Ko je Tito ?

Ko je bio Josip Broz Tito ?

• Hrvat iz Kumrovca

• Agent masona, Vatikana i zapadnih sila

• Ne znam

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Interesantno je kako su im OSTETILI MOZAK!

Mene fascinuraju danasnji mladi koji su tako uspesno obradjeni kao da imaju neki CHIP U GLAVI!

Ne shvatam kako su im to uradili.... I to u relativno kratkom vremenu.

Da li je covek zaista tako lak objekat za MANIPULACUJU???
На жалост, јесте, показало се заправо да је човек лакши објекат за манипулацију него тзв. "ниже врсте", животиње.

Само треба довољно дуго, и довољно систематски деловати.

А кад знамо да се та манипулација изводи данас на научном нивоу, онда нема никаквог чуђења, зашто, на пример, и врло интелигентни и образовани људи подлежу њој...

Драги Блајби, то што је неко набубао чињенице у главу не значи да уме да их повезује адекватно.

Такође, то не говори о способности човека да дубље разматра одређене факторе, догађаје, утицаје.

Да би неко имао моје поштовање, мора да га заслужи. ;)

Неки су једноставно доказали да нису достојни мог поштовања.

Ја волим да читам између редова и добро ми то иде. Неки од вас сте само заведени, превише емотивно схватате неке историјске периоде, а неки су до зла Бога глупи, а умишљају да су екстремно паметни не схватајући да им је то највећа слабост. ;)

Draga Sofija, ja sam imao 25 godina kada je Tito umro....

Meni niko nista nije pricao, sam sam vadio svoje zakljucke.

Nikada nisam bio clan Partije niti Titov obozavalac.

To sam postao tek kada sam video sta se desavalo POSLE NJEGA.

Nemam nikakav interes da lazem.

Otisao sam iz Srtbije i nikada se necu vratiti.

Stric mi je proveo 10 godina na Golom otoku, a otac tesko ranjen na Batini...

Porodica mi je strasno ostecena jer joj je mnogo oduzeto, a restitucija (jos) nije izvrsena...

Znaci, ne govorim iz nikakvih drugih razloga i pobuda, osim zbog POSTENJA i ISTINE...

Šta bi taj radio (i postigao) da je na pr. bio predsednik
SSSR-a ili SAD ?
To se ni zamisliti ne može !
Sa takvim kapacitetom,njuhom i "klikerom" !
Svi su oni za njega bili politički liliputanci !

Грофе, дај мени та ''леђа'' која је он имао да видиш шта ћу да направим! Ма чудо бих направила. :lol:

Sasvim je nevažno gde se rodio i da li je Jevrej,Poljak ili Hrvat iz Zagorja.Njegov politički rad je za cilj imao ostvarenje velikohrvatskih ideja koje je i uspeo da realizuje u najvećoj mogućoj meri i u to u okolnostima koje su bile vrlo nepovoljne.

Šta bi taj radio (i postigao) da je na pr. bio predsednik
SSSR-a ili SAD ?
To se ni zamisliti ne može !
Sa takvim kapacitetom,njuhom i "klikerom" !
Svi su oni za njega bili politički liliputanci !

Ne verujem da bi u USA ista slicno mogao da bude, americki predsednici su marionete, onaj ko ne zeli to da bude dobije u glavu metak kalibra 22 lfb ...

Tito nije bio nicija marioneta, tako da bi mu uloga diktatora u SSSR-u mnogo vise odgovarala nego predsednika USA, tim vise sto u USA ne mere da bude dozivotni

;)

Draga Sofija, ja sam imao 25 godina kada je Tito umro....

Meni niko nista nije pricao, sam sam vadio svoje zakljucke.

Nikada nisam bio clan Partije niti Titov obozavalac.

To sam postao tek kada sam video sta se desavalo POSLE NJEGA.

Nemam nikakav interes da lazem.

Otisao sam iz Srtbije i nikada se necu vratiti.

Stric mi je proveo 10 godina na Golom otoku, a otac tesko ranjen na Batini...

Porodica mi je strasno ostecena jer joj je mnogo oduzeto, a restitucija (jos) nije izvrsena...

Znaci, ne govorim iz nikakvih drugih razloga i pobuda, osim zbog POSTENJA i ISTINE...

Ја ни не мислим да си ти у категорији неких лажова или глупака. :)

Једноставно, мислим да немаш праве информације и да ниси користио релевантне изворе.

И немам жељу да ти одузимам право на твоју истину, али схвати, то што ти верујеш у нешто не значи да је то заиста истина. ;)

Сваки човек има право на сопствену заблуду.

Али ако ти напишем да је моја баба радила у Немачкој са женама из Кумревца и да су све потврдиле да Тито није из њиховог села, а званична историја прича ту причу, онда је сасвим логично и здраворазумски запитати се о чему се ради.

Моја истраживања су одатле кренула.

:hahaha: :hahaha:..koja si ti boodala....u čemu je to Dragoljub bio konkurent bravaru..ovaj školovani oficir..a ovaj belosvecki revolucionaar..i tvog oficira syebe kovinotokar..eeeeee...***** te generale....:hahaha: :hahaha:..zato ti i nisi dogurao dalje od starijeg vodinka..a meni sereš da si potporučnik..lažove..daj ukaz o promaknuću...e..ima da se Dragoljubu okrecu kosti u grobu kada vidi u šta mu se kadar-kao ti pretvorio..:hahaha: :hahaha: :hahaha:

Jedna od stvari u kojima je Tito svakako bio bolji od Draze je postupanje prema fasistickoj gamadi na zavrsetku rata, mislim na Bleiburg i slovenske sume .. jame i sl ...

