Ko je donosilac svetlosti u Starom Zavetu, a ko u Novom Zavetu?

Vi niste normalni sta pisete.

Čekaj Arianna, hajde reci ko je Lucifer? Ako sam dobro razumeo iz tvog pisanja ti tvrdiš da Lucifer nije Satana. Ok..ko je onda? Nešto sam video da pominješ da se radi o caru vavilonskom tj. čoveku. Da li on ima pozitivno ili negativno svojstvo..da li on recimo podučava glavno telo JS? Kakav odnos imaju JS prema tom "čoveku" šta već? Da li možeš išta o ovome reći...jer si svojim stavom o Luciferu mnogo pitanja pokrenula.

Ali bilo bi dobro da svima kažeš ko je Lucifer i kakvo svojstvo on ima danas? Šta organizacija misli o tome?

ariana je posteno, bar deklarativno rekla da su to dve osobe, jedna je covek [lucifer], a druga pali andjeo [satana],

Nije do kraja pojasnila..koji čovek?

Evo ti ako si u stanju razjasni na šta je ona ovde mislilia:

"Jednostavno je Biblija nigde ne dovodi njega u kontekst Satane Djavola", Ari...

"Ne moze svetlnosa biti Sotona kad on donosi mrak a ne svetlo", Ari...

Da li si prmetio da naša Ari tvrdi da "svetlonoša.... donosi... svetlo"...znači 100% pozitivan lik. Je li moje pitajne neopravdano ako pitam da se razjasni ko je ta ličnost koja donosi svetlo a nije Satana..Ari lepo kaže da "on donosi mrak". Ok, to je tačno..on donosi mrak ali Lucifer koji je neko drugi mora biti suprotnost Satani tj. Lucifer koji donosi svetlo. Dakle ko je? Pitanje logično da ne može biti logičnije.

Evo ako ti možeš i razumeš njeno tumačenje iznesi ti ali mislim da je najbolje da nam Ari kaže ko je Lucifer dakle?

po njemu ce luciferijanci da pobede sataniste, sta kaze tvoja denominacija na to,prezviteru? i sta kazu js,jel ima neko uopste da je rekao da ovaj andrej kesarijski nije normalan i da nema pojma, vec izmislja braneci lazno otkrivenje, osim mene?

Andrej Kesarijski je upravu...nego treba razumeti šta je hteo reći..Andrej nigde ne tvrdi da su Satana i Lucifer nešto drugo..ako daš primetiti.

Čekaj Arianna, hajde reci ko je Lucifer? Ako sam dobro razumeo iz tvog pisanja ti tvrdiš da Lucifer nije Satana. Ok..ko je onda? Nešto sam video da pominješ da se radi o caru vavilonskom tj. čoveku. Da li on ima pozitivno ili negativno svojstvo..da li on recimo podučava glavno telo JS? Kakav odnos imaju JS prema tom "čoveku" šta već? Da li možeš išta o ovome reći...jer si svojim stavom o Luciferu mnogo pitanja pokrenula.

Ali bilo bi dobro da svima kažeš ko je Lucifer i kakvo svojstvo on ima danas? Šta organizacija misli o tome?

"Jednostavno je Biblija nigde ne dovodi njega u kontekst Satane Djavola", Ari...

Da li si prmetio da naša Ari tvrdi da "svetlonoša.... donosi... svetlo"...znači 100% pozitivan lik. Je li moje pitajne neopravdano ako pitam da se razjasni ko je ta ličnost koja donosi svetlo a nije Satana..Ari lepo kaže da "on donosi mrak". Ok, to je tačno..on donosi mrak ali Lucifer koji je neko drugi mora biti suprotnost Satani tj. Lucifer koji donosi svetlo. Dakle ko je? Pitanje logično da ne može biti logičnije.

Evo ako ti možeš i razumeš njeno tumačenje iznesi ti ali mislim da je najbolje da nam Ari kaže ko je Lucifer dakle?
Ne znam sta nije jasno.
Ja sam i napisala da Lucifer nije Satana.

