Ko je donosilac svetlosti u Starom Zavetu, a ko u Novom Zavetu?

I u jednom, i u drugom je donosilac svetlosti sam Bog. Nisam teolog, ali kako ono kazu... PRVI DAN stvorena je svetlost: "I reče Bog: Neka bude svetlost!''
Ovo ostalo ne bih komentarisala, svi ste, vidim, obrazovaniji. Gde nema Boga, nema ni andjela, ni nas, ni svetlosti, ni bilo čega što nas se tiče...
tako je bog donosio, donosi i donosi ce svetlost, kakvi satane zvezde luciferi i ostala familija

Ne treba se povoditi za modama, ljudi, jedna jakna sad moderna a sutra ruglo, trendovi, senzacije... Svet vas samo uči da prihvatite kako je sve stvar trenutka, a nije. Neke stvari treba da budu Ti, i da se ne menjaju sa proleca ka jeseni, pa onda idemo-nova moda! Bilo da ste verujući ili ne, ne dozvolite da vas neko ubeđuje u bilo šta. Kad ste spremni, pročitaćete. Kad ste odrasli duhom, bavićete se time, ali sami. Nemojte da vam ljudi pričaju u šta da verujete.

Pa... Lucifer može biti anđeo tj. jeste (bio, ili šta već), ali to što se od njega teži da se napravi je božanstvo te se pazite kako čitate, možda je ovo trenutak da se vratite BOGU, možda je ovo trenutak da na taj put na koji vas zovu ne krenete. Ovo je demagogija, igra termina, i daj Bože da je samo za dokolicu forumaša.
pa, ja im to pricam vec vise od dva meseca, da im je nazovi svetitelj andrej kesarijski podelio termin lucifer i aplikovao ga i na lucifera i na Hrista [i na Krstitelja], uopste ga ne zanimajuci razlika izmedju Svetlosti i nosioca svetlosti sto znaci lucifer.
povrh svega mi Srbi imamo i justina celijskog koji kneza ovoga sveta aplikuje na Hrista, pa se pitam gde je kraj ovom visevekovnom ludilu, zasto se rugamo denominacijama, kad vidi bre ovo. Nista od ovoga ne bi bilo da ih/vas antihrist nije VEC prevario sa laznim otkrivenjem [vidi moj potpis], preko rimokatolika, tj. onda zapadne crkve odakle je uteran u kanon i kod nas, ali nikad i na liturgiji. Case closed.

@vcbccbc vcbcvb,
niste čitljivi, morate to svesti na jezik ljudi kojima prenosite poruku a koji možda nisu tako učeni kao vi.
Ko bi vas razumeo???
Ja sam svesna da sam zaključak teme već izvela i da to znači da više tu nema šta da se kaže. I sam taj anđeo Lucifer bi ovde pozvao na ćutnju. I pozvao je.
Bog je donosilac svetlosti.
Ne nasedajte na igru reči, držite se sebe... Verovali u Boga ili ne, sami ćete doći do toga. Ne dozvolite da vam neko svojim viđenjem menja vaš stav.

Ne, ti gresis. Bog jeste svetlost, ne moze samoga sebe da donosi.
Hristos je poslat, niko Ga nije doneo, sam je dosao - Svetlost svetu.
Lucifer je donosilac svetlosti.
Jovan Preteca, je prethodio Hristu, nije Ga doneo.

ali bezumnu logiku smo vec ispratili, samo se vi opirete cinjenicama koje su napisane vec.
ovi bezumnici su isli logikom da ako je prethodio Jovan Preteca, u prvom dolasku, a u drugom antihrist, da na ''taj nacin '' donose Hrista - sto je bezumlje.
i za Jovana Pretecu kazu isto lucifer, donosilac svetlosti, kaze andrej keserajski, sta kazes ti na to, jel Jovan preteca onda Bog po tebi?

ja kazem da ispratimo logiku, pa cemo posle da vidimo da li je bezumlje, kao sto ja tvrdim.