No prisoners

:kafa:

Bog te mazo al je matori odradio posao i dan danas pronalazite jame sa ustasama duz cele lepe vase

:mrgreen:

Nimalo,lepo se zabavljam.Nego sta bi sa mojim pitanjem o Plocanskom klancu?

Па чему онда 20 смајлија? Два'ес од једном ми личи на нервозно лупање по тастатури. ;)

Што се тиче Плочанског кланца, не пада ми на памет да српске жртве у НДХ сводим само на тад погинуле.
У Јасеноцу /комплек 13 логора/ убијено је око милион Срба.
У Јадовну /комплекс 11 логора/ убијено је преко 40 хиљада Срба, Јевреја
На кућним праговима па у јаме побацано- убијено је око 300 хиљада Срба

О тој цифри ја говорим Друже Стари.

Jedna od stvari u kojima je Tito svakako bio bolji od Draze je postupanje prema fasistickoj gamadi na zavrsetku rata, mislim na Bleiburg i slovenske sume .. jame i sl ...

No prisoners

:kafa:

Bog te mazo al je matori odradio posao i dan danas pronalazite jame sa ustasama duz cele lepe vase

:mrgreen:

Ух, ма баш их је средио. :roll:

А колико их је прешло у партизане?

Па чему онда 20 смајлија? Два'ес од једном ми личи на нервозно лупање по тастатури. ;)

Што се тиче Плочанског кланца, не пада ми на памет да српске жртве у НДХ сводим само на тад погинуле.
У Јасеноцу /комплек 13 логора/ убијено је око милион Срба.
У Јадовну /комплекс 11 логора/ убијено је преко 40 хиљада Срба, Јевреја
На кућним праговима па у јаме побацано- убијено је око 300 хиљада Срба

О тој цифри ја говорим Друже Стари.

Napisala si da se zrtve nisu obelezavale a ja tvrdim da jesu i to ti dokumentujem nemoj da menjas temu kada ti ne odgovara i kada si demantovana. Kako mislis da te neko ozbiljno shvati kada si sada iznela tvrdnju da je samo u NDH pobijeno 1340000 Srba pa to nema veze sa istinom i onda se ne ntreba cuditi da se ustase sprdaju sa nama.

Poslednja izmena:
...по Хрватској сваког Србина који је покушао да писне о злочинима и усташама у партизанима убијали или слали на преваспитавање на Голи оток...
...нису дозволили мртве да схранимо достојно....
...касније, све русофиле слали на Голи оток....

Дикатуре и тираније никад више није било него у доба Броза, тадашње удбе и озне.

Zaboravila si važan detalj.
Meni veoma važan.
80% prvoboraca,mladića koji su imali višak patriotizma,
a manjak pameti,nakon oslobođenja zemlje je upropastio.
On i njegov apsolutistički režim.
50% od toga broja robijalo je na Golom otoku,a drugih 50%
potucali su se po gradovima,rasturenih porodica,bez posla i
perspektive.
Moj otac je jedan od njih.
5 puta ranjavan,iz rata izlazi sa činom majora,pakuju mu hulje
Goli otok bez ikakve krivice,robija 3 godine,potom se potuca po
Beogradu,razočaran,bez perspektive,sam....
1941.imao je samo 19 godina,a '66.-te kada je umro - tek 43.
Jel se tako postupa sa najzaslužnijim ljudima,a bilo ih je na
desetine hiljada.
Jebbem ja Josipu Brozu i oca i mater !
Pa,ko je - da je.Nebitno.

Napisala si da se zrtve nisu obelezavale a ja tvrdim da jesu i to ti dokumentujem nemoj da menjas temu kada ti ne odgovara i kada si demantovana.

Стари, побркао си лончиће. ;)

Уопште нисам написала да се жртве нису обележавале. Али ако ћемо о томе , и нису!

Писала сам о томе како комуњаре нису дозволиле да повадимо мртве из јама и достојно их сахранимо.

Mrzi me da citam 12 strana unazad pa ne znam jel neko dao odgovor na to kako to da niko Titu nije zamerio sto ne zna jezik, nikad nije savladao ni srpski, ni hrvatski, a ni slovenacki nije znao, a kralju koji je rodjen i odrastao u inostranstvu ( ne svojom krivicom ) to se stalno zamera?

Niko nije pricao tako lose kao Tito..ni siptari cak..

Zaboravila si važan detalj.
Meni veoma važan.
80% prvoboraca,mladića koji su imali višak patriotizma,
a manjak pameti,nakon oslobođenja zemlje je upropastio.
On i njegov apsolutistički režim.
50% od toga broja robijalo je na Golom otoku,a drugih 50%
potucali su se po gradovima,rasturenih porodica,bez posla i
perspektive.
Moj otac je jedan od njih.
5 puta ranjavan,iz rata izlazi sa činom majora,pakuju mu hulje
Goli otok bez ikakve krivice,robija 3 godine,potom se potuca po
Beogradu,razočaran,bez perspektive,sam....
1941.imao je samo 19 godina,a '66.-te kada je umro - tek 43.
Jel se tako postupa sa najzaslužnijim ljudima,a bilo ih je na
desetine hiljada.
Jebbem ja Josipu Brozu i oca i mater !
Pa,ko je - da je.Nebitno.

Не зна се ни број младих људи који су изгубили живот у том периоду.

А тек сремски фронт....

Back