Ko - je - Antihrist - ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta se to desilo 1842 sto dokazujes?

Ništa. Baš ništa posebno.

Ali, razmisli ti kakve su posljedice po tebe ako su se tvoji 'duhovni roditelji', dvije godine kasnije (1844.) klanjali i molili sotoni? Jer vam 'proročica' tvrdi da je staro Isusovo prijestolje zaposjeo sotona i da su svi koji nisu znali da je Isus preselio Ocu u Svetinju nad svetinjama nakon toga svoje molitve upućivali direktno đavlu. Evo što ti kaže 'proročica':

Vidjela sam kako Otac ustaje sa svojeg prijestolja i u ognjenim kolima odlazi u Svetinju nad svetinjama iza zastora i sjeda. Zatim je Isus ustao s prijestolja i većina onih koji su klečali ustala je s njim. ..... Zatim su do mjesta gdje se Isus nalazio došla kola od oblaka, s kotačima kao ognjeni plamen, okružena anđelima. Stupio je u kola i bio prenesen u Svetinju nad svetinjama gdje je sjedio Otac. Tu sam vidjela Isusa, Velikog svećenika, kako stoji pred Ocem. Na skutu Njegove odjeće bili su naizmjence poredani zvončići i šipci. Oni koji su ustali s Isusom vjerom su Mu se obratili u Svetinji nad svetinjama i molili: „Oče moj, daj nam svojega Duha.“ Tada bi ih Isus nadahnuo Svetim Duhom. U tom nadahnuću bilo je svjetla, sile i mnogo ljubavi, radosti i mira.

Osvrnula sam se da vidim skupinu koja je još uvijek klečala pognuta pred prijestoljem; oni nisu znali da ih je Isus napustio. Kod prijestolja se pojavio Sotona pokušavajući oponašati Božje djelo. Vidjela sam kako su podigli pogled prema prijestolju i molili: „Oče, daj nam svojega Duha!“ Na to ih je Sotona nadahnuo svojim nesvetim utjecajem. U njemu je bilo svjetla i mnogo sile, ali bez slatke ljubavi, radosti i mira. Sotonin je cilj bio da ih zadrži u zabludi, da povrati i prevari Božju djecu.
(Ellen White, Rani spisi)

Pa vladaju nad svojim narodima ali se ipak radi o carevima.
Pa ne moze to kako ti se svidja.
Videli smo da je rec je o narodima, plemenima, jezicima i njihovim vodjama.
Pa zvali se oni kraljevi ili vodje moze sve to da bude.
Isto kao sto kaze za 4 kralja, carstva to su 4 zivotinje.
Ako idemo tvojom samovoljnom logikom onda po njoj mozemo slobodno da kazemo, to su ipak 4 zivotinje tih 4 kralja.
Jedan je car lavova drugi medveda trrvi macaka a cetvrti dinosaurusa.
Tako je to kada se samovoljno tumaci Bibllja a ne njen tekst.

Ne zamjeri, ja tebe neću učiti, jer uzalidnijeg posla nema.

Danilo 8,20: Ovan što si ga vidio, koji ima dva roga, to su carevi Midski i Persijski.
Šteta što si slijepac, pored očiju (ovo su simptomi teške duhovne otrovanosti ili teškog alkoholiziramnog stanja) jer bi inače vidio da piše - 'carevi Medijski i Pezzijski', a ne piše 'car Medoperzijski'.
Danilo 8,21: A runjavi je jarac car Grčki; i veliki rog što mu bješe među očima, to je prvi car.

Danilo 8,22: A što se on slomi, i mjesto njega narastoše četiri, to su četiri carstva, koja će nastati iza toga naroda, ali ne s njegovom silom.
Čiji ti je ovo prijevod? Zacijelo đavliji. Jer u Bibliji stoji ovako:

Dn 8,22: slomljeni rog i četiri roga što izbiše na njegovu mjestu, to su četiri kraljevstva što će izići iz njegova naroda.

