Ko je Tito ?

Ko je bio Josip Broz Tito ?

• Hrvat iz Kumrovca

• Agent masona, Vatikana i zapadnih sila

• Ne znam

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Поверљива информација о Разговору Карла Кастела, референта ширење вере у Ватикану, са Стјепаном Хумелом, саветником у југословенском Изасланству при Светој столици, 18. окробра 1968.

Пов. бр. 182/68
.... Каастел је најпре одао признање Југославији, а посеббо Предсенику Титу, на одважном држању и мудрој акцији у садашњим тренуцима након чехословачких догађаја, а затим поставио неколико питања. Прво, да ли чемо бити у стању одржати исту политику након смрти или повлачења Предсеника Тита? Додао је, да је долазио у додир са свим бискупима у Југославији и да је неколико њих са истом забринутошћу постављало исто питање.

Друго питање које је постгавио било је: сматрам да ли ћемо сутра доиста признати југословенским Албанцима право да у оквиру Југославије конституишу и засебну републику? Рекао сам да су му познатате све тешкоћем везане за тај проблем, а да је, такође, познато да то Албанци траже и очекују, а да би то било не само у складу са нашим уставом и политиком пуне равноправности југословенских народа већ би пшредстављало акт највише племенитости и политичке мудрости и далековидости...
............ ДАМСПС, ПА 1968, 3, 439085

Итд, Кастел је син бившег холандског амбасадора у Израелу... Хеј, 68 сахранили Титу и дали Космет шћифшама :lol:

Титов одговор на новинарско питање о првим сепаратистичким демонстрацијама на Косову и Метохији, дат у јајцу 30. новембра 1968.
Скуп је симултано превођен уз присуство бројних страних делегација.

Што се тиче тога што се догодило на Ким, ја мислим да се сувише те ствари драматизују, да није баш тако као што неки замишљају,.
Шта тз сада драматизовати тљај случај?
Показало се да на Косову, где постоји руководство Албанаца има нешто Срба и Црногораца. Али углавном су одговорни другови Албанци, да су они врло брзо то ликвидирали. Није време да се то нешто натеже сувише.
АЈ, 837, КПР II -1/153

Поверљива информација о Разговору Карла Кастела, референта ширење вере у Ватикану, са Стјепаном Хумелом, саветником у југословенском Изасланству при Светој столици, 18. окробра 1968.

Пов. бр. 182/68
.... Каастел је најпре одао признање Југославији, а посеббо Предсенику Титу, на одважном држању и мудрој акцији у садашњим тренуцима након чехословачких догађаја, а затим поставио неколико питања. Прво, да ли чемо бити у стању одржати исту политику након смрти или повлачења Предсеника Тита? Додао је, да је долазио у додир са свим бискупима у Југославији и да је неколико њих са истом забринутошћу постављало исто питање.

Друго питање које је постгавио било је: сматрам да ли ћемо сутра доиста признати југословенским Албанцима право да у оквиру Југославије конституишу и засебну републику? Рекао сам да су му познатате све тешкоћем везане за тај проблем, а да је, такође, познато да то Албанци траже и очекују, а да би то било не само у складу са нашим уставом и политиком пуне равноправности југословенских народа већ би пшредстављало акт највише племенитости и политичке мудрости и далековидости...
............ ДАМСПС, ПА 1968, 3, 439085

Итд, Кастел је син бившег холандског амбасадора у Израелу... Хеј, 68 сахранили Титу и дали Космет шћифшама :lol:

Imas li ti neki dokaz za ovo?

Титов одговор на новинарско питање о првим сепаратистичким демонстрацијама на Косову и Метохији, дат у јајцу 30. новембра 1968.
Скуп је симултано превођен уз присуство бројних страних делегација.

Што се тиче тога што се догодило на Ким, ја мислим да се сувише те ствари драматизују, да није баш тако као што неки замишљају,.
Шта тз сада драматизовати тљај случај?
Показало се да на Косову, где постоји руководство Албанаца има нешто Срба и Црногораца. Али углавном су одговорни другови Албанци, да су они врло брзо то ликвидирали. Није време да се то нешто натеже сувише.
АЈ, 837, КПР II -1/153

A sta je trebalo da kaze da ne mogu da se izbore sa tim?
I postenja radi napisi kao su se Siptari proveli posle i za vreme demonstracija.

Наравно, нисам ја црвендаћ - написано ти је под којоим су документи заведени и где су заведени... :)

А јел имаш ти неки документ?

Идемо даље

Lafčino, ti će biti nešto pogrešno tumačiš.

6 divizija pod SRPSKOM komandom na Solunskom frontu. Šumadijska, Moravska, Timočka, Drinska, Dunavska i Jugoslovenska.