Svesoci neznaju za tu vezu razboritig roba sa bicrmlucifer
To sami razboriti zna.
Ali ocigledno im je rob nekako utisnuo da lucifer nije zlo bice satana.
Kada rob bira novog clana.
To rade samo njih sedam ili osam koji cine razboritog roba, nema demokratije.
Idu samo na sigurno.
Clanovi samo aminuju kao i sve ostalo.
.To su metode tajnih drustava.

1571571849790.png

Iz ovog kratkog članka stoji da se to odnosi na Vavilonsku dinastiju. Da li samo na nju?

Ovde bih samo dodao detalj iz teksta koji bi mogao da pomogne u razumevanju...zapravo poslednji pasus o Luciferu koji kaže:

"Nakon što je ova dinastija svrgnuta, Bog joj se obratio na podrugljiv način koristeći izraz sjajan"

Ovaj deo teksta zapravo ukazuje da se izraz "Lucifer" zapravo ne odnosi na vavilonsku dinastiju. Tekst zapravo kaže da se Bog na podrugljiv način obratio vavilonskoj dinastiji i ukazao na ono što ona nije...zato je podrugljiv način...zapravo ta dinastija sebe visoko ceni pa je Bog podrugljivo daje epitet "sjajan" ali ona zapravo to nije jer je svrgnuta.

Dakle, hoće se reći da postoji neko ko je Lucifer i svetlo ali ova dinastija koja to nije Bog joj se ruga i naziva je tako...

E sada pošto iz teksta (mada malo nejasno ili prikriveno) možemo zapravo videti da se to ne odnosi na vavilonsku dinastiju kojoj se samo podrugljivo to pripisuje ostaje pitanje a ko je to pravi Lucifer ili svetlonoša koga samo pokušava da imitira vavilonska dinastija?

Ili se dakle prećutkuje konketan odgovor ili se ne zna? Šta je od ta dva..?

Ovaj zaključak se uklapa i u ovu rečenicu Arijane u kojoj se vidi da i ona između redova govori o nekome ko donosi svetlo nasuprot Satane..Lucifer donosi svetlo..

Dakle...ko je svetlonoša? Jasno je i iz ovog citata da to ne može biti vavilonski car koji ne donosi svetlo .

Poslednja izmena:
To je jedan od razloga
zasto razboriti rob ne dozvoljava, i cak odvraca clanove od svedocenja na internetu.
Jer se kroz pisanje ostavlja trag gde pazljivi citaoc moze da primeti i prepozna metode i nacin luciferizma, koji moze da se pratii tako razotkrije ili prepozna ko je u stvari razboriti rob.
Mada neki od svedoka uprkos indirektnoj zabrani i pritisku razboritig roba,, pisu na internetu.
Ali primeticete, minimalan broj.
Da ih veliki rob ne koci, ne bi smo mogli pisati od njih.
Razboriti rob pledira na lican razgovor sa ljudima, ne na internetu.
Jer izgovorena rec odma nestane i ne moze da se prati i sluzi kao dokaz.
Moze da se porekne.
Tu ih je rob dobro istrenirao.
Razboriti rob kaze da svedocenjem na internetu sramote organizaciju?
Pa sta ce svedok pisati na internet osim onoga sta ce i licno nekome reci?
Kako tada ne sramoti?
Ali pravi razlog je rekoh gore.
Pod sramocenje organizacije u stvari razbotiti rob podrazumeva da svedok ostavlja vidne dokaze, nacina kroz koji se vidi kojim ne hriscanskim metodama ih uci razboriti rob.
I sa time se moze prepoznati ko je pravi izvor iz koga crpi razboriti rob.
Inace zasto razboriti rob ne bi biio sretan da svedoci koriste metodu svedocenja kojom mogu pristupiti svim ljudima kao nikada ranije.
Pratim cetvrtu deceniju rad razboritog roba i stoga mogu da kazem da sam vec specijalista za njega.

.

Poslednja izmena:
Ja bih voleo da Arijanna da odgovor i vredi je podsetiti na svakoj temi na kojoj bude pisala da nam odogovori na ovo pitanje...

Ko je Lucifer i kakva je njegova uloga? Pošto Arajnna govori u pozitivnom kontekstu o njemu evo prosto pitanje ko je on?

Sama tema i njen stav po ovom pitanju je unikatan i postoji potreba da se da objašnjenje..nije sada teranje mak na konac sa Arijannom ali tema je više nego intrigantna i zahteva odgovor.

