Ко је Исус Христос?

AAAA joj prijatelju tek sad vidim da "VEZE NEMAS" Sta ti to znas, svaki hriscanin zna za poslednju veceru ki NZ, sta ja tu imam tebi oblasnjavati domaci srbinu koji unistavate srpsko dostojanstvo, iako sam gastarbajter veci sam srbin od tebe, ja sam pravoslavac, a ti nisi ti si, kako mi se ciniti si neki jevrejin tj srbin jevrejskog porekla ili *********, neznam tacno ko si, ali znam da nisi hristov.Po tvom ponasanju se to vidi.
Necu ti nista dokazivati dok ti meni ne dokazes svoju tvrdnju, pazi se od mene ja sam opasan, od mene se mnogi forumasi plase jer govorim istinu i samo istinu, a svedok mi je rec bozja tj biblija.

ahahaha. pa sta ako si gastarbajter? i ja sam nesto slicno.
i nisi veci srbin od mene!!! ja sam veci od tebe. ti si neki verski fanatik i sramotis nas po svetu. ja sam ateista, i ponosan sam sto uvek ljudi promene vidjenje o srbima kad popricaju sa mnom.

nije mi jasno, pokusavas da ga uvredis da je neki polujevrej, a onda kazes da nije hristov.
a i hrist je bio polujevrej. bar je tako on tvrdio. ja ne verujem ni da je postojao. ako je i postojao bio je 100% jevrej, osim ako se neki rimski vojnik nije tu umesao.

svedok ti je rec bozija i biblija??? molim te nemoj da pricas tako i u svedskoj. imam mnogo kolega svedjana, sramota je.

A Demon-Possessed Man Healed

26 Then they sailed to the country of the Gadarenes, which is opposite Galilee. 27And when He stepped out on the land, there met Him a certain man from the city who had demons for a long time. And he wore no clothes, nor did he live in a house but in the tombs. 28When he saw Jesus, he cried out, fell down before Him, and with a loud voice said, "What have I to do with You, Jesus, Son of the Most High God? I beg You, do not torment me!" 29For He had commanded the unclean spirit to come out of the man. For it had often seized him, and he was kept under guard, bound with chains and shackles; and he broke the bonds and was driven by the demon into the wilderness.

30Jesus asked him, saying, "What is your name?" And he said, "Legion," because many demons had entered him. 31And they begged Him that He would not command them to go out into the abyss. 32Now a herd of many swine was feeding there on the mountain. So they begged Him that He would permit them to enter them. And He permitted them. 33Then the demons went out of the man and entered the swine, and the herd ran violently down the steep place into the lake and drowned.

34When those who fed them saw what had happened, they fled and told it in the city and in the country. 35Then they went out to see what had happened, and came to Jesus, and found the man from whom the demons had departed, sitting at the feet of Jesus, clothed and in his right mind. And they were afraid. 36They also who had seen it told them by what means he who had been demon-possessed was healed. 37Then the whole multitude of the surrounding region of the Gadarenes asked Him to depart from them, for they were seized with great fear. And He got into the boat and returned.

38Now the man from whom the demons had departed begged Him that he might be with Him. But Jesus sent him away, saying, 39"Return to your own house, and tell what great things God has done for you." And he went his way and proclaimed throughout the whole city what great things Jesus had done for him.

Za razliku od tebe u srpskom jeziku, ja govorim ,citam,i pisem na jos 5 jezika, priznao sam da mi srpski neide jer nisam rodjen u srbiji, nego na zapadu, a razlika je ogromna u gramatici, i ovo je poslednji put da ti to objasnjavam, ja bi hteo da se vratimo na temu, ovo nije tema srbska gramatika ti si prvi na ovoj temi koji ima pretenzije na mom srpskom, jer neumes da odgovoris na postavljeno.
Prvo, ništa me nisi ni pitao, no si samo izložio tvrdnju, pri tome prenebregavši da sam argumente za svoj stav, bazirane na Hristosovim sopstvenim rečima u Svetom pismu, već izneo.
Drugo, baš lepo što ti govoriš, čitaš i pišeš na još pet jezika, za razliku od mene... pri tome mi zaista nije jasno kako možeš da znaš koliko ja jezika govorim. :roll:
Primetimo da ti to nije od prevelike pomoći u tekućoj diskusiji, ništa više no primena tenzorskog računa. Ono što bi ti bilo od pomoći jeste jezik na kome se diskusija vodi. ;)