I?

lepo..pratis wikpediju...uvrstio si samo pesadiske divizije...a sta je sa konjickim...sa dobrovoljackim korpusima van dobrovoljaceke jugoslovenske divizije...sta je sa cetnickim odredima u srbiji..??

Znaci nemas dokaze,tako sam i mislio.
Конкретно имам тај документ као факсимил,
СВЕ ово објавио Службени гласник, званична државна институција и издавачка кућа Републике Србије.
Ово све што пишем су званични и ЈАВНИ сада документи!

Откуд теби идеја да нешто ТЕБИ доказујем и обраћам ти се?
Хахах... Полако..тек смо код 68 :cepanje:

Немаш још... опуштено:)
Па барем неки докумнент албанске терористичке организације Bali Kambertar који је организовала демоснтрације на Космету 68?
Та нацистичка организација је подржавала Хитлерову и Мусолинијеву окупацију Косова.
Ти би требало да нешто поседујеш од тога и да је званично.. :)

Pajo...zavisi koja se racunica uzme za diviziju

ako recimo...bar nemacke onovremenske mere...divizija broji 25.000 ljudi

onda je to oko 150.000 koliko je srba zaista i bilo

lepo..vidi se da si nosio uniformu...saveznici su trazili dve armije srba...i sve je ukonponovano u to...ali se prica iskljucivo o brojnom stanju koje je bilo 1916-te...a do proboja fronta je proslo jos vremena...napominjem da je najbitije brojno stanje...poenta je da se razlikovalo brojno stanje od divizije do divizije...a bilo je i pridodatih korpusa...ali i odreda koji nisu ulazili u sastav divizija vec armija...da ne pricam da su se dobrovoljci pod pseudonimom "jugoslovenski" racunali kako se kom prohtelo...

Конкретно имам тај документ као факсимил,
СВЕ ово објавио Службени гласник, званична државна институција и издавачка кућа Републике Србије.
Ово све што пишем су званични и ЈАВНИ сада документи!

Откуд теби идеја да нешто ТЕБИ доказујем и обраћам ти се?
Хахах... Полако..тек смо код 68 :cepanje:

Meni nemas potrebe da bilo sta dokazujes ali ako ucestvujes u raspravi i optuzis nekoga trebalo bi da pokazes da li je to istina ili samo tvoja konstrukcija.
I da ponovim,nemas dokaze za to sto tvrdis.

1.Pa nije ni bio Srbin,kako onda da govori srbski?
2.Koliko se ja secam Nemci su ubijali 100 Srba za jednog Nemca a ne Srbi
2a.Na Goli otok su isli ljudi koji su svoju lojalnost u ratnom sukobu dali stranoj drzavi..
3.Nece biti da su bile generacije,najveci deo kapitala stvoren je od 1919 - 1941.
4.Fabrike su imale svoje trziste u zemljama Nesvrstanih a mi ni pre WWII nismo bili visoko razvijena zemlja pa ti je poredjenje smesno.
5.Krediti SFRJ 1990 iznose 11 milijardi Eura a danas sve zemlje bivse SFRJ duguju 95 milijardi.
7.Vecina stanovnistva u SFRJ je zivela od svoga rada i bila zadovoljna,sve ostalo je neistina.
8.Definitivno su ti bili losi ucitelji.
9.Ima li neki antikomunista koji ce da iznese istinite dokaze za svoje tvrdnje ?

1. Pa ako nije bio Srbin, a Srbe je najvise zaebo, sto ga onda mi najvise dizasmo u nebesa?
2. Nemci su ubijali, a ko je pozivao narod da krene u gerilski rat koji mu se olupao o glavu? Umesto da smo kao sto su planirali Cetnici krenuli u oslobodjenje kad svi saveznici zajedno udare na Nemce (zbog pametnog stava da se sacuva narod proglaseni koljacima i saradnicima okupatora/a kazi mi sta ce ti drzava ako ti je sav narod izginuo?)
2a. To pricaj drugoj komunistickoj bagri koja slepo veruje u to...
3. Bice, bice... E sad ne znam odakle si... Dal si se i ti uvalio u stranku pa uzivao jednakost (ono sto je oduzeto onima koji su se sigurno vise namucili od tebe)
4. Fabrike su imale trziste, ali korist od njih nije bila toliko velika, uposljavale su narod to da - ali taj novac je mogao biti pametnije ulozen. Bas ovde dolazi do izrazaja kako su te ucitelji lepo naucili o Srbiji pre Tite... Ako su je uopste racunali kao takvu. Imali smo izuzetno postovanje za vreme Obrenovica (ovaj zadnji, Aleksandar je to pokvario) kad je dosao Petar postovanje je pocelo ponovo da ide uzlaznom putanjom
5.Za visinu kredita nisam upucen... Zato necu da komentarisem
6. (posto ne znas da brojis) Kad ti kazu da budes zadovoljan jesi. I zadovoljna je bila radnicka klasa. Ja sam sa juga... Pitaj seljake kako im je bilo. Koliko ga vole... :roll:
7. Ti nisi ni isao u skolu... Ili jesi, pa te komunjare toliko zatucale...
8. Verovatno sto se marsal postarao da ih nestane... Moguce da ove obavestajne agencije imaju jos nesto, ali to se naravno cuva... Cekamo srpskog Asanza, a tebi saljemo prvom kad se otkrije... Ako se otkrije ;)

Odakle ti to da su sve republike bile protiv Srbije i koji su to srbski interesi bili ugrozeni u SFRJ?

