Ko izdade Krajinu?

Nije on jedini.Ima ih tu na forumu 5-6 koji konstantno i svakodnevno provociraju i na svakoj su temi.Jednostavno ih ne možeš zaobići.I stalno ista priča bosančerosi,Bosanci, dođoši, Prekodrinci upropastili Srbiju.
Схватам да је то непријатно. Али да ли верујеш да је начин борбе против таквих да се пљуне на Србију и Шумадију? :think:
Јеси био некад у Србији, код Србина, Шумадинца, а да те он назвао босанчеросем и прекодринцем?

Значи, да закључимо, Балашевић никада није изјавио нешто лоше о Крајини и Крајишницима, али га ти баш и не љубиш превише. Легитимно.
Имао је онај стих ”Је.бо те воз који те до’но!”, али то је било још у СФРЈ. Па га је јавно питао онај један Личанин, комуниста, шта је њему лично лоше донео воз. А Балашевић одговорио: ”Како шта? Ташту!” :mrgreen:
Да га не браним ја, умео је и сам да се одбрани, па ћу га само цитирати:
”Неки који ме не воле замерају ми да су све моје песме исте. И мени су све оне Ајнштајнове формуле исте.” :mrgreen:
Balašević uopšte nije pjevo,nego ubrzano govorio.Ja nikad nisam razumio njegovu publiku. :mrgreen:
Имали неодољиву жељу да га дочекају, онако спонтано без разлога. :mrgreen:
Što se tiče izvesnog panonskog mornara:

Схватам да је то непријатно. Али да ли верујеш да је начин борбе против таквих да се пљуне на Србију и Шумадију? :think:
Јеси био некад у Србији, код Србина, Шумадинца, а да те он назвао босанчеросем и прекодринцем?
Lično sam slušao jednog nepismenog iz Niša kako vređa izbeglicu sa Kosova i usput psuje Srbe iz RS, smirio se kad mu je jedan ogroman čovek na namernom niškom objasnio da ‘će da izjede tepanje k’o volina u kupus’.

Ne pljujem ja po Srbiji,ali jednostavno im moraš odgovorit da vide kakav je to osjećaj kad te se stalno napada za nešto.
Kad im ćutiš misle da su u pravu.

Замисли, из чиста мира и без разлога, али шта друго очекивати од шумских људи, јел тако?
Не знам кога називаш шумским људима? Мислим да то највише говори о теби.
Балашевић би свакако био у Бања Луци дочекан са одушевљењем од већине народа, али очигледно је постојао неки психолошки случај који би једва дочекао да постане познат тако што ће Балашевићево име написати на метку.

Ne bi ni bilo nikakve bitke za Banjaluku, jer su Hrvati ratovali velikim manevrima. Oni bi to sve zaokružili u jednom naletu.
Posle Oluje pretrpismo još dve Oluje u Bosni, a pre Oluje kad zbrojimo sve borbe 1995 je isto kao da smo pretrpeli Oluju pre Oluje.
Oluja su dakle zapravo četiri Oluje 1995.
Hrvati su sa 150 000 vojnika uništili ili isterali 200 000 srpskih vojnika iz zapadne Bosne i krajine, uz samo hiljadu poginulih na hrvatskoj strani...
Što više mislim o tome to me sve više obuzima strah
Kolega, opet glumiš nekakvog “Srbina”? Providno, znaš.

Lično sam slušao jednog nepismenog iz Niša kako vređa izbeglicu sa Kosova i usput psuje Srbe iz RS, smirio se kad mu je jedan ogroman čovek na namernom niškom objasnio da ‘će da izjede tepanje k’o volina u kupus’.
Mladenovčani, Lazarevčani i okolni Srbe sa Kosova zovu 'Šiptarima' i ne podnose ih, a ne podnose bome ni nas Krajišnike. Kosovce još više preziru jer su masovnije došli u njihov kraj 1999, dok mi nismo.

Upašću u teoriju zavera da su u stvari pojedini ovde sa ciljem da se što više zamrzimo međusobno ovakvim pisanjem...ja zaista nisam bila nikada u prilici da ovako nešto čujem da govore Srbi iz Srpske o Srbima u Srbiji. Da ne smeš pomenuti greške koje smatram greškama celog srpskog naroda a ne samo pojedinih. Ako pomenem da se ginulo i u Srbiji ali da više nećemo mržnju, odmah mi na nos nabiju Jasenovac i balije. Neka bude da je greška do mene, hibridne Šumadinke, što reče poznati "stručnjak" za krvna zrnca i procenat vlažnosti Novog Zelanda
:mrgreen:
Нема потребе, овдје се неки труде већ дуже вријеме да то ураде, само ми није јасно зашто се понашају као дјеца којима је одузета играчка, кад им се узврати на исти начин. :mrgreen:

Mladenovčani, Lazarevčani i okolni Srbe sa Kosova zovu 'Šiptarima' i ne podnose ih, a ne podnose bome ni nas Krajišnike. Kosovce još više preziru jer su masovnije došli u njihov kraj 1999, dok mi nismo.
Još jednom, u pozadini toga je malograđanski strah da se ne bude pozvano u uniformu, dotični gaje nadu da okolni nacionalizmi ne nameravaju baš do Beograda. Pošto zbog narcizma ne smeju da priznaju da ih je strah onda to “racionalizuju” izmišljotinama o tome da “tamo ionako nema Srba”. Dno dna.

Poslednja izmena:
Ne pljujem ja po Srbiji,ali jednostavno im moraš odgovorit da vide kakav je to osjećaj kad te se stalno napada za nešto.
Kad im ćutiš misle da su u pravu.
Слободно им ти одговори.
Али не тако што ћеш писати против Србије и Шумадије, јер они то нису!
Управо о томе причам од почетка, нису нама непријатељи ни ”међународна заједница” ни ”усташе”, са њима знамо на чему смо. Али сами себи смо највећи непријатељи, и зато смо ту где јесмо.

Нема потребе, овдје се неки труде већ дуже вријеме да то ураде, само ми није јасно зашто се понашају као дјеца којима је одузета играчка, кад им се узврати на исти начин. :mrgreen:
Jesi siguran da si razumeo moj post?

Слободно им ти одговори.
Али не тако што ћеш писати против Србије и Шумадије, јер они то нису!
Управо о томе причам од почетка, нису нама непријатељи ни ”међународна заједница” ни ”усташе”, са њима знамо на чему смо. Али сами себи смо највећи непријатељи, и зато смо ту где јесмо.
Pa šta je to onda motivisalo Tuđmana i nateralo Nemačku da prizna avnojevsku Hrvatsku bez ikakvih ograda?

Није, али је зато оправдано генерално писати против Срба западно од Дрине.
Na ovom forumu ima možd 3,4 člana koji pišu negativno o Srbima iz Srpske. Mnogo je veći broj članova iz Srpske koji negativno komentarišu Srbe ovde, posebno one koji su protiv režima. Time izazivaju revolt kod takvih, jer ne očekuju toliku podršku režimu koji uništava jednu državu.

Back