Dakle, ova četiri carstva ne nastaju iza Grčkog carstva i nekih drugih naroda, nego nastaju iz (unutar) Grčkog carstva. Slijedom ovoga i 'mali rog' je izdanak Grčkog carstva.

P.S. Daj link za onaj svoj prijevod - 'to su četiri carstva, koja će nastati iza toga naroda'
A gde sam kazao da nisu?
Oni su sacinjavali jedno carstvo zajedno.
Jedni su bili malo jaci drugi slabiji.
Kako kaze i biblijski tekst i istorija.

Poslednja izmena:
Ništa. Baš ništa posebno.

Ali, razmisli ti kakve su posljedice po tebe ako su se tvoji 'duhovni roditelji', dvije godine kasnije (1844.) klanjali i molili sotoni? Jer vam 'proročica' tvrdi da je staro Isusovo prijestolje zaposjeo sotona i da su svi koji nisu znali da je Isus preselio Ocu u Svetinju nad svetinjama nakon toga svoje molitve upućivali direktno đavlu. Evo što ti kaže 'proročica':

Vidjela sam kako Otac ustaje sa svojeg prijestolja i u ognjenim kolima odlazi u Svetinju nad svetinjama iza zastora i sjeda. Zatim je Isus ustao s prijestolja i većina onih koji su klečali ustala je s njim. ..... Zatim su do mjesta gdje se Isus nalazio došla kola od oblaka, s kotačima kao ognjeni plamen, okružena anđelima. Stupio je u kola i bio prenesen u Svetinju nad svetinjama gdje je sjedio Otac. Tu sam vidjela Isusa, Velikog svećenika, kako stoji pred Ocem. Na skutu Njegove odjeće bili su naizmjence poredani zvončići i šipci. Oni koji su ustali s Isusom vjerom su Mu se obratili u Svetinji nad svetinjama i molili: „Oče moj, daj nam svojega Duha.“ Tada bi ih Isus nadahnuo Svetim Duhom. U tom nadahnuću bilo je svjetla, sile i mnogo ljubavi, radosti i mira.

Osvrnula sam se da vidim skupinu koja je još uvijek klečala pognuta pred prijestoljem; oni nisu znali da ih je Isus napustio. Kod prijestolja se pojavio Sotona pokušavajući oponašati Božje djelo. Vidjela sam kako su podigli pogled prema prijestolju i molili: „Oče, daj nam svojega Duha!“ Na to ih je Sotona nadahnuo svojim nesvetim utjecajem. U njemu je bilo svjetla i mnogo sile, ali bez slatke ljubavi, radosti i mira. Sotonin je cilj bio da ih zadrži u zabludi, da povrati i prevari Božju djecu.
(Ellen White, Rani spisi)
Ma nemoj da bezis na sotonu.

Ubio si se od dokazivanja da se nesto desilo 1842 a ne 1844 i na kraju ne znas sta se to desilo 1842 a dokazivao si to u 23 posta da se desilo?😆

Nisi mi odgovorio sta se desilo na kraju 70 sedmice?
I to si dokazicvo da pocinju 459. god Nije valjda da ni to ne znas sta se desilo i sta si dokazivao??

Cudan neki dokazivac? 😄

Povijest ne bilježi "Medo-perzijsko" carstvo.
Biblija ne bilježi "Medo-Perzijsko" carstvo.

Provjerimo podnosi li najjednostavnija logika "Medo-Perzijsko" carstvo.

Kad je Hitler okupirao Čehoslovačku, je li taj povećani teritorij kojim je ovladao nazvao "Čehoslovačko-Njemačka"? Treba biti luđak (ili biti u teškom alkoholiziranom stanju) pa odgovoriti - da.

Kad je Hitler okupirao Poljsku, je li taj povećani teritorij kojim je ovladao nazvao "Poljsko-Njemačka"? Treba biti luđak ....