Realno nisu bile protiv Srba... Mozda neke frakcije, ali generalno ne...
E sad, jos od ujedinjenja 1918. Hrvati i Slovenci nisu bili za oblik drzave za koji se zalagala srpska strana, tj. monarhiju. Trazili su federalizam.
Ali Srbiji je pripadalo pravo jer je bila na sili pobednica (jedino priznata drzava od kasnijih clanova) a i srpska vojska je oslobodila te krajeve...

1. Pa ako nije bio Srbin, a Srbe je najvise zaebo, sto ga onda mi najvise dizasmo u nebesa?
2. Nemci su ubijali, a ko je pozivao narod da krene u gerilski rat koji mu se olupao o glavu? Umesto da smo kao sto su planirali Cetnici krenuli u oslobodjenje kad svi saveznici zajedno udare na Nemce (zbog pametnog stava da se sacuva narod proglaseni koljacima i saradnicima okupatora/a kazi mi sta ce ti drzava ako ti je sav narod izginuo?)
2a. To pricaj drugoj komunistickoj bagri koja slepo veruje u to...
3. Bice, bice... E sad ne znam odakle si... Dal si se i ti uvalio u stranku pa uzivao jednakost (ono sto je oduzeto onima koji su se sigurno vise namucili od tebe)
4. Fabrike su imale trziste, ali korist od njih nije bila toliko velika, uposljavale su narod to da - ali taj novac je mogao biti pametnije ulozen. Bas ovde dolazi do izrazaja kako su te ucitelji lepo naucili o Srbiji pre Tite... Ako su je uopste racunali kao takvu. Imali smo izuzetno postovanje za vreme Obrenovica (ovaj zadnji, Aleksandar je to pokvario) kad je dosao Petar postovanje je pocelo ponovo da ide uzlaznom putanjom
5.Za visinu kredita nisam upucen... Zato necu da komentarisem
6. (posto ne znas da brojis) Kad ti kazu da budes zadovoljan jesi. I zadovoljna je bila radnicka klasa. Ja sam sa juga... Pitaj seljake kako im je bilo. Koliko ga vole... :roll:
7. Ti nisi ni isao u skolu... Ili jesi, pa te komunjare toliko zatucale...
8. Verovatno sto se marsal postarao da ih nestane... Moguce da ove obavestajne agencije imaju jos nesto, ali to se naravno cuva... Cekamo srpskog Asanza, a tebi saljemo prvom kad se otkrije... Ako se otkrije ;)

1.Primedba je bila da ne zna srbski i ja sam odgovorio,ostalo je izmisljotina.
2.Problem je to sto je neko pozvao da se bore protiv okupatora?
2a.Na Goli su slani inforbirovci toliko bi morao da znas.
3.Ja ti rekoh da je bogatstvo najvecim delom steceno izmedju dva rata a ti pitaj nekog ekonomiste da ti to objasne.
4.Motiv za socijalisticka preduzeca je upravo da uposli sto veci broj ljudi a ne profit i u tome je razlika izmedju socijalizma i kapitalizma.
5.Tek toliko o zivotu na kredit.
6.Ja nisam sa juga ja sam iz kraja gde su poljoprivrednici ziveli kao carevi od prodaje voca u Beogradu,Zagrebu i Ljubljani.I znam da iako nisu voleli Tita dobro znaju kad su bolje ziveli.
7.Ne brini ti za moju skolu.
8.Verovatno za ozbiljnu raspravu nije dovoljno,potrebni su dokazi.Ili ih imas ili ih nemas trece ne postoji.

To je bio jedan zločinački režim čiji je jedini "legitimitet" bila sila.Posmatrano iz ugla ekonomije,taj projekat je doživeo propast.Umesto sa zapadnom i centralnom Evropom,Jugoslavija se integrisala sa Čadom i sličnim zemljama.Čak je i ekonomija bila vezana za nestabilna tržišta azijskih i afričkih zemalja.
Iza Josipa Broza ostalo je ništa.Država,ideologija,partija,institucije ništa ništa ništa.Za razliku od nekih drugih diktatora koji koji su budućim generacijama ostavili i nešto dobro,ovaj je protraćio 35 godina,naravno tuđih a ne svog života.On je živeo kao faraon.To niko ne osporava.

