Ko je donosilac svetlosti u Starom Zavetu, a ko u Novom Zavetu?

Pa naravno da nije luci je onaj koji blokira Svetlost...samim tim lucifer može biti i palac.Satana je već grupica opasnijih reptila kolonizatora ove zemljice lepe imaju i svoju crkvu osnovanu prvi put 1666 pa ponovo još umobolniju osnovaše 1966.

Svaka sekta ili kult bio on ljudski ili ne, se ruši pred logikom i zdravim razumom. Ovako gledano ispada bog je svima dao slobodnu volju da bi im sudio baš zato što imaju slobodnu volju....tragikomedije.
Mene smara više ta fraza "slobodna volja" to je valjda neko opravdanje za koga? Biblijski bog navodno daje izbor a striktno zabranjuje da se jede s drveta, pa normalno je i da se pitaš zašto ga je postavljao.
E onda objašnjenje njegovih advokata "pa bili bi roboti" a pogrešili i svi ljudi ispaštaju zbog dvoje ljudi a sve to da nismo roboti. Svaka čast ko to razume.

Lucifer (lat. Lucifer - lučonoša, nosilac svetlosti).

Prema Starom Zavetu Lucifer je bio najlepsi i najmudriji andjeo. Pogresio je jer je pozeleo da bude bog.

Po tome zakljucujemo da je boziji zakon bio takav, da je greh pozeleti biti bog.

Zar je to sloboda ili je ropstvo? Bog stvara zelje kod bica ali u slucaju da neko pozeli da bude bog cini zlo?

U Novom Zavetu se ne spominje Lucifer vec se spominje Isus Hrist. On je prema Novom Zavetu donosilac svetlosti.

Da li je Lucifer djavo?

To ja laž podvala katoličke crkve.Lucifer jeste bio bog svetlosti u starom Rimu, ali to nije Satana koji se pominju u Bibliji.

Satanu je stvorio Bog kako bi mučio čoveka. Božji zakon je su prepisali primitivni i zli ljudi od drugih religija.

pa normalno je i da se pitaš zašto ga je postavljao.
pa da bi ga ignorisao, sigurno ne da bi kao mene sto kazes ''provalio posle 3. posta jer si pametan''
kako pamtiš koga si sve stavio na ignore?
ima lista [ja imam oko 10-ak], i ne vidis ignorisane ni sta pisu dok/ako ne kliknes
cak i ignorisanima mozes da odgovoris, kao ja saletu, a mozes i da ih odignorises kao ja jerihonca
pa reko kad vec imaju razne funkcije foruma, zasto da stoje bespotrebno, da ih koristim

generalno, zasto ljudi kvare temu, a prevodioca nema ni za lek?

Poslednja izmena:
To ja laž podvala katoličke crkve.Lucifer jeste bio bog svetlosti u starom Rimu, ali to nije Satana koji se pominju u Bibliji.

Satanu je stvorio Bog kako bi mučio čoveka. Božji zakon je su prepisali primitivni i zli ljudi od drugih religija.
Postoji dokaz da je Satana bio sin boziji cije je ime bilo Satanael. Kada se proglasio bogom na zemlji, Jahve je poslao svog drugog sina Mihaela da ga unisti time sto ce mu oduzeti nastavak EL koji mu daje neunistivu snagu i muddrost. Mihael ga je pobedio i oduzeo mu taj nastavak, tako da je ostao bez svoje moci i mudrosti. Prema predanju, postao je zao prema ljdima, bozijim kreacijama.

Ha, smesno, zar ne?

Postoji dokaz da je Satana bio sin boziji cije je ime bilo Satanael. Kada se proglasio bogom na zemlji, Jahve je poslao svog drugog sina Mihaela da ga unisti time sto ce mu oduzeti nastavak EL koji mu daje neunistivu snagu i muddrost. Mihael ga je pobedio i oduzeo mu taj nastavak, tako da je ostao bez svoje moci i mudrosti. Prema predanju, postao je zao prema ljdima, bozijim kreacijama.

Ha, smesno, zar ne?
Satana se zvao Samael.

Ne treba biti pametan da vidiš ko se lažno predstavlja.
jel da?

5 Jer će mnogi doći u ime moje govoreći: Ja sam Hristos. I mnoge će prevariti.
24 Jer će izići lažni hristosi i lažni proroci, i pokazaće znake velike i čudesa da bi prevarili, ako bude moguće, i izabrane.

i sad ti mrtav 'ladan kazes ne treba biti mnogo pametan, a Hristos kaze ako bude moguce i izabrane

Bravo, lprovaljen sistem. SatanaEL je stvorio boga i njegovog vanbracnog sina.
giphy.gif

Bog nam uveo demokratiju, da bi mogao da nam sudi :think:
ne, Bog je uvodio sudije i careve, pa imas u bible doba sudija, do uvodjen ja monarhije, ovde obradjeno http://binst.pbf.rs/phocadownload/prilozi/starozavetna-istorija/5. Doba sudija.pdf
a djavo je uveo demokratiju da bi legalizovao prevaru, pa smo skoro imali diktaturu proletarijata kao nastavak te prevare
btw, dokazano je da su ljudi koji se zanimaju za zavere inteligentniji, pa vas ja pitam - jel malo stvari koje su se nazivale teorijama zavera u stvari danas prihvacene zdravo za gotovo [npr chemtrails, depopulacija vakcinama i sl.]

Sve bi nama bilo jasno kad bi bili svesni da li smo na ovom svetu sami hteli ili nas je tvorac gurnuo. Tu treba tražiti odgovor.
ja nit sam hteo nit sam gurnut, vec kada se pojavio domaci zadatak, jasno je bilo da je moj... sad cujem ukidaju domace zadatke, kazu sta u skoli deca urade to je dosta... cudno, strano mi je to... kako god, zadatak je tu, ja sam tu, i ima da ga uradim, ne zvao se ja...

Back