Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne govorimo o tome.Antihrist je prema Bibliji Satana i svako ko je protiv Hrista.
Da.
Ne govorimo o tome.
Za njegovu vjersku zajednicu je papa Antihtist. Zato odbacuju sve što im se ne uklapa u propagandu.Da.
I šta ćeš sad?
Nego o čemu se govori na ovoj temi?
Naziv teme je bukvalno u formi pitanja - Ko je antihrist?
Čovek je dao svoje mišljenje, bukvalno je dao odgovr na pitanje ko je antihrist. A tebi se to očigledno ne sviđa. Ti bi više voleo neko drugi da bude antihrist.
Neka sekta, jel?Za njegovu vjersku zajednicu je papa Antihtist. Zato odbacuju sve što im se ne uklapa u propagandu.
Pa i za tvoju..Za njegovu vjersku zajednicu je papa Antihtist. Zato odbacuju sve što im se ne uklapa u propagandu.
Ne govorimo o antihristu uopste.Da.
I šta ćeš sad?
Nego o čemu se govori na ovoj temi?
Naziv teme je bukvalno u formi pitanja - Ko je antihrist?
Čovek je dao svoje mišljenje, bukvalno je dao odgovr na pitanje ko je antihrist. A tebi se to očigledno ne sviđa. Ti bi više voleo neko drugi da bude antihrist.
To je samo umjetnička predstava borbe sv.Marka Efeskog protiv unijata i rimskih teologa.Pa i za tvoju..
Osim vas koji zelite da im se poklonite...
Evo:
Pogledajte prilog 1229721
Govorimo o antihristu iz Otkrivenja ne uopste.
Ni to nisi skapirao?
Za vas je papa oduvek bio antihrist.To je samo umjetnička predstava borbe sv.Marka Efeskog protiv unijata i rimskih teologa.
Ne postoji zvanično učenje u Pravoslavnoj crkvi o tome ko jeste ili će biti Antihrist.Za vas je papa oduvek bio antihrist.
Sada za neke pomodarce i ekumrniste?, papiste ne...
Taj stav je ranije bio oduvek da je papa antihrist.Ne postoji zvanično učenje u Pravoslavnoj crkvi o tome ko jeste ili će biti Antihrist.
Naravno, postoji dosta onih koji ne gledaju blagonaklono na Rimsku crkvu zbog određenih istorijskih dešavanja.
Sa druge strane, vama je centralno učenje da je papa Antihrist a nedjelja žig Zvijeri.
Možda je to bilo mišljenje nekih radikalnih struja, ali nikada zvaničan stav PC.Taj stav je ranije bio oduvek da je papa antihrist.
Od ekumene se menja i cuti se o tome.
Znajuci sta pises na forumu ne cudi me sta sada pises.Možda je to bilo mišljenje nekih radikalnih struja, ali nikada zvaničan stav PC.
A ti imaš neke tačne informacije o tome? Da,j sta kako kad?Taj stav je ranije bio oduvek da je papa antihrist.
Od ekumene se menja i cuti se o tome.
Nije ti trebalo dugo.Znajuci sta pises na forumu ne cudi me sta sada pises.
Po meni ti si od ovih papista kako vas zovu vecina koji su protiv toga u vasoj crkvi.
Zvanican nije bio, cuvali su se. Ali je bio sveopsti.
Pa zar bi doslo do raskola?
Zar vam neko ko sebe vidi bogom i mesto Hrista nije vise antihrist?
A nista nihe promenio u tome.
Papska tristruka kruna Tiijara pokazuje njega kso vladsra neba, zrmlje i podzemlja...
Samo neke od stotine odlika koje su cinile papstvo antihristom kroz mracni srednji vek, kojima Papstvo Huli na nebo i Bozji stan i Hram.
1. Pontifikatom se danas općenito naziva služba ili vrijeme provedeno u službi papa Rimokatoličke Crkve. Naziv Pontifikat dolazi od naslova Pontifex Maximus, koji je označavao vrhovne paganske svećenike Rimskog carstva.
Tako je i vrhovni svećenik starorimske religije bio Pontifex Maximus.
I papa sebe smatra vrhovnim svestenikom.
Samo je Hristos poglavar svetsenicki.
