Ko je crtao republičke granice u SFRJ?

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
kosovo je ime koje su sloveni dali toj teritoriji kad su se naselili negde u 9tom veku
isto ko što su recimo trakiju prekrstili u bugarsku, meziju u srbiju...
gde god su se naselili u većini, menjali su ime
gde god je ostao drevni narod, ostalo je i drevno ime, na primer makedonija i dalmacija su se odupreli tim doseljenicima i zadržali svoja imena, sve ostalo su migranti promenučli: srbija, hrvatska, crna gora, bugarska, slovenija...
Aha, znači Konstantin Veliki je rođen u Srbiji? Jel on Srbin?

Izlaz na more u širem smislu kako si ti naveo da je Srbija imala izlaz na more i preko država koje su vladale njome.
Nitko ne priječi Srbiji da koristi luke u drugim državama pa to znači da ima izlaz na more i danas.
Čekaj, jel moguće da treba da ti objašnjavam u sitna crevca? O čemu ti pričaš, da je izvoz nečega iz npr. Valjeva preko luke u Rijeci u Jugoslaviji, isto što i danas? Jel ti to meni pokušavaš da kažeš?

Više manje je isto, čak i brže nego nekada.
Dobro, ti sad tupiš, nemoguće da ne možeš da shvatiš!? Ti meni pričaš o brzini nekog kamiona danas a ja ti pričam o peripetiji i ceni nečega što neko iz Srbije želi da izveze preko neke luke. Ako hoćeš da pričamo ozbiljno, u redu, sad da tupimo jedan drugome, mislim da nema smisla.

Poslednja izmena:
to je sve promenljiva kategorija, bilo nekad ilirsko, pa rimsko, pa bugarsko pa tursko pa srpsko a sad je albansko
Pa ništa, ja sad dođem na tvoju adresu ili ti na moju, uzmem lepo šta mi treba, ili ti meni, i napišemo jedan drugome da je to sve promenjljivo i boli nas uvo.
Ako imaš veću kvadraturu od moje , može :D

Pa ništa, ja sad dođem na tvoju adresu ili ti na moju, uzmem lepo šta mi treba, ili ti meni, i napišemo jedan drugome da je to sve promenjljivo i boli nas uvo.
Ako imaš veću kvadraturu od moje , može :D
to su radili sloveni kad su se doselili ovde
uzeli i prigrabili, pa sad im krivo kad neko drugi uzme nesto "njihovo"

i sto je najsmesnije, te otete teritorije, proglasise za svoje svete zemlje

a sveto im je tamo negde iza karpata :hahaha:

Dobro, to sad tupiš, nemoguće da ne možeš da shvatiš!? Ti meni pričaš o brzini nekog kamiona danas a ja ti pričam o peripetiji i ceni nečega što neko iz Srbije želi da izveze preko neke luke. Ako hoćeš da pričamo ozbiljno, u redu, sad da tupimo jedan drugome, mislim da nema smisla.
Dobro, danas se čeka na carini i plaća cestarina. Opet ne vidim neku bitnu razliku, nije to bilo besplatno ni u Jugoslaviji.
Loše ceste, možda dvaput mijenjao kotač do cilja, sporo, opasno, pečenjare i krčme uz put mame. Nije bilo ništa brze nego danas.

Четници односно ЈВуО су били признати као легална војска Југославије,

Četnici su bili saveznici sa fašistima, nacistima i ustašama i kao takvi su završili na poraženoj strani. Takve laži vam više ne mogu prolazit i to ti mora bit jasno. Zašli smo debelo u 21. st, i imamo mogućnost pristupu gotovo svakoj informaciji pa tako i ovoj u vezi WWII. A šta se tiče partizana i četnika činjenice su neumoljive i povijet će prve pamtit ka heroje i pobjednike, a ove tvoje pećinare ka izdajnike i gubitnike.

а партизани, војска КПЈ на крају рата, али овде није реч о томе већ да су Срби били већина у оба покрета, поготово до 1943 када се рат преломио, док је већина Хрвата била на страни нациста чак и на крају рата.
Каква права о одлучивању треба да имају.Или имали су Хрвата Броза.

Daj neki izvor na ove podatke jer nije točno da ste imali većinu u partizanima tokom svih godina WWII, a nije točno ni da su Hrvati većinski bili u vojsci NDH tokom cilog rata.

Back