Kad je Hitler vojnom prijetnjom anektirao Austriju, je li taj povećani teritorij kojim je ovladao nazvao "Austrijo-Njemačka"? Treba biti luđak ....

Kad je Hitler zauzeo dio Francuske, je li taj povećani teritorij kojim je ovladao nazvao "Fransusko-Njemačka"? Treba biti luđak ....

Kad je Hitler okupirao Belgiju i Nizozemsku, je li taj povećani teritorij kojim je ovladao nazvao "BelgoNizozemsko-Njemačka"? Treba biti luđak ....

Kad je perzijski kralj Kir 539. pr.Kr. vojno porazio Babilon i priključio i teritorij i narod pod svoju vlast, je li to svoje prošireno carstvo nazvao "Babilonsko-Perzijsko" carstvo? Naravno da nije, naprosto je prestalo postojati Babilonsko carstvo. Treba biti luđak ....

Kad je perzijski kralj Kir 549. pr.Kr. vojno porazio Mediju i priključio i teritorij i narod pod svoju vlast, je li to svoje prošireno carstvo nazvao "Medo-Perzijsko" carstvo? Naravno da nije, naprosto je prestalo postojati Medijsko carstvo. Treba biti luđak (ili biti u teškom alkoholiziranom stanju) pa tvrditi kako je tada nastalo 'Medo-Perzijsko' carstvo.

Kad je makedonski kralj Aleksandar Veliki 332. pr.Kr. pokorio Egipat i priključio i teritorij i narod pod svoju vlast, je li to svoje prošireno carstvo nazvao "Egipatsko-Makedonsko" carstvo? Naravno da nije, naprosto je prestalo postojati Egipatsko carstvo. Treba biti luđak ....

Kad je makedonski kralj Aleksandar Veliki 329. pr.Kr. pokorio Perziju i priključio i teritorij i narod pod svoju vlast, je li to svoje prošireno carstvo nazvao "Perzijsko-Makedonsko" carstvo? Naravno da nije, naprosto je prestalo postojati Perzijsko carstvo. Treba biti luđak ....
-------------------------------------------

Tko je onda izmislio "Medo-Perzijsko" carstvo. Izmislili su ga određeni protestantski 'trovatelji istine', jer im je to trebalo u njihovoj sotonskoj raboti. Naime, kao otpadnici od Katoličke imali su bolesnu želju i potrebu na sve moguće načine sotonizirati Katoličku crkvu. A kako je sotonizirati? Najbolje je ako vam uspije 'dokazati' da Katoličku crkvu vodi sam sotona. Dakle, ovi bolesnici su nakanili dokazivati i dokazati da je papa Antikrist - Zvijer iz Otkrivenja. I dosjetili se Danijelove knjige, u kojoj nađoše ovo:

Dn 7,7-8: Zatim, u noćnim viđenjima, pogledah, kad eno: četvrta neman, strahovita, užasna, izvanredno snažna: imaše velike gvozdene zube; ona žderaše, mrvljaše, a što preostade, gazila je nogama. Razlikovala se od prijašnjih nemani i imaše deset rogova. Promatrah joj rogove, i gle: među njima poraste jedan mali rog; i pred tim se rogom iščupaše tri prijašnja roga. I gle, na tome rogu oči kao oči čovječje i usta koja govorahu velike hule.

Ovdje ovi 'protestanti trovatelji istine' nađoše sliku koju bi mogli prispodobiti sa Antikristom i Zvijeri iz Otkrivenja, koju htjedoše pripisati papi i Katoličkoj crkvi. Međutim, imaju nepremostiv problem, riječ je o 'četvrtoj nemani' kojom Danijel ukazuje na Grčku (Makedonsko carstvo), ali papu u 18. i 19. stoljeću naprosto je nemoguće dovesti u vezu sa Grčkom i Istokom. Jer tada bi se 'mali rog - Antikrist' mogao poistovjetiti jedino sa nekim od istočnih patrijarha, a oni 'pucaju na papu'.

