Ko - je - Antihrist - ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
'Ne pada jabuka daleko od stabla' - a bliže ne može od ove:

Martin Luther: „Ne želim da bilo tko osuđuje moj nauk, ni od anđela. Jer, budući da sam siguran u njega, želim biti sudac i vama i anđelima, kao što kaže sv. Pavao, da tko ne prihvati moj nauk, neka nije blažen. Jer on je Božji, a ne moj; zato je moj (Lutherov) sud također Božji, a ne moj.

Ellen White: "Ako umanjite povjerenje Božjeg naroda u svjedočanstva koja im je poslao, vi ste pobunjenici protiv Boga jednako sigurno kao Korah, Datan i Abirum" ... "Ove knjige sadrže jasnu, izravnu i nepromjenjivu istinu i svakako ih treba cijeniti. Upute koje one sadrže nisu ljudskog podrijetla.

Antilazov uvijek uspije navuci adventiste na svoj mlin. Otkako postoje forumi, znaci 20 godina njegova tema je samo napad na EGW, sada vidite s kim imate posla, on je opsjednut njome vise nego adventisti. Umjesto da protestanti ovdje razoblicuju katolicku crkvu, koja je najmanje krscanska, vi ste nasjeli na njegov trik koji djeluje 20 godina...... Dosta je pogledati istoriju razuzdanih papa koji su sve bili samo ne krscani - bludnici, imali bordele, zatim neke papae su bile mafijaske familije kao Medici i ostali.....treba spomenuti i laznu Konstantinovu darovovnicu, dokumente koji su padali sa nebesa......u Medugorju su napravili svetiste nalik hramu Dijane u Efesu...kad bi neki protestant propovijedao tamo i ljudi se obratili, onda bi se sakupili medjugorski biznismeni i rekli, ovaj protestant Mate nam radi o nasem poslu, svi vi znate kolika je Marija Medjugorska, kome cemo sada prodavati kipove Marije, medjugorske crkve i ostale rekvizite...i onda se sakupili biznismeni i okupili narod i dva sata vikase "velika je Marija Medjugorska" - a nedavno Papek Franjo ili Vatikan objavili dokument da tamo nikakvih ukazanja nije bilo.....joj o toj otpaloj crkvi bi se moglo pisati godinama....

Nego antilazov je li Petar prvi papa - ovako treba antilazova provocirati, i onda se Maki ukljuci i dokaze da su linije Papa pogresno ucenje i dobili ste Makija makar kratko na svojoj strani...trebate biti mudri, ovako je antilazov na svojoj strani okupio Makija, i Tom Jonesa....joj morat cu ja da osnujem adventisticke jezuite, jer ne kuzite papistu antilazova....krenite sa temom je li Petar prvi Papa, pa cete dobiti Makija na svojoj strani :) ....antilazov 20 godina obilazi forume i trazi adventiste, i nema teme na serbianforumu gdje nije ukljucio EGW iako mu sagovornici vele da daje samo biblijske citate.....zato robivek i Glasnice, krenite za razoblicavanjem katolicke crkve, a ne da morate odgovarati na njegova pisanja, koja je pokupio sa stranica koja blate EGW, to nije nikakvo njegovo znanje, nego skidanje tekstova sa tih stranica....gubite energiju na nesto nepotrebno......robivek pokusava samo biblijskim citatima da brani doktrine, ali antilazov ga uvijek prevari citiranjem EGW...pa znam ja slapa godinama i ja sam ga zvao na ovaj forum jer jer serbianforum mrtav, ali je dosao tek nakon par mjeseci nakon poziva.....sigurno je studirao dosta vremena, skuzio robiveka i Glasnika i onda se pojavio, kopirajuci iz svog arhiva gotove tekstove.....jel kuzite sada sto mu je cilj....on voli i citira EGW vise nego svi adventisti zajedno, opsesija ljudi, zato robivek i Glasnik izadjite iz te njegove zabokrecine, postavite nove teme - Peter Papa, pa je lako naci djavolske pape koji su sve bili samo ne krscani....ako dalje krenete s njim o EGW necete nigdje stici....kako hocete..

