Ko, kada, kako, gde....

Ima druze ima...a dal kod tebe ima 'nesto novo....
Citam da uskoro izlazi nova lista prioriteta...da li cemo i dalje biti cat5...:think:
:rtfm:
Upravo isčitavam razne glasine i rumors ne bih li skontao hoće li se dešavati neki djavo uskoro...
Dakle i da jesam i da nisam čitao, nisam zaključio ništa pametno.
1. Ili ćemo biti unapredjeni kroz SMP automatski i počeće da nas vade iz gomile,
2.ili ćemo morati da reapliciramo po novom za SMP,
3. ili nam uopšte neće biti dozvoljeno da reapliciramo za SMP, i/ili nas neće vaditi niotkuda nego će se praviti prosti i ostaviti nas gde jesmo, negde zajedno sa stosedamdesetpeticama...
...po svemu što sam čitao, sve je moguće, a najmanje šanse dajem drugoj opciji, a najveće ajde prvoj, mada čisto iz optimizma.
Ništa novo nisam rekao. Postoje odgovori (od DIAC i Država) da će stari aplikanti sa SS čije zanimanje bude u SMP dobiti automatski priritet 2; postoje i odgovori da se to ne zna sa sigurnošću; ne videh ni jedan odgovor koji tvrdi da neće.
Čekam još moja dva odgovora, pa ćemo videti.
Pitaj i ti, pa da vidimo.
Razlog zašto se treba sad raspitivati: najavljeno je skoro izlaženje planova, tako da je sad vreme da odluče i kako će povezati staro i novo. Ne očekujem da se zna nešto sa sigurnošću do poslednjeg trenutka, ali mora da je počelo razmišljanje o tome, i da već iskaču opcije koje su verovatnije od drugih...

S druge strane, od ljudi koji su razgovarali sa ljudima, dobijamo sledeće:
prvo ne
nego drugo
To je od ovih pametnih glava koje su navodno bliske visokim izvorima. Tu sad ostaje da li će DIAC dozvoliti promenu starih 176 u nove 176 ?!
Što sad opet pravi oprečan problem, ali ne njima nego meni, zašto je onda ukinuta mogućnost da se ubuduće prelazi sa 175 na 176, da bi pre toga terali ljude da bar triput menjaju podklase i podklasice?
Žao mi je ako sam teško razumljiv, takva je tema, svako može da veruje po svom izboru.
Još sam u čitanju, pa ako snimim još nešto zanimljivo, dopisaću...

Poslednja izmena:
Djiki, evo nekih odgovora
od Vic:
Unfortunately we cannot answer your query with regard to priority process and you should contact DIAC for this information.
As previously advised we will publish details of the State Migration Plan on our website when it has been finalised.
od DIAC:
Thank you for your email in relation to your visa application under Australia's General Skilled Migration program.
When the state migration plan is announced and confirmed and if your occupation is in it your application is likely to get high priority.
Medical exams have an expiry date of 12 months and we ask you to make sure you do not have x rays while pregnant if you are an applicant for migration.
Unfortunately we are waiting on anew processing direction from the minister and hope that it is released in the coming weeks.
Ovaj drugi je sav smešan, ali bar se Robi potrudio da odgovori ručno šta sam pitao (pa i nešto što nisam pitao, al ajde). Smušeni Oz.

Djiki, evo nekih odgovora
od Vic:

od DIAC:

Ovaj drugi je sav smešan, ali bar se Robi potrudio da odgovori ručno šta sam pitao (pa i nešto što nisam pitao, al ajde). Smušeni Oz.

Cao druze...nisam kod kuce ovih dana pa imam net na kasicicu.....
Ne znam ,ali ovaj drugi odgovor meni deluje optimisticki,ne pominju ponovno apliciranje...
:think:

Ne znam, Tree, ne znam sta da kazem.

Ako sam ja nocas odlucio da apliciram, prvo mi za Ass. treba brat-bratu 2-3 meseca da ga napravim, prevedem, posaljem, sacekam i dobijem.
Onda u novembru engleski, znaci rezultat u decembru, tada me hvataju praznici, njihovi pa nasi. U januaru apliciram za SMP, da ga cekam mesec dana, do je februar.
Dok se u februaru izborim sa velikim obrazcem i ostalim zezalicama, u ASPC stizem krajem februara.
I sve to u najboljem slucaju i idealnim uslovima.