I kako sada 'pogoditi papu'. Dosjetiše se 'Lutherova kopilad' ovoga. Izmislimo "Medo-Perzijsko carstvo", jer tada će stvari stajati ovako:

1. Babilonsko carstvo

2. Medo-Perzijsko carstvo

3. Grčko (Makedonsko) carstvo

4. Rimsko carstvo
-------------------------------
Evo, kažu besramnici - Antikrist izlazi iz Rimskog carstva (ono je četvrto u koje Danijel smješta svojevrsnog Antikrista), a to onda može biti samo papa.

P.S. Nitko luđake u njihovom luđaštvu neće zaustaviti. Ali neka, završit će kako im je završio i 'roditelj Martin Luther' - samovješanjem.

Pa ne moze to kako ti se svidja.
Videli smo da je rec je o narodima, plemenima, jezicima i njihovim vodjama.
Pa zvali se oni kraljevi ili vodje moze sve to da bude.
Isto kao sto kaze za 4 kralja, carstva to su 4 zivotinje.
Ako idemo tvojom samovoljnom logikom onda po njoj mozemo slobodno da kazemo, to su ipak 4 zivotinje tih 4 kralja.
Jedan je car lavova drugi medveda trrvi macaka a cetvrti dinosaurusa.
Tako je to kada se samovoljno tumaci Bibllja a ne njen tekst.
Pa nije samovoljna logika. Imaš četiri carstva. Vavilonsko, Midsko, Persijsko i Grčko. Četvrta zvijer predstavlja Grčku a mali rog izrasta iz grčkog carstva. U Danilu 8 je još preciznije izraženo. Mali rog nastaje iz runjavog jarca tj. cara grčkog. Carstvo cara grčkog se raspada i na njegovo mjesto dolaze četiri manja i slabija carstva i pri kraju carovanja tih carstava nastaće bestidni car tj. mali rog koji će huliti na Boga i pustošiće i oskrnaviće Božji Hram. To je prilično jasno proročanstvo o Antiohu IV Epifanu.

Još jedna bitna stvar oko četvrtog carstva:
"A što si vidio gvožđe pomiješano sa kalom lončarskim, to će se oni pomiješati sjemenom čovječijim, ali neće prionuti jedan za drugoga kao što se gvožđe ne može smiješati s kalom." (Danilo 2:43).

Kaže se da će se nakon podjele četvrtog carstva njegovi ostaci "pomiješati sjemenom čovječjim" tj. da će između ostataka doći do bračnih zajednica ali da to neće donijeti do međusobne saradnje (neće prionuti jedan za drugoga). To se nikako uklapa sa istorijom Rima ali se savršeno uklapa sa grčkim carstvima nakon Aleksandra i mnogobrojnim brakovima Selevkida i Ptolemeja koji nisu doveli do okončanja njihovih konstatnih ratova.

Da cujem.
O kakvom svedocanstvu ovde govori Jovan?

Otkrivenje 12,17I razgnjevi se zmija na ženu, i otide da se pobije sa ostalijem sjemenom njezinijem, koje drži zapovijesti Božije i ima svjedočanstvo Isusa Hrista.
Otkrivenje 19,10I padnuvši pred nogama njegovima poklonih mu se; i reče mi: gle, nemoj, ja sam sluga kao i ti i braća tvoja koja imaju svjedočanstvo Isusovo. Bogu se pokloni; jer je svjedočanstvo Isusovo Duh Proroštva.
mi u lazno otkrivenje ne verujemo
1. Laodikijski sabor koji se sastao u Maloj Aziji oko 363. godine. To je prvi sabor koji je jasno pobrojao knjige sadasnjeg Starog i Novog Zaveta, izuzimajuci Otkrivenje Jovanovo. Laodikijski sabor je ustanovio da samo pobrojane knjige treba i mogu da se citaju u hramu. NJegove odluke su siroko prihvacene na Istoku.
vi zapadnjaci, i pseudohriscanske sekte ste prevareni sa djavolom i antihristom koji napisa lazno ortkrivenje, a mi na istoku smo odoleli, jel vidis da ne verujemo tom varalici? zasto nas onda masiras? NE VERUJEMO, NIJE OD HRISTA