Antilazov uvijek uspije navuci adventiste na svoj mlin.

Što si se ovoliko rasplak'o? Poslat ću ti 'kontejner maramica', suze će ti još mjesecima teći.

Otkako postoje forumi, znaci 20 godina njegova tema je samo napad na EGW, sada vidite s kim imate posla, on je opsjednut njome vise nego adventisti. Umjesto da protestanti ovdje razoblicuju katolicku crkvu, koja je najmanje krscanska, vi ste nasjeli na njegov trik koji djeluje 20 godina......

Priča o 'proročici' i subotarskom svecu

Martin Luter јe staјao na čelu onih koјi su bili pozvani da izvedu crkvu iz tame papstva u svetlost čiste vere. Revan, vatren i pobožan, ne poznaјući nikakav drugi strah, osim straha Božјega, i ne priznaјući kao temelj vere ništa drugo osim Svetog pisma, Luter јe bio čovek baš za ovo vreme i kroz njega јe Bog izvršio veliko delo za reformaciјu crkve i prosvetljenje sveta. (Ellen White, Velika Borba)

Pazite kako Ellen White zbori o Lutheru. Pripisala mu je sve osobine kojima je u svojim spisima 'okitila' i samu sebe. A sada, čujmo o Martinu Lutheru iz samih njegovih usta:

„Ne želim da bilo tko osuđuje moj nauk, ni od anđela. Jer, budući da sam siguran u njega, želim biti sudac i vama i anđelima, kao što kaže sv. Pavao, da tko ne prihvati moj nauk, neka nije blažen. Jer on je Božji, a ne moj; zato je moj (Lutherov) sud također Božji, a ne moj.“ De Wette, vol. 2, str. 459: „Nije u suprotnosti prema Svetom Pismu ako čovjek ima više žena."

Liči li vam ovo gore na ovo:

"Ako umanjite povjerenje Božjeg naroda u svjedočanstva koja im je poslao, vi ste pobunjenici protiv Boga jednako sigurno kao Korah, Datan i Abirum" (Ellen White, Svjedočanstva, sv. 5, str. 66).

"Ove knjige sadrže jasnu, izravnu i nepromjenjivu istinu i svakako ih treba cijeniti. Upute koje one sadrže nisu ljudskog podrijetla. (Ellen Whitze, Pismo H-339, 26. prosinca 1904.)

Zatim, kaže 'proročica' za subotarskog sveca Luthera ovako: i ne priznaјući kao temelj vere ništa drugo osim Svetog pisma,

A 'sveti Martin Luther' ovako Sveto pismo razumijeva.:

Nije u suprotnosti prema Svetom Pismu ako čovjek ima više žena." (Martin Luther)

Kaže subotarska proročica: Revan, vatren i pobožan, ne poznaјući nikakav drugi strah, osim straha Božјega, ... Luter јe bio čovek baš za ovo vreme i kroz njega јe Bog izvršio veliko delo za reformaciјu crkve i prosvetljenje sveta.

Zar ovako gore opisani čovjek, ovako govori:

Martin Luther: Ja, Martin Luther, u pobuni sam zatukao sve seljake, jer sam ih naložio pobiti; sva njihova krv na mome je vratu. Ali ja upućujemna našega Gospodina Boga, on mi je to zapovjedio govoriti.

Marin Luther: „Kao što ne mogu otkotrljati brda, letjeti s pticama i zaustaviti svoje sranje i kurvanje, zamračiti sunce, stvarati nove zvijezde, odgristi si nos, tako se ne mogu ostaviti razvratnosti.

Martin Luther: „Rastava je diskutabilno pitanje da li je dozvoljeno. Što se mene tiče, ja preferiram bigamiju.“ ... "Brak je lijek za kurvanje."

