Ko je bio Atanasije Jevtić

Ruši se kult ličnosti Tase i Amfilohija. Brat im Irinej Bački 2003:
Данашњи папа римски, Његова Светост Јован Павле Други и лично доживео и пред читавим светом сведочио своје служење и своје првенство, пре свега управо као службу и служење у име љубави Христове. Не као вршење власти и јурисдикције у првом реду, не као чињеницу јуридичког или правног ствари, него пре свега као чињеницу новог нашег благодатног живота у Христу, живота као нове твари у Христу, препорођених и Духом Светим исцељених личности, крштених, миропомазаних и причешћених светињама Тела и Крви Христове.

У том светлу, дакле, треба нагласити, да тај нагласак на служењу, а не на владању. То изворно јеванђелско учење из живота и праксе битно доприноси и премошћавању раздаљина и растојања међу онима који верују у име Христово... Личност Јована Павла Другог заиста извршава функцију и друге своје почасне титуле, титуле понтифекса, мостоградитеља, служећи свима, пре свега, својој Цркви и њеном јединству, а затим служећи колико је најбоље и највише могуће јединству свих. Он тиме заиста гради мостове и остварује себе као аутентичног мостоградитеља духовности, понтифекса.

....

Ја сам имао прилике да упознам изблиза и његовог претходника, чије име је такођер укључено и његово име, блажене успомене Павла Шестог. То је био другачији темперамент, али исто тако импозантан у својој једноставности, смерности и усрдности самог служења.

Данашњег папу Његову Светост Јована Павла Другог сам сретао, колико сам могао да, по свом сећању, могу рећи напуклом, набројим четири пута најмање. Три пута заједно са мојом братом митрополитом црногорско-приморским Амфилохијем, а једанпут са још тројицом епископа, без поменутог митрополита. То је било недавно, за време служења свечане понтификалне литургије у Осијеку.

Сваки пут, како пре десет година када смо први пут разговарали са Његовом Светошћу, тако и прошлог фебруара када смо два пута, једанпут по званичном протоколу, а други пут за приватним обедом, мимо сваког протокола, на позив Његове Светости разговарали. Разговор је увек био срдачан и искрен, у атмосфери љубави и заинтересираности за нас, за наше проблеме и тешкоће, за наш крст, жеље да нам помогне колико је највише могуће. Ми смо били, морам то да нагласим, импресионирани током тих разговора добром обавештеношћу и жељом Његове Светости да прати до упојединости живот и проблеме наше цркве и других православних цркава. Из питања која је постављао то се могло видети и осетити. Наравно, наши одговори су били аналогни и ми смо са узбуђењем у души, констатовали управо то, да у нама не види неке странце, неке мање вредне хришћане.

То је показао поклоновиши нам и епископски крст који даје римокатоличким бискупима и један од његових блиских сарадника нам је касније рекао, једноставно, братски, с љубављу: "Немојте мислити, да је то само куртоазија. Да је куртоазија, добили сте нешто друго, можда, на поклон књигу или нешто пригодно. Али, пошто сте добили крст и прстен то вам је порука да у Вама види законите епископе цркве Христове као што види у својим бискупима. Нас је тај чин још више гануо.

+++
Dobili biskupski krst i prsten. Zato su vladici Artemiju i pretili da će mu slomiti kičmu i deset godina čekali da to ostvare, kad je umro patrijarh Pavle.

Dobili biskupski krst i prsten. Zato su vladici Artemiju i pretili da će mu slomiti kičmu i deset godina čekali da to ostvare, kad je umro patrijarh Pavle.
Нешто ти се помешало, никада овога није ни било.
Артемије није ни желео ни хтео да послуша комисију коју је исти тај патријарх Павле послао, већ је наставио да се понаша безаконо и бахато.
Једини разлог што је он сам прихватио да оде у мировину 2010 јесте што би се то и раније урадило да патријарх Павле није био болестан.
То шти је Артемије пристао да оде у мировину па кренуо да као војник осваја манастире, то је већ нека друга прича. Шта ће њему врбовање монаха и освајање манастира то он најбоље зна.
Чињеница је да је Дејан Виловски од тих покрадених пара купио кућу у Грчкој и да не намерава да се врати,
Артемије је сарађивао са Есфигменом па очигледно да је пре или касније почео да прича исту причу.
А што је покрао пара па изградио разне катакомбе и уз помоћ пара из иностранства, то је већ за другу тему,