Andrej Kesarijski je upravu...nego treba razumeti šta je hteo reći..Andrej nigde ne tvrdi da su Satana i Lucifer nešto drugo..ako daš primetiti.
razumeli smo mi odlicno da on kaze da se pojam ili REC lucifer moze koristi i za Hrista i za ahtihrista
[ali vi mene ne razumete da svetlost nije isto sto i do/nosilac svetlosti, kao sto ni konjanik nije konj]
istom logikom, po vama, i Mesija moze da se zove lazni mesija, tj. Hristos da se zove antihrist,
- sve to vi dozvoljavate, kazete tako treba da bude u buducnosti, a ja vam kazem da je ta vasa buducnost vec dosla, jer vas je djavo vec prevario a ne ko zna kad u buducnosti, ko zna koga... NE, VAS JE PREVARIO ODAVNO SA LAZNIM OTKRIVENJEM.

Istom logikom andreja kesarijskog se nastavlja i justin celijski koristeci isti pojam ''knez ovoga sveta'' i za Hrista, a ne samo za protivnika/otpadnika
kako onaj aplikuje termin/pojam/rec lucifer na Hrista, tako ovaj i ''knez ovoga sveta'', logika je pogresno razumevanje jevandjelja, a nastojanje da se opravda lazno otkrivenje - zato je ta njihova logika za mene ANTILOGIKA, tj izopacivanje; razumem kako su razmisljali, ali to je zato sto ih je lazno otkrivenje prevarilo, kao i sve vas, pa nisu ni mogli da razumeju jevandjelje u tom delu.

u drugim delovima pitaju Hrista za carstvo nebesko, a on im kaze da je vec doslo, ili da se njive vec zute za zetvu, ...sve to SAD, a ne ko zna kad u buducnosti, ali vi necete da slusate

Poslednja izmena:
u drugim delovima pitaju Hrista za carstvo nebesko, a on im kaze da je vec doslo, ili da se njive vec zute za zetvu, ...sve to SAD, a ne ko zna kad u buducnosti, ali vi necete da slusate
na jedno uvo cuje De_Sisti koji isto kaze SAD, ne ko zna kad, ali on misli na smrtni cas, a ovde se radi o dobu/sezoni [i to poredjenje ima u jevandjelju]

Nije.
Hrist nije Bog nego Bozji Sin.
a trojstvo je pagansko ucenje.
Prema izvornom hriscanstvu - 1 veka Isus je samo Bozji Sin tako i danas.
Primeticete da oni ne svedoce radosnu vest, sto je odlika Hriscanstva, vec najvise sto rade, vrse napade.

Najveci napadi razboritog roba su na Bozanstvo.
U bibliji citamo da je sotona imao ideju da se izjednaci sa bogom.
Ali to nije bilo moguce.
Zato je on pokusao da zavede andjele koji ce ga slusati i na neki nacin ostvariti svoje namere.
Onda je pokusao to na zemlji i do negde mu je to uspelo,.na zemlji je stekao mnogo sledbenika pa se on u tom zargonu u bibliji, naziva bogom ovoga sveta, za svoje sledbenike.

Zato je njegov najveci predmet mrznje Bozanstvo, i one koje bog najvise voli, ljudi.
Tako kada vidite da je najveci predmet napada razboritog roba, bozanstvo, onda cete takodje shvatiti ko rukovodi razoboritim robom.

Pored toga rekli smo da je mrznja necastovog ljudi.
Oni su mu na dohvat ruke, i on nema vise pristup na nebu.
Cilj mu je da zavede sto vise ljudi da izgube spasenje.
To je na vise nacina i ostvario, a mnogo toga i preko razboritog.

Jedan od nacina je spasenje i oprostenje greha kroz Hristovu krv.
Oni koji prihvate Hristovu prolivenu krv, pokazuju to ucescem u pricescivanju.

