Ko - je - Antihrist - ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta ljubi ovo Utin?
Amerika je većinski protestantska kao o Nemačka. Nemaš pojma i nije ti dobro.
A ko je rekao da nije???
Ali ima skoro 100 miliona katolika.
I sve vise ih se naseljava.
Zato nece da grade zid.
Zato je papa protiv gradjenja zida ako si pratio?.
Jer otud dolaze katolici.
Isto toliko ima i ateista.
Sta cemo sa njima?

Ipak su to zemlje u kojoma najradije idemo da zivimo i radimo.
Zasto?
Zato sto imas veca prava i zastitu nego u svojoj zemlji i sredstva za zivot.
Bog blagosilja takve zemlje koje omogucuju coveku slobodnu volju. I zastitu

Medjutim protenstatizam je odavno vec pao.
I merika kao 2 zver ce podrzati prvu zver.

Otkrivenje 13,11I vidjeh drugu zvijer gdje izlazi iz zemlje, i imaše dva roga kao u jagnjeta; i govoraše kao aždaha.
Otkrivenje 13,12I svu vlast prve zvijeri činjaše pred njom; i učini da zemlja i koji žive na njoj pokloni se prvoj zvijeri kojoj se iscijeli rana smrtna.

Druga zver izlazi iz zemlje, sa teritorije koja nije nastanjena (za razliku od mora, koje simbolizuje narode Otkrivenja 17,15). Ova sila ima sledeće karakteristike:

a) Imaše dva roga kao u jagnjeta, i govoraše kao aždaja.

b) Svu vlast prve zvijeri činjaše pred njom

c) Čini da zemlja i koji žive na njoj poklone se prvoj zveri kojoj se isceli rana smrtna

d) Čini čudesa velika.

e) Vara one koji žive na zemlji znacima lažnog bogosluženja.

f) Načini ikonu zveri iz mora.

g) I oživi ovu ikonu, tako da ona zapoveda da budu ubijeni svi koji joj se neće pokloniti; prisiljava sve da dobiju žig na desnoj ruci ili na čelima njihovim, jer broj njezin je šest stotina i šezdeset i šest.

Ova zver izlazi iz zemlje. Zemlja se spominje u Otkrivenju 12, 16 gde se govori,da je prava Božija crkva (žena) bila proganjana u srednjem veku i “zemlja je pomogla ženi”. Kada se spominje ova “zemlja” misli se na Sjedinjene američke države.

Zver koja izlazi iz zemlje liči na jagnje, ali na kraju će se ponašati kao zver grabljivica, ona predstavlja deo protestantizma koji se otuđio Bogu i njegovoj reči.
Te protestantske crkve, koje su nekada obraćale pažnju na svetlost koju im je dao Bog i najavljivale su je svetu, sada se klanjaju morskoj zveri, tj. papstvu. Povezani su s njim na taj način da na kraju promovišu njegove ciljeve i interese. Oni čak varaju uz pomoć raznih čuda.

Prema Otkrivenju, zver iz zemlje postaviće ikonu prvoj zveri. To znači da će odražavati njene kvalitete, ponašaće se kao srednjevekovno papstvo. Otpali protestantizam vremenom će oživeti ikonu prve zveri. Ova „živa“ ikona biće oblik otpadničkog protestantizma koji će biti sproveden nasiljem i gušiće slobodu savesti. Zapovediće svima da se klanjaju ikoni zverinoj iz mora, da prihvate njeno učenje i lažno bogosluženje. Pod pretnjom smrti, nateraće na poslušnost i poštovanje. Sve će prisiljavati da prihvate žig zveri. . Trudiće se, da osigura da svi imaju iste karakteristike kao i zver, tj. da private njeno ime. Ime u Bibliji prikazuje karakter.

Ovaj otpadnički fanatični protestantizam izaziva talas mržnje i netrpeljivosti. Uz pomoć lažnog ekumenizma, primoraće sve pod smrtnom kaznom da prihvate „njegove“ istine, istine zveri iz mora. Svi koji joj se ne budu poklonili biće progonjeni, i društveno i ekonomski onemogućeni.