@vcbccbc vcbcvb,
niste čitljivi, morate to svesti na jezik ljudi kojima prenosite poruku a koji možda nisu tako učeni kao vi.
Ko bi vas razumeo???
Ja sam svesna da sam zaključak teme već izvela i da to znači da više tu nema šta da se kaže. I sam taj anđeo Lucifer bi ovde pozvao na ćutnju. I pozvao je.
Ne nasedajte na igru reči, držite se sebe... Verovali u Boga ili ne, sami ćete doći do toga. Ne dozvolite da vam neko svojim viđenjem menja vaš stav.

Donosilac svetlosti je SUNCE koleginice, nemoj učiti decu pogrešno, nije pedagoški.

Ovde, @Radovan Četvrti , na sajtu nisam prosvetno lice, mada hvala na podsetniku, nikad tako ne bih učila svoje đake jer se vera ne podučava... u ovim vremenima moramo da idemo peške...
@vcbccbc vcbcvb ,Lucifer je svakako lep, ali nije proizveo svetlost, ne lažite narod.
To su legende neverujucih, to je igra rečima.
I, realno, kako to predstavljate svoju tamo veru?
Ljudi su slobodni da je otkriju sami, ne trebaju vas!

Poslednja izmena:
Donosilac svetlosti je SUNCE koleginice, nemoj učiti decu pogrešno, nije pedagoški.
Ne, Sunce SALJE svetosti, ne dolazi samo sunce na zemlju, vec samo salje svoju svetlost kao sto Bog SVog salje Sina [tako da je retko kritikujem ljude bzvz, narocito imajuci u vidu sunce pravde i sl. u bibliji].
@vcbccbc vcbcvb ,Lucifer je svakako lep, ali nije proizveo svetlost, ne lažite narod.
nigde ja ne rekoh da je proizveo, niti da je svetlost njegova, kao i konj/konjanik, kako tu ne menjate pojmove uvek znate ko je konj, a ko konjanik, ko nosi.

Konjanik postoji nevezano za konja, ali kesarijski gle cuda bi i konji da vaskrsavaju! Nije mu dovoljno sto termin lucifer aplikuje na Hrista. Onom nasem nije dovoljno sto znamo ko je knez ovoga sveta, nego bi da i na Hrista aplikuje.

Vi ne razumete mnoge teoloske pojmove

Oče moj, Oče moj! kola Izrailjeva i konjici njegovi! I ne vide ga više (2. knjiga o carevima 2).

Ja razumem verovatno više nego što mi je potrebno iako nisam teolog i samo zato me evo na temi. Ljudi se sa Bogom upoznaju za svog života, sad. Vi tamo pominjete lepo naučene knjige i... šta mislite, kome je Bog više odgovorio, meni ili vama? Hajde me udostojite odgovora pa da idem na počinak. :aha:
Odmah da vam kažem, isto kao i vama, ili više. Vi ste gordi jer znate knjige. Tu se ispravite. Savet koji je došao ničim izazvan.
Ja samo verujem.

Ja razumem verovatno više nego što mi je potrebno iako nisam teolog i samo zato me evo na temi. Ljudi se sa Bogom upoznaju za svog života, sad. Vi tamo pominjete lepo naučene knjige i... šta mislite, kome je Bog više odgovorio, meni ili vama? Hajde me udostojite odgovora pa da idem na počinak. :aha:
nisam ja ovo iz knjiga naucio, vec me Bog naucio, pa zato raskrinakavam te knjige i lazne autoritete koji ih ispisase - nema kod Boga vise ili manje, Bog Duha ne daje na meru, vec jedno od nas dvoje gresi, jednom od nas dvoje Bog UOPSTE NIJE ODGOVORUO. Laku noc.