Нешто ти се помешало, никада овога није ни било.
Артемије није ни желео ни хтео да послуша комисију коју је исти тај патријарх Павле послао, већ је наставио да се понаша безаконо и бахато.
Једини разлог што је он сам прихватио да оде у мировину 2010 јесте што би се то и раније урадило да патријарх Павле није био болестан.
То шти је Артемије пристао да оде у мировину па кренуо да као војник осваја манастире, то је већ нека друга прича. Шта ће њему врбовање монаха и освајање манастира то он најбоље зна.
Чињеница је да је Дејан Виловски од тих покрадених пара купио кућу у Грчкој и да не намерава да се врати,
Артемије је сарађивао са Есфигменом па очигледно да је пре или касније почео да прича исту причу.
А што је покрао пара па изградио разне катакомбе и уз помоћ пара из иностранства, то је већ за другу тему,
Samo ti kleveći, ali ti i tvoji ono "pravoslavna" iz SPC prestanite da koristite.

Samo ti kleveći, ali ti i tvoji ono "pravoslavna" iz SPC prestanite da koristite.
Због таквих као ти сви докази су јавно изнешени. Само ти покушавај да јавно презентоване доказе обориш.
Него што је Артемије одбио комисију патријарха Павла ?
Што је Дејан Виловски имао два благослова ?
Откуд то ?
Шта ће монаху два благослова, један за постојећу епархију, а други за служење у другој епархији ваљда за украс ? Или за резерву да би побегао ако загусти ?
Него шта ћемо са оном петицијом народа Косова и Метохије да их Артемијеви монаси не узнемиравају ?
Јел ти уопште знаш да је сам Артемије писао о својој вези са Есфигменом ?
Па касније је причао 100% исту причу као и они.
Где ћеш већи доказ кад је Артемију забрањен улаз на Свету Гору а он сам се правдао да није остваривао контакте са Есфигменом.

Због таквих као ти сви докази су јавно изнешени. Само ти покушавај да јавно презентоване доказе обориш.
Него што је Артемије одбио комисију патријарха Павла ?
Што је Дејан Виловски имао два благослова ?
Откуд то ?
Шта ће монаху два благослова, један за постојећу епархију, а други за служење у другој епархији ваљда за украс ? Или за резерву да би побегао ако загусти ?
Него шта ћемо са оном петицијом народа Косова и Метохије да их Артемијеви монаси не узнемиравају ?
Јел ти уопште знаш да је сам Артемије писао о својој вези са Есфигменом ?
Па касније је причао 100% исту причу као и они.
Где ћеш већи доказ кад је Артемију забрањен улаз на Свету Гору а он сам се правдао да није остваривао контакте са Есфигменом.
Blaženopočivši vladika je delovao u uslovima i spoljašnje i unutrašnje okupacije, i državne i crkvene i sve mu opravdavam. Dizao je glas i za očuvanje pravoslavlja i za očuvanje teritorijalnog integriteta države Srbije. Svetac.

Poštovao je radi mira u crkvi, ali kad je video kuda sve to vodi, da će sav njegov trud da unište unijati i fanarioti, normalno je da se pobunio. I dobro je napravio. Katakombe i manastiri ERP u egzilu su investicija za budućnost. Narod će imati gde se napoji vode žive, čiste i bistre.
Ни мученичка крв не може опрати грех раскола.
Него признај, ниси ни пустио снимак, зар не ?
Што је освајао друге манастире ? Ради мира у кући није сигурно.

Neću da grešim dušu pa da kažem da su među episkopima sve neki unijati i mafijaši. Ima tu i časnih ljudi. Patrijarh Porfirije je umeren čovek i čini se dobar. Nadam se da će sve ove nesuglasice u crkvi prevladati i ujediniti sve srpske pravoslavne jurisdikcije. Treba SPC izvesti iz SSC-a, vratiti liturgiju kakva se služila do Tase, Đeda i Irineja i mir Božji. Još Irinej bački da ode Bogu na istinu, što pre to bolje.

Србин-инфо и Балкан-инфо праве канализаију од интернет-канала. На њима (Х)УДБА ка пашји пас - лаје на сав глас. Лаје ка пашји пас.

И то ко адидас сланина. Ред-истине-па ред својих уметања, подметања и лажи... да не будем неком очигледно чиме се баве. Лукаво, лукаво...

