Glasnik.
Buduća legenda
- Poruka
- 45.139
Helel ben Shaḥar ...
הילל בן שחר (hêlêl ben šāḥar),
הילל בן שחר (hêlêl ben šāḥar),
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
U Bibliji se svi andjeli zovu zvezdama...
Lucifer se ne spominje vise kao lucifer kasnije jer on jos pocev od Starog zaveta nije vise Lucifer.l nego sotona itd.
Tako je normalno da se Lucifer ne spominje vise.
Medjutim apostoli nam pisu da on jos poseduje jaku svetlost, i u tom kontekstu, oni kazu da se danas lazno predstavlja cesto ljudima kao andjeo svetla.

Nije tacno.
Kazi nam kako ga onda zovu u Starom zavetu?
Niti ga je iko bacio u pakao.

Zvezda danica nije negativan pojam.
- - - - - - - - - -
Sotona (heb. שָׂטָן satan; aram. שִׂטְנָא lat. Sátanas) znači protivnik, optužitelj, dok se u religiji smatrapalim anđelom, to jest demonom, vragom. Kaoprotivnik spominje se u Prvoj knjizi o Kraljevima (1 Kr 11,14)[1], dok se kao Božji protivnik spominje uKnjizi o Jobu (Job 2,7)[2], u Drugoj knjizi o Samuelu(2 Sam 24,1)[3] i u Prvoj knjizi Ljetopisa (1 Ljet 21,1).[4]
Ja ne mogu nista sto ti ne kapiras.
Lucifer je nosio ime lucifer pre svog pada.
Kada je pao dobio je ime sotona i izgubio ime Lucifer.
I dobio je jos mnoga druga imena.
Lucifer (lat. Lucifer - lučonoša, nosilac svetlosti).
Prema Starom Zavetu Lucifer je bio najlepsi i najmudriji andjeo. Pogresio je jer je pozeleo da bude bog.
Po tome zakljucujemo da je boziji zakon bio takav, da je greh pozeleti biti bog.
Zar je to sloboda ili je ropstvo?
gdje to piše u bibliji?Bog stvara zelje kod bica ali u slucaju da neko pozeli da bude bog cini zlo?
U Novom Zavetu se ne spominje Lucifer vec se spominje Isus Hrist. On je prema Novom Zavetu donosilac svetlosti.
Da li je Lucifer djavo?
pitanje je u startu pogresno formulisanoU Novom Zavetu se ne spominje Lucifer vec se spominje Isus Hrist. On je prema Novom Zavetu donosilac svetlosti.
| “ | Vi ste svetlost sveta |
| “ | Ja u svijet dođoh kao svjetlost, da svako ko vjeruje u mene ne ostane u tami.[2] | ” |
| “ | Ja sam svetlost sveta |
Lucifer (lat. Lucifer - lučonoša, nosilac svetlosti).
Prema Starom Zavetu Lucifer je bio najlepsi i najmudriji andjeo. Pogresio je jer je pozeleo da bude bog.
Po tome zakljucujemo da je boziji zakon bio takav, da je greh pozeleti biti bog.
Zar je to sloboda ili je ropstvo? Bog stvara zelje kod bica ali u slucaju da neko pozeli da bude bog cini zlo?
U Novom Zavetu se ne spominje Lucifer vec se spominje Isus Hrist. On je prema Novom Zavetu donosilac svetlosti.
Da li je Lucifer djavo?
Pa sve to nije bilo bezazleno kako mislis.bog je trebao samo da se nasmeje na sve to a ne da pravi toliku dramu
ako samo bog ima sposobnost da stvara, Luciferu u svakom slučaju, tu ne bi bilo mesta,
malo bi se bunio i to je to pa bi sve opet leglo na svoje mesto
ovako je svevišnji napravio teško njesra prognavši ga sa nebesa...tim činom je svet osudio na zlo
Naravno da jeste.Lucifer nije Sotona Dajvo
U bibliji nema to ime Lucifer, to su prevodioci izveli iz zvezde danice.to je iz vulgate....latinskog prevoda septuaginte.....Sv Jeronima chini mi se......
znaci, svetao je od Bozije svetlosti? On sam nije svetlost. Eto zato sm podigao staru temu, i zato sam ponudio i primer sa solju.Predpostavljam da je Lucifer posebno svetleo, jer je bio direktno u Bozjoj prisutnosti.
ko je onda Lucifer?Lucifer nije Sotona Dajvo
pisac laznog otkrivenja je antihrist [termin pre Hrista nije ni mogao da postoji], ali vidimo da se hvali i da je lucifer, voli da oponira...[do]nosilac svetlosti vs sama svetlost sam vam vec objasnio da je fundamentalno razlicito, kao konj i jahac, jeste da konj donosi jahaca, ali ne biju boj konji... e sad sto ovaj nece da slusa Boga, sto se buni i podbunjuje nebesku vojsku, sto odbija, REFLEKTUJE, djavo neka ga nosi, nebesa ce se upropastiti, a ne samo njihova vojska smrdljivako je onda Lucifer?
Stari Zavet:
"Kako pade s neba zvezdo danice kćeri zorina? Kako se obori na zemlju koji si gazio narode? A govorio si u srcu svom: Izaći ću na nebo, više zvezda Božjih podignuću presto svoj i sešću na gori zbornoj na strani severnoj. Izaću ću na visine nad oblake, izjednačiću se s Višnjim. A ti se u pakao svrže, u dubinu grobnu. Koji te vide pogledaće na te, i gledaće te govoreći: To li je onaj koji je tresao zemlju, koji je drmao carstva?
Novi Zavet:
"Ja Isus poslah anđela svojega da vam ovo posvedoči u crkvama. Ja sam koren i rod Davidov, i sjajna zvezda Danica.