Sta ce oni da rade dok im ja, ili prvi SMP-ovac, ne stigne na obradu?

CSL su sprasili danas za sutra, ubedjen sam da vise nemaju nijednog, jer im jednostavno ne daju da apliciraju od maja.

Ako Ti odlucis da u avgustu napadnes SMP i ako to bude dozvoljeno (a ne znam zasto ne bi), moze da se desi da dok si na obradi u Vic, dobijes CO-a.

I onda sta?

ASPC ne zna da si napao, a po logici bi trebalo da Ti se CO javi u avgustu ili pocetkom septembra, to se vidi iz aviona (Topazovog). Pa te posalje na med. i za PC, a Ti kazes:
"Nemo' se ljutite Vi, al' ja malo aplicir'o". To bi bio cirkus nevidjen.
Sta da Ti kaze, "Evo viza, al da javite u Vic da smo ih zajebali, ko ih sisa"

Ili da izbace novu listu prioriteta pa da svi sa SS-om moraju da rade SMP.
To bi bilo ludilo, mislim da od toga nema nista.
Jednostavno nas stiti stado, ko goveda, ima nas mnogo.
Zatrpali bismo ih za 3 dana.

SMP je jedan veliki filter, koji je CE smislio (onako pijan i lud) da vidi sta ce i kako ce.
Pa lepo, ko ne voli teletinu-dovidjenja i prijatno, ko ne voli prasetinu-zbogom i hvala.
Mi, majstori gulasa, ne bi trebalo da se brinemo.
Nas dasa sa foruma je lepo rekao u postu, "European born with PR".
Milina...

Jos jedna stvar, Tree.
Da malo oladimo da edukacijom, dok se ne spakujemo.
Svaki kog si obucavao, ako budu te kvote, taj Ti je konkurencija.
Tebi, Djikiju, meni...
Dog eat Dog, sto kazu.

Sta kazes, "Svaka mi je k'a Njegosu".

S verom u Boga, brate moj...

SMP je jedan veliki filter, koji je CE smislio (onako pijan i lud) da vidi sta ce i kako ce.
Pa lepo, ko ne voli teletinu-dovidjenja i prijatno, ko ne voli prasetinu-zbogom i hvala.
Mi, majstori gulasa, ne bi trebalo da se brinemo.
Nas dasa sa foruma je lepo rekao u postu, "European born with PR".
Milina...

Aj mi pliz pojasni koji je fazon sa prasetinom, teletinom i SMP....

Lepo rečeno Zthul, dobro ne baš lepo, ali onako upečatljivo. Mislim ko ume da čita, preskočiš po neki red, pa izmedju redova, ima smisla to sve. Početak, malo pri kraju, ostalo u vodu baciti, a i ne mora, većina neće ni razumeti.

A što se tiče podele ljudi, za mene postoje dve vrste ljudi:
oni koji ljude dele na dve vrste,
i oni koji to ne rade

Tako da šta ko jede i ko u koga veruje, a pogotovo ko kako poima svet oko sebe, šab me gabri jednostavno.

Za edukaciju nema frke, već me provalio ovde zaboravih kako se zove, da dajem ljudima lažne informacije, samo nisam provaljen iz kojih pobuda to radim - da ubijem moguću konkurenciju, jer smatram da je ovih petnaestak balkanaca koji su već otišli i ovih tridesetak što bi da odu žešća konkurencija...

Poslednja izmena:
Kad odes, pa kad Rahman sa drugog zakuva svoje specijalitete, pa jos napravi zaprsku, sve sto ostaje je da odes da se prosetas.
Par sati, dok se ne izvetri.

Na pumpi, kad Said uleti preko reda i jos pocne da se dere na sve okolo, sve sto ostaje je da cekas.
Par minuta, dok zavrsi.

Neces hteti da ih delis na vrste, hteces da ih delis na delove.