Jevrejima 5,10 I bi narečen od Boga poglavar sveštenički po redu Melhisedekovu.
2.Vikar, zamenik Isusa Krista,
Samo duh sveti je zamenik Hristov ne Papa ili covek.
"I ja ću umoliti Oca, i daće vam drugog utešitelja da bude s vama vavek." (Jovan 14,16).
"A utešitelj, Duh Sveti, kog će Otac poslati u ime moje, On će vas naučiti svemu i napomenuće vam sve što vam rekoh."
(Jovan 14,26). "A kad dođe utešitelj, koga ću vam poslati od Oca, Duh istine, koji od Oca izlazi, On će svedočiti za mene." (Jovan 15,26).
"Nego vam ja istinu govorim: bolje je za vas da ja idem; jer ako ja ne idem, utešitelj neće doći k vama; ako li idem, poslaću Ga k vama." (Jovan 16,7).
3.Summus Pontifex, vrhovni poglavar cijele Crkve
Vrhovni poglavar crkve je licno Hristos.
Kolosanima 1,16 Jer kroz njega bi sazdano sve što je na nebu i što je na zemlji, što se vidi i što se ne vidi, bili prijestoli ili gospodstva ili poglavarstva, ili vlasti: sve se kroza nj i za nj sazda.
Kolosanima 1,17 I on je prije svega, i sve je u njemu.
Kolosanima 1,18 I on je glava tijelu crkve, koji je početak i prvorođeni iz mrtvijeh, da bude on u svemu prvi;
Kolosanima 1,20 I kroza nj da primiri sve sa sobom, umirivši krvlju krsta njegova, kroz nj sve, bilo na zemlji ili na nebu.
4.
![]()
Papska Tijara.
Trostruka kruna.
Koja oznacava papu kao vladara neba, zemlje i podzemlja.
Znaci uzimanje ono sto pripada licno Bogu.
Na taj nacin sebe cini bogom
Trenutno danasnje pape ne nose ovu tijaru kao ranije, jer trenutno Papa nije vladar zemlje, ali mu je to cilj.
5.Nepogresivost Pape.
Sto je ocigledno uzimanje bozanske titule na sebe, jer je samo bog nepogresiv.
Ovo je uzdrmalo cak i Istocnu crkvu, da je videla u papi tada antihrista.
6.Vlast prastanje greha sto je samo Bozasnka karakteristika, ne karakteristika stvorenja.
Marko 2.
5 Kad vidje Isus vjeru njihovu, reče uzetomu: "Sinko, oprošteni su ti grijehi tvoji."
6 A ondje su sjedili neki književnici. Oni pomisliše u sebi: "
7 "Kako može ovaj tako govoriti? Huli na Boga. Tko može opraštati grijehe osim jedinoga Boga?"
Sve ove odlike, a naveo sam samo mali deo, se uklapaju u znacenje reci Antihrist.
Rec antihrist je u shvatanju mnogih dobila znacenje da ce antihrist biti direktmo protiv Hrista.
Medjutim pravo znacenje reci antihrist je mesto Hrista ili na mesto Hrista.
Na taj nacin je protiv njega, ne direktno.
Ali gore u ovim tackama, Papstvo nije samo zauzelo mesto hrista, vec i mesto boga oca i mesto Duha svetoga.
Daleko vise nego samo antihrist.
Dovoljne bi bile samo ove tacke da pokazu kako je antihrist sebe postavio na emsto hrista, kao za njega je a u stvari protiv.
Papastvo je bilo antihrist mracnog srednjeg veka, danas je samo gomila jeresi.
Ali kada ponovo postane zver onda ce ponovo postati antihrist kakom kaze Jovan.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Papa
Daj ipak neki zvaničan stav, dokument o tome ako postoji? Ako ne postoji onda barataš paušalnim procenama i osudom bez pokrića.Pa i sami iskreniji pravoslavni vide ovo sto vam pisem:
Da li Biblija uči da je Hristos odredio da jedan čovek bude Njegov zamenik na zemlji? Možemo li u Bibliji da pronađemo potvrdu za takav položaj pape? Da li su prvi hrišćani Petra smatrali takvim? Upravo suprotno, Sveto pismo jasno pokazuje da je Hristos „glava crkve”, a ne papa!