Antilazov uvijek uspije navuci adventiste na svoj mlin. Otkako postoje forumi, znaci 20 godina njegova tema je samo napad na EGW, sada vidite s kim imate posla, on je opsjednut njome vise nego adventisti. Umjesto da protestanti ovdje razoblicuju katolicku crkvu, koja je najmanje krscanska, vi ste nasjeli na njegov trik koji djeluje 20 godina...... Dosta je pogledati istoriju razuzdanih papa koji su sve bili samo ne krscani - bludnici, imali bordele, zatim neke papae su bile mafijaske familije kao Medici i ostali.....treba spomenuti i laznu Konstantinovu darovovnicu, dokumente koji su padali sa nebesa......u Medugorju su napravili svetiste nalik hramu Dijane u Efesu...kad bi neki protestant propovijedao tamo i ljudi se obratili, onda bi se sakupili medjugorski biznismeni i rekli, ovaj protestant Mate nam radi o nasem poslu, svi vi znate kolika je Marija Medjugorska, kome cemo sada prodavati kipove Marije, medjugorske crkve i ostale rekvizite...i onda se sakupili biznismeni i okupili narod i dva sata vikase "velika je Marija Medjugorska" - a nedavno Papek Franjo ili Vatikan objavili dokument da tamo nikakvih ukazanja nije bilo.....joj o toj otpaloj crkvi bi se moglo pisati godinama....

Nego antilazov je li Petar prvi papa - ovako treba antilazova provocirati, i onda se Maki ukljuci i dokaze da su linije Papa pogresno ucenje i dobili ste Makija makar kratko na svojoj strani...trebate biti mudri, ovako je antilazov na svojoj strani okupio Makija, i Tom Jonesa....joj morat cu ja da osnujem adventisticke jezuite, jer ne kuzite papistu antilazova....krenite sa temom je li Petar prvi Papa, pa cete dobiti Makija na svojoj strani :) ....antilazov 20 godina obilazi forume i trazi adventiste, i nema teme na serbianforumu gdje nije ukljucio EGW iako mu sagovornici vele da daje samo biblijske citate.....zato robivek i Glasnice, krenite za razoblicavanjem katolicke crkve, a ne da morate odgovarati na njegova pisanja, koja je pokupio sa stranica koja blate EGW, to nije nikakvo njegovo znanje, nego skidanje tekstova sa tih stranica....gubite energiju na nesto nepotrebno......robivek pokusava samo biblijskim citatima da brani doktrine, ali antilazov ga uvijek prevari citiranjem EGW...pa znam ja slapa godinama i ja sam ga zvao na ovaj forum jer jer serbianforum mrtav, ali je dosao tek nakon par mjeseci nakon poziva.....sigurno je studirao dosta vremena, skuzio robiveka i Glasnika i onda se pojavio, kopirajuci iz svog arhiva gotove tekstove.....jel kuzite sada sto mu je cilj....on voli i citira EGW vise nego svi adventisti zajedno, opsesija ljudi, zato robivek i Glasnik izadjite iz te njegove zabokrecine, postavite nove teme - Peter Papa, pa je lako naci djavolske pape koji su sve bili samo ne krscani....ako dalje krenete s njim o EGW necete nigdje stici....kako hocete..

Ma nije problem kad on napada doktrinu,jako mu slaba strategija sto se da odmah videti na svim nivoima nego je problem kada ide sa direrktnim neosnovanim vredjanjem sagovornika na cemu sam alergican i kad nakon nekoliko puta uzastopnim zahtevom da dokaze tvrdnje on ignorise i ponavlja licni napad - E ONDA JE VREME DA SE TAKAV IGNORISE sve dok se ne seti da se izvini ili mozda povuce rec ( laznu optuzbu).

