Ko je Tito ?

Ko je bio Josip Broz Tito ?

• Hrvat iz Kumrovca

• Agent masona, Vatikana i zapadnih sila

• Ne znam

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Za Druga Starog si se prevario sto se tice nacionalnosti ali to nije bitno za temu ai zabranjeno je pravilnikom foruma.
Molim te navedi sa proverivim izvorom samo jednu jedinu stvar koju je Tito ucinio na stetu Srba.

nije nikad probao da napadne Jasenovac da oslobodi logoraše
jedino je Srbija imala autonomije sa istim pravom glasanja kao i Srbija
nije dozvolio povratak Srba na Kosoavo i Mtohioju
omogućio je naseljavanje Šioptara na Kosovo
pacovskim kanbalaima u sprezi sa Vatikanom omogućio je bekstvo celokupnom ustaškom rukovodstvu u Argentinu >Brazil i Ameriku
os srpske nacije stvrio je još nekoliko:crnogorsku,makedonsku,muislimansku....

Da je tako,zasto su onda moji roditelji i milioni drugih ljudi iz Srbije,tj.Jugoslavije,bas za vreme Tita otisli u inostranstvo?Bili svi mazohisti?
Moja majka je bila djak generacije u srednjoj hemijskoj skoli,i nije se uspela zaposliti u Zorki Sabac,sve na odredjeno,nikad za stalno,e kad joj je direktor trazio da spava sa njim,spakovala se i otisla!A pisala je Drugu Titu o tome,ali direktor je tu ostao do penzije!
U Nemackoj joj niko p.cke trazio nije,i lepo je svojim radom napredovala u poslu!

Sta mislis da smo imali diktaturu kao u DDR-u i drugim komunistickim zemljama, pa da pasos i mogucnost da napustis zemlju mozes samo da sanjas? Gradjani SFRJ su , ako im se ovde nije svidjalo, ako im nije bilo dobro, mogli svoju zemlju da napuste kad god su hteli ... niko ih nije sprecavao, dakle bili su slobodni.

Zasto SFRJ skoro nigde u svetu nije trebala vizu? Jer nije bila zemlja srednjeg ili visokog migracionog rizika (ili kako se to vec zove) poput Ugande ili sta ja znam ... gde svi hoce van zemlje da beze ..

Zasto je to bilo tako? Kako to, ako je bilo tako lose, tamnica naroda i sl ... da su granice bile otvorene i za one koji hoce da udju i za one koji hoce van?

Ja sam jednom isao u Italiju, niko me nista nije pitao, pasos sam dobio odmah, jedino me je carinik na povratku pitao jel imam sta da prijavim ...

Mogao sam taj pasos da prodam za 50 000 DEM i ostanem vani ...

nije nikad probao da napadne Jasenovac da oslobodi logoraše
jedino je Srbija imala autonomije sa istim pravom glasanja kao i Srbija
nije dozvolio povratak Srba na Kosoavo i Mtohioju
omogućio je naseljavanje Šioptara na Kosovo
pacovskim kanbalaima u sprezi sa Vatikanom omogućio je bekstvo celokupnom ustaškom rukovodstvu u Argentinu >Brazil i Ameriku
os srpske nacije stvrio je još nekoliko:crnogorsku,makedonsku,muislimansku....

Rekoh sa proverivim izvorima i rekoh jednu stvar.Kada budes to uradio ja cu otvoriti temu o tome pa ce mo da raspravljamo.

Daleko od toga da je Tito bio savrsen, kao i SFRJ, ali ne treba ici u krajnost komentarima tipa "ziveo je s ciljem unistenja Srba"

Ostavio nam je toliko naoruzanja da smo mogli od celog NATO-pakta da se odbranimo

Da je imao cilj unistenja Srba to oruzje bi bilo u rukama Hrvata a ne u nasim

:roll:

ko god bio tito...secam se ocene svog pokojnog oca koji nije bio simpatizer ni clan ni jedne partije----"jedino u zivotu sto sam se osecao ziv---to je bilo za TITOVOG zivota"...to rece jedan polupismeni seljak ia ja mu verujem...jer je to susta istina koje se i ja secam dobro...mnogi oni koji imaju dovoljno godina da pamte tako daleko ce se sloziti...ZA SREDNJU KLASU JE TITOVO VREME BILO ELDORADO...mozda nije valjalo za vise staleze...to ne znam...ali znam da najveca vecina naroda se sa setom seca lepog zivota za titova vremena...taman da je sve ovo sto pojedinci iznose tacno---pozelim da se opet desi neki tito da uzivam malo u blagodetima zivota...

Pa,koliki nam je to životni vek !?
Da osetimo 5-6 režima ?
Živećemo k'o krdo dinosaurusa....!

Sta mislis da smo imali diktaturu kao u DDR-u i drugim komunistickim zemljama, pa da pasos i mogucnost da napustis zemlju mozes samo da sanjas? Gradjani SFRJ su , ako im se ovde nije svidjalo, ako im nije bilo dobro, mogli svoju zemlju da napuste kad god su hteli ... niko ih nije sprecavao, dakle bili su slobodni.

