Ko - je - Antihrist - ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vesnik.
Ne secam se tacno pricali smo.
Ali nije rekla da je prorok kako si zapoceo laznu pricu.

Ona je za sebe rekla da je 'puno više od proroka'. Za nju su proroci mizerija, puzavci. Opet iz 'njezinih usta':

"U toku razgovora kazala sam da ne tvrdim da sam proročica. Neki su se iznenadili toj izjavi i pošto se mnogo govorilo o njoj, daću objašnjenje. Drugi su me nazivali proročicom, ali ja nikada nisam prihvatila tu titulu. Nisam smatrala da je moja dužnost da sebe tako obeležavam. Oni koji drsko sebe proglašavaju prorocima u ove naše poslednje dane vrlo često služe na sramotu Hristovom delu.

Moje delo obuhvata daleko više nego što ta reč znači. Ja sebe smatram vesnikom, kojemu je Gospod poverio poruke namenjene svom narodu."
(Ellen White, 1SM 35.36)

Ja se uopste ne bavim Egw ona je za slabije vernike koji su lenji.
Ja i ne znam sta ona sve pise.

Kako je onda možeš braniti i ispovjedati vjeru u njezine spise, ako pojma nemaš što piše? Dakle, 'gledaš u oči' i lažeš. Čovječe, zašto lažeš?

Ona je za sebe rekla da je 'puno više od proroka'. Za nju su proroci mizerija, puzavci. Opet iz 'njezinih usta':

"U toku razgovora kazala sam da ne tvrdim da sam proročica. Neki su se iznenadili toj izjavi i pošto se mnogo govorilo o njoj, daću objašnjenje. Drugi su me nazivali proročicom, ali ja nikada nisam prihvatila tu titulu. Nisam smatrala da je moja dužnost da sebe tako obeležavam. Oni koji drsko sebe proglašavaju prorocima u ove naše poslednje dane vrlo često služe na sramotu Hristovom delu.

Moje delo obuhvata daleko više nego što ta reč znači. Ja sebe smatram vesnikom, kojemu je Gospod poverio poruke namenjene svom narodu."
(Ellen White, 1SM 35.36)

Kako je onda možeš braniti i ispovjedati vjeru u njezine spise, ako pojma nemaš što piše? Dakle, 'gledaš u oči' i lažeš. Čovječe, zašto lažeš?
Sta lazem??
Reci sta lazem?
Ne znam sta pise tacno.
Od 100% sto je napisala mozda sam procitao izmedju 10 i 20% na zalost.
Nesto od toga se secam.

I ne znam sta tacno pise o ovoj temi sto ovde pricamo ne secam se.
Trudim se da to sve pronadjem u Bibliji.
Tada to za mene ima relevantnost i potvrdu.
Nadam se da cu uspeti da procitam ostalih 80%?

Luka 11,49Zato i reče mudrost Božja: "Poslat ću im proroke i vjesnike; od njih će jedne pobiti druge progoniti.

Pominju se prvo proroci pa vesnici.
Mozda je to u istom rangu?
Morao bih da proucim.

Recimo Jovan nije nigde trubio da je prorok ili Ilija cak.
A bio je vise od proroka.

To je jedna odlika pravog proroka.
Ljudi sami treba da prepoznaju.

A mozda proroci i ne znaju da su proroci uvek?
Mozda to treba ljudi sami da prepoznaju?

Poslednja izmena:
Ne, antička Medija. Nisi nikad čuo za njih?

Ajde sad iz kojeg carstva dolazi mali rog?

Ne zna on da ne postoji Medo-Perzijsko carstvo, da je to samo 'subotarska' izmišljotina. Klistiraju im mozak, i onda vjeruju sve što sekta naučava. Ajmo čovjeku pomoći, ako nije 'pod velikim octom'.

Glasniče, ovako stoje carstva:

1. Babilonsko
2. Medijsko
3. Perzijsko
4.

Ne, antička Medija. Nisi nikad čuo za njih?

Ajde sad iz kojeg carstva dolazi mali rog?

Od svega sto je napisala procitao sam 3 knjige koliko se secam.
A ona je napisala toliko knjiga kada se poredjaju to je oko 2 metra.

