Ko je Tito ?

Ko je bio Josip Broz Tito ?

• Hrvat iz Kumrovca

• Agent masona, Vatikana i zapadnih sila

• Ne znam

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Не знам. Кад се Недић сусрео са Хитлером, овај је одбио било какво ширење граница Србије, док је рат у току. А постојао је план о стварању такозване Независне Државе Србије, по узору на Хрватску, пројекат се звао СвеСрбија( Србија, Косово, Црна Гора, Источна Херцеговина, Босна, Крајина, Срем и Банат). Тако да, Недић је итекако радио у интересу српског народа у тим тешким временима. Није само седео у Београду и примао наређења, како га ви црвени представљате.

Hitler je obecao i Staljinu pa nije ispunio a od njega je zazirao pa ne mislis da bi odrzao obecanje cak i da je postojalo?

Isto sranje.Komunisti i ustaše su zajedno delali pre i tokom rata.Intezitet te saradnje se menjao a do prekida je došlo 1945 posle poznatih događaja u Blajburgu.Inače su ciljevi komunista i ustaša po mnogim pitanjima identični.

...tako da sfrj nije nikad ni tražila izručenje pavelića i ostalih ustaških zločinaca...broz je strašno mrzeo Srbe i zazirao od njih,znao je kolko nam je dužan mamicu mu zlikovačku...u vili u Smederevu koju su mu poklonili tamošnji komunisti uvlakači a koju su on i Jovanka zvali ''zamka'' nisu nikad ni prespavali,plašili se jer kako je jovanka jednom rekla pratiocu Gavri Dotliću...''znaš li ti Gavro da Srbi dolaze na vlast tek kad odseku glavu prethodnom vladaru''?Gavro je to i zabeležio u knjizi ''Zloupotreba i rasipništvo Jovanke i Broza'',interesantna knjiga,vredi pročitati....

Za saradnju ustaša i broza postoji mnoštvo dokumenata kao i za saradnju odnosno ''dogovore o nenapadanju'' sa Nemcima....koga ne mrzi da pretura 'artije...takođe i dosta knjiga na nemačkom koje su pisali pripadnici Wermachta,generali...a mislim da i deca u OŠ znaju kako su se po Zagrebu šetali 1943-e godine Velebit,Koča Popović,Milovan Đilas...među ustašama protiv kojih se ''bore'' partizani???

Ceo cilj te ''narodnooslobodilačke borbe'' je samo borba protiv ''srpskog hegemonizma'' i vešto skrivana borba za vlast,borba protiv monarhije i za promenu društvenog uređenja u kome će ,šatro da budemo ''svi jednaki''...

Naravno da je mnogo ljudi nasedalo na te priče o jednakosti i sličnim glupostima,sfrj će da bude zemlja ''meda i mleka'' gde ''krave jedu šaku sena a daju 50 litara mleka,gde se magla može zaustavljati a kiša će da pada po potrebi kao u SSSR-u'' itd.itd...

Sve u svemu taj experiment zvani samoupravni socijalizam je propao a nama ostavio gorak ukus ...tj.onima koji su mislili da će da džabalebare do penzije radeći u nekom SIZ-u ili sličnom mestu besmislen posao izmišljen za ''članove partije''...
Sad kad se okrenem i pogledam unazad pitam se zar je moguće da je narod bio toliko zaslepljen i glup?Izgleda jeste a mnogi su još uvek...

Iza Karađorđa je ostala Srbija.Iza Broza republike i pokrajine i rat koji je direktna posledica njegove vladavine.
Opet ne kapiraš.Josip Broz je politički i ekonomski udaljio Jugoslaviju od Evrope i vezao je za ljudožderska plemena u Africi.Kratkoročno,to je donosilo korist ali malu u poređenju sa ogromnom štetom.Josip Broz je vodio politiku isključivo u svom ličnom interesu,plašeći se prevrata i izbora koje bi bio prinuđen da dopusti.
Narodi koji nisu imale svoje Tite,Envere Hodže,Honekere,Todore Živkove,Čauškeu .. to su srećni narodi.

