Маки
Buduća legenda
- Poruka
- 27.896
Počinje sa Vavilonom da. A onda kaže da mali rog dolazi iz grčkog carstva.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da sa Vavilonom.Počinje sa Vavilonom da. A onda kaže da mali rog dolazi iz grčkog carstva.
Medija.Da sa Vavilonom.
Gde si to citao?
A sta dolazi sledece posle Vavilona?
Koja Medija?Medija.
Ne, antička Medija. Nisi nikad čuo za njih?Koja Medija?
Ova Medija Markt?
https://www.mediamarkt.ch/de/?utm_s...ezFVdtsG8aOc26cX618aApMfEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
Cuo ali rekoh mozda mislIs na ovu mediju jer se u Srbiji u komunikaciji tacnije kaze Medo persija.Ne, antička Medija. Nisi nikad čuo za njih?
Ajde sad iz kojeg carstva dolazi mali rog?
Vesnik.
Ne secam se tacno pricali smo.
Ali nije rekla da je prorok kako si zapoceo laznu pricu.
Ja se uopste ne bavim Egw ona je za slabije vernike koji su lenji.
Ja i ne znam sta ona sve pise.
Sta lazem??Ona je za sebe rekla da je 'puno više od proroka'. Za nju su proroci mizerija, puzavci. Opet iz 'njezinih usta':
"U toku razgovora kazala sam da ne tvrdim da sam proročica. Neki su se iznenadili toj izjavi i pošto se mnogo govorilo o njoj, daću objašnjenje. Drugi su me nazivali proročicom, ali ja nikada nisam prihvatila tu titulu. Nisam smatrala da je moja dužnost da sebe tako obeležavam. Oni koji drsko sebe proglašavaju prorocima u ove naše poslednje dane vrlo često služe na sramotu Hristovom delu.
Moje delo obuhvata daleko više nego što ta reč znači. Ja sebe smatram vesnikom, kojemu je Gospod poverio poruke namenjene svom narodu." (Ellen White, 1SM 35.36)
Kako je onda možeš braniti i ispovjedati vjeru u njezine spise, ako pojma nemaš što piše? Dakle, 'gledaš u oči' i lažeš. Čovječe, zašto lažeš?
| Luka 11,49 | Zato i reče mudrost Božja: "Poslat ću im proroke i vjesnike; od njih će jedne pobiti druge progoniti. |
Ne, antička Medija. Nisi nikad čuo za njih?
Ne, antička Medija. Nisi nikad čuo za njih?
Od svega sto je napisala procitao sam 3 knjige koliko se secam."U toku razgovora kazala sam da ne tvrdim da sam proročica. Neki su se iznenadili toj izjavi i pošto se mnogo govorilo o njoj, daću objašnjenje. Drugi su me nazivali proročicom, ali ja nikada nisam prihvatila tu titulu. Nisam smatrala da je moja dužnost da sebe tako obeležavam. Oni koji drsko sebe proglašavaju prorocima u ove naše poslednje dane vrlo često služe na sramotu Hristovom delu.
Stvarno ne zna?Ne zna on da ne postoji Medo-Perzijsko carstvo, da je to samo 'subotarska' izmišljotina. Klistiraju im mozak, i onda vjeruju sve što sekta naučava. Ajmo čovjeku pomoći, ako nije 'pod velikim octom'.
Glasniče, ovako stoje carstva:
1. Babilonsko
2. Medijsko
3. Perzijsko
4.
| Danilo 8,20 | Ovan što si ga vidio, koji ima dva roga, to su carevi Midski i Persijski. |
| Danilo 8,21 | A runjavi je jarac car Grčki; i veliki rog što mu bješe među očima, to je prvi car. |
| Danilo 8,22 | A što se on slomi, i mjesto njega narastoše četiri, to su četiri carstva, koja će nastati iza toga naroda, ali ne s njegovom silom. |
Eto uzmimo hipoteticki ja prihvatim ovu tvoju ravunicu da su adventisti kako ovde pokazujes promasili za nesto vuse od jedne godine?A gdje je taj tekst zapovijedi u Bibliji? Izlizale ti se te stranice u Bibliji, pa ne možeš pronaći? OK, ja ću te podsjetiti gdje si ga bio pronašao, ti posudi Bibliju od nekog 'nesubotara', pa ga citiraj ovdje. Evo gdje si ga bio pronašao:
Kako to, odjednom, da ti povijest stavljaš ispred Biblije? To znači da 'truješ istinu' kada tvrdiš:
A vratimo se, kad si me podstakao, i povijesti. Povijest kaže ovako:
Pogledajte prilog 1611971
Kao što se vidi, Artakseks postaje perzijski kralj 465. godine prije Krista. Artakseksov ('subotarski') dekret, na koji se ti gore pozivaš, pozivajući Ezru za svjedoka, kaže ovako:
Ezr 7,7: Stanovit broj Izraelaca, svećenika, levita, pjevača, vratara i sluga krenuše u Jeruzalem sedme godine kralja Artakserksa.
