gost 336946
Elita
- Poruka
- 23.437
Povezao si dva teksta koja nemaju veze jedan sa drugim i ubacio malo svoje teoloske akrobacije. Isus u tom dijelu uopste ne govori o stvaranju covjeka niti se poziva na Mojsijev izvjestaj. Govori o sustini zakona. A to je da je covjek pretezniji od subote i bilo kojeg drugog praznika (ono sto vi adventisti ne kapirate, moderni fariseji - toboz svetkujete subotu a ne drzite odredbu koja kaze da treba pogubiti svakoga ko radi na taj dan).Pa to nije istina.
A zasto nisi odgovorio o drvetu zivota?
Vuna kico...
Isus kaze da je Adam svetkovao subotu i stvorena je jos tada.
Evo potvrda da si kazao ne istinu.
Onda sam Bog jos jednom to potvrdjuje ovo gore.
1. Mojsijeva 2,2 I svrši Bog do sedmoga dana djela svoja, koja učini; i počinu u sedmi dan od svijeh djela svojih, koja učini; 1. Mojsijeva 2,3 I blagoslovi Bog sedmi dan, i posveti ga, jer u taj dan počinu od svijeh djela svojih, koja učini;
2. Mojsijeva 20,11 Jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more i što je god u njima; a u sedmi dan počinu; zato je blagoslovio Gospod dan od odmora i posvetio ga.
I sam Isus kaze da je stvorena za adama.
I Gospoda ucini lazom?
Covek na hebrejskom znaci adam.
Marko 2,27 I govoraše im: subota je stborena radi čovjeka...
Jevreji kazu to podrazumeva i Adama i ceo ljudski rod.
Sta je sa tvojom savescu?
Trazio sam odgovor ne ne ne stinu.
I ne pola odgovor.
Dalje, nigdje se u Postanku ne spominje da je neko praznovao subotu. Bog je nakon stvaranja "pocinuo" i blagoslovio kreaciju. To je suština. Nigdje se do izlaska Jevreja iz Egipta ne govori da je neko svetkovao subotu. Tako vazna stvar, po vasem ucenju, a nigdje pomena?