Medjutim razboriti rob je ubedio svedoke da je pricest samo za 144000.
Za ostale svedoke ne.
Svedoci imaju ovaj obred pricesca, ali ne uzimaju od case i hleba.
Casa ide od ruke do ruke i samo kazu da su nedostojni i daju casu dalje.
I na kraju niko nije uzeo.
Osim da neko pripada 144000.
A ko je od svedoka vidio licno tih nekoliko koji navodno pripadaju 144000, od kojih je vecina navodno na nebu.
Tako svedoci nemaju pokrice za svoje grehe, Hristova krv, i spasenje, je ovim naocinom odbaceno.
I ova nauka pokazuje ko rukovodi razboritim.

Pored toga, ucenje spasenje delima, to jest svedocenjem.
Svedok mora da se trudi da se svedocenjem dopadne bogu.
Medjutim biblija kaze da smo mu se dopali jos pre nego smo i stvoreni.
Spasenje je dar, ne moze se nicim zasluziti.
Sve ostalo je posledica prihvatanja spasenje.

Poslednja izmena:
Casa ide od ruke do ruke i samo kazu da su nedostojni i daju casu dalje.
I na kraju niko nije uzeo
nemoj da pricas? pa sta rade sa casom, smeju se djavolski, ili kukaju sto su nedostojni, jer nema im spasa ako ne piju?
STA MISLE, dok ih casa nedostojne prolazi, da se Hristova krv uludo prolila, sa njihovog stanovista, ne i za njih, jer su nedostojni?
Osim da neko pripada 144000.
jel znaju bar neko ime od 144000 imena? jel znate vi advetisti? jel ima bre uopste vec neko mesto od tih 144000 popunjeno imenom? e, izbrojao djavo 144000, ccc.

Kazu da znaju neka imena.
144000 nije bukvalan broj i to je generacijs ljudi koji ce se boriti sa antihristom.
Duhocna borba.
144000
Su ljudi koji idu i boj sa antihristom.
Oni se nalaze u bojnim jedinicama pi 100ü

Taj broj od 144000 se dobija tako sto se uzmu 12 plemena Izraila puta 12 apostola puta 1000.
Hiljadu je bojna jedinica u bibliji.
Kada Izrail ide u boj, idu normalno po hiljadu.
Imamo na vise mesta u bibliji o tome.
144000 su spremni za borbu.
Za poslednju borbu
A to tek predstoji
Oni ce izaci kso pobefnici i doceksti Hristov drugi dolazak.

A casa kod pricesti ide od vernika do vernika, niko be uzima.
Samo kaze, nedostojan.
Cega nedostojan?
Hristove krvi?
Znaci Hristos je prolio krv samo za 144000?
Mozda zato svedoci hoce da zasluze spasenje svedocenjem.

Lucifer ?

Pa valjda je do sada svima već jasno, Lucifer je jedan prilično intrigantan lik iz priče nekog semitskog "Šekspira" od pre dva milenijuma.

Šta tu još ima nejasno ?

Kazu da znaju neka imena.
Jedni ga smatraju pozitivnim likom a drugi negativnim..nije baš sve tako jasno :)
pa jel mogu da se nadju negde konkretno ta imena, spiskovi, a takodje i ovo ko smatra lucifera pozitivnim? ja sam samo rekao da se od relativizacije koja je suprotna generalizaciji, a ne apsolutizaciji, doslo do PODVALJIVANJA termina, do aplikovanja termina onako kako bi djavo hteo ako vec treba da prevari mnoge sa antihristom - eliminacijom Hristovih atributa - svetlost, tj, zamenom svetlosti sa nosiocem svetlosti.
ps.bas sam citao o jerusalimu zasto je bitan za sve 3 avramovske religije, i do sada nisam znao da je tamo ostalo utisnuto kopito u kamenu muhamedovog konja - konjanik gde je, ko te pita... tako i ovi, imaju utisnut satanin pad u 1914, da kazemo negativan lik, lucifer, nosilac svetlosti, ali sama svetlost se ne nosi uopste - ja se bar ne secam da je neko nosio Hrista, osim magare kad je ulazio u jerusalim...

to se ovozemaljski carevi nose, donesu cetvorica jacih, pa spuste cara na zemlju
Hrista koji je svetlost niko nije donosio, ali vi ne znate odakle odrednica donosilac sv etlosti teoloski, znate samo istorijski, tipa vecni grad, grad svetlosti itd

Poslednja izmena:

Back