I ti meni nisi prijatelju odgovorio zasto bi hriscanin morao da se obrezuje.
Jesam, samo ne pratiš diskusiju.
No, da te podsetim:
No, ne odgovori ti meni na pitanje: gde se tačno u Svetom pismu mogu naći Isusove reči u kojima on sklapa novi zavet ili kaže da se hrišćani ne moraju obrezivati? :ceka:
Tvrdiš da si hrišćanin, pa onda valjda možeš da to nađeš. Ili si možda pavlikijanac, pa nam navodiš stav apostola Pavla.
Kad smo već kod toga, apostol Jakov, Hristosov brat, beše protiv Pavlovog odustajanja od obrezivanja i govorio i pisao je protiv toga.
Što ne daš prvenstvo Jakovu, a ne Pavlu? :think:

Isus sam kaže:
Matej [5:17-19]
Ne mislite da sam ja došao da pokvarim zakon ili proroke: nisam došao da pokvarim, nego da ispunim.

Jer vam zaista kažem: dokle nebo i zemlja stoji, neće nestati ni najmanje slovce ili jedna titla iz zakona dok se sve ne izvrši.

Ako ko pokvari jednu od ovih najmanjih zapovesti i nauči tako ljude, najmanji nazvaće se u carstvu nebeskom; a ko izvrši i nauči, taj će se veliki nazvati u carstvu nebeskom.

Šta je bio zakon u vreme dok je Isus ovo izgovarao? Zakon je između ostalog bilo i obrezivanje.
Ko je izdejstvovao da se oni koji nisu ranije bili obrezani prelaskom u hrišćanstvo ne moraju obrezivati? Apostol Pavle.
Ko je bio protiv ukidanja obrezivanja? Apostol Jakov.

Dakle, gde se može u Svetom pismu ili apokrifima naći da Isus Hristos kaže da je zakon ukinut i da se sa praksom obrezivanja treba prestati? :ceka:

I na kraju, niti se znamo u realnom životu, niti se nalaziš na listi mojih virtuelnih prijatelja, pa te molim da se ubuduće uzdržiš od toga da se nazivaš mojim prijateljem.

Poslednja izmena:
Da se ugleda na suštinu Hrista, ne na formalnosti.
Obrezan čovek se ne razlikuje suštinski od obrezanog, već se razlikuje formalno.
Suštinske razlike su one, koje se manifestuju preko duše i duha čovečijeg.
Samo da proverim da li sam te dobro razumeo.
Ti tvrdiš da je ovo:
Postanak [17:1; 17:10-14]
A kad Avramu bi devedeset i devet godina, javi mu se Gospod i reče mu: Ja sam Bog Svemogući, po mojoj volji živi, i budi pošten.

A ovo je zavet moj između mene i vas i semena tvog nakon tebe koji ćete držati: da se obrezuju između vas sve muškinje.

A obrezivaćete okrajak tela svog, da bude znak zaveta između mene i vas.

Svako muško dete kad mu bude osam dana da se obrezuje od kolena do kolena, rodilo se u kući ili bilo kupljeno za novce od kojih god stranaca, koje ne bude od semena tvog.

Da se obrezuje koje se rodi u kući tvojoj i koje se kupi za novce tvoje; tako će biti zavet moj na telu vašem zavet večan.