А.. поједини "пророци" њини тамо што се не скидају, зна се да су директно стари, "проверени" кадрови (х)Удбе. И.. још.. појављују се као "зналци" шта се тамо лоше дешава (у цркви).. они који су сами организовали то пропадање које сада као... "добронамерни посматрачи" - критикују, а били на челу пројекта разарања... СПЦ. Они су сад.. шта... "поштени"? "спасиоци"?.. да кажу шта је и како је. Коме сад треба њино поштење?

Били некад богоборци. Поштени, искрени, пунокрвни ђавољи синови. Па кад га видиш у оном кожном мантилу, што каже Бата Стојковић у чувеном филму - знаш ко је. А данас кад видиш удбаша у розе-џемперу и са шајкачом реперски окренутом наопачке, - не знаш ко је. (опет парафразирам Бату).

Те моралне наказе би уместо оптуживања других требало да на своје спасење искористе моменте пред камерама па да самооптуже себе за све несреће, зла, подметања, учињења, рашчињења која су починили - они сами. И да се не надају да ће им се брзо (и одма - како би тели) опростити за таква - страшна (не)дела.

Било и код нас у селу тих покушаја, да се комунисти убаце у СПЦ ради раскола, али сељаци спречили. Главни комунистички активиста пре 91 дошо и први је у цркви. То што је раније радио, теро људе из цркве, кидо им крсто-привеске и остало.. ником се низашта извинуо није. НИ призно. Само га народ - истеро. Једноставно. Није му место ни у цркви. А ни ово им није место да они коментаришу цркву. Иди јадо, па се својим јадом забави. Умрећеш, у паклу ћеш завршити. О томе се боље побрини. Бићеш тамо где су ти и Лењин и Стаљин, и Троцки, Камењев, Свердлов и сва та црвена дружина (анти-братија). То што не кукаш сада, не брини се, имаће довољно времена да се тамо накукаш, црвени кукавче, за читав живот, што ни(је)си кукао.

Ту долазе сви непозвани проклетници да роњају по цркви. Доказани уништитељи. Да од богобораца (мањих непријатеља цркве) постану сада већи (расколоучитељи).

Та два канала су права канализација. Таква поганија. Такве они масне и мрсне лажове, самозванце, самохвалисаве кабалисте (секташе), расколоучитеље... доводе и дају им микрофон.. ма.. еј?! Још имају толико дрскости да то зову "Србин-инфо" и "Балкан-инфо". Све је то, браћо која ово слуша. "Фекал-инфо" "Мокраћ-инфо" и остало...И емисије су им предугачке... то што они имају тамо да кажу може да стане у три сељачке речи... које Србин каже оном што шири око себе своје фекалије... "Ајде не... ".

А видим придобили су многе, јер у ери хипер-реалитија, где су сви канализациони испусти прорадили... таква фекаловизија има своју публику. И прођу. Јер се хипер-реална канализација са подкаст-канализацијом слаже. Вамо мрачно, мокро и топло (ферментира се и квари), онамо мрачно, мокро и топло (ферментира се и квари).

И када као, говоре... о "противницима цркве који су изнутра цркве" говоре народу на начин да онај од Удбаша после, који буде хтео, када то буде (Х)Удба хтела може да засвира другу музику ( "худба" на пољском - значи - "музика"). па да лако одбрани оног кога нападају - а на основу њених "Мокраћ-инфо" и "Фекал-инфо" информација.

То што они данас раде, и код нас и у свету, јер је део глобалистичке стратегије којој је перјаница - сатано-наук, и могло би се назвати: "клиф-хенгер" новинарство. Као што је у Холивуду доказан и опробан метод за одржање хистерије - да се еуфорија подигне, па да се у одређеном моменту - све изнегира, и крене апсолутно супротним курсом, да би се онда негде опет - вратило назад.

Сам преокрет из другова у господу - је део тог "клиф-хенгера".

То је оно што се у свету мрачних наука (окултизма) зове "венусиан артс", и спада у "уметност завођења".

Они, на тај начин - "заводе народ". Резултати - видљиви. И окултизам има своје резултате у овом свету.

Хрватоцинцар је Мирко Михајлов Каранушић Буловић 1947. из Сиња.
Карациган је Првослав Радивојев Перић 1961. из Дервенте.
Први је гркопаписта.
Други је сатаниста.
Оба су екуменисти или свејеретици.
Оба су титоисти или црвени усташе.
Оба су удбаши или црвени гестаповци.
Оба су окупациони колонисти Ендехазије.
Оба су паклени србмрсци и србождери.
https://srbin.info/pocetna/aktuelno...rad-dobio-kardinala-i-ko-iznutra-razbija-spc/
Sa patrijarhom se mogu ne slagati po nekim pitanjima poput učestvovanja u molitvama sa inovercima, davanja autokefalije Makedoncima itd., ali da ga se naziva sotonistom to nikako. To je vređanje. On je patrijarh, episkop, monah... Čovek. Da ja tebe nazovem sotonistom, uvredio bi se.

