КО је крив/заслужан за (НЕ)успех наших спортиста на ОИ?

КО је крив за (НЕ)успех наших спортиста на ОИ Рио 2016?

• Ukupno glasova
    64
  • Anketa je zatvorena .
Ma dve me suze guse za porodicu Djokovic, osim toga bas je Djokovic jedan od najboljih tenisera svih vremena, kakve veze ima to sto je imao
" nesrecno i tuzno detinsjtvo";) Njegovi su roditelji ulozili trud i para koliko su mogli u njegov tenis, on je talenat i to bi bilo to.
Zar mislis da su roditelji Stefi Graf ili S. Vilijams, ili Monike Seles bili nekakvi milijarderi pa su deca iz besa osvajala medalje.
Za moj licni ukus tenis kao ni golf uopste i nema sta da trazi na Olimijadi. Fali jos samo Formula 1.
Ne, Djokovic tu uopste ne igra nikakvu ulogu, njegova bi zlatna bila neki shlag na torti, ali nema naznaka da ce bilo kakve torte biti.
Uostalom i ovi vaterpolisti imaju najnezgodnije uslove za trening, a prvaci su cak i ako sada ne osvoje nikakvu medalju
Za maraton nisu potrebni nikakvi specijalni uslovi ali omladina ne trci, valjda se smeju ljudima koji trce.

za Djokovića je bitna podrška majke, ćale i striko iz zapadnog balkana su se zainteresovali kad su viideli para...
ja sam bio na maratonu - delili banane i pivo

Ma dve me suze guse za porodicu Djokovic, osim toga bas je Djokovic jedan od najboljih tenisera svih vremena, kakve veze ima to sto je imao
" nesrecno i tuzno detinsjtvo";) Njegovi su roditelji ulozili trud i para koliko su mogli u njegov tenis, on je talenat i to bi bilo to.
Zar mislis da su roditelji Stefi Graf ili s, Vilijams, ili Monike Seles bili nekakvi milijarderi pa su deca iz besa osvajali medalje.
Za moj licni ukus tenis kao ni golf uopste i nema sta da trazi na Olimijadi. Fali jos samo Formula 1.
Ne, Djokovic tu uopste ne igra nikakvu ulogu, njegova bi zlatna bila neki shlag na torti, ali nema naznaka da ce bilo kakve torte biti.
Uostalom i ovi vaterpolisti imaju najnezgodnije uslove za trening, a prvaci su cak i ako sada ne osvoje nikakvu medalju
Za maraton nisu potrebni nikakvi specijalni uslovi ali omladina ne trci, valjda se smeju ljudima koji trce.

ниси ме резумела везано за ђковића, пишем о условима које спортисти имају за тренинг. не можеш да очекујеш врхунски резултат само на основу талента, таленат је можда 30 посто, остало су вежба и мало среће.
а знаш ли где тренира ивана максимовић а где американке, кинескиње, рускиње...

нико се не смеје људима што трче, макар не у мом крају...

Zao mi je sto se Ana Ivanovic pokrstila u katolicku vjeru. Mislim imalo je dosta Srba za koje se mmogla udati a ne da uzima Njemca katolika. Ana Ivanovic je stoga izbacena iz redova pravoslavaca i nece nikada dozivjeti postovanje. Ona je mogla prevesti Njemca u pravoslavlje a ne da on nju konvertizuje. Ana Ivanovic je mogla udati se za Srbina i da joj bude lijepo. Ali izgleda da je presudio novac koji ima Njemac i koji zaradjuje gurajuci loptu.

На самом почетку игара, на које чекамо ево већ четири године,
ови наши спортисти од којих је и Србија и народ Србије очекивао медаље, ПАДОШЕ ко да их поплава, са све муљем избаци из светске АРЕНЕ:roll:

Па да кренем:

Ана Ивановић.
Српкиња, изабра баш да се ВЕНЧА У католичкој цркви пред саме ОЛИМПИЈСКЕ игре и наравно СВИХ ОНИХ припрема, да се дође до медаље,када се иде на једно такво спортско такмичење, КАДА ПРЕЗЕНТУЈЕШ СВОЈУ ОТАЏБИНУ ПРЕД ЦЕЛИМ СВЕТОМ, НИЈЕ ни било.