A sada, 'locirajmo' sedmu godinu kralja Artakserksa, dobro dođe i za 'treniranje vijuga':
465. p.n.e. - prva godina Artakserksova vladanja
464. p.n.e. - druga godina Artakserksova vladanja
463. p.n.e. - treća godina Artakserksova vladanja
462. p.n.e. - četvrta godina Artakserksova vladanja
461. p.n.e. - peta godina Artakserksova vladanja
460. p.n.e. - šesta godina Artakserksova vladanja
459. p.n.e. - sedma godina Artakserksova vladanja
-------------------------------------------------------------------------
Evo!? Netočno je,adventistička je prijevara, da je "sedma godina Aetakserksa" bila 457. pr.Kr. Bila je to 459. pr.Kr. Dakle:
Isusov dolazak = - 459+ 2300 + 1(dodatak za nultu godinu) = 1842 godine
A ko je rekao da je medija persija a persija medija?Medija i Persija su dva carstva spojena u jedno pod istim vladarem. Ali Medija nije Persija niti je Persija Medija.
Grčka i to je četvrta zvijer.A ko je rekao da je medija persija a persija medija?
Ko je to kazao i gde?
Opet blefiras.
Sta dolazi posle Medo Persije?
Greska.Grčka i to je četvrta zvijer.
Četvrta.Greska.
Jeste grcka ali nije cetvrta vec treca.
Ajde?Četvrta.
| Danilo 7,17 | Ove četiri velike zvijeri jesu četiri cara, koji će nastati na zemlji. |
| Danilo 7,4 | 1.VAVILON Prva bijaše kao lav, i imaše krila orlova; gledah dokle joj se krila poskuboše i podiže se sa zemlje i stade na noge kao čovjek, i srce ljudsko dade joj se. |
| Danilo 7,5 | 2. MP Potom, gle, druga zvijer bijaše kao medvjed, i stade s jedne strane, i imaše tri rebra u ustima među zubima svojim, i govoraše joj se: ustani, jedi mnogo mesa. |
| Danilo 7,6 | 3.GRCKA Potom vidjeh, i gle, druga, kao ris, imaše na leđima četiri krila kao ptica, i četiri glave imaše zvijer, i dade joj se vlast. |
| Danilo 7,7 | 4.RIM Potom vidjeh u utvarama noćnijem, i gle, četvrta zvijer, koje se trebaše bojati, strašna i vrlo jaka, i imaše velike zube gvozdene, jeđaše i satiraše, i gažaše nogama ostatak, i razlikovaše se od svijeh zvijeri pređašnjih, i imaše deset rogova |
Ne.Tvoje tumačenje.
| Danilo 7,3 | I četiri velike zvijeri izidoše iz mora, svaka drugačija. |
| Danilo 7,4 | 1.VAVILON Prva bijaše kao lav, i imaše krila orlova; gledah dokle joj se krila poskuboše i podiže se sa zemlje i stade na noge kao čovjek, i srce ljudsko dade joj se. |
| Danilo 7,5 | 2. MP Potom, gle, druga zvijer bijaše kao medvjed, i stade s jedne strane, i imaše tri rebra u ustima među zubima svojim, i govoraše joj se: ustani, jedi mnogo mesa. |
| Danilo 7,6 | 3.GRCKA Potom vidjeh, i gle, druga, kao ris, imaše na leđima četiri krila kao ptica, i četiri glave imaše zvijer, i dade joj se vlast. |
| Danilo 7,7 | 4.RIM Potom vidjeh u utvarama noćnijem, i gle, četvrta zvijer, koje se trebaše bojati, strašna i vrlo jaka, i imaše velike zube gvozdene, jeđaše i satiraše, i gažaše nogama ostatak, i razlikovaše se od svijeh zvijeri pređašnjih, i imaše deset rogova |
| Danilo 7,8 | 5 MALI ROG Gledah rogove, i gle, drugi mali rog izraste među onijema, a tri prva roga iščupaše se pred njim; i gle, oči kao oči čovječije bjehu na tom rogu, i usta koja govorahu velike stvari. |
| Danilo 7,9 | Gledah dokle se postaviše prijestoli, i starac sjede, na kom bješe odijelo bijelo kao snijeg, i kosa na glavi kao čista vuna, prijesto mu bijaše kao plamen ognjeni, točkovi mu kao oganj razgorio. |
| Danilo 7,10 | 6 SUD NA NEBU Rijeka ognjena izlažaše i tecijaše ispred njega, tisuća tisuća služaše mu, i deset tisuća po deset tisuća stajahu pred njim; sud sjede, i knjige se otvoriše. |
| Danilo 7,13 | 7. BC Vidjeh u utvarama noćnijem, i gle, kao sin čovječji iđaše sa oblacima nebeskim, i dođe do starca i stade pred njim. |
| Danilo 7,14 | I dade mu se vlast i slava i carstvo da mu služe svi narodi i plemena i jezici; vlast je njegova vlast vječna, koja neće proći, i carstvo se njegovo neće rasuti. |
Da te pitam samo, hoces li link od ove knjige?Grčka i to je četvrta zvijer.