Realno nisu bile protiv Srba... Mozda neke frakcije, ali generalno ne...
E sad, jos od ujedinjenja 1918. Hrvati i Slovenci nisu bili za oblik drzave za koji se zalagala srpska strana, tj. monarhiju. Trazili su federalizam.
Ali Srbiji je pripadalo pravo jer je bila na sili pobednica (jedino priznata drzava od kasnijih clanova) a i srpska vojska je oslobodila te krajeve...

Za ovo prvo se zali Karadjordjevicima.
A drugo,pravo da budes na strani pobednika se sticalo borbom a ne cekanjem da se saveznici iskrcaju pa da se onda prisljamcis a dotle da krkas gibanicu i masno pecenje.

To je bio jedan zločinački režim čiji je jedini "legitimitet" bila sila.Posmatrano iz ugla ekonomije,taj projekat je doživeo propast.Umesto sa zapadnom i centralnom Evropom,Jugoslavija se integrisala sa Čadom i sličnim zemljama.Čak je i ekonomija bila vezana za nestabilna tržišta azijskih i afričkih zemalja.
Iza Josipa Broza ostalo je ništa.Država,ideologija,partija,institucije ništa ništa ništa.Za razliku od nekih drugih diktatora koji koji su budućim generacijama ostavili i nešto dobro,ovaj je protraćio 35 godina,naravno tuđih a ne svog života.On je živeo kao faraon.To niko ne osporava.

Nemoj da se bavis ekonomijom jer mesas babe i zabe,Da li znas uopste sta bi se desilo da su nasa preduzeca izlazila na trzista visoko razvijenih zemalja?
To bi u tom momentu bila potpuna katastrofa a izlazak na trzista treceg sveta dalo je nasim preduzecima vreme da steknu preko potrebno iskustvo,trziste za gotove proizvode , sirovine i kapital da mogu da se ukljuce u trzisnu utakmicu.
Reci da iza Broza nije ostalo nista bilo bi isto kada bi neko rekao da je npr.Novi Beograd napravljen 1990-ete i da je sva ova preduzeca koja jos uvek prodajemo u amanet ostavio Karadjordje.

Znaci jos ima budala koji misle da se sa demagozima moze racionalno pricati....i argumentovati i zakljucivati...

Za vecinu je ispran mozak i Tito im je najveci neprijatelj i sutra kad im dug bude 90milijardi evra po drzavi...opet je Tito za to kriv..i kad im stranci budu odredjivali sta i gde ce da rade, ratuju, primaju...
Imacemo mi puno crnaca kao predsoblje evrope...

A u vezi Srbije...i glupih srba....
General Zivojin Misic.....njegov zivot je dovoljan dokaz da je Tito sprecio destrukciju srba prema sebi, koja vazi i pre 1918...jer Misic je bio od 1876 vrlo aktivan....
Nije potpuno sprecio, namestali su srbi srbima na lokalu...ali je bar globalno sprecio ....
I ne brane srbi Tita....Danasnji srbi su alavi, uvlakaci , muljadzije i licemeri kao i nekadasnji pod Turcima...
Obicno ga brane Jugosloveni...
Srbi su najveci uvek bili i najpametniji, i najobrazovaniji i sve naj naj.....Jadni jugosloveni su uvek glupi i tek napolju , van Srbije i balkana se vidi da su isti kao i ostali, jer uspeju ....ovde ne....

Nemoj da se bavis ekonomijom jer mesas babe i zabe,Da li znas uopste sta bi se desilo da su nasa preduzeca izlazila na trzista visoko razvijenih zemalja?
To bi u tom momentu bila potpuna katastrofa a izlazak na trzista treceg sveta dalo je nasim preduzecima vreme da steknu preko potrebno iskustvo,trziste za gotove proizvode , sirovine i kapital da mogu da se ukljuce u trzisnu utakmicu.
Reci da iza Broza nije ostalo nista bilo bi isto kada bi neko rekao da je npr.Novi Beograd napravljen 1990-ete i da je sva ova preduzeca koja jos uvek prodajemo u amanet ostavio Karadjordje.

Iza Karađorđa je ostala Srbija.Iza Broza republike i pokrajine i rat koji je direktna posledica njegove vladavine.
Opet ne kapiraš.Josip Broz je politički i ekonomski udaljio Jugoslaviju od Evrope i vezao je za ljudožderska plemena u Africi.Kratkoročno,to je donosilo korist ali malu u poređenju sa ogromnom štetom.Josip Broz je vodio politiku isključivo u svom ličnom interesu,plašeći se prevrata i izbora koje bi bio prinuđen da dopusti.
Narodi koji nisu imale svoje Tite,Envere Hodže,Honekere,Todore Živkove,Čauškeu .. to su srećni narodi.

Back