Ja majku mu,sve brozove kolege komunisti...kako su drugi narodi uopšte opstajali bez ''ljubičice plave''?Nemci,Italijani,Francuzi?A nisu imali samoupravni socijalizam ni ''vlast radničke klase'' i ''stručnjake'' kao sfrj?A mi trčali kod njih da nas exploatišu?Nešto se ne uklapa u priču o ''srećnoj sfrj u doba tita''?

...tako da sfrj nije nikad ni tražila izručenje pavelića i ostalih ustaških zločinaca...broz je strašno mrzeo Srbe i zazirao od njih,znao je kolko nam je dužan mamicu mu zlikovačku...u vili u Smederevu koju su mu poklonili tamošnji komunisti uvlakači a koju su on i Jovanka zvali ''zamka'' nisu nikad ni prespavali,plašili se jer kako je jovanka jednom rekla pratiocu Gavri Dotliću...''znaš li ti Gavro da Srbi dolaze na vlast tek kad odseku glavu prethodnom vladaru''?Gavro je to i zabeležio u knjizi ''Zloupotreba i rasipništvo Jovanke i Broza'',interesantna knjiga,vredi pročitati....

Za saradnju ustaša i broza postoji mnoštvo dokumenata kao i za saradnju odnosno ''dogovore o nenapadanju'' sa Nemcima....koga ne mrzi da pretura 'artije...takođe i dosta knjiga na nemačkom koje su pisali pripadnici Wermachta,generali...a mislim da i deca u OŠ znaju kako su se po Zagrebu šetali 1943-e godine Velebit,Koča Popović,Milovan Đilas...među ustašama protiv kojih se ''bore'' partizani???

Ceo cilj te ''narodnooslobodilačke borbe'' je samo borba protiv ''srpskog hegemonizma'' i vešto skrivana borba za vlast,borba protiv monarhije i za promenu društvenog uređenja u kome će ,šatro da budemo ''svi jednaki''...

Naravno da je mnogo ljudi nasedalo na te priče o jednakosti i sličnim glupostima,sfrj će da bude zemlja ''meda i mleka'' gde ''krave jedu šaku sena a daju 50 litara mleka,gde se magla može zaustavljati a kiša će da pada po potrebi kao u SSSR-u'' itd.itd...

Sve u svemu taj experiment zvani samoupravni socijalizam je propao a nama ostavio gorak ukus ...tj.onima koji su mislili da će da džabalebare do penzije radeći u nekom SIZ-u ili sličnom mestu besmislen posao izmišljen za ''članove partije''...
Sad kad se okrenem i pogledam unazad pitam se zar je moguće da je narod bio toliko zaslepljen i glup?Izgleda jeste a mnogi su još uvek...

Komunisti i ustase i Nemci nisu imali nikakvu saradnju ali ako te bas interesuje procitaj to nikad nije bila tajnahttp://www.znaci.net/00001/170.htm
O vrednosti socijalistickog samoupravljanja dace zadnju rec struka a ne ti i veruj taj sud nece biti na stetu samoupravljanja.
Covece pa ovi ne mogu vec 18 godina da prodaju ono sto je samoupravljanje napravilo.

Vidim ja da ovde ima puno onih koji bi zeleli da smo i mi bili NEZAVISNA DRZAVA SRBIJA, samo umesto Jasenovca da smo imali Uzice npr....pa u njega trpaj sve iz Novog Pazara,hrvate koje naletis,verovatno bi i cigani dosli na red, ne mogu da simuliram kako vecina danas misli.....Uzice je dovoljno blizu, a dovoljno daleko ,u stabilnom kraju , ima zeleznicki cvor itd...

Meni je drago sto Srbija nikad nije bila blizu Nezavisne Drzave Hrvatske...na taj nacin.....

Ali vidim da ce kad tad svirati kama ispod mog vrata....od ovih ili onih....

Ja majku mu,sve brozove kolege komunisti...kako su drugi narodi uopšte opstajali bez ''ljubičice plave''?Nemci,Italijani,Francuzi?A nisu imali samoupravni socijalizam ni ''vlast radničke klase'' i ''stručnjake'' kao sfrj?A mi trčali kod njih da nas exploatišu?Nešto se ne uklapa u priču o ''srećnoj sfrj u doba tita''?
Pa da li je Srbija pre WWI bila na nivou Nemacke ili Francuske?

Koji je dinar bio jači kraljevine jugoslavije ili SFRJ?????

