Ko je donosilac svetlosti u Starom Zavetu, a ko u Novom Zavetu?

Pravedan

Iskusan
Poruka
5.686
Lucifer (lat. Lucifer - lučonoša, nosilac svetlosti).

Prema Starom Zavetu Lucifer je bio najlepsi i najmudriji andjeo. Pogresio je jer je pozeleo da bude bog.

Po tome zakljucujemo da je boziji zakon bio takav, da je greh pozeleti biti bog.

Zar je to sloboda ili je ropstvo? Bog stvara zelje kod bica ali u slucaju da neko pozeli da bude bog cini zlo?

U Novom Zavetu se ne spominje Lucifer vec se spominje Isus Hrist. On je prema Novom Zavetu donosilac svetlosti.

Da li je Lucifer djavo?

Poslednja izmena:
Vazi.

Ne mogu sada nisam kuci.

Kaze jedan stih, do onoga dana dok se ne nadje bezakonje na tebi.
To znaci da je odbacio sav Bozji zakon i pravila.
Ili jedan ga naziva ocem lazi.
Sto nam govori da je poceo prvi da laze i naveo druge.
Jedan drugi tekst kaze da je zaveo trecinu andjela.
Nije lako zavesti milione andjela.
Velike lazi i prevare su tu bile.
A onda je pokusao da zavede ljude.
I uspeo je.
Zato je Isus morao nazad da odkupi zemlju a cena je bila njegove patnje, smrt i krv.
Itd.
Biblija ga na jednom mestu naziva bogom ili knezom ovoga sveta.
Danas imas one koji njega slede i sluze mu i one koji sluze Bogu.

Vazi.

Ne mogu sada nisam kuci.

Kaze jedan stih, do onoga dana dok se ne nadje bezakonje na tebi.
To znaci da je odbacio sav Bozji zakon i pravila.
Ili jedan ga naziva ocem lazi.
Sto nam govori da je poceo prvi da laze i naveo druge.
Jedan drugi tekst kaze da je zaveo trecinu andjela.
Nije lako zavesti milione andjela.
Velike lazi i prevare su tu bile.
A onda je pokusao da zavede ljude.
I uspeo je.
Zato je Isus morao nazad da odkupi zemlju a cena je bila njegove patnje, smrt i krv.
Itd.
Biblija ga na jednom mestu naziva bogom ili knezom ovoga sveta.
Danas imas one koji njega slede i sluze mu i one koji sluze Bogu.

Gde pise da je Lucifer pokusao i sve ucinio da uzurpira Bozju vlast i preuzme na sebe? Iznesi stihove koji govore o tome da je on na sve nacine pokusao da uzme bogu vlast.

Odakle tebi uopste i znanje o tome sta je on govorio andjelima kada se ne spominje? Jel postoji detaljan opis pobune u raju? Iznesi stihove pa da pricamo. :bye:

Kakva su to pitanja posle svega?

Ne citas pazljivo sto pisem.
Tada nebi bilo potrebe da to ponovo cinim.

Pa bar je to azbuka i osnova o padu lucifera

Pa nije uspeo.

Samo delimicno, na zemlji vise na nebu manje

Zar se to ne vidi da je zaveo trecinu andjela?
To su milioni.
Pa prve ljude.

Kako je zaveo adama i evu?
To nam govori kakvim metodama se sluzi.

MOZDA OVAJ PRIMER POMOGNE?

Setimo se Osmansgog carstva.

Cesto je neko pokusavao da preuzme vlast prevarom ili lazima i na silu od vladajuceg Sultana.
Nekada je to neko uspeo nekada nije.
Onaj koji je uspeo je zaveo vecinu vojske i naroda.
Onaj sto nije je zaveo jedan deo vojske i naroda.
Ali je otpor posle nekog vremena slomljen.

I sada ti dodjes i kazes:
Gde pise da je taj hteo da uzme vlast vladajucem Sultanu?????

Pa iz cele situacije je to jasno.
Ne mora uvek direktno da pise.
Ali ako je neko uspeo da zavede trecinu vojske i naroda.
Sta nam to govori?
Mora da im je mnogo toga rekao.

Pa da je i hteo svu vojsku i narod ali nije uspeo.

Ako o ovakve stvari moram da ti objasjavam onda sam zabrinut.

Poslednja izmena:
Lucifer (lat. Lucifer - lučonoša, nosilac svetlosti).

Prema Starom Zavetu Lucifer je bio najlepsi i najmudriji andjeo. Pogresio je jer je pozeleo da bude bog.

Po tome zakljucujemo da je boziji zakon bio takav, da je greh pozeleti biti bog.

Zar je to sloboda ili je ropstvo? Bog stvara zelje kod bica ali u slucaju da neko pozeli da bude bog cini zlo?

U Novom Zavetu se ne spominje Lucifer vec se spominje Isus Hrist. On je prema Novom Zavetu donosilac svetlosti.

Da li je Lucifer djavo?

loshe zakljchujesh...nije greh pozeleti biti bog nego je greh zeleti postati bog mimo boga.....sam...onda idesh u ono gde je i djavo..u sujetu.....gordost....samoljublje......neko u svetlosti jasno vidi..neko oslepi..djavo je oslepo.......

Samo mi reci, da li su Jevreji smatrali da je zmija iz Edena bila djavo?
pa nije zmija djavo... zmija je posrednik......simbol...mudrosti......ako budesh malo bolje prochitao videces da zmija nishta nije slagala....ali je opet uspela da prevari Evu....citaj.....:lol:
ono sto je tu u pitanju jeste mudrost koja je otrovna..koja ubija..medjutim ima i ona druga mudrost koja lechi......kao na primer u pustinji kada Mojsije podize zmiju.....i lechi...a to je simbolika Hrista...pa i on sam kaze budite mudri kao zmije....ali i ono sto kljucno bezazleni kao golubovi......bezazlena mudrost....
ako budesh pogledo skiptar patrijarha videces da on na njemu ima dve zmije......:lol:
Ja mislim da su i jevreji smatrali da je zmija bila to ..posrednik....kanal djavola......

pa nije zmija djavo... zmija je posrednik......simbol...mudrosti......ako budesh malo bolje prochitao videces da zmija nishta nije slagala....ali je opet uspela da prevari Evu....citaj.....:lol:
ono sto je tu u pitanju jeste mudrost koja je otrovna..koja ubija..medjutim ima i ona druga mudrost koja lechi......kao na primer u pustinji kada Mojsije podize zmiju.....i lechi...a to je simbolika Hrista...pa i on sam kaze budite mudri kao zmije....ali i ono sto kljucno bezazleni kao golubovi......bezazlena mudrost....
ako budesh pogledo skiptar patrijarha videces da on na njemu ima dve zmije......:lol:
Ja mislim da su i jevreji smatrali da je zmija bila to ..posrednik....kanal djavola......

sad ja nista ne shvatam zar treba da budemo glupi da bi bili blize Bogu.
Mislim ako je mudrost losa onda je glupost valda dobra tj. poželjna

Zasto onda nisu to i napisali u postanju, bas me zanima. :think:
Nego, sto su kaznjeni Adam, Eva i zmija, ako je djavo bio taj koji je uticao na zmiju, pa sto on nije kaznjen?
Sto se on uopste i ne spominje u postanju?

ne znam.... prvo osvesti u svojoj lobanji sta su simboli i odakle oni crpe svoju ,,moc,,..pa onda kreni dalje.....

Back