Zasto SFRJ skoro nigde u svetu nije trebala vizu? Jer nije bila zemlja srednjeg ili visokog migracionog rizika (ili kako se to vec zove) poput Ugande ili sta ja znam ... gde svi hoce van zemlje da beze ..

Zasto je to bilo tako? Kako to, ako je bilo tako lose, tamnica naroda i sl ... da su granice bile otvorene i za one koji hoce da udju i za one koji hoce van?

Ja sam jednom isao u Italiju, niko me nista nije pitao, pasos sam dobio odmah, jedino me je carinik na povratku pitao jel imam sta da prijavim ...

Mislis da je z to zasluzan Tito?Nemoj biti smesan.Svetsku politiku kreiraju "ljudi iz senke",niti su pojedinci zasluzni niti narodi.Tada je postojala potreba za"ostrvom"izmedju dva Bloka,i Jugoslavija je to postala iskljucivo zbog svog geografskog polozaja.a ne Titovom zaslugom!

Sad ga pretera...2-3000 plafon a obično se prodavao po 1500 DM....znam dobro...

Broj postova i stranica na ovoj temi samo pokazuju Titovu neprolaznu karizmu.

Harizmu i ekvilibrizam mu niko ne osporava !
I ako ga mnogi pljuju na temi.
Jel' ti znano da postoje negativni i pozitivni "junaci" !?
U filmovima,
u romanima,
u istoriji....
Kao i u svakodnevnom životu !
Logika crno-belog.....
Neka neko pokrene raspravu o patuljku sa brčićima !
Ima da "naduva" 100 stranica !

Kakvim takvim ali nije to poenta.U svakom drustvu postoje oni koji streme ka boljem ali neki zele da taj put bude sto kraci i zbog toga idu na ona mesta gde ce brze da ostvare svoje teznje.

Upravo i jeste u tome poenta,u sigurnosti!
U Jugi u to vreme ostali su samo nesposobni,lenstine i partijci!
Na zapadu se ceni RAD,a tada u Jugi se toliko malo radilo a lepo zivelo,i to sve od kredita.Jer Tita je bolelo uvo sta ce sa nama biti kada ode Svetom Petru na ispovest!

Mislis da je z to zasluzan Tito?Nemoj biti smesan.Svetsku politiku kreiraju "ljudi iz senke",niti su pojedinci zasluzni niti narodi.Tada je postojala potreba za"ostrvom"izmedju dva Bloka,i Jugoslavija je to postala iskljucivo zbog svog geografskog polozaja.a ne Titovom zaslugom!

Nabili mu ameri pare u dupe da napravi ''nesvrstane'' da se ne bi slučajno priklonili Rusima tj.SSSR-u oni ''bratski afrički narodi''.....kad je prestala blokovska podeljenost ni sfrj nije više nikom trebala...pa su pomogli da se lakše razdružimo...a i on sa svoje strane učinio kolko je mogao,podelio sfrj na republike i narode i podelio za života oružje-famoznu TO koja je bila osnov za stvaranje republičkih vojski...

Poslednja izmena:
Upravo i jeste u tome poenta,u sigurnosti!
U Jugi u to vreme ostali su samo nesposobni,lenstine i partijci!
Na zapadu se ceni RAD,a tada u Jugi se toliko malo radilo a lepo zivelo,i to sve od kredita.Jer Tita je bolelo uvo sta ce sa nama biti kada ode Svetom Petru na ispovest!

Tako je...odlično sročeno...zato se i kuka za njim,kao lepo se živelo a malo radilo...a gde to ima na svetu?Nigde,naravno ...buđenje i otrežnjenje je uvek bolno....

Ne brate, stvarno, aj objasni što nije šutnuo šipce u dupe kad je mogao?

To sa Šipcima je posebna priča !
Favorizovanje tog zaostalog naroda na uštrb životnog prostora
Srba,
kumstvo na okot,
zabrana povratka Srbima na svoje kućne pragove
posle egzodusa u ww2,
zataškavanje progona i maltretiranja srpskog življa.....
To je rađeno po paklenom planu Sataninog šegrta !

Ne radi se o tome ko je za to zasluzan, vec o tome da je tako bilo, svak je mogao da napusti Jugoslaviju, legalnim putem, bez da rizikuje metak od snajperiste sa karaule

Naravno da Tito nista od svega ne bi ostvario bez podrske istoka i zapada

Ali trebalo je dobiti podrsku i jednih i drugih, zasto neko pre ili posle njega nije u tome uspeo? A pokusavaju svi ... Jer niko nije bio lisica poput njega ...

Da su samo okolnosti bile na njegovoj strani takodje nije istina, i danas imamo iste trzavice izmedju istoka i zapada

Voleli ga ili ne, mora mu se priznati njegovo diplomatsko umece

Gle sta danasnji politicari rade ne bi li dobili mrvice ..

On je jednim telefonskim pozivom resavao stvari o kojima danasnji "lideri" samo sanjaju ...

Back