I mnogo citata ovde onde.
Ali ove 3 knjige su izvanredne.

Izuzezetne mogu da preporucim.

1. Velika Borba procitao sam pre oko 3 decenije malo vise.
Istorija Borbe Hrista i sotone od pocetka do kraja.
Tu razbija tvog papu i meriku.

2. Put Hristu, 3. Ceznja vekova.
Izuetbe knjige.
Vredi procitati.

Dok sam citao njenu knjigu Put Hrist, imao sam cak natprirodno iskustvo.

PUT HRISTU.
Bio sam oko 19 god.
Citao sam tu knjigu u jedmom dahu.
Onda je u knjizi naisao deo pokajanje.
Shvatio sam prvi put sta je to.
Osecao sam u sebi duboko i iskreno pokajanje.
Onda je u knjizi naisao deo molitva.
Prvi put sam shvatio sta je prava molitva.
I osetio takvu iskrenu potrebu za molitvom za Hristom.
Da me niko ne bi ometao ili da ne bi neko naisao, otisao sam u jedan mracan spaiz a i napolje se smrkavalo.
Nije bilo sijalice unutra u spaizu.
Bio sam sam u kuci.
Klekao sam na molitvu sa takvom iskrenoscu i zeljom da se predam Bogu kao nikada.

Klekao sam na kolena i zatvorio oci.
Bilo je totalno mracno u prostoriji.
Poceo sam da se molim svojim recima koje su same dolazile.

I odjedared sam osetio neku toplotu spolja oko mene i sinula je jaka svetlost u prostoriji.
I dalje sam drzao oci zatvoreno i molio se.
Toplota i svetlost je i dalje bila tu na meni osecao sam.
Vidim svetlost kroz kapke.
Poceo sam da zavrsavam molitvu.
i rekao amin.
Odlucio sam da otvorim oci.
Mislio sam sta cu sada videti kada otvorim oci?
Nije mi bilo svejedno.
Onda sam otvorio oci.
Bio je gusti mrkli mrak.
Toplota i svetlost je nestala.
Kazem, prostorija nema sijalicu.

Knjiga put Hristu zaista pokazuje coveku biblijski put ka Hristu...

Ne zna on da ne postoji Medo-Perzijsko carstvo, da je to samo 'subotarska' izmišljotina. Klistiraju im mozak, i onda vjeruju sve što sekta naučava. Ajmo čovjeku pomoći, ako nije 'pod velikim octom'.

Glasniče, ovako stoje carstva:

1. Babilonsko
2. Medijsko
3. Perzijsko
4.
Stvarno ne zna?
Samo se brukas.
Kako je moguce da nesto diskutujemo kada ti ne zbas nista o tome sta diskutujes?

Звали су се Персијанци. У почетку су њима владали Миђани, који су помогли Навуходоносору да збаци Асирце. Тада су Персијанци постали доминантна сила и основано је Медо-Персијско царство. Када је владајућа кућа Дарија И дошла на власт

Moram da te ucim sta biblija kaze sta istorija kaze?

Cak ti i Biblija kaze:

Danilo 8,20Ovan što si ga vidio, koji ima dva roga, to su carevi Midski i Persijski.
Danilo 8,21A runjavi je jarac car Grčki; i veliki rog što mu bješe među očima, to je prvi car.
Danilo 8,22A što se on slomi, i mjesto njega narastoše četiri, to su četiri carstva, koja će nastati iza toga naroda, ali ne s njegovom silom.

Poslednja izmena:
A gdje je taj tekst zapovijedi u Bibliji? Izlizale ti se te stranice u Bibliji, pa ne možeš pronaći? OK, ja ću te podsjetiti gdje si ga bio pronašao, ti posudi Bibliju od nekog 'nesubotara', pa ga citiraj ovdje. Evo gdje si ga bio pronašao:

Kako to, odjednom, da ti povijest stavljaš ispred Biblije? To znači da 'truješ istinu' kada tvrdiš:

A vratimo se, kad si me podstakao, i povijesti. Povijest kaže ovako:

Pogledajte prilog 1611971

Kao što se vidi, Artakseks postaje perzijski kralj 465. godine prije Krista. Artakseksov ('subotarski') dekret, na koji se ti gore pozivaš, pozivajući Ezru za svjedoka, kaže ovako:

Ezr 7,7: Stanovit broj Izraelaca, svećenika, levita, pjevača, vratara i sluga krenuše u Jeruzalem sedme godine kralja Artakserksa.