ПИТАЊЕ бр. 1: Да ли се тако иде на ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ:?:

Виктор Троицки.
Јесте да је имао бољег од себе ривала, на самом старту, али бре, оно везе с везом нема, како он зна да игра.

ПИТАЊЕ бр.2: Да ли се тако (НЕ)припремљен иде на ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ:?:

Новак Ђоковић.

Мој омиљени тенисер. Спортиста. НЕМАМ објашњење, шта је њега избацило из трке да освоји медаљу за своју Србију!

Јелена Јанковић.
Српска тенисерка Јелена Јанковић повлачи се са Олимпијких игара у Рио де Жанеиру због повреде, саопштио је Олимпијски комитет Србије. Не знамо, ни где се и када повредила, а да није тенис ни заиграла:eek:

Велимир Стјепановић.
Српски пливач. НИЈЕ успео да се пласира за финале. Наш најбољи пливач у полуфиналној трци био је веома спор. Немам коментар!

Српске кошаркашице
Изгубиле од Шпаније. Србија је погодила свега три од укупно 15 тројки које је шутирала.. Немам коментар:roll:

......Има још наших спортиста, који су се пре вратили из Риа, пре него су тамо и стигли...

КОЛИКО кошта Србију то "задовољство"?

И на крају, питање из наслова теме: "КО је крив за (НЕ)успех наших спортиста на ОИ, лош рад Министарства спорта или сами спортисти?"

НАПОМЕНА: Поставићу анкету и молим модераторе да ми је не мењају (нарочито број питања у анкети) зато што за овај одговор НЕ МОЖЕ да постоји неки ТРЕЋИ КРИВАЦ:aha:

Prvo bih zeleo da opravdam sportase - ko moze bolje, NEKA IZVOLI! Molim. Sto neko rece, izgleda da masa forumasa nije sport videla osim na TV pa misle medalje se osvajaju eto tako.

A sada, kada sam ih opravdao, moram i da kritikujem.

Sto se tice Novaka, nisam gledao mec (samo malo), ali mi je sinulo sta bi mogao biti razlog lose igre kada sam video da su izgubili i Mau i Erber (francuski muski dubl, broj 1 po ocekivanjima za medalju slicno kao nas Nole). Naime i Novak i pomenuti dubl igrali su veoma kasno po nasem, lokalnom vremenu, i igrali su protiv juznoamerikanaca. Naravno da samo to ne moze biti opravdanje za poraz, ali mislim da je tu bilo malo namestanja, narocito za Novaka.
Podseticu, Marej je igrao u sasvim normalnih 19h po lokalnom evropskom vremenu (stavise 18h po britanskom vremenu), dok je Nole igrao u 2h ujutro po lokalnom vremenu. Slicno vazi za pomenuti par.
Kazem, malo mi je cudno da dva broja 1, singl plejer Nole i francuski par, izgube u prvom kolu protiv slabijih protivnika koji su, bas nekim cudom, juznoamerikanci, a mecevi se igraju, opet bas nekim cudom, jako kasno po lokalnom vremenu.
Mislim da je praksa da se brine o najboljem/najboljima, a ne o nizeplasiranima (drugoplasirani Marej itd).
Ovo je neko moje misljenje zasto je Nole podbacio, a Delpo briljirao. Naravno, ne zelim da umanjim uspeh Delpa niti je on tu ista kriv.

Sto se tice opsteg - Ana, Jelena, Krunic, Nole, Troicki - stice se neki utisak da se nasi sportasi ne pripremaju za OI ozbiljno. Ovo tvrdim odgovorno. Zasto? Jer se to vidi po igri. Ne moze niko da mi kaze da se pripremao za nesto tako veliko i spektakularno kao sto su OI a da pokaze tako malo. Razlog - ne znam.

