На самом почетку игара, на које чекамо ево већ четири године,
ови наши спортисти од којих је и Србија и народ Србије очекивао медаље, ПАДОШЕ ко да их поплава, са све муљем избаци из светске АРЕНЕ
Па да кренем:
Ана Ивановић.
Српкиња, изабра баш да се ВЕНЧА У католичкој цркви пред саме ОЛИМПИЈСКЕ игре и наравно СВИХ ОНИХ припрема, да се дође до медаље,када се иде на једно такво спортско такмичење, КАДА ПРЕЗЕНТУЈЕШ СВОЈУ ОТАЏБИНУ ПРЕД ЦЕЛИМ СВЕТОМ, НИЈЕ ни било.
ПИТАЊЕ бр. 1:
Да ли се тако иде на ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ
Виктор Троицки.
Јесте да је имао бољег од себе ривала, на самом старту, али бре, оно везе с везом нема, како он зна да игра.
ПИТАЊЕ бр.2:
Да ли се тако (НЕ)припремљен иде на ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ
Новак Ђоковић.
Мој омиљени тенисер. Спортиста. НЕМАМ објашњење, шта је њега избацило из трке да освоји медаљу за своју Србију!
Јелена Јанковић.
Српска тенисерка Јелена Јанковић
повлачи се са Олимпијких игара у Рио де Жанеиру због повреде, саопштио је Олимпијски комитет Србије. Не знамо, ни где се и када повредила, а да није тенис ни заиграла
Велимир Стјепановић.
Српски пливач. НИЈЕ успео да се пласира за финале.
Наш најбољи пливач у полуфиналној трци био је веома спор. Немам коментар!
Српске кошаркашице
Изгубиле од Шпаније.
Србија је погодила свега три од укупно 15 тројки које је шутирала.. Немам коментар
......Има још наших спортиста, који су се пре вратили из Риа, пре него су тамо и стигли...
КОЛИКО кошта Србију то "задовољство"?
И на крају, питање из наслова теме: "КО је крив за (НЕ)успех наших спортиста на ОИ, лош рад Министарства спорта или сами спортисти?"
НАПОМЕНА: Поставићу анкету и молим модераторе да ми је не мењају (нарочито број питања у анкети) зато што за овај одговор НЕ МОЖЕ да постоји неки ТРЕЋИ КРИВАЦ
Prvo bih zeleo da opravdam sportase - ko moze bolje, NEKA IZVOLI! Molim. Sto neko rece, izgleda da masa forumasa nije sport videla osim na TV pa misle medalje se osvajaju eto tako.
A sada, kada sam ih opravdao, moram i da kritikujem.
Sto se tice Novaka, nisam gledao mec (samo malo), ali mi je sinulo sta bi mogao biti razlog lose igre kada sam video da su izgubili i Mau i Erber (francuski muski dubl, broj 1 po ocekivanjima za medalju slicno kao nas Nole). Naime i Novak i pomenuti dubl igrali su veoma kasno po nasem, lokalnom vremenu, i igrali su protiv juznoamerikanaca. Naravno da samo to ne moze biti opravdanje za poraz, ali mislim da je tu bilo malo namestanja, narocito za Novaka.
Podseticu, Marej je igrao u sasvim normalnih 19h po lokalnom evropskom vremenu (stavise 18h po britanskom vremenu), dok je Nole igrao u 2h ujutro po lokalnom vremenu. Slicno vazi za pomenuti par.
Kazem, malo mi je cudno da dva broja 1, singl plejer Nole i francuski par, izgube u prvom kolu protiv slabijih protivnika koji su, bas nekim cudom, juznoamerikanci, a mecevi se igraju, opet bas nekim cudom, jako kasno po lokalnom vremenu.
Mislim da je praksa da se brine o najboljem/najboljima, a ne o nizeplasiranima (drugoplasirani Marej itd).
Ovo je neko moje misljenje zasto je Nole podbacio, a Delpo briljirao. Naravno, ne zelim da umanjim uspeh Delpa niti je on tu ista kriv.