A sada, 'locirajmo' sedmu godinu kralja Artakserksa, dobro dođe i za 'treniranje vijuga':

465. p.n.e. - prva godina Artakserksova vladanja

464. p.n.e. - druga godina Artakserksova vladanja

463. p.n.e. - treća godina Artakserksova vladanja

462. p.n.e. - četvrta godina Artakserksova vladanja

461. p.n.e. - peta godina Artakserksova vladanja

460. p.n.e. - šesta godina Artakserksova vladanja

459. p.n.e. - sedma godina Artakserksova vladanja
-------------------------------------------------------------------------
Evo!? Netočno je,adventistička je prijevara, da je "sedma godina Aetakserksa" bila 457. pr.Kr. Bila je to 459. pr.Kr. Dakle:

Isusov dolazak = - 459+ 2300 + 1(dodatak za nultu godinu) = 1842 godine
Eto uzmimo hipoteticki ja prihvatim ovu tvoju ravunicu da su adventisti kako ovde pokazujes promasili za nesto vuse od jedne godine?
Dakle mesto 1844 desilo se nesto 1842
Sto celo vreme i ti dokazujes?

Sta se to desilo 1842 sto dokazujes?

Kada brojimo od 459 god 70 sedmica, sta se to desilo na kraju 70 sedmica?

Ajde?

Danilo 7,17Ove četiri velike zvijeri jesu četiri cara, koji će nastati na zemlji.

Danilo 7,41.VAVILON
Prva bijaše kao lav, i imaše krila orlova; gledah dokle joj se krila poskuboše i podiže se sa zemlje i stade na noge kao čovjek, i srce ljudsko dade joj se.
Danilo 7,52. MP
Potom, gle, druga zvijer bijaše kao medvjed, i stade s jedne strane, i imaše tri rebra u ustima među zubima svojim, i govoraše joj se: ustani, jedi mnogo mesa.
Danilo 7,63.GRCKA
Potom vidjeh, i gle, druga, kao ris, imaše na leđima četiri krila kao ptica, i četiri glave imaše zvijer, i dade joj se vlast.
Danilo 7,74.RIM
Potom vidjeh u utvarama noćnijem, i gle, četvrta zvijer, koje se trebaše bojati, strašna i vrlo jaka, i imaše velike zube gvozdene, jeđaše i satiraše, i gažaše nogama ostatak, i razlikovaše se od svijeh zvijeri pređašnjih, i imaše deset rogova

Sta ide posle Rima?

Tvoje tumačenje.
Ne.
Opet govoris svesno ne istinu.
Tada dolaze 10 plemena i
Mali rog.
Tek posle Rima
Evo pogledaj.

Danilo 7,3I četiri velike zvijeri izidoše iz mora, svaka drugačija.

Danilo 7,41.VAVILON
Prva bijaše kao lav, i imaše krila orlova; gledah dokle joj se krila poskuboše i podiže se sa zemlje i stade na noge kao čovjek, i srce ljudsko dade joj se.
Danilo 7,52. MP
Potom, gle, druga zvijer bijaše kao medvjed, i stade s jedne strane, i imaše tri rebra u ustima među zubima svojim, i govoraše joj se: ustani, jedi mnogo mesa.
Danilo 7,63.GRCKA
Potom vidjeh, i gle, druga, kao ris, imaše na leđima četiri krila kao ptica, i četiri glave imaše zvijer, i dade joj se vlast.
Danilo 7,74.RIM
Potom vidjeh u utvarama noćnijem, i gle, četvrta zvijer, koje se trebaše bojati, strašna i vrlo jaka, i imaše velike zube gvozdene, jeđaše i satiraše, i gažaše nogama ostatak, i razlikovaše se od svijeh zvijeri pređašnjih, i imaše deset rogova