E ONDA JE VREME DA SE TAKAV IGNORISE sve dok se ne seti da se izvini ili mozda povuce rec ( laznu optuzbu).
Znači ti si prestao s njim komunicirati dok se ne izvine. Na drugim forumima koristio je bezobrazne riječi jer dogo nije bilo moderatora na podforumu Religija. Sve teme je išao tamo off topic i na svakoj temi provlačio EGW. Ovdje je isto ova tema postala napad na EGW i Protestante. Mislim da je Maki kao moderator trebao reagirati. Neka dotični otvori posebnu temu koja ga zanima, a ne na ovoj pisati sve i svašta. Hej Moderator djeluje.

Ovdje je isto ova tema postala napad na EGW i Protestante.

Brani 'proročicu'. Razumijem ja da ti moje pisanje doživljavaš kao napad na Ellen White, ali sve što sam o njoj napisao naprosto je istina.

1. Da je Ellen White kradljivica, morali ste priznati i sami. Od 100 tisuća napisanih stranica (kako se sami hvalite), prema intelektualno poštenim adventistima koji su analizirale njezine spise, čini se da je 50 tisuća stranica pokrala od drugih autora.

2. Da je Ellen White lažljivica potvrdila je sama niječući da je 'jednu jedinu riječ' preuzela od drugih autora.

2. 3. Da je Ellen White bogohulnica, dokazali ste ponovo sami kad ste 1852. iz svojih naučavanja izbacili bogohulna 'zatvorena vrata' gdje ste naučavali da je 22.10.1844. Isus prestao posredovati za grešnike (svi osim vaših pionira i onih okupljenih oko njih) i da je tada završilo vrijeme za pokajanje i spasenje grešnika.

4. Da je Ellen White alkoholičarka svjedoči sama.

5. Da su začeti i rođeni u orgijama svjedoči Izvještaj sa suđenja u Atkinsonu.

Mislim da je Maki kao moderator trebao reagirati.

Ja pak mislim da istinu ne treba zaustavljati.

Neka dotični otvori posebnu temu koja ga zanima, a ne na ovoj pisati sve i svašta. Hej Moderator djeluje.

Tema je 'Tko je antikrist', a prema onome što je ovdje otkriveno o nastanku i djelovanju ASD puno je antikristovog.

Znači ti si prestao s njim komunicirati dok se ne izvine. Na drugim forumima koristio je bezobrazne riječi jer dogo nije bilo moderatora na podforumu Religija. Sve teme je išao tamo off topic i na svakoj temi provlačio EGW. Ovdje je isto ova tema postala napad na EGW i Protestante. Mislim da je Maki kao moderator trebao reagirati. Neka dotični otvori posebnu temu koja ga zanima, a ne na ovoj pisati sve i svašta. Hej Moderator djeluje.
Pa to je smisao Makija.
On ce pustiti da pisemo ali pustice pljuvatore namerno.
Ako ne pusti pljuvatore onda ce nas brisati...
A i on se ukljuci sa njima jer postenom diskusijom nema 1% sanse.

Nazalost nas Maki ga dozivljava kao vrhunskog saradnika /saborca ,nesto u stilu kao sto jevreji dozivljavaju amere...

Brani 'proročicu' argumentima, ako ih imaš. Mizerno je pozivati moderatora da 'začepi usta' nekome tko citira njezine riječi kao argumente.
Ne vec otvori temu za to.
I na sve to ti je 10 puta odgovoreno a ti postavis ponovo.
Koji normalan covek to radi?