Slicno vazi za nase plivace, a unapred cu da "prozovem" i atleticare i ostale "trkacke sportove" (ne znam da li ko jos nastupa u takvim sportovima). Nije problem koju medalju zauzmu i koje mesto u ukupnom plasmanu - naravno da svi prizeljkujemo medalju, ali budimo realni - PROBLEM JE STO ONI NE POSTIGNU REZULTATE CAK NI PRIBLIZNE SVOM NAJBOLJEM VREMENU.
Ja pratim plivanje, obozavam ga i cak sam i sam intenzivno kvazi-trenirao u jednom periodu mladosti. Gledao sam kvalifikacije, pa da izlozim neke utiske.
Bila je u prsnom jedna Ruskinja, u jednoj od najlosijih grupa, ima samo 14 godina, popravila je svoj licni rekord za 2-3 sekunde, iako je zauzela mozda 5. mesto otpozadi. Ali, sto se mene tice, ona je i vise nego opravdala svoj odlazak na OI.
Druga Ruskinja, Jefimova, takodje prsni stil, plivala je prve kvalifikacije i polufinale u vremenima koja se razlikuju 2 stotinke. Sta to znaci? Da je istrenirana i da joj je to neko vreme, da li najbolje ili standardno za kvalifikacije (dovoljno, da tako kazemo) ne znam, ali je bitna konzistentnost.
Necu ni da pominjem one koji su osvojili zlata i obarali svetske rekorde i za po skoro 2 sekunde na trku koja traje manje od 120 sek - ko ne shvata o cemu se radi kada je rec o plivanju mogu samo da porucim neka ode na bazen par puta i neka sebi meri vreme na 50 metara (pod uslovom da moze da ih ispliva u cugu).
E, ali sad da pogledamo nase - u prvim kvalifikacijama otpliva se sekund losije od sopstvenog rekorda, a onda u polufinalu jos pola sekunde ili sekundu losije i od te kvalifikacione grupe. To je meni nedopustivo, i ako se ja pitam, pokazuje nedovoljnu pripremljenost nasih sportista.
Znaci, stvarno bi moralo da se ocekuje da se na OI, koje su jedan od vrhunskih sportskih dogadjaja, postignu vremena bolja od svog licnog rekorda, narocito za LOSIJE sportase, jer ovi vrhunski imaju mnogo vecih problema da poprave svoje vreme. Losiji sportasi (mislim na vremena/rezultate) su i nasi sportasi.

Da rezimiram: teniseri generalno deluju da se nisu uopste dobro spremili, jer su igrali prilicno lose za svoje mogucnosti - i to je najveci problem. Slicno, plivaci ne postizu ni svoja najbolja vremena, a kamoli neke svetske rekorde i medalje. Mislim da je bar za OI minimum da popravis licno vreme, makar bio poslednji na listi - sto se mene tice, to bi opravdalo odlazak na OI. I uz to, morali bi da budu u stanju da otplivaju jaku trku bar dva puta dnevno, a ne samo jednom, to pokazuje da si utreniran, da "imas" vreme i rezervu.

Ovo o cemu pisem je nas problem dugi niz godina, nije samo sada, i mislim da je u pitanju nesto sa pripremama, planiranjima, moguce i treninzima, ne znam. Ne znam kako se drugi sportasi tako dobro pripreme, vidi se da razvaljuju, mogu da otplivaju istu trku u istom vremenu vise puta dnevno, neki se takmice i u nekoliko disciplina i u njima takodje drze neke nivoe...

Za kraj opet da opravdam nase sportiste, verujem da su svi hteli i dali svoj maksimum, ali neko bi stvarno morao da analizira zasto, i kada mozemo bolje, na OI imamo poprilicno lose (cak ispodprosecne) rezultate i to masovno (ne jedan sport, ne jedan sportista).

ниси ме резумела везано за ђковића, пишем о условима које спортисти имају за тренинг. не можеш да очекујеш врхунски резултат само на основу талента, таленат је можда 30 посто, остало су вежба и мало среће.
а знаш ли где тренира ивана максимовић а где американке, кинескиње, рускиње...

нико се не смеје људима што трче, макар не у мом крају...

nesrećno detinjstvo je JAKO VAŽNA STVAR
neko ko je imao nesrećno detinjstvo i glad nikad neće moći da plati radnike i kad otvori svoj restoran kao što je slučaj sa Djokovićima
Nisu samo Djokovići imali nesreću i glad... kad pogledamo kako sve funkcioniše... čudo i da postojimo...