Danilo 7,85 MALI ROG
Gledah rogove, i gle, drugi mali rog izraste među onijema, a tri prva roga iščupaše
se pred njim; i gle, oči kao oči čovječije bjehu na tom rogu, i usta koja govorahu velike stvari.
Danilo 7,9Gledah dokle se postaviše prijestoli, i starac sjede, na kom bješe odijelo bijelo kao snijeg, i kosa na glavi kao čista vuna, prijesto mu bijaše kao plamen ognjeni, točkovi mu kao oganj razgorio.
Danilo 7,106 SUD NA NEBU
Rijeka ognjena izlažaše i tecijaše ispred njega, tisuća tisuća služaše mu, i deset tisuća po deset tisuća stajahu pred njim; sud sjede, i knjige se otvoriše.

I posle suda Bozje carstvo.

Danilo 7,137. BC
Vidjeh u utvarama noćnijem, i gle, kao sin čovječji iđaše sa oblacima nebeskim, i dođe do starca i stade pred njim.
Danilo 7,14I dade mu se vlast i slava i carstvo da mu služe svi narodi i plemena i jezici; vlast je njegova vlast vječna, koja neće proći, i carstvo se njegovo neće rasuti.

To je Bozji redosled dogadjaja nikakvo tumacenje.
Istorijski se tako desilo.

Ali kso sto rece zbog pripadnosti crkvi ti to ne smes da priznas pa makar bila i istina.

Grčka i to je četvrta zvijer.
Da te pitam samo, hoces li link od ove knjige?😉
To su biseri...

PUT HRISTU.
Citao sam tu knjigu u jedmom dahu.
Onda je u knjizi naisao deo pokajanje.
Shvatio sam prvi put sta je to.
Osecao sam u sebi duboko i iskreno pokajanje.
Onda je u knjizi naisao deo molitva.
Prvi put sam shvatio sta je prava molitva.
I osetio takvu iskrenu potrebu za molitvom za Hristom.
Da me niko ne bi ometao ili da ne bi neko naisao, otisao sam u jedan mracan spaiz a i napolje se smrkavalo.
Nije bilo sijalice unutra u spaizu.
Bio sam sam u kuci.
Klekao sam na molitvu sa takvom iskrenoscu i zeljom da se predam Bogu kao nikada.

Klekao sam na kolena i zatvorio oci.
Bilo je totalno mracno u prostoriji.
Poceo sam da se molim svojim recima koje su same dolazile.

I odjedared sam osetio neku toplotu spolja oko mene i sinula je jaka svetlost u prostoriji.
I dalje sam drzao oci zatvoreno i molio se.
Toplota i svetlost je i dalje bila tu na meni osecao sam.
Vidim svetlost kroz kapke.
Poceo sam da zavrsavam molitvu.
i rekao amin.
Odlucio sam da otvorim oci.
Mislio sam sta cu sada videti kada otvorim oci?
Nije mi bilo svejedno.
Onda sam otvorio oci.
Bio je gusti mrkli mrak.
Toplota i svetlost je nestala.
Kazem, prostorija nema sijalicu.

Knjiga put Hristu zaista pokazuje coveku biblijski put ka Hristu...

Ne.
Opet govoris svesno ne istinu.
Tada dolaze 10 plemena i
Mali rog.
Tek posle Rima
Evo pogledaj.

Danilo 7,3I četiri velike zvijeri izidoše iz mora, svaka drugačija.

Danilo 7,41.VAVILON
Danilo 7,52. MP
Danilo 7,63.GRCKA
Danilo 7,74.RIM

Danilo 7,85 MALI ROG
Gledah rogove, i gle, drugi mali rog izraste među onijema, a tri prva roga iščupaše
se pred njim; i gle, oči kao oči čovječije bjehu na tom rogu, i usta koja govorahu velike stvari.
Danilo 7,9Gledah dokle se postaviše prijestoli, i starac sjede, na kom bješe odijelo bijelo kao snijeg, i kosa na glavi kao čista vuna, prijesto mu bijaše kao plamen ognjeni, točkovi mu kao oganj razgorio.
Danilo 7,106 SUD NA NEBU
Rijeka ognjena izlažaše i tecijaše ispred njega, tisuća tisuća služaše mu, i deset tisuća po deset tisuća stajahu pred njim; sud sjede, i knjige se otvoriše.

