- Poruka
- 11.573
Мислио сам на ово да су користили прво...Али од које године?
Наравно да је битно...
Наравно да је битно...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Наравно да је битно...
![]()
I sta to dokaze mogu i ja da nacrtam davidovu zvezdu na stomak i opet ne bi bio Jevrej.
Одговори ми Зашто Власи у Србији све ово не тврде што ти тврдиш по 3 пут те питам....

Покажи ми све те грке и цинцаре како користе сунце као свој заштитни симбол кроз векове у назад..
Просветлиме ти научени човече...
Наравно да је битно...
![]()
Одговори ми Зашто Власи у Србији све ово не тврде што ти тврдиш по 3 пут те питам....
ps...
Дај да видимо све те влахе кроз историју са тим сунцем молим те...
Хвала...
Treba da naucis da govorimo o Makedonima (Makedon-Armanima), IZVORNIM Makedoncima.
Niko nikoga ne sprecava da se koristi nasim Makedonskim imenom, ali onaj ko se u odnosu na nas IZVORNIM Makedoncima, koristi podrugljivim imenovanjima, nema pravo da se deklarise Makedoncem.
Za tu konfuziju su krivi i sami Armanji. Pošto su sada ipak mnogo bolje organizovani, trebalo bi konačno da se dogovore koje je zvanično ime njihovog naroda na njihovom maternjem jeziku, a i da se na drugim jezicima možda prihvati taj naziv, kako ne bi bili i Vlahi, Vlasi, Cincari, Aromanians i slično.
A i ovako kad se nazovu Makedonima, Makedoncima, Makedo-Armanjima (ili Macedonarmâns, kako su nespretno i nepromišljeno preveli na engleski), a to su imena koja oni sami koriste, postaje konfuzno za druge o kome se naordu radi.
Na: " све те влахе ", odgovara adekvatna terminologija; "vargarr, okanj, zdanganj,........"
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sta mislis sta ovo predstavlja, od kada datira ?
Jel vidis i centralnu rozetu ?
Еј упознао сам Влахе из Србије у околини Пожаревца који и нису имали појма да Власи живе и у грчкој и у македонији....
И знаш шта ми кажу да су?
"Је*ем ли га ваљда смо неки румуни кои ку*ац да знам" уз осмех....
Ни у Македонији у Штип нисам чуо овакве глупости од Власи које познајем....
Друго опет ми ниси одговорио...
Зашто Власи у Србији не причају овакве глупости[/B] да су неки армано-римљано-македоно-грко-античко власи...
Нигде везе....Оваквих "Сунца" има и у Србији на Српским кућама....знаш ти добро на шта ја мислим!
Зашто Власи у Србији не причају овакве глупости да су неки армано-римљано-македоно-грко-античко власи...
Koja Srbija, kuca je iz Kruseva,
pripadala je porodici Babushku,
stara preko 150 godina,
valjda imalo poznajes arhitekturu ?
Deca uce iz njega u skoli.
Kako su to Sloveni postali Makedonci, a Makedonci, oni IZVORNI "vlasi" ????
Официјални документ? Ово је уџбеник није документ као прво...
Дакле дошли су Словени Македонци...и вас су да кажем грубо ка*али и ви прихватили наш језик и веру и све...
Дај молим те...
То са досаљавањем Словена не иде никако
Поготово не у МК...знаш то и сам...
Има и на српским кућама рељефи Сунца...питао сам те за античко сунце а не за привид сунца..
Нигде везе....Оваквих "Сунца" има и у Србији на Српским кућама....знаш ти добро на шта ја мислим!
Зашто Власи у Србији не причају овакве глупости да су неки армано-римљано-македоно-грко-античко власи...
kakve srpske kuce, sa tipicnom makedonskom arhitekturom, sa suncem ?
-----------------------------------------------------
![]()
![]()
U odnosu na vase lazi, njihove se jos i cine logicnim. A ja tebi ponavljam jos jednom da Vlasi i Cincari nisu isto i da se u Srbiji uvek pravila razlika izmedju njih, dok vas pre sto godina niko nije razlikovao od Bugara (mnogi i dalje ne umeju), a danas bi da se kitite sa istorijom svih okolnih naroda i ne samo to vec lupetata kako su svi beli narodi od vas nastali i ko zna koje jos gluposti.