A VI STE SE BAS ZALEPILI ZA NJEGA, I SAMO SRLJATE SVE DUBLJE...U LAZI

Poslednja izmena:
Evo, kažu besramnici - Antikrist izlazi iz Rimskog carstva (ono je četvrto u koje Danijel smješta svojevrsnog Antikrista), a to onda može biti samo papa.
pape su seronje, ali ti ne shvatas da antihrist vise ne postoji
koji danijel, gde? antioh epifan? van pameti
To je prilično jasno proročanstvo o Antiohu IV Epifanu.
opet on ne moze da bude antihrist, van pameti je, i to je sustina

oni mastaju, i niko da im kaze

Da te pitam samo, hoces li link od ove knjige?😉
To su biseri...

PUT HRISTU.
Citao sam tu knjigu u jedmom dahu.
Onda je u knjizi naisao deo pokajanje.
Shvatio sam prvi put sta je to.
Osecao sam u sebi duboko i iskreno pokajanje.
Onda je u knjizi naisao deo molitva.
Prvi put sam shvatio sta je prava molitva.
I osetio takvu iskrenu potrebu za molitvom za Hristom.
Da me niko ne bi ometao ili da ne bi neko naisao, otisao sam u jedan mracan spaiz a i napolje se smrkavalo.
Nije bilo sijalice unutra u spaizu.
Bio sam sam u kuci.
Klekao sam na molitvu sa takvom iskrenoscu i zeljom da se predam Bogu kao nikada.

Klekao sam na kolena i zatvorio oci.
Bilo je totalno mracno u prostoriji.
Poceo sam da se molim svojim recima koje su same dolazile.

I odjedared sam osetio neku toplotu spolja oko mene i sinula je jaka svetlost u prostoriji.
I dalje sam drzao oci zatvoreno i molio se.
Toplota i svetlost je i dalje bila tu na meni osecao sam.
Vidim svetlost kroz kapke.
Poceo sam da zavrsavam molitvu.
i rekao amin.
Odlucio sam da otvorim oci.
Mislio sam sta cu sada videti kada otvorim oci?
Nije mi bilo svejedno.
Onda sam otvorio oci.
Bio je gusti mrkli mrak.
Toplota i svetlost je nestala.
Kazem, prostorija nema sijalicu.

Knjiga put Hristu zaista pokazuje coveku biblijski put ka Hristu...
Od koga je ovo prepisala?

Od koga je ovo prepisala?

Evo od koga:

Mnogi čitatelji smatraju "Put Kristu" prekrasnom i nadahnjujućom knjigom o kršćanskom iskustvu. Prvi put objavljena 1892., to je najprodavanija knjiga Ellen White, s procijenjenih 100 milijuna prodanih primjeraka tiskanih na najmanje 165 različitih jezika. Adventisti ponekad ukazuju na ovu knjigu kao dokaz proročke službe Ellen White. Da ju je doista napisala ona, to bi barem pokazalo da je napisala dobru kršćansku knjigu u kasnijoj dobi svoga života. Međutim, pisanje dobre kršćanske knjige još uvijek nije dokaz proročkog poziva. A pravo pitanje je je li Ellen White doista napisala ovu knjigu?

Tko je napisao Put Kristu?

Autorstvo ove knjige dovodi se u pitanje jer postoji tako malo dokaza da ju je Ellen White doista napisala. Knjiga je kompilacija koja uključuje neke od njezinih prijašnjih spisa, ali knjiga također sadrži značajne plagijate (kopije) drugih autora, kao što će biti pokazano u nastavku. Također, za razliku od mnogih drugih njezinih knjiga, uopće ne postoje rukom pisane stranice knjige Put Kristu. Prema White Estateu, knjigu su sastavili "urednički pomoćnici" Ellen White, a njihov je rad pregledala i odobrila Ellen White.