Ovo je smesno....SFRJ je imala mnogo jacu valutu , jer je Kraljevini vise puta bilo odbijano kredit za zeleznicu, za ovo za ono....
SFRJ je dok je Tito bio , mogla da uzme koliko hoces kredita, ali ih nije uzimala....nego se to precutkuje , da je Tile odbio par puta namestaljke sa kreditima...Pa mi smo imali domacu stabilnu stednju...

Čuj nije tražio izručenje ustaša. Pa nije, samo ih je po Mosadovom principu likvidirao diljem planete :hahaha:

Artuković je valjda pao sa neba iznad SFRJ dok je avionom putovao na Sejšele?

I šta kažu Slovenci na samoupravljanje? Koje su najjače slovenačke firme i dan danas?

Ovo je smesno....SFRJ je imala mnogo jacu valutu , jer je Kraljevini vise puta bilo odbijano kredit za zeleznicu, za ovo za ono....
SFRJ je dok je Tito bio , mogla da uzme koliko hoces kredita, ali ih nije uzimala....nego se to precutkuje , da je Tile odbio par puta namestaljke sa kreditima...Pa mi smo imali domacu stabilnu stednju...
Mogla je da uzme koliko hoće kredita,ali mi to danas vraćamo,kako nevidiš?!!!!

Čuj nije tražio izručenje ustaša. Pa nije, samo ih je po Mosadovom principu likvidirao diljem planete :hahaha:

Artuković je valjda pao sa neba iznad SFRJ dok je avionom putovao na Sejšele?

I šta kažu Slovenci na samoupravljanje? Koje su najjače slovenačke firme i dan danas?

Josip Broz je likvidarao one za koje je imao infomacije da ugrožavaju njegovu ličnu bezbednost ili vlast.Zločinci ustaše koji nisu pokazivali takve ambicije mogli su mirno da spavaju.Artuković je izručen posle njegove smrti.

Ovo sto se na ovoj temi radi je demagogija, i tu niko nikog nece ubediti...samo moze veci lazov da zaebe onog ko je losiji lazov...

Tako da je bezpredmetno...

Ako je ljudima lakse da misle da im je ovo smestio Tito, nek misle tako....i nek pustaju da im zavlace......k....ooooobaju do sudnjeg dana...
Postoje opcije za realno analiziranje situacije, ali to nisu ovi ljudi , to mogu biti ljudi koji razumeju procese vladanja, javnog mnjenja, funkcionisanje sluzbi, i to ne u smislu "znam ja kako to radi" nego sve uvezane relacije koje verovatno i misle da znaju , a blage veze nemaju...

Tek onda se moze pricati o nekim stvarima....koje su ovako besmislene i da se pomenu...Ovo su razgovori sitnih umova o velikim pitanjima o kojima nemaju blage veze....ali bas blage veze nemaju...
Najgore je sto kao znaju istorijske detalje, a nista ne razumeju sta kako funkcionise....sto bi znacilo da su glupi kao cupovi....ali da im ne serviram ja to...nek bude da su kao i ostali jednostavno ostrasceni i navuceni na propagandu , a masa njih samo trazi opravdanja za to sto im je komsija namestio dedu , ili nekog od rodbine na metak i partizansko kaznjavanje....
Ali mislim da je valjda nekima jasno da Tito nema veze sa partizanima i NOB....Tito u ratu i Tito u miru su dve razlicite osobe...

To nemora da znači,e sada si prijatelju debelo slagao!
Dinar kraljevine Jugoslavije je imao veću vrednost nego dinar iz SFRJ,a jedno vreme dinar iz kraljevine je imao sličnu vrednost kao dolar!
Pa razmisli malo.....

Imao je veću vrednost a najveća je bila ta što si za taj dinar mogao da kupiš bilo koju drugu valutu legalno...za vreme sfrj mogao si šipak nego se kupovalo ''na crno''....Novac Kraljevine vredi i dan-danas...

Isto sranje.Komunisti i ustaše su zajedno delali pre i tokom rata.Intezitet te saradnje se menjao a do prekida je došlo 1945 posle poznatih događaja u Blajburgu.Inače su ciljevi komunista i ustaša po mnogim pitanjima identični.

Nikad i nigde partizani nisu imali zajednicke akcije sa ustasama,govoris neistinu po obicaju.

Back