Prilozi

• 1664616490073.gif
    1664616490073.gif
    35 bajtova · Pregleda: 5
  • 1664616490126.gif
    1664616490126.gif
  • 1664616490229.gif
    1664616490229.gif
Hmmmm,cini mi se da imas puno potencijala za pdf Film na Umetnost i kultura,nije lose da i tamo svratis...
A sad posto si na pdf Religija gde se,u vecinu slucajeva, vode ozbiljne diskusije gde sam ja uobicajeno vise raspolozen za istrazivanje Bibliskih sadrzina umesto filmskih,predlazem ti da se fokusiras na konkretnu materiju ,naravno ako mozes...
...i kad to nekako postignes,onda te molim da bar pokusas mi direktno odgovoriti to sto te pitam,jel vazi ?

P.S. naravno,jos uvek ti stoji na raspolaganju opcija crtanje,pa nije lose da konacno probas srecu i s tim,kad si vec najavio takvu moigucnost... :D
@robivek, zashto vidish samo moj prst, umesto u chega je uperen?
Pusti alfa, on nije tema diskusije.

Religiju ili duhovnost je untrashna pricha koju treba da vidish.
Kat kazem unutrashno mislim na na sve ono od chega je sachinjen chovjek i ono sto ne vidi.

Dachu ti primjer

Sachini lik iz vjechnosti i vremena, dve suprotnoste.
Vidi shta je vjechnosti, a shta je u vremenu.

Vjechnosti pripada, pravda , istinu, ljubav, ..i svima daj lik.

Iz vremena proizalazi , smrt, strah , laz , lukavstvo , mrznja...i svima daj lik.

Zatim preko ochiju deteta vidi kako ljudi su izabrali laz da ih vodi, kako pravda ostade nema(bez jezika) i bez ploda svog truda i ne uda se sa istinu.Dajem ti pravac razmishljanju.

To se odigrava u Shekpirovom djelu Titus.

Takve su priche iz biblije, duhovne.

To trebash vidjeti u sebe, dozivjeti u sebe, to se ne prenosi sa ozbiljnom diskusiju, nit rechima.Morash dozivjeti i sam vidjeti.
Konja mozesh dovjesti do reke, al konj mora sam da nagne glavu i piti od nje.

Duhovne ljude ratuju na nebu, a ne na zemlju kao sto radite vi telesni megusebno optuzivati ko je uz Hrista ,a tko protiv Hrista , ko zivi u istini ,a tko ne.Ne tako.
Pusti prichu koju vidish u sebe da putuje i tokom vremena netko che vidjeti i shvatiti.Vreme nije bitno.

Duhovne rechi u pochetku su neshvatlive i nejasne to je ludost koje ne razumjete.
Jedan takav primer...kako duhovnost ratuje da bi vama skinu okove.

Deda mraz, pusti ljude da dogju u pustinji da odaju pochit vjechnom bogu.
Ako ih ne pusti, sljede teshke kazne od boga.

Sada pogledaj Shekspirov film i obrni paznju na strele sa kim optuzuje nekoga , nesfatljivo za ostale. Zashto to chini?

p.s.Ne zuri sa osudama, stime ne chinish nishta dobro sebi.

Poslednja izmena:
@robivek, zashto vidish samo moj prst, umesto u chega je uperen?
Pusti alfa, on nije tema diskusije.

Religiju ili duhovnost je untrashna pricha koju treba da vidish.
Kat kazem unutrashno mislim na na sve ono od chega je sachinjen chovjek i ono sto ne vidi.

Dachu ti primjer

Sachini lik iz vjechnosti i vremena, dve suprotnoste.
Vidi shta je vjechnosti, a shta je u vremenu.

Vjechnosti pripada, pravda , istinu, ljubav, ..i svima daj lik.

Iz vremena proizalazi , smrt, strah , laz , lukavstvo , mrznja...i svima daj lik.