Tko je Fannie Bolton?

Fannie Bolton je bila zaposlena kao "urednička pomoćnica" Ellen White, baš u vrijeme nastajanja ove knjige. Fannie Bolton pridružila se osoblju Ellen White 1888., a knjiga Put Kristu objavljena je 1892. Gospođa Bolton dala je sljedeću izjavu Edwardu Ballengeru, koji je 1952. ovjerenom izjavom potvrdio slijedeće:

"...tijekom razdoblja 1895.-97. osobno mi je rekla gospođica Bolton u Battle Creeku da je napisala knjigu Put Kristu i da je gospođa White uzela tekst i objavila knjigu pod svojim imenom."
---------------------------
Zaista interesantno, a koliko je Ellen White prava autorica pokazat će i naredni usporedni tekstovi:

Napomena: Sav obojani tekst se slaže gotovo u slovo.

1726808894487.png

1726808920407.png

1726808961934.png

Pa nije samovoljna logika. Imaš četiri carstva. Vavilonsko, Midsko, Persijsko i Grčko. Četvrta zvijer predstavlja Grčku a mali rog izrasta iz grčkog carstva. U Danilu 8 je još preciznije izraženo. Mali rog nastaje iz runjavog jarca tj. cara grčkog. Carstvo cara grčkog se raspada i na njegovo mjesto dolaze četiri manja i slabija carstva i pri kraju carovanja tih carstava nastaće bestidni car tj. mali rog koji će huliti na Boga i pustošiće i oskrnaviće Božji Hram. To je prilično jasno proročanstvo o Antiohu IV Epifanu.
4 zver je Rim.
Sam si dao taj redosled.

Ali idemo iz pocetka da to vidimo jer si to otvoreno zanjekao.

Po Danilu koja zver ili carstvo je prvo?

Poslednja izmena:
Evo od koga:

Mnogi čitatelji smatraju "Put Kristu" prekrasnom i nadahnjujućom knjigom o kršćanskom iskustvu. Prvi put objavljena 1892., to je najprodavanija knjiga Ellen White, s procijenjenih 100 milijuna prodanih primjeraka tiskanih na najmanje 165 različitih jezika. Adventisti ponekad ukazuju na ovu knjigu kao dokaz proročke službe Ellen White. Da ju je doista napisala ona, to bi barem pokazalo da je napisala dobru kršćansku knjigu u kasnijoj dobi svoga života. Međutim, pisanje dobre kršćanske knjige još uvijek nije dokaz proročkog poziva. A pravo pitanje je je li Ellen White doista napisala ovu knjigu?

Autorstvo ove knjige dovodi se u pitanje jer postoji tako malo dokaza da ju je Ellen White doista napisala. Knjiga je kompilacija koja uključuje neke od njezinih prijašnjih spisa, ali knjiga također sadrži značajne plagijate (kopije) drugih autora, kao što će biti pokazano u nastavku. Također, za razliku od mnogih drugih njezinih knjiga, uopće ne postoje rukom pisane stranice knjige Put Kristu. Prema White Estateu, knjigu su sastavili "urednički pomoćnici" Ellen White, a njihov je rad pregledala i odobrila Ellen White.

Tko je Fannie Bolton?

Fannie Bolton je bila zaposlena kao "urednička pomoćnica" Ellen White, baš u vrijeme nastajanja ove knjige. Fannie Bolton pridružila se osoblju Ellen White 1888., a knjiga Put Kristu objavljena je 1892. Gospođa Bolton dala je sljedeću izjavu Edwardu Ballengeru, koji je 1952. ovjerenom izjavom potvrdio slijedeće:

"...tijekom razdoblja 1895.-97. osobno mi je rekla gospođica Bolton u Battle Creeku da je napisala knjigu Put Kristu i da je gospođa White uzela tekst i objavila knjigu pod svojim imenom."
Zaista interesantno, a koliko je Ellen White prava autorica pokazat će i naredni usporedni tekstovi:

Pogledajte prilog 1612829
Pogledajte prilog 1612830
Pogledajte prilog 1612831
Pa ako je prepisaka m8ra da postoji takva druga knjiga sa istom temstikom.
Evo od koga:

Tko je Fannie Bolton?