Србин-инфо и Балкан-инфо праве канализаију од интернет-канала. На њима (Х)УДБА ка пашји пас - лаје на сав глас. Лаје ка пашји пас.

И то ко адидас сланина. Ред-истине-па ред својих уметања, подметања и лажи... да не будем неком очигледно чиме се баве. Лукаво, лукаво...

А.. поједини "пророци" њини тамо што се не скидају, зна се да су директно стари, "проверени" кадрови (х)Удбе. И.. још.. појављују се као "зналци" шта се тамо лоше дешава (у цркви).. они који су сами организовали то пропадање које сада као... "добронамерни посматрачи" - критикују, а били на челу пројекта разарања... СПЦ. Они су сад.. шта... "поштени"? "спасиоци"?.. да кажу шта је и како је. Коме сад треба њино поштење?

Били некад богоборци. Поштени, искрени, пунокрвни ђавољи синови. Па кад га видиш у оном кожном мантилу, што каже Бата Стојковић у чувеном филму - знаш ко је. А данас кад видиш удбаша у розе-џемперу и са шајкачом реперски окренутом наопачке, - не знаш ко је. (опет парафразирам Бату).

Те моралне наказе би уместо оптуживања других требало да на своје спасење искористе моменте пред камерама па да самооптуже себе за све несреће, зла, подметања, учињења, рашчињења која су починили - они сами. И да се не надају да ће им се брзо (и одма - како би тели) опростити за таква - страшна (не)дела.

Било и код нас у селу тих покушаја, да се комунисти убаце у СПЦ ради раскола, али сељаци спречили. Главни комунистички активиста пре 91 дошо и први је у цркви. То што је раније радио, теро људе из цркве, кидо им крсто-привеске и остало.. ником се низашта извинуо није. НИ призно. Само га народ - истеро. Једноставно. Није му место ни у цркви. А ни ово им није место да они коментаришу цркву. Иди јадо, па се својим јадом забави. Умрећеш, у паклу ћеш завршити. О томе се боље побрини. Бићеш тамо где су ти и Лењин и Стаљин, и Троцки, Камењев, Свердлов и сва та црвена дружина (анти-братија). То што не кукаш сада, не брини се, имаће довољно времена да се тамо накукаш, црвени кукавче, за читав живот, што ни(је)си кукао.

Ту долазе сви непозвани проклетници да роњају по цркви. Доказани уништитељи. Да од богобораца (мањих непријатеља цркве) постану сада већи (расколоучитељи).

Та два канала су права канализација. Таква поганија. Такве они масне и мрсне лажове, самозванце, самохвалисаве кабалисте (секташе), расколоучитеље... доводе и дају им микрофон.. ма.. еј?! Још имају толико дрскости да то зову "Србин-инфо" и "Балкан-инфо". Све је то, браћо која ово слуша. "Фекал-инфо" "Мокраћ-инфо" и остало...И емисије су им предугачке... то што они имају тамо да кажу може да стане у три сељачке речи... које Србин каже оном што шири око себе своје фекалије... "Ајде не... ".

А видим придобили су многе, јер у ери хипер-реалитија, где су сви канализациони испусти прорадили... таква фекаловизија има своју публику. И прођу. Јер се хипер-реална канализација са подкаст-канализацијом слаже. Вамо мрачно, мокро и топло (ферментира се и квари), онамо мрачно, мокро и топло (ферментира се и квари).

И када као, говоре... о "противницима цркве који су изнутра цркве" говоре народу на начин да онај од Удбаша после, који буде хтео, када то буде (Х)Удба хтела може да засвира другу музику ( "худба" на пољском - значи - "музика"). па да лако одбрани оног кога нападају - а на основу њених "Мокраћ-инфо" и "Фекал-инфо" информација.

То што они данас раде, и код нас и у свету, јер је део глобалистичке стратегије којој је перјаница - сатано-наук, и могло би се назвати: "клиф-хенгер" новинарство. Као што је у Холивуду доказан и опробан метод за одржање хистерије - да се еуфорија подигне, па да се у одређеном моменту - све изнегира, и крене апсолутно супротним курсом, да би се онда негде опет - вратило назад.