Zatim preko ochiju deteta vidi kako ljudi su izabrali laz da ih vodi, kako pravda ostade nema(bez jezika) i bez ploda svog truda i ne uda se sa istinu.Dajem ti pravac razmishljanju.

To se odigrava u Shekpirovom djelu Titus.

Takve su priche iz biblije, duhovne.

To trebash vidjeti u sebe, dozivjeti u sebe, to se ne prenosi sa ozbiljnom diskusiju, nit rechima.Morash dozivjeti i sam vidjeti.
Konja mozesh dovjesti do reke, al konj mora sam da nagne glavu i piti od nje.

Duhovne ljude ratuju na nebu, a ne na zemlju kao sto radite vi telesni megusebno optuzivati ko je uz Hrista ,a tko protiv Hrista , ko zivi u istini ,a tko ne.Ne tako.
Pusti prichu koju vidish u sebe da putuje i tokom vremena netko che vidjeti i shvatiti.Vreme nije bitno.

Duhovne rechi u pochetku su neshvatlive i nejasne to je ludost koje ne razumjete.
Jedan takav primer...kako duhovnost ratuje da bi vama skinu okove.

Deda mraz, pusti ljude da dogju u pustinji da odaju pochit vjechnom bogu.
Ako ih ne pusti, sljede teshke kazne od boga.

Sada pogledaj Shekspirov film i obrni paznju na strele sa kim optuzuje nekoga , nesfatljivo za ostale. Zashto to chini?

p.s.Ne zuri sa osudama, stime ne chinish nishta dobro sebi.
A sad si poceo i filozofirati...u redu,videli smo i taj tvoj kapacitet a sad jel se mozes konacno fokusirati na temu,dobio si pitanje i cekam odgovor.
...nadam se da nisi mislio da cu zaboraviti svoje pitanje nakon ovg tvog.....kako da ga nazovem......napliva za filozofskog eksponiranja...!?? :D

A sad si poceo i filozofirati...u redu,videli smo i taj tvoj kapacitet a sad jel se mozes konacno fokusirati na temu,dobio si pitanje i cekam odgovor.
...nadam se da nisi mislio da cu zaboraviti svoje pitanje nakon ovg tvog.....kako da ga nazovem......napliva za filozofskog eksponiranja...!?? :D
Ne razumesh razliku izmegu filozofije i duhovnosti.

Duhovnost je stanje svijesti u kojem se čovjek predaje razvoju vlastitog duha kroz vjersku posvećenost Bogu.
Biti duhovna osoba znači stavljati vječno, metafizičko i nematerijalno ispred prolaznog, svjetovnog i tvarnog.

Филозофија[а] је наука која се бави општим и темељним проблемима у вези са стварношћу, постојањем, знањем, вредностима, разумом, умом и језиком.[2][3] Лексикон страних речи и израза дефинише филозофију као „мудрост, научни рад на изграђивању општег погледа на свет и сам тај поглед на свет“

Dobio si odgovor na pitanja, samo imas problem sa razumevanjem, duhovnim razumevanjem. :(

Ne razumesh razliku izmegu filozofije i duhovnosti.

Duhovnost je stanje svijesti u kojem se čovjek predaje razvoju vlastitog duha kroz vjersku posvećenost Bogu.
Biti duhovna osoba znači stavljati vječno, metafizičko i nematerijalno ispred prolaznog, svjetovnog i tvarnog.

Филозофија[а] је наука која се бави општим и темељним проблемима у вези са стварношћу, постојањем, знањем, вредностима, разумом, умом и језиком.[2][3] Лексикон страних речи и израза дефинише филозофију као „мудрост, научни рад на изграђивању општег погледа на свет и сам тај поглед на свет“

Dobio si odgovor na pitanja, samo imas problem sa razumevanjem, duhovnim razumevanjem. :(
Zapravo,kao sto se jasno vidi,dobio sam "odgovore"na nepostavljeno pitanje sta je duhovnost a sta filozofija ( i to ocito wikipedijom) ali eto,jos uvek mi nisi odgovorio to sto te pitam...
...sta je posredi,suvise tesko pitanje ili mozda uopste nije tesko ali ti odgovor rusi tvoj koncept verovanja ? :kafa:
Kako god,ako i dalje smatras da si mi odgovorio na pitanja,molim te citiraj moje pitanje i onda odgovor koji smatras da si mi dao pa da svi vide dali je tacno to sto tvrdis ili mozda nije.,,
Dakle ?