15-30 Balkanaca sto je otislo.
Mislis, nedeljno...

Koliko ljudi je citalo, nalazilo resenja i predavalo?
15-30...
Odavde, iz Crne Gore, Bosne, Hrvatske, Slovenije, Makedonije.
15-30 x 50 nedelja, taman...

I nek su zivi i zdravi, al sad moze da bude cupavo.

;)
Sve sam veseljak...
Šire se i mojom zgradom mirisi juga, koje ja sa severa loše mirišem, ali to je život u čoporu. Ustvari koji sam ja moj da mi smeta šta neko kuva, ukus je ukus, imao ga ili ne. To smo valjda navikli dosad.
Dok sam živeo u kući, nije bilo mirisa zaprške (daleko da dopre), ali okolni narod obožava da uveče pali vatru (najveći čovekov pronalazak od iskona), gde sve ide taj dim i koliko je zdrav, koga boli. S druge strane teže sam podnosio zvuke (opet juga slučajno, koje opet slabije podnosim od ovih severnih), jer nećeš valjda zabraniti narodu da se etnoveseli do daske, samo zato što je tebi to dreka.

Što se pumpi tiče, zanimljivo da i to pominješ, jer Rusi to isto rade sad u Crnoj Gori (uskaču na pumpe preko reda) - informacija iz prve ruke. Kaže mi moj omiljeni Crnogorac da su toliko nevaspitani i nekulturni, strašno! Mi smo Crnogorci divlji, ali ovi su skroz nekulturni...

Ovo ostalo... šta reći a ne zaplakati :whistling:

Da malo osvezim podatke ...

Assessment: Vetassess 13.07.2009. (poslati dokumenti 15.06/stigli 18.06.)
Subclass: 176
State Sponsorship: Victoria
datum apliciranja: 29.07.2009. (detaljniji CV trazili, poslato, prihvatili 12.08.) odobreno 09. ili 12.10.2009
Zanimanje: R&D Manager
IELTS: Listening 6.5 Reading 7.0 Writing 6.5 Speaking 6; 23.07.2009.
Datum apliciranja: 28.10.2009
CO: 08.11.2010
Medical: 22.10.2010 referred 04.11. finalised 12.11.2010
Police: podneli zahtev 09.11 a kazu bice za 15-20 dana
VIZA:
Datum odlaska: sto pre :)
Mesto: Melbourn

CO je trazio samo police, medicals i engleski za supruga

IELTS: još malo pa da istekne.... 7.5
Assessment: to je možda već i isteklo, TRA, jul ili avg 2008.
Zanimanje: General Electrician, 4311-11
Datum apliciranja: 11.sep 2008.
Medical:samoinicijativno 15 nov 2010
Police:isto
CO:20 oct 2010
Trenutni Status: šab me gabri
VIZA: 28. jan 2011.
Datum odlaska: do 15 nov 2011
Mesto: obala okeana, toplo, al' ne previše, urbano, al' ne centar... morace da bude u Viktoriji, znaci Šelbrun

event.png

Mesto: obala okeana, toplo, al' ne previše, urbano, al' ne centar... morace da bude u Viktoriji, znaci Šelbrun

Pogledajte prilog 170223

Svaka cast!!!

Tree ===> Jupi za tebe i nemoj da nas se odrekneš još. :vatromet: :cmok2:

E sad jos Palma da dobije i vise ne moram da dolazim na furum :D
Eh zbog mene ćeš morat da visiš ovđe još cijele dvije godine ako je vjerovati njima za ono # do kraja 2012#. :manikir:
Sa naučne strane gledano, ako i ja pođem a i svi ostali ovdje, biće velike neravnoteže na planeti Zemlji ====> svi odoše na jug. A pošto se vi primakoste Južnom polu, rekoh daj da ja idem na Sjeverni.
A znam i što bi ste vi - da Down bude Up! E ne može z:dm3:

:super:

Pogledajte prilog 170223
:vatromet::vatromet:

Jos jednom da cestitam majstore.....!!! Neka je sa srecom novi zivot u OZ-u...bice dosadno bez tebe..!!!:super::bye:

Back