Ko je vojno jači Kina ili Nato ? Dajte vaše mišljenje u ANKETI

Ko je po vašem mišljenju vojno jači Kina ili Nato ?

• Kina je vojno jača, u vojnoj tehnici su podjednaki, ali Nato ima problem u regrutaciji pešadije

glasova: 17 37,8%
  • Kina i Nato su vojno podjednaki

glasova: 1 2,2%
  • Nato je vojno jači

glasova: 27 60,0%

• Ukupno glasova
    45
Kinezi...što veći rizik kome se izlažu to im veći dodatak na social score obećaš...
sigurno će pre prosečan Kinez da rizikuje život za odbranu svog društva nego prosečan zapadnjak...zato zapad i ima danas uglavnom isključivo profesionalnu vojsku jer ne mogu da nahvataju ljude na patriotizam da učestvuju u ratu...
Ti BAs mislis Kinezi su oni iz filmova I kineskih ducana

Rusija je ostavila koliko svojih leševa u Ukrajini jer im je taktika ratovanja sovjetska. Meso na chelik. Ni Ukri tu nisu posustali.

Koliko smo procitali pandur, NATO ne ratuje u Ukrajini. Bar tako pišu na temi o ratu u Ukrajini.
SAD je jeftino testirao svoju opremu da napravi bolju, a da pri tome osim tehnike i oružja sto je prodato nije izgubila ista.
Kada je tako da je NATO i SAD toliko slab, svi bi radili šta žele, ali na terenu je drugo stanje.
Na svakog Ruskog vojnika koji je ranjen ili poginuo dodje 20-25 poginilih Ukrajinskih vojnika i ko zna koliko jos ranjenih .
Mozda mozes da objasnis zbog cega je sa vojnih spiskova obveznika iz vojnih odseka sirom Ukrajinskih regiona izbrisano preko 5 miliona vojno sposobnih muskaraca? Zbog cega su mnogobrojna sela, varosice i manji gradovi ostali bez muskaracae u dobi izmedju 23-50 godina? Zasto su izginuli onoliki NATO vojnici na frontu? Vojnici koji su samo nedelju dana ranije napustili aktivni sastav NATO vojski? Zbog cega su prazni NATO magacini?
Gde su cuveni Javelini? F16? MRLS? Patrioti? Strom shedovsi i slicna sokocala? Sta se desilo barjaktarima? Gde su Mirazi?
Zasto Zelenski ne sme da se pojavi na ulicama Kijeva vec vise od 6 meseci? Zasto ne sme da se uopste pojavi na povrsini Ukrajine? Zasto je vecin deo vremena u Americkoj bazi u Poljskoj? Zasto snima video zapise za javnost ispred zelene pozadine?
Zasto Mstislav jos uvek nije prebacio na 2023 godinu vec i dalje ponavlja video zapise iz 2022 godine?

Poslednja izmena od moderatora:
pa da, samo da mi krenemo vojskom na Kosovo fasovali bi od zapada. Oni ako krenu na Tajvan, niko nece smeti da se umesa.
Po Zenvskoj konvenciji dozvoljeno je da strane u ratu dobijaju vojnu pomoc sa strane, npr kao u Ukrajini, al to ne bi bilo moguce u slucaju Tajvana, jer je ostrvo i niko ne bi mogao da to izvede, bez da udje u direktnu konfrontaciju sa Kinom. A Tajvan ne bi mogao dugo da se brani. Tako da zasto Kina nije do sad napala Tajvan, to samo oni znaju. Negde sam na internetu video da nemaju u zalihama dovoljnu kolicinu amfibijakih vozila, i da im je to za sad prepreka
Ne bih rekao, Ameri su dole kod Tajvana, ja zato mislim da Kinezi nisu ušli u sukob.

Ja mislim da je Fotoshopiran...
Nije ni bio tu...
Premda mu se isto hvata...bio tacka na kraju slike ili ne bio...

...
Ali točno vidim da je ovo Putunovo maslo.
Razgovara s Xijem i kaže mu: "Dolazim ti na paradu, ali molim te stavi onog Vučića u zadnji red."
Na to se ta dva kratkonoga jazavca počnu cerekati, a prostorijom se prolomi podrugljivi smijeh pun sotonske naslade.
Kao da je većina forumaša s Krstarice osmislila scenarij.

U globalnom sukobu NATO je jači, imaju više resursa, veću mrežu saveznika, tehnološku prednost, mornaricu i realno borbeno iskustvo. Kina je ogromna i ozbiljno se modernizuje, ali tek u svom dvorištu (oko Tajvana ili Južnog kineskog mora) može da parira NATO-u zbog blizine i koncentracije snaga. Ukratko: globalno NATO, lokalno Kina.
NATO - Amerika = -♾

Samo Amerika (ne ceo NATO) ima 750 stalnih vojnih uporišta lociranih van Amerike, i to u 80 različitih zemalja. Od toga su 150 velike vojne baze.

Kina koliko znam ima jednu inostranu bazu, i to u Džibutiju.

A vi kako ste? :kokice:
Pomenuto upravo nije NATO. A čist NATO bez Amerika protiv Kine, e to bi bilo baš za gledanje, uz kokice.

Samo Amerika (ne ceo NATO) ima 750 stalnih vojnih uporišta lociranih van Amerike, i to u 80 različitih zemalja. Od toga su 150 velike vojne baze.

Kina koliko znam ima jednu inostranu bazu, i to u Džibutiju.

A vi kako ste? :kokice:
I to je kao prednost?! Bajo, to je bezvezni trošak koji se može koristitivza modernizaciju. Osim F35 USA nema modernog oružja, a za kopneno ratovanje pigotovo.

Back