Сам преокрет из другова у господу - је део тог "клиф-хенгера".

То је оно што се у свету мрачних наука (окултизма) зове "венусиан артс", и спада у "уметност завођења".

Они, на тај начин - "заводе народ". Резултати - видљиви. И окултизам има своје резултате у овом свету.
Све је то лепо о УДБИ што си причо, али тема су удбаши у мантијама попут пуковника Риста и Тасе манитог...

Ман' се тих доконих уличара са тјуба, поред којих ти твоји црквени ћутолози и злице шатро нешто вреде и спашавају

Страшна је тајна безакоња. Корен пропасти њене је у самој надубљој утроби земље.
Тајна безакоња је лажна црква и лажни христоси (цареви и пророци)... То је Ћутање о добру и истини, што би рекли свети оци

Мисли о томе...

Da ja tebe nazovem sotonistom, uvredio bi se.
можда ако ми је стало до твог мишљења, али ти опет треба да ми кажеш ,јеси, да, или ниси, а ово тужакање је безвезе

сад треба зилот да се тужи за ово
удбаши у мантијама попут пуковника Риста и Тасе манитог...

RIA77, video sam ja koji si ti manipulator i baš ću tebi da verujem. Duhovni si ciganin. Rome ne vređam.
Нас може свако да зове како оће, а нама се сви мешају у живот. Цига па цига кажемо ми, а цигани за нас кажу "Гаџо" (човек који није циганин). За човека циганина имају други израз ("Моро"). Моро и жена му Манге. А код не-цигана Гаџо и, мислим Гаџа за нециганку.

То је шовинизам код цигана расистичог типа - које код Срба - нема. Што стално нас исправљају, уместо себе. Они се свога Гаџо - не одричу. Где је ту логика??

Расисте мораш и ти да зовеш расистички. Танте за танте. Зубатом да покажеш зубе. а не још да му, извини на изразу "титраш". Или да му нудиш пасту за зубе, па да те одбије, јер уместо пасте користи пену.

Многи овде ни не знају која је то нарав тешка, покварена и љута - цигани. Њих не чини име - таквима, него карактер и понашање.

Poslednja izmena:
Katakombe ERP u egzilu su nastale od mnogih donacija i odricanja vernika.
А "Грешни Милоје"? Времешни бизнисмен? Он се хвали... или хвалио... Ево овај неки Маским мислим да је њихов у Банату. Лепо га Владика замолио да се прими мисионарства у неку земљу инострану... средиће му шта може, подржаће га, ал овај ни да чује.. иде тако по кућама.. ко луд човек. А носи звање епископа. Дошао да прави раскол у Банат, код Владике који је подржавао Артемија, и који се борио заједно са њим за одржање предања. Ето... то ради ЕРП. Ко да раде за УДБУ.
Дошао Владика Никанор па ни лепим не претњом га с места не помери. Тако да, шта ће, ето... мора да га трпи, а да је добро није, што овај то тако ради. Што није отишао у Браничево, или Жичу или негде где су доказани новотарци, да тамо буши, него дошо где је терен раван, да га криви.

А "Грешни Милоје"? Времешни бизнисмен? Он се хвали... или хвалио... Ево овај неки Маским мислим да је њихов у Банату. Лепо га Владика замолио да се прими мисионарства у неку земљу инострану... средиће му шта може, подржаће га, ал овај ни да чује.. иде тако по кућама.. ко луд човек. А носи звање епископа. Дошао да прави раскол у Банат, код Владике који је подржавао Артемија, и који се борио заједно са њим за одржање предања. Ето... то ради ЕРП. Ко да раде за УДБУ.
Дошао Владика Никанор па ни лепим не претњом га с места не помери. Тако да, шта ће, ето... мора да га трпи, а да је добро није, што овај то тако ради. Што није отишао у Браничево, или Жичу или негде где су доказани новотарци, да тамо буши, него дошо где је терен раван, да га криви.
Конкуренција у економији руши цене, а овде може да доведе само до побољшања квалитете услуге - до бољих попова и владика. Нпр. епископ малтретира свештенике и они онда могу да пређу код конкуренције. До сада нису имали избора а сад имају.

Артемије је основао много својих група грађана у земљи и иностранству.
Давно би то пропало да зависи од донација верника.
Много је ту новца уложено, што од покрадених пара што од донација ко зна од кога. Новац који се скупља у парохијама је сића.
Марковити и њихове катакомбе немају ни довољно новца за себе, па иду по селима и моле донације, лажно се представљајући као православни.

Back