Poslednja izmena:
Zapravo,kao sto se jasno vidi,dobio sam "odgovore"na nepostavljeno pitanje sta je duhovnost a sta filozofija ( i to ocito wikipedijom) ali eto,jos uvek mi nisi odgovorio to sto te pitam...
...sta je posredi,suvise tesko pitanje ili mozda uopste nije tesko ali ti odgovor rusi tvoj koncept verovanja ? :kafa:
Kako god,ako i dalje smatras da si mi odgovorio na pitanja,molim te citiraj moje pitanje i onda odgovor koji smatras da si mi dao pa da svi vide dali je tacno to sto tvrdis ili mozda nije.,,
Dakle ?
Nije vazno otkud dolazi definicija, vazno je shvatiti i u buduche ne pogreshiti kada je filozofija, a kada je duhovnost.Trebo si samo reci "hvala".

Odgovor si dobio na sva pitanja, osim onog za katolicizam.
Ako nisi shvatio odgovor , tu ti ja nemogu pomochi.
Kada bude spreman uchenik, pojaviche se uchitelj.:)
Sada nisi.

Nije vazno otkud dolazi definicija, vazno je shvatiti i u buduche ne pogreshiti kada je filozofija, a kada je duhovnost.Trebo si samo reci "hvala".
U redu,evo - hvala.
A jel moze sad konacno odgovore na moja pitanja,obecavam da cu ti se i za njih zahvaliti,i to navremeno.

Odgovor si dobio na sva pitanja, osim onog za katolicizam.
Ako nisi shvatio odgovor , tu ti ja nemogu pomochi.
A toliko ti tesko da citiras moje pitanje i da navedes tvoj navodni odgovor ?
Znas ono,copy/paste...!?

Kada bude spreman uchenik, pojaviche se uchitelj.:)
Sada nisi.
Sta ces,eto slab sam ucenik ali po meni,upravo to stanje trazi dodatnu paznju od ucitelja,zar ne ?
...mada kad bolje razmislim,ovo ti nije tako lose resenje za tvoj deficit sa validnim odgovorima - ja te lepo pitam a ti kazes "ma znam ja odgovor ali ti nisi spreman da ga razumes" i jednostavno odleprsas sa nase diskusije...
...ma sta "nije lose",to je zapravo brilijantno,mozes slobodno patentirati taj svoj pronalazak i prodavati ga ovde na forumu,garantujem ti da ce ti to biti bestseler... :D

PA TKO JE ANTIKRIST ?

Pogledavši prvu i ovu zadnju stranicu teme zamjetih da ovdje nema ni "A" od antikrista. Definicija antikrista je negiranje Oca i Sina. To Allah čini koji se sablažnjava nad ta dva pojma. Dakle antikrist je islamski. Oni imaju zamjenu za Krista, Svog Isusa koji će doći i od njih te će podržati njihovog kalifa. Muslimani već imaju broj zvijeri 666 na čelima u vidu šehade pisane poruke čije centralne riječi na čelu imaju i broj 666 ... ali o svemu tome pokrenut ću jednom ovdje temu sa jasnom argumentacijom. I babilonska bludnica je islamska i zna se njen grad gdje se nalazi ,koji će goriti a za njim plakati trgovci sa brodova u Crvenom moru. Proroštvo o svemu tome jasno govori. Povezat ću te dvije stvari u jednu temu.

PA TKO JE ANTIKRIST ?