Sport nije imitacija američkog lajfstajlinga iz serija nego biološka potreba, harmonizacija duha i tela.
To da će snajka potrči da bude vidjena oko novobeogradskih blokova pa da je neko snimi dok meša s'sama i guzcom nije sport
To su snajke koje ni za kuče nemaju ljubav, ovo u trenerci im jeftinije i ne nosi nikakve obaveze sobom pa ako se nadje ugrožena budala super.

Ne trči se po blokovima niti po Knez Mihailovoj...
već po Košutnjaku, Adi Ciganliji van sezone, Zvezdari... gde ima vazduha...

Kriv je nas Olimpijski Komitet , koji vodi krimos koji je americki gradjanin , radi i zivu u americi , ne dolazi u Beograd i ne zanima ga srpski sport i O.K . , ali zato godinama koristi sve privilegije polozaja koji uziva...
Podneti krivicnu prijavu protiv Vlada Divca , oduzeti mu nelegalno stecenu materuijalnu korist - i izabrati persednika OK Srbije koji hoce i zeli da radi i kome je interes srpskog sporta na prvom mestu .

Боро, то је змијарник....тамо је све го олош. Мисле да су битни, а плитки. ебена политика и те ги гу гартијске сељачине. јел, дрпили Бога за даму и засели. Драпају све живо, а криваком ни да мрдну. Ко седи на положајима у врхунско спорту, који код нас изумире...нестаје као врста. Само нека народ навија...пардон, гласа

Боро, то је змијарник....тамо је све го олош. Мисле да су битни, а плитки. ебена политика и те ги гу гартијске сељачине. јел, дрпили Бога за даму и засели. Драпају све живо, а криваком ни да мрдну. Ко седи на положајима у врхунско спорту, који код нас изумире...нестаје као врста. Само нека народ навија...пардон, гласа

hodaju široko a misle plitko

Prvo svi imamo nerealna očekivanja. Očekujemo osvajanje 8 medalja na OI, verovatno svih osam zlatnih i slične gluposti...Alo bre znaš šta znači osvojiti 8 medalja, bio bi među uspešnijim nacijama...

Drugo za uspeh na velikim takmičenjima je potreban sisitem ,rad, disciplina, znanje, novac...tj ono što mi ništa nemamo...Sportska kultura praktično ne postoji (kao ni zdravstvenea i dr.), svodi se na entuzijazam pojedinaca i njihovih porodica...

U principu mi treba da gledamo da imamo što veći tim za OI (gde su odbojkaši, rukometaši, fudbaleri na ovim OI, sramota)...i dva, tri ozbiljna kandidata za jednu od medalja.... i to je realno stanje...

kad pomenuh zvezdarsku šumu... ajd zdravo... odoh ja po dozu kiseonika....
a onda da vidiš olipmpijske medalje na forumu: C1, C2, C5... nema brale...

- - - - - - - - - -

Prvo svi imamo nerealna očekivanja. Očekujemo osvajanje 8 medalja na OI, verovatno svih osam zlatnih i slične gluposti...Alo bre znaš šta znači osvojiti 8 medalja, bio bi među uspešnijim nacijama...

Drugo za uspeh na velikim takmičenjima je potreban sisitem ,rad, disciplina, znanje, novac...tj ono što mi ništa nemamo...Sportska kultura praktično ne postoji (kao ni zdravstvenea i dr.), svodi se na entuzijazam pojedinaca i njihovih porodica...

U principu mi treba da gledamo da imamo što veći tim za OI (gde su odbojkaši, rukometaši, fudbaleri na ovim OI, sramota)...i dva, tri ozbiljna kandidata za jednu od medalja.... i to je realno stanje...

mislite tako da lečimo egzistencijalne frustracije i stil života nalik afričkim plemenima?

реално, све је тешко њесра, од локације, па преко суманутих одлука МОК-а..мислим да је време да се спусти завеса на позорницу ове фарсе зване олимпијада,
ДУЦИ мајсторе, свака ти је била на месту још пре Лондона!
Ко је пратио, зна о чему трабуњам :ok:

нисам могао да верујем очима како је аргентинац разбио Нолета .....ебо матер имао је оне равне ударце и скоро свака је ишла тако брзо да Ноле није уопште ни покушавао да их стигне .

Оно што је мени чудно у вези Нолета је то што се сваких толико појави неко ниоткуда одигра меч живота победи Нолета и после га нигде нема .