A neobrezano muško, kome se ne obreže okrajak tela njegovog, da se istrebi iz naroda svog, jer pokvari zavet moj.
...samo formalnost? Reči avramskog boga lično su samo formalnost? :eek:

Podseti me, molim te, koja ono beše tvoja veroispovest? :think:

Deset razloga zašto je pivo bolje od Isusa

1. Ako ste posvetili svoj život pivu, postoje grupe koje mogu da vam pomognu da prestanete.

2. Uvek možete dokazati da pivo postoji.

3. Pivske etikete vas ne lažu.

4. Ne morate čekati više od 2000 godina na drugo pivo.

5. Niko nikad nije spaljen na lomači, obešen ili mučen zbog toga što voli drugačije pivo.

6. Kad imate pivo vi ne kucate ljudima na vrata pokušavajući da im ga uvalite.

7. Ljude koji ne umeju da misle niko ne prisiljava da uzmu pivo.

8. Pivo nikad nije izazvalo rat.

9. Pivo vam ne određuje kako da upražnjavate sex.

10. Niko vas neće ubiti zato što ne pijete pivo.

Deset razloga zašto je pivo bolje od Isusa

1. Ako ste posvetili svoj život pivu, postoje grupe koje mogu da vam pomognu da prestanete.

2. Uvek možete dokazati da pivo postoji.

3. Pivske etikete vas ne lažu.

4. Ne morate čekati više od 2000 godina na drugo pivo.

5. Niko nikad nije spaljen na lomači, obešen ili mučen zbog toga što voli drugačije pivo.

6. Kad imate pivo vi ne kucate ljudima na vrata pokušavajući da im ga uvalite.

7. Ljude koji ne umeju da misle niko ne prisiljava da uzmu pivo.

8. Pivo nikad nije izazvalo rat.

9. Pivo vam ne određuje kako da upražnjavate sex.

10. Niko vas neće ubiti zato što ne pijete pivo.

Zamolio bih te da se izvinis za to sto oskrbljujes hriscane, tj moga gospoda i boga, u protivnom ja cu uvrediti muslimane tj muhameda i alaha istom merom.

Zamolio bih te da se izvinis za to sto oskrbljujes hriscane, tj moga gospoda i boga, u protivnom ja cu uvrediti muslimane tj muhameda i alaha istom merom.
Da li je napisao bilo šta netačno?
Slobodno vređaj muslimane, pokaži svu blagodat tvoje vere. :ok:

Nego, poligloto, ne odgovori ti meni. :ceka:

Vidim ja da će s tobom biti još komendije. :lol:

Nisi dobro razumeo.
Govorim o Novom Zavetu.
Koliko ja znam, jevanđelje po Mateju jeste deo Novog zaveta... :think:

Kakve veze ima Postanak [17:1; 17:10-14] sa Jevanđeljem po Mateju?
Tu se navodi deo sadržaja zakona i zaveta, koji Hristos, prema sopstvenim rečima zabeleženim u jevanđelju po Mateju [5:17-19], podržava.

E ovako momci!! vidim ja da ste vi neki provokatori na forumu, i necu vam odgovarati na vase provokacije, osim ako se ne radi o temi .

Molio bih vas da se vratimo temi:Ko je isus hristos!!! U protivnom necu vam vise odgovarati na postavljena pitanja.Pozdrav
Lele, junače, pa zar tako brzo propade? :lol:
Setimo se kako si se šepurio kao paun:
pazi se od mene ja sam opasan, od mene se mnogi forumasi plase jer govorim istinu i samo istinu, a svedok mi je rec bozja tj biblija.
Ne samo što si opasan, nego te se mnogi forumaši plaše, a još ti je svedok Sveto pismo, ma nije valjda. :roll:
No, kada je došlo do toga sa Svetim pismom nešto dokazuješ onda tuc-muc... provokatori...
Mnogo si mi ti opasan, izgleda da smo očerupali još jedno pile za supicu. :lol:

Samo mi nije jasno kad su stigli da te se forumaši plaše, ako si se registrovao pre manje od nedelju dana. :lol:

Tu se navodi deo sadržaja zakona i zaveta, koji Hristos, prema sopstvenim rečima zabeleženim u jevanđelju po Mateju [5:17-19], podržava.

Kakve veze ima ovo:
A kad Avramu bi devedeset i devet godina, javi mu se Gospod i reče mu: Ja sam Bog Svemogući, po mojoj volji živi, i budi pošten.

A ovo je zavet moj između mene i vas i semena tvog nakon tebe koji ćete držati: da se obrezuju između vas sve muškinje.