Pogledavši prvu i ovu zadnju stranicu teme zamjetih da ovdje nema ni "A" od antikrista. Definicija antikrista je negiranje Oca i Sina. To Allah čini koji se sablažnjava nad ta dva pojma. Dakle antikrist je islamski. Oni imaju zamjenu za Krista, Svog Isusa koji će doći i od njih te će podržati njihovog kalifa. Muslimani već imaju broj zvijeri 666 na čelima u vidu šehade pisane poruke čije centralne riječi na čelu imaju i broj 666 ... ali o svemu tome pokrenut ću jednom ovdje temu sa jasnom argumentacijom. I babilonska bludnica je islamska i zna se njen grad gdje se nalazi ,koji će goriti a za njim plakati trgovci sa brodova u Crvenom moru. Proroštvo o svemu tome jasno govori. Povezat ću te dvije stvari u jednu temu.
I dalje hriscanska demonizacija konkurencije...

Ако Хрис је дошо у тело, антихрист није у тело.Супротност Христа.
Сама реч говори све, антихрист.

А види чудо, има један без тела ко у симболици преставља крај нечега и почетак новога као да је тај почета и крај и људи празнују и славе га.Знаш ко је?
Bice u telu i on.

PA TKO JE ANTIKRIST ?

To sto ti pricas je jedan od antihrista.
Antihrista ima mnogo.
Ali ne sigurno onaj iz Otkrivenja zver.
Taj iz Otkrivenja ima mnogo definicija.

Stvarno?
Po cemu?
A za ovog satanistu kojeg sledis i citas mu knjjige, koji sam kaze da je satanista ti kazes nije?
Svet je dostigao dno.

Možda je upoznat sa ovim;

Interesantno je naznačiti da je protiv Papstva kao ‘apokaliptičke Zveri’ puna pisala plagijatorski nastrojena američka vodeća adventistička spisateljica Helena Vajt - Ellen Gould White (rođena Harmon, 1827.-1915. g), čije ime akođer stoji pod brojem 666:

eLLen – 50+50=100

goULD – 5+50+500=555

WhIte – (5+5)+1=11​

100+555+11=666

U VII stoleću Muhammedovi džihad-jurišnici počeli su da preplavljuju Bizantiju i da se probijaju na evropsko tlo. Iz grčkog imena osnivača islama - imena Maometis, nađen je broj Antihrista

U VII stoleću Muhammedovi džihad-jurišnici počeli su da preplavljuju Bizantiju i da se probijaju na evropsko tlo. Iz grčkog imena osnivača islama - imena Maometis, nađen je broj Antihrista:

M (Mi) 40

A (Alfa) 1

O (Omikron) 70

M (Mi) 40

E (Epsilon) 5

T (Taf) 300

I (Jota) 10

S (Sigma) 200

Skupa: 666

Neki numerološki tragači su u imenu velikog francuskog osvajača - Napoleona Bonaparte, koji je pokušao i Rusiju da pokori, našli Antihristov broj. - U pojavi Trojnog pakta, Hitlera (kome je okultista Dietrich Eckhart, jedan od sedam osnivača Nacionalsocijalističke partije, pripremio put) i njegovih evropskih kvinslinških saveznika u drugom svetskom ratu, pojedinci su potražili moguće razjašnjenje pitanja ko je najavljena apokalipticka Zver. U numeričko-transliteracionom sistemu gde slovo A ima vrednost 100, slovo B vrednost 101, slovo C vrednost 102,... Hitlerovo ime stoji pod brojem 666:

H = 107

I = 108

T = 119

L = 111

E = 104

R = 117​

Pod tim brojem u latinskoj numeričkoj transliteraciji stoji i nacistička nemačka kovanica aDoLf hItLer fÜehrer Unseres VoLkes (‘Adolf Hitler – vođa našeg naroda’): 550 + 51 + 5 + 5 + 55 = 666.

Titularno-nominalnu odredbu 'veliki' imali su i dobili su mnogi osvajači i vladari zversko-lavovske ćudi: Aleksandar, Herod, Karlo, Petar,... Helenski termin teitan (izgovor: titan) - 'veliki', pojavljuje se u znaku broja propasti:

T (Taf) 300

E (Epsilon) 5

I (Jota) 10

T (Taf) 300

A (Alfa) 1

N (Ni) 50

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back