Dolazi deset careva. Ti si učitao plemena u to.Ne.
Opet govoris svesno ne istinu.
Tada dolaze 10 plemena i
Mali rog.
Tek posle Rima
Evo pogledaj.
Danilo 7,3 I četiri velike zvijeri izidoše iz mora, svaka drugačija.
Danilo 7,4 1.VAVILON
Prva bijaše kao lav, i imaše krila orlova; gledah dokle joj se krila poskuboše i podiže se sa zemlje i stade na noge kao čovjek, i srce ljudsko dade joj se.Danilo 7,5 2. MP
Potom, gle, druga zvijer bijaše kao medvjed, i stade s jedne strane, i imaše tri rebra u ustima među zubima svojim, i govoraše joj se: ustani, jedi mnogo mesa.Danilo 7,6 3.GRCKA
Potom vidjeh, i gle, druga, kao ris, imaše na leđima četiri krila kao ptica, i četiri glave imaše zvijer, i dade joj se vlast.Danilo 7,7 4.RIM
Potom vidjeh u utvarama noćnijem, i gle, četvrta zvijer, koje se trebaše bojati, strašna i vrlo jaka, i imaše velike zube gvozdene, jeđaše i satiraše, i gažaše nogama ostatak, i razlikovaše se od svijeh zvijeri pređašnjih, i imaše deset rogova
Danilo 7,8 5 MALI ROG
Gledah rogove, i gle, drugi mali rog izraste među onijema, a tri prva roga iščupaše se pred njim; i gle, oči kao oči čovječije bjehu na tom rogu, i usta koja govorahu velike stvari.Danilo 7,9 Gledah dokle se postaviše prijestoli, i starac sjede, na kom bješe odijelo bijelo kao snijeg, i kosa na glavi kao čista vuna, prijesto mu bijaše kao plamen ognjeni, točkovi mu kao oganj razgorio.
Danilo 7,10 6 SUD NA NEBU
Rijeka ognjena izlažaše i tecijaše ispred njega, tisuća tisuća služaše mu, i deset tisuća po deset tisuća stajahu pred njim; sud sjede, i knjige se otvoriše.
I posle suda Bozje carstvo.
Danilo 7,13 7. BC
Vidjeh u utvarama noćnijem, i gle, kao sin čovječji iđaše sa oblacima nebeskim, i dođe do starca i stade pred njim.Danilo 7,14 I dade mu se vlast i slava i carstvo da mu služe svi narodi i plemena i jezici; vlast je njegova vlast vječna, koja neće proći, i carstvo se njegovo neće rasuti.
To je Bozji redosled dogadjaja nikakvo tumacenje.
Istorijski se tako desilo.
Ali kso sto rece zbog pripadnosti crkvi ti to ne smes da priznas pa makar bila i istina.
Pa unazad si tako tvrdio pa smo videli da to znaci i careve i plemena, jezike i narode...Dolazi deset careva. Ti si učitao plemena u to.
| Otkrivenje 17,15 | I reče mi: vode, što si vidio, gdje sjedi *****, ono su ljudi i narodi, i plemena i jezici. |
| Otkrivenje 17,16 | I deset rogova, što si vidio na zvijeri, oni će omrznuti na kurvu, i opustošiće je i ogoluzniti, i meso njezino poješće i sažeći će je ognjem. |
Pa vladaju nad svojim narodima ali se ipak radi o carevima.Pa unazad si tako tvrdio pa smo videli da to znaci i careve i plemena, jezike i narode...
Nad kim vladaju ti carevi ili vodje nad samim sobom?
Otkrivenje 17,15 I reče mi: vode, što si vidio, gdje sjedi *****, ono su ljudi i narodi, i plemena i jezici. Otkrivenje 17,16 I deset rogova, što si vidio na zvijeri, oni će omrznuti na kurvu, i opustošiće je i ogoluzniti, i meso njezino poješće i sažeći će je ognjem.
Moram da te ucim sta biblija kaze sta istorija kaze?
Cak ti i Biblija kaze:
Danilo 8,20 Ovan što si ga vidio, koji ima dva roga, to su carevi Midski i Persijski. Danilo 8,21 A runjavi je jarac car Grčki; i veliki rog što mu bješe među očima, to je prvi car. Danilo 8,22 A što se on slomi, i mjesto njega narastoše četiri, to su četiri carstva, koja će nastati iza toga naroda, ali ne s njegovom silom.