Vatikan (Sveta Stolica, ili Rimokatolička crkva), je više od hiljadu godina, neposredno ili pomoću katoličkih država Evrope, podsticao i organizovao zločine genocida nad Srbima, njihovo prevođenje u hrvatsku naciju, a najistrajnije je brisao i uništavao srpsku kulturnu baštinu (a time i evropsku) –
https://zlj13051967.wordpress.com/2015/09/29/poglavar-crkve-je-isus-hrist-a-ne-papa/
Stav je bio uvek jasan ali iz straha vise indirektan.Daj ipak neki zvaničan stav, dokument o tome ako postoji? Ako ne postoji onda barataš paušalnim procenama i osudom bez pokrića.
Tebi do podne krivi Srbi i Pravoslavlje a od podne mrziš Papu i katolike a činjenica je da su nam najveću štetu naneli baš tvoji protestanti tj. Amerika i njeni sateliti Britanija i Nemačka i fizičkim otkidanjem Kosova.Stav je bio uvek jasan ali iz straha vise indirektan.
ko god sebe naziva, ili želi da bude nazvan, Vaseljenskim Pastirom,
u cvojoj je gordosti preteča Antihristu, jer sebe gordo postavlja iznad ostalih“.
Sveti Grigorije Veliki (+604)
Knjiga VII, Poslanica 33.
Ovo je pravoslavni episkop i istinski papa, Grigorije Veliki – svetitelj prihvaćen i u Pravoslavlju i Rimokatolicizmu,koji je posedovao jasne intelektualne, duhovne i bogoslovske talente; on otvara usta da govori na temu autoriteta u Crkvi i šta kaže? On ne proglašava da „svi koji su meni, Episkopu Rima, pokorni, mogu biti spašeni“. On ne kaže: „Samo ja, Episkop Rimski, Papa, mogu nositi titulu ‘Vaseljenski’ (to jest, nad svim episkopima), i u moj autoritet nepogrešivosti učenja treba svi da veruju“. On ne kaže o sebi ni da je „Zamenik Hrista na zemlji“. Naprotiv, on o Petru i ostalim Apostolima govori samo kao o „glavama pojedinačnih (tj. pomesnih) zajednica“, i dodaje da niko nikada, čak ni Sveti Petar, nije smatrao da treba da izvršava vaseljensku vlast. Trebalo bi uporediti reči Svetog Grigorija sa Kanonskim Zakonom u Katoličkoj Crkvi: „Ako, konačno, iko porekne da je podanik Vrhovnog Pape… raskolnik je“.
Iz teksta se jasno vudr pdlike antihrista.
https://www.****************/2015/02/rana-hriscanska-crkva-o-papskom-prvenstvu-i-nepogresivosti-pape/
Ne govorimo o politici niti o mrznji vec o stvarima koje dolaze ili su bile.Tebi do podne krivi Srbi i Pravoslavlje a od podne mrziš Papu i katolike a činjenica je da su nam najveću štetu naneli baš tvoji protestanti tj. Amerika i njeni sateliti Britanija i Nemačka i fizičkim otkidanjem Kosova.
Tako da u traženju antihrista ne treba da gledaš nigde dalje od sopstvene vere i komšiluka.
Rec antihrist ima 2 znacenja.Čitao sam razna mišljenja i sve su to plotska rasuđivanja
Nisam pročitao ni jedno nebesko.
Pitanje je ko je antihrist?
Da biste znali ko je antihrist, morate znati ko je Hrist.
Važna su dva teksta, prvi kaže da je on (Hrist) prvi i poslednji. I da dolazi u telu.
Ko dolazi predstavljajući se kao prvi i poslednji, odnosno sve počinje od njega?A on nema telo.
I sav narod slavi njegov dolazak?
Simbolika je važna.
U tom pravcu treba razmišljati o antihristu.
Ko je to?Rec antihrist ima 2 znacenja.
Prvo je na mesto Hrista, a drugo je protiv.
Jer ko se stavi na tvoje mesto automatski je protiv.
Znaci antihrist ce reci da je on mesto Hrista tu.
Njegovv zastupnik.
Imamo vec takvog odavno..