Sto se tice Deretica citao sam neke njegove radove i slusao njegova izlaganja , mislim ima tu i tacnih i zanimljivih informacija , ali generalno ta teza da su Srbi najstariji narod jednostavno ne pije vodu, mislim zna d kaze neke zanimljive i pametne stvari ali isto tako i neke nebuloze koje su samo rezultat proizvoljnog nagadjanja.
Upravo tako.
On na osnovu odredjenih činjenica - izvlači često pogrešne zaključke.
Kao što je zaključak da svi Evropski narodi vode poreklo od Srba.
Ipak zbog toga nije ništa veći (a u stvari je mnogo manji) razlog za podsmeh - nego biolozi evolucionisti, koji iz činjenice da se oko 80 kola živih bića pojavljuje odjednom u fosilnom zapisu (što oni sami zovu "Kambrijumska eksplozija života") - izvlače priču o evoluciji i postupnom nastanku jedne vrste, jednog reda, jedne klase, jednog kola, pa svih ostalih kola.
Nazivaš li evolucioniste glupacima?
- - - - - - - - - -
Mislim ovde ljudi ocigledno ne kapiraju sta znaci "narod" i da je to zapravo nesto sto konstantno evoluira , naravno da su na ovim prostorima ziveli ljudi i pre 2000, 3000 ili 5000 godina , sigurno da ovde nije bila pustinja i sigurno da su ljudi koji su ziveli ovde imali svoju kulturu, obicaje, pismo,.....itd i cinjenica je da se njihov DNK u odredjenoj meri poklapa sa ljudima koji zive ovde danas , ali to ne znaci da se izmedju njih i danasnjih Srba moze staviti znak jednakosti, ti starosedeoci Balkana su samo deo slagalice i danasnji Srbi su miks ko zna koliko razlicitih naroda.
Današnji Srbi mogu biti miks samo genetskih grupa - a narodi su veštačke tvorevine.
Opet se postavlja pitanje - ako nema dokaza da su se Srbi doselili na ove prostore - znači da su domorodci.
Ako su domorodci - nije bitno ko se tu doselio i pomešao - naziv Srbi je ostao i obuhvatio sve njih.
- - - - - - - - - -
Црнци нису направљени од белаца...не знам одакле ти то.
Lepo piše u Sumerskim spisima.