je ACS rekao da ti priznaje radnog iskustva ? Tih 60 poena koje imas - to je sa poenima sa ukljucenim radnim iskustvom ili bez ?

Pozdrav,

newAussie :bye:

Ja nigde nisam nasao taj pool na sajtu, sto ne znaci da ne postoji.

Prica je sledeca. Na points testu imam sledece poene:

Work: 5 poena(3 godine)
Education: 15 poena, at least bachelor

Ovo je ukupno 50 poena (granica je 65 sada). Engleski se ocenjuje na sledeci nacin:

English: 10 poena proficient (7 each), 20 poena superior (8 each)

Sto znaci da, ili treba da imam sve osmice na testu, ili sve sedmice (u tom slucaju cu traziti state sponsorship za 5 poena koji fale).

Mene interesuje da li ja imam 15 poena ako recimo imam na engleskom sve 7.5 ili 2 x 8.5 i 2 x 7.5 ili tako nesto. Pretpostavljam da ne, sto je malo glupo.

Ili ako imam 3 osmice a jednu 7.5, da li ce priznati to kao 20 poena i progledati kroz prste?

Takodje me interesuje oko sume za state sponsorship, jos uvek niko nije odgovorio. Da li mogu da prijavim recimo 10000$, da li bi oni to prihvatili, posto na sajtu pise da oni traze 35000, a opet kao nece niko da proverava, ne kapiram...

Molim nekoga da odgovori, ovo nam je bas bitno, a vreme brzo prolazi.

Hvala newAussie na odgovoru.

Pozdrav.

P.S. Uzasno me nervira DIAC. Dakle nemaju neki mail na koji mogu da saljem ova pitanja, nego imaju nekog bota, kao stikliras sta te interesuje i oni urade copy/paste sa onih delova sajta koje vec znam napamet i posalju ti to kao reply, grrrr :)

Ako neko ima njihov direktan mail, please share.

Ja nigde nisam nasao taj pool na sajtu, sto ne znaci da ne postoji.

Prica je sledeca. Na points testu imam sledece poene:

Work: 5 poena(3 godine)
Education: 15 poena, at least bachelor

Ovo je ukupno 50 poena (granica je 65 sada). Engleski se ocenjuje na sledeci nacin:

English: 10 poena proficient (7 each), 20 poena superior (8 each)

Sto znaci da, ili treba da imam sve osmice na testu, ili sve sedmice (u tom slucaju cu traziti state sponsorship za 5 poena koji fale).

Mene interesuje da li ja imam 15 poena ako recimo imam na engleskom sve 7.5 ili 2 x 8.5 i 2 x 7.5 ili tako nesto. Pretpostavljam da ne, sto je malo glupo.

Ili ako imam 3 osmice a jednu 7.5, da li ce priznati to kao 20 poena i progledati kroz prste?

Takodje me interesuje oko sume za state sponsorship, jos uvek niko nije odgovorio. Da li mogu da prijavim recimo 10000$, da li bi oni to prihvatili, posto na sajtu pise da oni traze 35000, a opet kao nece niko da proverava, ne kapiram...

Molim nekoga da odgovori, ovo nam je bas bitno, a vreme brzo prolazi.

Hvala newAussie na odgovoru.

Pozdrav.

P.S. Uzasno me nervira DIAC. Dakle nemaju neki mail na koji mogu da saljem ova pitanja, nego imaju nekog bota, kao stikliras sta te interesuje i oni urade copy/paste sa onih delova sajta koje vec znam napamet i posalju ti to kao reply, grrrr :)

Ako neko ima njihov direktan mail, please share.

IELTS je ili 10 ili 20 nema 15

Za pare te pitaju samo da bi ti potpisala da imas tu lovu, pa ako trazis pomoc, kazu sto si potrosila ove pare, rekla si da imas sad cuti. Ne traze ti dokaz, samo izjavu da imas. Sada ako ti nemas te pare i usudis se otici tamo, znaj samo da neces imati prava na pomoc "godinudveamozdaitri".

Ovde si 3 (tri) godine i ne umes da se izbodujes...
Neverovatno.

Razbacujes se ocenama na testu, a ne umes da prevedes osnovne stvari...
Neverovatno.

Pitas stvari koje se ne pitaju i ocekujes da ti neko odgovori.
Neverovatno.

Razmisljam da se upustim u sve to oko apliciranja za vizu, dosta toga sam procitala i imam jedno hipoteticko pitanje :) Imam 65 poena, moje zanimanje se nalazi na SOL listi, dobijem pozitivan assesment, polozim IELTS sa potrebnim ocenama,dakle ispunim sve uslove za vizu i apliciram. Koliko se sanse da meni odobre tu vizu, naravno podrazumeva se da cu da predam sva potrebna dokumenta? Da li mogu da me odbiju iako ispunjavam sve uslove?

Back