Sto se tice opsteg - Ana, Jelena, Krunic, Nole, Troicki - stice se neki utisak da se nasi sportasi ne pripremaju za OI ozbiljno. Ovo tvrdim odgovorno. Zasto? Jer se to vidi po igri. Ne moze niko da mi kaze da se pripremao za nesto tako veliko i spektakularno kao sto su OI a da pokaze tako malo. Razlog - ne znam.
Slicno vazi za nase plivace, a unapred cu da "prozovem" i atleticare i ostale "trkacke sportove" (ne znam da li ko jos nastupa u takvim sportovima). Nije problem koju medalju zauzmu i koje mesto u ukupnom plasmanu - naravno da svi prizeljkujemo medalju, ali budimo realni - PROBLEM JE STO ONI NE POSTIGNU REZULTATE CAK NI PRIBLIZNE SVOM NAJBOLJEM VREMENU.
Ja pratim plivanje, obozavam ga i cak sam i sam intenzivno kvazi-trenirao u jednom periodu mladosti. Gledao sam kvalifikacije, pa da izlozim neke utiske.
Bila je u prsnom jedna Ruskinja, u jednoj od najlosijih grupa, ima samo 14 godina, popravila je svoj licni rekord za 2-3 sekunde, iako je zauzela mozda 5. mesto otpozadi. Ali, sto se mene tice, ona je i vise nego opravdala svoj odlazak na OI.
Druga Ruskinja, Jefimova, takodje prsni stil, plivala je prve kvalifikacije i polufinale u vremenima koja se razlikuju 2 stotinke. Sta to znaci? Da je istrenirana i da joj je to neko vreme, da li najbolje ili standardno za kvalifikacije (dovoljno, da tako kazemo) ne znam, ali je bitna konzistentnost.
Necu ni da pominjem one koji su osvojili zlata i obarali svetske rekorde i za po skoro 2 sekunde na trku koja traje manje od 120 sek - ko ne shvata o cemu se radi kada je rec o plivanju mogu samo da porucim neka ode na bazen par puta i neka sebi meri vreme na 50 metara (pod uslovom da moze da ih ispliva u cugu).
E, ali sad da pogledamo nase - u prvim kvalifikacijama otpliva se sekund losije od sopstvenog rekorda, a onda u polufinalu jos pola sekunde ili sekundu losije i od te kvalifikacione grupe. To je meni nedopustivo, i ako se ja pitam, pokazuje nedovoljnu pripremljenost nasih sportista.
Znaci, stvarno bi moralo da se ocekuje da se na OI, koje su jedan od vrhunskih sportskih dogadjaja, postignu vremena bolja od svog licnog rekorda, narocito za LOSIJE sportase, jer ovi vrhunski imaju mnogo vecih problema da poprave svoje vreme. Losiji sportasi (mislim na vremena/rezultate) su i nasi sportasi.
Da rezimiram: teniseri generalno deluju da se nisu uopste dobro spremili, jer su igrali prilicno lose za svoje mogucnosti - i to je najveci problem. Slicno, plivaci ne postizu ni svoja najbolja vremena, a kamoli neke svetske rekorde i medalje. Mislim da je bar za OI minimum da popravis licno vreme, makar bio poslednji na listi - sto se mene tice, to bi opravdalo odlazak na OI. I uz to, morali bi da budu u stanju da otplivaju jaku trku bar dva puta dnevno, a ne samo jednom, to pokazuje da si utreniran, da "imas" vreme i rezervu.
Ovo o cemu pisem je nas problem dugi niz godina, nije samo sada, i mislim da je u pitanju nesto sa pripremama, planiranjima, moguce i treninzima, ne znam. Ne znam kako se drugi sportasi tako dobro pripreme, vidi se da razvaljuju, mogu da otplivaju istu trku u istom vremenu vise puta dnevno, neki se takmice i u nekoliko disciplina i u njima takodje drze neke nivoe...
Za kraj opet da opravdam nase sportiste, verujem da su svi hteli i dali svoj maksimum, ali neko bi stvarno morao da analizira zasto, i kada mozemo bolje, na OI imamo poprilicno lose (cak ispodprosecne) rezultate i to masovno (ne jedan sport, ne jedan sportista).