CiCoLiNo
Poznat
- Poruka
- 7.967
Da. Ali da ne bi bilo da mi nešto moramo, stavlja i pred nas izbor.pa oni su znali za slobodnu volju valjda
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da. Ali da ne bi bilo da mi nešto moramo, stavlja i pred nas izbor.pa oni su znali za slobodnu volju valjda
ako ti ja dam izbor ne bi te kažnjavao .Da. Ali da ne bi bilo da mi nešto moramo, stavlja i pred nas izbor.
Plata za greh je smrt. Adam je znao šta će biti u oba slučaja...sam je birao.ako ti ja dam izbor ne bi te kažnjavao .
a bog kaže samo da će umreti istog dana, a tek kasnije im natovario težak život
adam nije mogao da zna šta znači smrt pre konzumiranja, kada je probao plod tek onda su mu se otvorile oči.Plata za greh je smrt. Adam je znao šta će biti u oba slučaja...sam je birao.
Drugo.
Božji okviri o vremenu su drugačiji od našeg pogleda.
Svako od nas može bez problema zaključiti gde je bio pre rađanja/stvaranja...pa i Adam.adam nije mogao da zna šta znači smrt pre konzumiranja, kada je probao plod tek onda su mu se otvorile oči.
e sad šta to može da znači "otvoriše im se oči" videli stvarno stanje?
da recimo postoji i dobro i zlo a s druge strane bogovi kažu eto sad i čovek postade kao i mi znajući šta je dobro šta je zlo pa da mu zagorčamo život
sećaš li se toga gde si bio pre rađanja?Svako od nas može bez problema zaključiti gde je bio pre rađanja/stvaranja...pa i Adam.
Kada su mu se otvorile oči...proradila je savest...koju do tada nije imao.
Nigde. Sasvim sam siguran u to.sećaš li se toga gde si bio pre rađanja?
pa kakve veze ima ima tvoja konstrukcija.Nigde. Sasvim sam siguran u to.
Hoću da kažem da je Adam dobro znao šta će se sa njim desiti ako pogreši.pa kakve veze ima ima tvoja konstrukcija.
znači ti nisi bio u božijem umu pre nego što si začet?
Drvo znanja nije zlo. Znanje nije zlo. Ali znanje sa sobom nosi i odgovornost. Nije čovek izbačrn iz Raja jer je pojeo voćku sa Drva znanja već zato što je bio nepokoran Bogu. Možda bi Gospod da je čovek pokazao pokornost prema Njemu dozvolio Adamu i Evi da jedu i sa tog drveta kao nagradu.zašto je zlo sadio u raju?
Bogovi. Tu spada i đavobog ili đavo?
zašto je zlo sadio u raju?
napisah da nije mogao znati, jer još nije okusio plodHoću da kažem da je Adam dobro znao šta će se sa njim desiti ako pogreši.
Nisam bio nigde, pa ni u Božjem umu.
čekaj, ti praviš decu da bi ti bila pokorna?Drvo znanja nije zlo. Znanje nije zlo. Ali znanje sa sobom nosi i odgovornost. Nije čovek izbačrn iz Raja jer je pojeo voćku sa Drva znanja već zato što je bio nepokoran Bogu. Možda bi Gospod da je čovek pokazao pokornost prema Njemu dozvolio Adamu i Evi da jedu i sa tog drveta kao nagradu.
naravno đavo je sin božji, isajia ga hvali i jasno kaže da je rođen.Bogovi. Tu spada i đavo
zanimljivoNe može ti on o tome ništa znati. Pitanje ti je dobro. Ja bih ovu misteriju razriješio ovako:
Prije svega postoji zabluda da je Drvo života jedno a Drvo spoznaje dobra i zla drugo drvo. Radi se o manipulacijskoj izmjeni. To je jedno drvo, a nasuprot njega treba da stoji sa nazivom Drvo smrti i ono se tako i naziva u drevnim civilizacijama. Zašto bi Drvo spoznaje dobra i zla bilo nedodirljivo za jelo kada je poznavanje dobra i zla važna stvar i Bog nudi to znanje. Ako ga nudi onda ga daje i za jesti,to je jasna metafora.
Drvo smrti je sjenka Drveta života ili Božija dopuštena slobodna volja data stvorenjima da se hrane nečim drugim što misle da je vrijedno. To drvo se tako i crta-kao obrnuto drvo čije korjenje je gore a grane dole. Tako opisano u u Bhagavad-giti.
Zašto nije mogao da zna i pre pada?napisah da nije mogao znati, jer još nije okusio plod
ok, znači bog nije znao da će te stvoriti jer mu nisi bio u planu.
mada te biblija demantuje u više navrata
npr
jeremija
5. Пре него те саздах у утроби, знах те; и пре него изиђе из утробе, посветих те; за пророка народима поставих те.
I šta je taj čovek radio u raju ne znajući u pamet ništa?ako ti ja dam izbor ne bi te kažnjavao .
a bog kaže samo da će umreti istog dana, a tek kasnije im natovario težak život