Bog UOPSTE NIJE ODGOVORUO
Laku noć, dragi... Ipak, Bog nije odgovorio jer to nije odgovor koji želimo, to nije pravda koju mi želimo da postignemo.
Niko ne zna te puteve Gospodnje... Mi smo tako sićušni u odnosu na Njegov plan. Večeras smo bili tu da kažemo da je Bog doneo svetlost onima koji treba da vide.

Laku noć, dragi... Ipak, Bog nije odgovorio jer to nije odgovor koji želimo, to nije pravda koju mi želimo da postignemo.
Niko ne zna te puteve Gospodnje... Mi smo tako sićušni u odnosu na Njegov plan. Večeras smo bili tu da kažemo da je Bog doneo svetlost onima koji treba da vide.
draga, ovde se radi o relativizaciji, jer kad god Hristos kaze JA SAM [cuo od oca da kaze ONAJ KOJI JESAM]
  • svetlost [videlo] svetu
  • pocetak [vidi temu Tacnost prevoda]
  • vaskrsenje
ljudi relativizuju, ali je ovde djavolsko lukavstvo ODUZIMANJA OVIH NAZIVA OD ISUSA i aplikovanja na
  • nedelju dan Gospodnji,VASKRSENIJE ZNACI NEDELJA NA RUSKOM
  • pocetak Isusove price apostolima - KAZU ORIGINALNI PREVOD, A JA CITAM ISUS KAZE ORIGIN - POCETAK
  • na to da nosi svetlost, I NA KRAJU CE DA BUDE: I nije čudo, jer se sam sotona pretvara u anđela svijetla. 2. Korincanima 11,14
vi gresite
  1. ja nemam nista protiv da se i ti zoves Svetlana, ali Hristos je SVETLOST​
  2. ja nemam nista protiv da kazete da je rekaom od pocetka, ali on jeste Pocetak​
  3. ja nemam nista protiv da je nedelja vaskrsenije, ali zato sto je On sam Vaskrsenje
    i onda vam izgleda da ja teram mak na konac ili da se svadjam sam sa sobom, ali nisam ja zbunjen niti otvorio ovu temu... vi ste sa pravom zbunjeni ovom temom, a ja nudim odgovor zasto

Poslednja izmena:
Govorim o onom kome je upućeno pitanje. Video si i sam da sam tri i više puta posatavio pitanje ali odgovor nikakako da dobijem..dakle osobi kojoj sam postavio pitanje. Pa čekam taj odgovor...
jasno, ali te je pitah da li ti mozda imas odgovor na svo ovo pisanije - njihovo stanoviste je donekle jasno, a ti cini mi se rece da se donekle slazes sa mnom, a odnekle ne
Evo ti ako si u stanju razjasni na šta je ona ovde mislilia:

"Jednostavno je Biblija nigde ne dovodi njega u kontekst Satane Djavola", Ari...

"Ne moze svetlnosa biti Sotona kad on donosi mrak a ne svetlo", Ari...

Da li si prmetio da naša Ari tvrdi da "svetlonoša.... donosi... svetlo"...znači 100% pozitivan lik.
ja sam razjasnio - ona se opire da se Isusu pripisuje termin lucifer [sto kesarijski nonsalantno uradi], ali
ona ne moze da misli uopste zbog ''ja sam sjajna zvezda danica'' -otkr., jer je jasno sta proizilazi [vidi Isaiju], a sto ja svo vreme objasnjavam imajuci fokus na RECI DONOSENJE koju ste vi relativizovali

Da li si prmetio da naša Ari tvrdi da "svetlonoša.... donosi... svetlo"...znači 100% pozitivan lik.
Ne, samo sam primetio da ti ne razumes, a ona ne misli.

Poslednja izmena:
Odmah da vam kažem, isto kao i vama, ili više. Vi ste gordi jer znate knjige. Tu se ispravite. Savet koji je došao ničim izazvan.
Ja samo verujem.
Znaci da nebi bili gordi, treba da odluce da zive u neznanju?
Ovi za koje kazes da su gordi, ne busaju se u grudi.
Meni se bog otkrio, ne vama.

Back