Svako muško dete kad mu bude osam dana da se obrezuje od kolena do kolena, rodilo se u kući ili bilo kupljeno za novce od kojih god stranaca, koje ne bude od semena tvog.

Da se obrezuje koje se rodi u kući tvojoj i koje se kupi za novce tvoje; tako će biti zavet moj na telu vašem zavet večan.

A neobrezano muško, kome se ne obreže okrajak tela njegovog, da se istrebi iz naroda svog, jer pokvari zavet moj.
i Jevanđelje po Mateju 5:17-19?

Lele, junače, pa zar tako brzo propade? :lol:
Setimo se kako si se šepurio kao paun:

Ne samo što si opasan, nego te se mnogi forumaši plaše, a još ti je svedok Sveto pismo, ma nije valjda. :roll:
No, kada je došlo do toga sa Svetim pismom nešto dokazuješ onda tuc-muc... provokatori...
Mnogo si mi ti opasan, izgleda da smo očerupali još jedno pile za supicu. :lol:

Samo mi nije jasno kad su stigli da te se forumaši plaše, ako si se registrovao pre manje od nedelju dana. :lol:

Cim ti leleces sve mi je jasno odkudesi, ja se jos nesmejem i ne lelecem, ko se poslededji smeje najsladje se smeje!!!!

Jos cemo se mi sresti prijatelju samo polako, bio sam prosto nespreman, cekaj dok se spremim pa cemo videti koliko sam opasan, ja svoje rekoh a ti kako hoces.

Ja jesam opasan i gorim od zelje da ti dokazem to, vreme je moj problem radim puno troje dece itd ,nemam vremena mnogo da spremim odgovore na tvoje provokacije ali bice obecavam ti to pokajaces se za svoje reci tj provokacije.

Kakve veze ima ovo:

i Jevanđelje po Mateju 5:17-19?

Cim ti leleces sve mi je jasno odkudesi, ja se jos nesmejem i ne lelecem, ko se poslededji smeje najsladje se smeje!!!!

Jos cemo se mi sresti prijatelju samo polako, bio sam prosto nespreman, cekaj dok se spremim pa cemo videti koliko sam opasan, ja svoje rekoh a ti kako hoces.

Ja jesam opasan i gorim od zelje da ti dokazem to, vreme je moj problem radim puno troje dece itd ,nemam vremena mnogo da spremim odgovore na tvoje provokacije ali bice obecavam ti to pokajaces se za svoje reci tj provokacije.
:lol:
Ovo je tvoja argumentacija u vezi Svetog pisma pretpostavljam? :bye:

Poslednja izmena:
Da pokušam da dam moje viđenje o Isusu.Ko je bio on.
Politička ličnost toga vremena,odnosno nepriznati kralj prestola Izraela.Ništa božanskoga nema u njemu.Običan čovek koji je težio da svet bude rajski vrt.
verovatno zbog svojih ideja je i ubijen.Samo ,zašto je razapet na krstu a ne na jednoj gredi,to je za drugu priču.
Ideje su mu bile vanvremenske i neprihvatljive za većinu tadašnjeg sveta a naročito za tadašnju vlast.Naravno,veliki čovek toga vremena.

Da pokušam da dam moje viđenje o Isusu.Ko je bio on.
Politička ličnost toga vremena,odnosno nepriznati kralj prestola Izraela.Ništa božanskoga nema u njemu.Običan čovek koji je težio da svet bude rajski vrt.
verovatno zbog svojih ideja je i ubijen.Samo ,zašto je razapet na krstu a ne na jednoj gredi,to je za drugu priču.
Ideje su mu bile vanvremenske i neprihvatljive za većinu tadašnjeg sveta a naročito za tadašnju vlast.Naravno,veliki čovek toga vremena.
Gle ovako... pretpostavimo da si u pravu. Može?
Sad uzmi kao uzorak desetak vladara iz tog perioda i regiona i pogledaj šta znamo o njima i na osnovu čega.
OK?
Fino. Sad, ako je moguće, probaj da objasniš zbog čega onda o Isusu nemamo makar delić informacija koje imamo o vladarima koje si uzeo za uzorak.
Ne moraš da mi odgovoriš, proveri sam i vidi do čega si došao.

Back