I posle suda Bozje carstvo.

Danilo 7,137. BC
Vidjeh u utvarama noćnijem, i gle, kao sin čovječji iđaše sa oblacima nebeskim, i dođe do starca i stade pred njim.
Danilo 7,14I dade mu se vlast i slava i carstvo da mu služe svi narodi i plemena i jezici; vlast je njegova vlast vječna, koja neće proći, i carstvo se njegovo neće rasuti.

To je Bozji redosled dogadjaja nikakvo tumacenje.
Istorijski se tako desilo.

Ali kso sto rece zbog pripadnosti crkvi ti to ne smes da priznas pa makar bila i istina.
Dolazi deset careva. Ti si učitao plemena u to.

Dolazi deset careva. Ti si učitao plemena u to.
Pa unazad si tako tvrdio pa smo videli da to znaci i careve i plemena, jezike i narode...

Nad kim vladaju ti carevi ili vodje nad samim sobom?😆

Otkrivenje 17,15I reče mi: vode, što si vidio, gdje sjedi *****, ono su ljudi i narodi, i plemena i jezici.
Otkrivenje 17,16I deset rogova, što si vidio na zvijeri, oni će omrznuti na kurvu, i opustošiće je i ogoluzniti, i meso njezino poješće i sažeći će je ognjem.

Pa unazad si tako tvrdio pa smo videli da to znaci i careve i plemena, jezike i narode...

Nad kim vladaju ti carevi ili vodje nad samim sobom?😆

Otkrivenje 17,15I reče mi: vode, što si vidio, gdje sjedi *****, ono su ljudi i narodi, i plemena i jezici.
Otkrivenje 17,16I deset rogova, što si vidio na zvijeri, oni će omrznuti na kurvu, i opustošiće je i ogoluzniti, i meso njezino poješće i sažeći će je ognjem.
Pa vladaju nad svojim narodima ali se ipak radi o carevima.

Moram da te ucim sta biblija kaze sta istorija kaze?

Ne zamjeri, ja tebe neću učiti, jer uzalidnijeg posla nema.

Cak ti i Biblija kaze:

Danilo 8,20Ovan što si ga vidio, koji ima dva roga, to su carevi Midski i Persijski.
Danilo 8,21A runjavi je jarac car Grčki; i veliki rog što mu bješe među očima, to je prvi car.
Danilo 8,22A što se on slomi, i mjesto njega narastoše četiri, to su četiri carstva, koja će nastati iza toga naroda, ali ne s njegovom silom.

Danilo 8,20: Ovan što si ga vidio, koji ima dva roga, to su carevi Midski i Persijski.
Šteta što si slijepac, pored očiju (ovo su simptomi teške duhovne otrovanosti ili teškog alkoholiziramnog stanja) jer bi inače vidio da piše - 'carevi Medijski i Pezzijski', a ne piše 'car Medoperzijski'.
Danilo 8,21: A runjavi je jarac car Grčki; i veliki rog što mu bješe među očima, to je prvi car.

Danilo 8,22: A što se on slomi, i mjesto njega narastoše četiri, to su četiri carstva, koja će nastati iza toga naroda, ali ne s njegovom silom.
Čiji ti je ovo prijevod? Zacijelo đavliji. Jer u Bibliji stoji ovako:

Dn 8,22: slomljeni rog i četiri roga što izbiše na njegovu mjestu, to su četiri kraljevstva što će izići iz njegova naroda.

Dakle, ova četiri carstva ne nastaju iza Grčkog carstva i nekih drugih naroda, nego nastaju iz (unutar) Grčkog carstva. Slijedom ovoga i 'mali rog' je izdanak Grčkog carstva.

P.S. Daj link za onaj svoj prijevod - 'to su četiri carstva, koja će nastati iza toga naroda'

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back