Pogledajte prilog 1612829
Pogledajte prilog 1612830
Pogledajte prilog 1612831
Ovo sto ovaj ovde navodi su lazi i ne istine koje ne upuceni u pisanje knjiga a jos zlonamerni zloupotrebljavaju.
Izvrcu, uvelicavaju.

Posto su dosle osude o prepisivanju napravljena jr studija koju du ovavili kstolicki strucnjaci i advokati i utvrdjeno je koliko posto u kojoj knjizi je preuzeto od drugih autora.
I danas se to radi i do 20% cak.
U svakoj knjizi.
U njeno vreme je to bilo dozvoljeno do 20%

Ona je ispod tog nivoa.

Samo sto danas moras da navedes autora u njeno vreme do 20% to nije moralo.

Oni koji zloupotrebljavaju slucaj to opisuju iz danasnjeg vremena i zakona.

Naravno oni to ne kazu.

Pogledajmo:
Screenshot_20240920_131127_Gallery.jpg

Tako je. Prepisala je od drugih autora i zanijekala

Posto su dosle osude o prepisivanju napravljena jr studija koju du ovavili kstolicki strucnjaci i advokati i utvrdjeno je koliko posto u kojoj knjizi je preuzeto od drugih autora.

Eno ti gore slikovito da ne može slikovitije. Bojom je točno markirano što je ukrala od drugih autora.

U svakoj knjizi.

Znam. Uvijek se to radilo i danas se to radi, uzimaju se dijelovi iz nečega što je netko već napisao. Samo što pošteni ljudi,na dnu svake na kojoj su uzeli dio od drugog autora, točno navedu ime autora djelo z kojeg su to citirali. Kradljivci, kakva je vaša 'proročica' Ellen White, to ne navode. I još gore od ovoga, ne samo da je pokušala sakriti svoju krađu, nego ustvrdi da je svaku riječ koju je napisala dobila direktno s Božjeg prijestolja. Zaista sotonska rabota - ukradeš od drugih, zaniječeš da si ukrao, Bogu pripišeš autorstvo i 'šišaš subotarske ovce' - prodaješ im to za velike novce.

(Stojadinka Ellen White, Testimonies, vol. 4, pp. 390-391.): Tomovi Duha proroštva, kao i Svjedočanstva, trebali bi se uvesti u svaku obitelj koja svetkuje subotu, a braća bi trebala znati njihovu vrijednost i poticati ih da ih čitaju. … Roditelji, vaša djeca su u opasnosti da odu protiv svjetla danog s neba, i trebali biste kupiti i čitati knjige, jer će one biti blagoslov za vas i vaše ukućane. Trebali biste posuditi Duh proroštva svojim susjedima i nagovoriti ih da i oni kupe primjerak za sebe.”

(Radiša James White, Letter to Ellen White, Feb. 18, 1881.): "Naše financijske stvari dobro stoje, a u našim torovima ima još bogatstva."

P.S. I nasta pjesma, i bi dobra, i rekoše - Neka bude himna Adventistima sedmog dana.

Ovo sto ovaj ovde navodi su lazi i ne istine koje ne upuceni u pisanje knjiga a jos zlonamerni zloupotrebljavaju.
Izvrcu, uvelicavaju.

U svakoj knjizi.

Ona je ispod tog nivoa.

Samo sto danas moras da navedes autora u njeno vreme do 20% to nije moralo.

Oni koji zloupotrebljavaju slucaj to opisuju iz danasnjeg vremena i zakona.

Naravno oni to ne kazu.

Pogledajmo:
Pogledajte prilog 1612949
A ostalih 60% plagijat :hahaha:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back