U šestom veku papstvo se čvrsto utemeljilo. Sedište njegove moći bilo јe postavljeno u carskom gradu i rimski biskup bio јe proglašen glavom cele crkve. Mnogoboštvo јe ustupilo mesto papstvu. Aždaјa јe zveri dala „silu svoјu i presto svoј i oblast veliku.“ Otkrivenje 13, 2. Sada јe počelo 1260. godina papskog nasilja predskazanog u Danilovom proročanstvu i Јovanovom Otkrivenju. Danilo 7, 25; Otkrivenje 13,5-7. Hrišćani su bili prinuđeni da biraјu hoće li napustiti svoјa načela i prihvatiti papske ceremoniјe i papsko bogosluženje, ili će svoј život završiti u tamnicama, na spravi za rastezanje, na lomači, ili da im bude odrubljena glava. Sada su se ispunile Isusove reči: „I predaće vas i roditelji i braća i rođaci i priјatelji, i pobiće neke od vas. I svi će omrznuti na vas imena moјega radi.“ Luka 21,16.17. Otpočelo јe veliko progonstvo vernih, strašniјe nego ikada raniјe i svet јe postao ogromno boјno polje. Stotinama godina Hristova crkva јe nalazila utočište u samoći i tami. Ovako kaže prorok: „A žena uteče u pustinju gde imaše mesto pripravljeno od Boga, da se onamo hrani hiljadu dvesta i šezdeset dana.“ Otkrivenje 12, 6.

Dolazak rimske crkve na vlast označava početak mračnog srednjeg veka. Što јe njena moć više rasla, to јe i tama postaјala sve gušća. Vera јe sa Hrista, koјi јe pravi temelj, preneta na rimskog papu. Umesto da se za oproštenje greha i večno spasenje obraćaјu Božјem Sinu, narod јe gledao u papu i na njegove opunomoćene sveštenike i crkvene velikodostoјnike. Oni su podučavali narod da јe papa njihov zastupnik i da se samo preko njega mogu približiti Bogu; da јe on Božјi namesnik i zato su dužni da mu se bezuslovno pokoravaјu.

Odstupanje od njegovih naređenja јe dovoljan razlog da krivac bude kažnjen naјstrašniјom duševnom i telesnom kaznom. Tako su ljudske misli bile odvraćene od Boga i upućene na zabludele ljude, svirepe i sklone zabludi, čak i na samog kneza tame, koјi јe preko njih ostvarivao svoјu vlast. Greh јe bio pokriven plaštem svetosti. Kada se Sveto pismo zabranjuјe i kad čovek počne sebe smatrati naјvišim autoritetom, onda možemo očekivati samo lopovluk, prevaru i ponižavaјuće bezakonje. Sa uzdizanjem ljudskih zakona i ljudskih predanja, poјavila se korumpiranost koјa јe uvek posledica odbacivanja Božјeg zakona.

On samo pokazuje kroz takvih svoju dusu.
I kako bi on ali ne moze toliko bas zbog ono M.
Nego Glasniče što nam se ti malo ne pohvališ vašim ekumenskim doprinosom.

"Ekumenska povelja udružila rimokatolike i adventiste. Adventisti sedmog dana, rimokatolici i evangelici potpisali su povijesnu „Ekumensku povelju“ koja potvrđuje vjeru u „jednu, svetu, katoličku apostolsku crkvu“.

Dana 25. siječnja 2020., adventisti, rimokatolici, pravoslavci, anglikanci, evangelici i metodisti potpisali su povijesnu „Ekumensku povelju“. Ceremonija potpisivanja održana je u rimokatoličkoj Crkvi San Paolo Maggiore u Bologni, Italiji. Potpisavši dokument zavjetovali su se na međusobnu predanost i odanost. Adventisti su se obvezali Rimu, a Rim je uzvratio tu obvezu. Navodno nijedne adventističke vijesti nisu prenijele ovu informaciju.

Crkve koje su potpisale ovu povelju obećale su da će se pridržavati njezinih načela, a ona su sljedeća:

• Ekumenska povelja izjavljuje da je crkva „jedna, sveta, katolička i apostolska“ i stoga se „neizbježni ekumenski zadatak sastoji u tome da ovo jedinstvo učini vidljivim.“
  • Ekumenska povelja izjavljuje da su crkve „pozvane na zajedničko jedinstvo vjere“.
  • Ekumenska povelja poziva na „vidljivo jedinstvo Crkve Isusa Krista u jednoj vjeri, u svjedočenju i zajedničkoj službi.“
  • Ekumenska povelja kaže da je „najvažnija zadaća crkava da naviještaju evanđelje riječima i djelom, za spasenje svih ljudskih bića.“
  • Ekumenska povelja kaže da je svrha ovog dokumenta „izbjeći štetno natjecanje i opasnost od novih podjela.“
  • Ekumenska povelja prepoznaje „duhovne darove različitih kršćanskih tradicija“ i apelira na svaku crkvu da „međusobno pozdravljaju darove.“
  • Ekumenska povelja žali se na činjenicu da „bolan znak podjele još uvijek postoji među mnogim kršćanskim crkvama“, a javlja se zbog „nedostatka euharistijskog udjela.“
  • Ekumenska povelja potiče „ekumenske proslave, zajedničke pjesme i molitve.“
https://biblijaiznanost.net/ekumenska-povelja-udruzila-rimokatolike-i-adventiste/

Ne vec otvori temu za to.
I na sve to ti je 10 puta odgovoreno a ti postavis ponovo.
Koji normalan covek to radi?

U šestom veku papstvo se čvrsto utemeljilo. Sedište njegove moći bilo јe postavljeno u carskom gradu i rimski biskup bio јe proglašen glavom cele crkve. Mnogoboštvo јe ustupilo mesto papstvu. Aždaјa јe zveri dala „silu svoјu i presto svoј i oblast veliku.“ Otkrivenje 13, 2. Sada јe počelo 1260. godina papskog nasilja predskazanog u Danilovom proročanstvu i Јovanovom Otkrivenju. Danilo 7, 25; Otkrivenje 13,5-7. Hrišćani su bili prinuđeni da biraјu hoće li napustiti svoјa načela i prihvatiti papske ceremoniјe i papsko bogosluženje, ili će svoј život završiti u tamnicama, na spravi za rastezanje, na lomači, ili da im bude odrubljena glava. Sada su se ispunile Isusove reči: „I predaće vas i roditelji i braća i rođaci i priјatelji, i pobiće neke od vas. I svi će omrznuti na vas imena moјega radi.“ Luka 21,16.17. Otpočelo јe veliko progonstvo vernih, strašniјe nego ikada raniјe i svet јe postao ogromno boјno polje. Stotinama godina Hristova crkva јe nalazila utočište u samoći i tami. Ovako kaže prorok: „A žena uteče u pustinju gde imaše mesto pripravljeno od Boga, da se onamo hrani hiljadu dvesta i šezdeset dana.“ Otkrivenje 12, 6.

Dolazak rimske crkve na vlast označava početak mračnog srednjeg veka. Što јe njena moć više rasla, to јe i tama postaјala sve gušća. Vera јe sa Hrista, koјi јe pravi temelj, preneta na rimskog papu. Umesto da se za oproštenje greha i večno spasenje obraćaјu Božјem Sinu, narod јe gledao u papu i na njegove opunomoćene sveštenike i crkvene velikodostoјnike. Oni su podučavali narod da јe papa njihov zastupnik i da se samo preko njega mogu približiti Bogu; da јe on Božјi namesnik i zato su dužni da mu se bezuslovno pokoravaјu.

Odstupanje od njegovih naređenja јe dovoljan razlog da krivac bude kažnjen naјstrašniјom duševnom i telesnom kaznom. Tako su ljudske misli bile odvraćene od Boga i upućene na zabludele ljude, svirepe i sklone zabludi, čak i na samog kneza tame, koјi јe preko njih ostvarivao svoјu vlast. Greh јe bio pokriven plaštem svetosti. Kada se Sveto pismo zabranjuјe i kad čovek počne sebe smatrati naјvišim autoritetom, onda možemo očekivati samo lopovluk, prevaru i ponižavaјuće bezakonje. Sa uzdizanjem ljudskih zakona i ljudskih predanja, poјavila se korumpiranost koјa јe uvek posledica odbacivanja Božјeg zakona.
To je poznato.
To je stara laz.
Namontirani tekst.
Adventisti ne mogu nista da potpisu i da hoce jer nisu clanica.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back