Што се тиче осталих мислим да су се онако опустили и да олимијаду доживљавају као неку забаву , оно годишњи одмор и мало спортских активности .

Слушам министра пре неки дан како сере да је Србија обезбедила највише пара за медаље ......ебо му Тита маму и тату , што Србија није обезбедила спортистима услове и стипендије да имамо 200 спортиста на олимпијади а не пар њих .

Али изнад свега онај баксуз , ебо му шешељ драгану :mrgreen: .

ПС ана ивановићч сваки пут али баш сваки пут је усрала мотку кад год би играла за репрезентацију ......јел неко може да сети када је она нешто урадила по том питању ?

I djokovic ispao? Ja gledala karakasevica malo..stoni tenis...i on se unervozi, iznervirao i prso. Dalke nisam gledala.

A inace.kakav sport da imamo kad mi generalno nismo sportska ncika. Ovde cudno gledaju kad neko trci.

Karakasevic?

Pa ja se secam Karakasevica da je igrao kada sam ja bio momak, a to je bilo jako davno....

Karakasevic treba da unuke uci da igraju stoni tenis, a ne da igra on...

Zaista je sramota da srbija salje takve matorce na olimpijadu.

Karakasevic?

Pa ja se secam Karakasevica da je igrao kada sam ja bio momak, a to je bilo jako davno....

То му је син, тудуме.

Миливоје је отац, Аца је син.

Pogledajte prilog 397398 Pogledajte prilog 397399

Poslednja izmena od moderatora:
Karakasevic?

Pretpostavljam da saljemo sve sportase koji ispune olimpijsku normu - ko god to bio. Na kraju krajeva, prosao je u drugo kolo.

Karakasevic?

Блајби, матори носати одавно је у пензији...игра врекреативно и виси по кафанама. Ово је син...јесте и он у неким годинама, а дај ми једно име које нешто значи у том спорту. Уосталом у том наѕови спорту нема потребе било кога да саљемо

нисам могао да верујем очима како је аргентинац разбио Нолета .....ебо матер имао је оне равне ударце и скоро свака је ишла тако брзо да Ноле није уопште ни покушавао да их стигне .

Оно што је мени чудно у вези Нолета је то што се сваких толико појави неко ниоткуда одигра меч живота победи Нолета и после га нигде нема
.

Што се тиче осталих мислим да су се онако опустили и да олимијаду доживљавају као неку забаву , оно годишњи одмор и мало спортских активности .

Слушам министра пре неки дан како сере да је Србија обезбедила највише пара за медаље ......ебо му Тита маму и тату , што Србија није обезбедила спортистима услове и стипендије да имамо 200 спортиста на олимпијади а не пар њих .

ПС ана ивановићч сваки пут али баш сваки пут је усрала мотку кад год би играла за репрезентацију ......јел неко може да сети када је она нешто урадила по том питању ?

Del Potro je jedan od najboljih igraca danasnjice, samo je zadnjih godina imao puno problema sa ozledama i lecenjem.

Оно што је мени чудно у вези Нолета је то што се сваких толико појави неко ниоткуда одигра меч живота победи Нолета и после га нигде нема .

Sta ti je cudno....Igraju protiv najboljeg na svetu i naravno da su motivisani,to im je jedini nacin da dodju do 5 minuta slave......Naravno Del Potro nije nikakav anonimus....

Блајби, матори носати одавно је у пензији...игра врекреативно и виси по кафанама. Ово је син...јесте и он у неким годинама, а дај ми једно име које нешто значи у том спорту. Уосталом у том наѕови спорту нема потребе било кога да саљемо

Pardon, nisam znao da mu je to sin, mislio sam da je stari pa me je jako zacudilo da jos uvek igra.....

Sta ti je cudno....Igraju protiv najboljeg na svetu i naravno da su motivisani,to im je jedini nacin da dodju do 5 minuta slave......Naravno Del Potro nije nikakav anonimus....

Tako je...

A jeste li primetili jedan cudan detalj?

Nole juce PRVI PUT od kako ga ja gledam je na teren izasao NEOBRIJAN!?

Sta to treba da znaci?

Da nije dobro spavao ili da su sve bradonje VECNI GUBITNICI?

Back